Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Toyota Corolla Cross
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Toyota Corolla Cross
    • 1
    • 2
    • 613
    • 614
    • 615
    • 616
    • 617
    • 617 / 617
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    261
    12327
    826066
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • R
      red_monster @ilias-a last edited by

@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:

@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:

@red_monster said in Toyota Corolla Cross:

Άραγε οι μάστορες των συνεργείων πληρώνονται και για ψυχολογική υποστήριξη ; 🤣

Σίγουρα πάντως ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ για να βάζουν ότι λιπαντικό γουστάρουν αυτοί, κόντρα στο μάνουαλ..!!
      Προσωπικά πιστεύω ότι και σπορέλαιο να βάλω στο κκ μου, θα πάει..!!
      Το έχω ήδη δοκιμάσει με παλαιότερο αυτοκίνητο, Χόντα vtec, όχι κανένα πεθαμένο μοτέρ, επί 100000 χλμ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΔΙΑ, παρά όποτε το έβλεπα και το έπαιρνα είδηση, ΜΟΝΟ συμπλήρωνα, εννοείται με λάδια της πλάκας, τα πιο φθηνά που εύρισκα στην αγορά..!!
      Το έδωσα με 220000 χλμ. , μετά από 10 χρόνια χρήσης και πήγαινε μια χαρά..
      Η συζήτηση γίνεται για να ξέρουμε τι μας γίνεται, τουλάχιστον από εμένα, υπάρχουν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι με πολύ κόπο αγόρασαν ένα αυτοκίνητο , το προσέχουν και δεν θέλουν να αφήνουν πράγματα στην τύχη...

Αν πιστευεις οτι εξουσιοδοτημενο συνεργειο εταιρειας που πλεον δινει 11 χρονια εγγυηση, κανει του κεφαλιου του και ειναι υπολογη απενατι σε Ιαπωνα κατασκευαστη εισαι βαθια νυχτωμενος, κατι παραπανω δεν εχω να πω.
      Μιας και τα γραφεις ομορφα και τονιζεις και τα γραμματα σου, στειλε ενα μειλ στην Τογιοτα και αναφερε τους την πρακτικη των εδω συνεργειων της, να δουμε τι απαντηση θα λαβεις. Να εισαι σιγουρος οτι αν σφαλουν χωρια τις συνεπειες αυτων, εσυ θα λαβεις γενναιοδωρες παροχες στη μετεπειτα συνεργασια σου μαζι τους.

Δεν είμαι τόσο αφελής ώστε να πιστεύω ότι, δεν υπάρχει κάποια συνεννόηση ανάμεσα στην Τογιότα την Ελληνική και την Ορίτζιναλ, η οποία πιθανώς, λέω μία υπόθεση, να μπορεί να προτείνει αυτά τα λάδια λόγω κλιματολογικών συνθηκών π.χ.
      ΑΛΛΑ δεν υπάρχει και κανένας Ιάπωνας που να είπε , στην Ελλάδα βάλτε 0-20 λάδι αντί για 0-16...!!!
      Αλλιώς θα το βλέπαμε στο μεταφρασμένο μάνουαλ στα Ελληνικά και δεν θα διαβάζαμε ότι ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ 0-20 , ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ 0-16...!!!
      Έχεις corolla cross..?? Έχεις μάνουαλ..?? Ε , κάτσε και διάβασε το και τα ξαναλέμε..!!
      **Η Τογιότα JAPAN , ούτε ξέρει που βρίσκεται η Ελλάδα, όχι να κάτσει να ασχοληθεί με το τι λάδια βάζουμε εμείς, με τις μηδενικές πωλήσεις ..!!!
      ΟΜΩΣ άσε εμένα εγώ είμαι το θέμα τώρα, ΑΝ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ ΒΑΛΕ 0-16 , εσύ προσωπικά θα έβαζες 0-20 ή ότι άλλο..??!!
      Που βλέπεις το παράλογο..?? Ο άλλος όπως έγραψε έγινε μαλλιά κουβάρια για την λάθος και χωρίς ενημέρωση επιλογή λαδιών στο Γιάρις χωρίς να το μάθει, εγώ βρήκα άλλη λύση τους πάω το πεντόκιλο και όλα καλά, θα κάτσω να μαλώνω..??..!! Κι αυτοί το αποδέχονται και μάλιστα μου είπαν ότι μάρκα λιπαντικού θέλω , αρκεί να πληροί τις προδιαγραφές..!!
      0-20 αυτοί, 0-16 εγώ...!!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ..!!
      ΤΏΡΑ να κάτσω να γράψω στην Τογιότα και τέτοια , είναι ιστορίες για αρκούδες, εγώ φίλε θέλω να βάλω το λαδάκι που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για το αυτοκίνητο μου, δεν θα ασχοληθώ με τις μεθόδους λειτουργίας των τραστ, ούτε θέλω να σώσω τον κόσμο τώρα που μπήκα στα 71, ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΙ..!!
      **Σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου, ή με το ύφος της γραφής μου κ.λπ και ασχολήσου λίγο με την ΟΥΣΙΑ ... **
      Όλο κακεντρεχή σχόλια κάνεις, αυτός είμαι ένας γεροπαράξενος, ακόμα και τα γράμματα μου που τονίζω σε ενοχλούν, γιατί..??
      Γράφω έτσι γιατί με διευκολύνει, έχω κάνει επέμβαση καταρράκτη και ζορίζομαι στην όραση μετά από κάποια ώρα στο λάπτοπ, σταμάτα να ειρωνεύεσαι, κι αυτό σε ενοχλεί..??
      ΕΓΓΥΗΣΗ>>?? RELAX..?? Αν ζω μέχρι τότε και δεν το πετάξω , θα ασχοληθώ...

Αν εχεις προβλημα ορασης και χρησιμοποιεις αυτην τη γραμματοσειρα σου ζητω συγνωμη.

Τι ψάχνεις να βρεις τώρα ρε συ ;

T 1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • bathan
        bathan @supergeorge last edited by

@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:

Το θέμα είναι ότι πιστεύω θα με κοιτάνε σαν εξωγήινο όταν θα τους πω ότι θέλω 0w-8 σε Corolla Cross

Οταν θα κλεισεις ραντεβου για service θα το αναφερεις, αλλιως θα σου βαλουν 0-20

Ποτέ μην εφησυχάζεις, για όλα υπάρχει η 1η φορά !

T 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • T
          terryp117 @f117 last edited by terryp117

@f117 said in Toyota Corolla Cross:

Εγώ είχα πάει στον Πλεστη που το πήρα το αυτοκίνητο να κάνω αλλαγή στα 4.5K . Τους είπα ότι θέλω 0-16w και μου έβαλαν 0-16 χωρίς ερωτήσεις χωρίς τπτ.
          Είδα μετά και την τιμή και από εδώ και πέρα θα πήγαινω με τα δικά μου 0-16w. 151 ευρώ είχαν μόνο τα λαδια Με έκπτωση που έγραφε ότι έκαναν 10%. 60 ευρώ διαφορά από τα ίδια στο Σκρουτζ.
          Λάδια πελάτη από εδώ και πέρα.

ΡΩΤΗΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, 168+ ευρώ, όντως σου έκαναν και 10% έκπτωση. Όμως σε μονόλιτρα, ίσως ΚΑΙ γιαυτό η διαφορά . Το βρίσκεις εύκολα στο ίντερνετ, από 88-90 ευρώ το πεντόλιτρο...!!!

F 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • T
            terryp117 @bathan last edited by

@bathan said in Toyota Corolla Cross:

Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΗς ΤΟΓΙΟΤΑ είναι σαφέστατη, αν βάλετε λάδια εκτός προδιαγραφών για όποιον λόγο , να τα αλλάξετε με αυτά που ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΟΓΙΟΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ..!!ούτε καν στην επόμενη αλλαγή δεν λέει..!!
            ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ ΤΗΣ ΤΟΓΙΟΤΑ...!!!

Γιατι σας κάνει εντυπωση αυτό ;
            Ο κατασκευαστης πχ η Toyota/Lexus προτείνει λάδι 0-8 ή 0-16 ή στην έσχατη 0-20 αν δεν υπάρχουν τα 2 προηγούμενα ιξώδη
            Ο τοπικός επισκευαστής-επίσημο συνεργείο όμως κοιτάει το συμφερον του και βάζει το φτηνότερο ΑΠΟΔΕΚΤΟ λάδι που το προμηθευεται σε βαρέλια των 20 κιλών και αυτό βάζει σε όσους δεν ξέρουν ή δεν ρωτάνε
            Ετσι κάνουν όλοι παγκοσμίως όχι μόνο η Toyota αλλά και η Mazda που ξέρω κλπ
            Εγώ πάντα βάζω αυτό που λέει το βιβλίο και ας είναι ακριβότερο !

ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, απλή επισήμανση και ενημέρωση έκανα, ούτε και κανείς στην Τογιότα μου είπε τίποτε όταν τους πήγα τα 0-16, όλα καλά..!!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • T
              terryp117 @red_monster last edited by

Άραγε οι μάστορες των συνεργείων πληρώνονται και για ψυχολογική υποστήριξη ; 🤣

Σίγουρα πάντως ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ για να βάζουν ότι λιπαντικό γουστάρουν αυτοί, κόντρα στο μάνουαλ..!!
              Προσωπικά πιστεύω ότι και σπορέλαιο να βάλω στο κκ μου, θα πάει..!!
              Το έχω ήδη δοκιμάσει με παλαιότερο αυτοκίνητο, Χόντα vtec, όχι κανένα πεθαμένο μοτέρ, επί 100000 χλμ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΔΙΑ, παρά όποτε το έβλεπα και το έπαιρνα είδηση, ΜΟΝΟ συμπλήρωνα, εννοείται με λάδια της πλάκας, τα πιο φθηνά που εύρισκα στην αγορά..!!
              Το έδωσα με 220000 χλμ. , μετά από 10 χρόνια χρήσης και πήγαινε μια χαρά..
              Η συζήτηση γίνεται για να ξέρουμε τι μας γίνεται, τουλάχιστον από εμένα, υπάρχουν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι με πολύ κόπο αγόρασαν ένα αυτοκίνητο , το προσέχουν και δεν θέλουν να αφήνουν πράγματα στην τύχη...

Αν πιστευεις οτι εξουσιοδοτημενο συνεργειο εταιρειας που πλεον δινει 11 χρονια εγγυηση, κανει του κεφαλιου του και ειναι υπολογη απενατι σε Ιαπωνα κατασκευαστη εισαι βαθια νυχτωμενος, κατι παραπανω δεν εχω να πω.
              Μιας και τα γραφεις ομορφα και τονιζεις και τα γραμματα σου, στειλε ενα μειλ στην Τογιοτα και αναφερε τους την πρακτικη των εδω συνεργειων της, να δουμε τι απαντηση θα λαβεις. Να εισαι σιγουρος οτι αν σφαλουν χωρια τις συνεπειες αυτων, εσυ θα λαβεις γενναιοδωρες παροχες στη μετεπειτα συνεργασια σου μαζι τους.

Δεν είμαι τόσο αφελής ώστε να πιστεύω ότι, δεν υπάρχει κάποια συνεννόηση ανάμεσα στην Τογιότα την Ελληνική και την Ορίτζιναλ, η οποία πιθανώς, λέω μία υπόθεση, να μπορεί να προτείνει αυτά τα λάδια λόγω κλιματολογικών συνθηκών π.χ.
              ΑΛΛΑ δεν υπάρχει και κανένας Ιάπωνας που να είπε , στην Ελλάδα βάλτε 0-20 λάδι αντί για 0-16...!!!
              Αλλιώς θα το βλέπαμε στο μεταφρασμένο μάνουαλ στα Ελληνικά και δεν θα διαβάζαμε ότι ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ 0-20 , ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ 0-16...!!!
              Έχεις corolla cross..?? Έχεις μάνουαλ..?? Ε , κάτσε και διάβασε το και τα ξαναλέμε..!!
              **Η Τογιότα JAPAN , ούτε ξέρει που βρίσκεται η Ελλάδα, όχι να κάτσει να ασχοληθεί με το τι λάδια βάζουμε εμείς, με τις μηδενικές πωλήσεις ..!!!
              ΟΜΩΣ άσε εμένα εγώ είμαι το θέμα τώρα, ΑΝ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ ΒΑΛΕ 0-16 , εσύ προσωπικά θα έβαζες 0-20 ή ότι άλλο..??!!
              Που βλέπεις το παράλογο..?? Ο άλλος όπως έγραψε έγινε μαλλιά κουβάρια για την λάθος και χωρίς ενημέρωση επιλογή λαδιών στο Γιάρις χωρίς να το μάθει, εγώ βρήκα άλλη λύση τους πάω το πεντόκιλο και όλα καλά, θα κάτσω να μαλώνω..??..!! Κι αυτοί το αποδέχονται και μάλιστα μου είπαν ότι μάρκα λιπαντικού θέλω , αρκεί να πληροί τις προδιαγραφές..!!
              0-20 αυτοί, 0-16 εγώ...!!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ..!!
              ΤΏΡΑ να κάτσω να γράψω στην Τογιότα και τέτοια , είναι ιστορίες για αρκούδες, εγώ φίλε θέλω να βάλω το λαδάκι που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για το αυτοκίνητο μου, δεν θα ασχοληθώ με τις μεθόδους λειτουργίας των τραστ, ούτε θέλω να σώσω τον κόσμο τώρα που μπήκα στα 71, ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΙ..!!
              **Σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου, ή με το ύφος της γραφής μου κ.λπ και ασχολήσου λίγο με την ΟΥΣΙΑ ... **
              Όλο κακεντρεχή σχόλια κάνεις, αυτός είμαι ένας γεροπαράξενος, ακόμα και τα γράμματα μου που τονίζω σε ενοχλούν, γιατί..??
              Γράφω έτσι γιατί με διευκολύνει, έχω κάνει επέμβαση καταρράκτη και ζορίζομαι στην όραση μετά από κάποια ώρα στο λάπτοπ, σταμάτα να ειρωνεύεσαι, κι αυτό σε ενοχλεί..??
              ΕΓΓΥΗΣΗ>>?? RELAX..?? Αν ζω μέχρι τότε και δεν το πετάξω , θα ασχοληθώ...

Αν εχεις προβλημα ορασης και χρησιμοποιεις αυτην τη γραμματοσειρα σου ζητω συγνωμη.

Τι ψάχνεις να βρεις τώρα ρε συ ;

ΒΑΣΙΚΑ , δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε τόσο τυπολατρικά με το πως γράφει ο άλλος, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ...!!
              **Εμείς οι παλιοί, ίσως αγνοούμε κάποιους κανόνες που ακολουθείτε εσείς οι νεώτεροι στο ίντερνετ, ίσως δεν έχουν τόση σημασία για μας, σας παροτρύνω λοιπόν να ασχοληθείτε με την ουσία αυτών που γράφουμε, είναι πιο σημαντικό... **
              Για να πηγαίνω όμως και να γράφω με αυτόν τον τρόπο,που είναι κουραστικό και για μένα κάθε φορά, ίσως πράγματι και να με βοηθάει στην όραση....

• T
                terryp117 @bathan last edited by

@bathan said in Toyota Corolla Cross:

@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:

Το θέμα είναι ότι πιστεύω θα με κοιτάνε σαν εξωγήινο όταν θα τους πω ότι θέλω 0w-8 σε Corolla Cross

Οταν θα κλεισεις ραντεβου για service θα το αναφερεις, αλλιως θα σου βαλουν 0-20

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ...!!

• alexandros-k
                  alexandros-k last edited by alexandros-k

Το γραφει και η ιδια η Τοyota , στο εγχειρίδιο που ποσταρε ο
                  @supergeorge στην πισω σελιδα .
                  Το 0-8 ειναι για ψυχρο καιρο και συχνες κρυες εκκινησεις
                  Για μεγαλες ταχυτητες και φορτια ταιριαζει το πιο μεγαλο ιξωδες . Μεχρι και 5-30 υπαρχει στα αποδεκτα ιξωδη. Το λεει η ιδια η Toyota
                  Οσοι "το πατατε" και κανετε ταξιδια ειναι λαθος να βαζετε 0-8
                  Το 0-20 ειναι προτιμοτερο σε τετοιες περιπτωσεις

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                  • F
                    f117 @terryp117 last edited by

@f117 said in Toyota Corolla Cross:

Εγώ είχα πάει στον Πλεστη που το πήρα το αυτοκίνητο να κάνω αλλαγή στα 4.5K . Τους είπα ότι θέλω 0-16w και μου έβαλαν 0-16 χωρίς ερωτήσεις χωρίς τπτ.
                    Είδα μετά και την τιμή και από εδώ και πέρα θα πήγαινω με τα δικά μου 0-16w. 151 ευρώ είχαν μόνο τα λαδια Με έκπτωση που έγραφε ότι έκαναν 10%. 60 ευρώ διαφορά από τα ίδια στο Σκρουτζ.
                    Λάδια πελάτη από εδώ και πέρα.

ΡΩΤΗΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, 168+ ευρώ, όντως σου έκαναν και 10% έκπτωση. Όμως σε μονόλιτρα, ίσως ΚΑΙ γιαυτό η διαφορά . Το βρίσκεις εύκολα στο ίντερνετ, από 88-90 ευρώ το πεντόλιτρο...!!!

Ναι ήταν 5 μονολιτρα

IMG_20260810_231850.jpg

• First post
                      Last post
                    • 1
                    • 2
                    • 613
                    • 614
                    • 615
                    • 616
                    • 617