-
Σε αυτοκινητόδρομο ελάχιστα συναντάω! Επίσης, το i3 έβγαινε και range extender!
-
@axel12p said in Renault Twingo (EV-2026):
Σε αυτοκινητόδρομο ελάχιστα συναντάω! Επίσης, το i3 έβγαινε και range extender!
ουτε τα twingo θα τα δεις στον αυτοκινητοδρομο, δεν φτιαχτηκαν για αυτον τον λογο. Το rex ειχε προβληματα και δεν εχω δει ουτε ενα στην ελλαδα. Οτι εχω δει ειναι i3 και i3s (ελαχιστες διαφορες)
-
@axel12p said in Renault Twingo (EV-2026):
Η συζήτηση μου θυμίζει τη φάση που έπαιρναν οι άλλοι 50άρια παπάκια και έκαναν 200Km ταξίδι
αν δεν έχεις λεφτά για 2 αυτοκίνητα, πας και με φιατακι 126 αθηνα Θεσσαλονίκη.
αλλα νομίζω το τουινγκο θα το παίρνουν για δεύτερο.
-
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Για δεύτερο και για αστική χρήση, η ταχυφόρτιση (με τόσο μικρό μέγεθος μπαταρίας) ίσως να μην έχει τόσο αξία. Ειδικά αν μειώνουν το κόστος μέσω αυτής ή της αερόψυκτης μπαταρίας.
-
10.7kWh/100km με σταθερή 80km/h (73km/h μέση)
Έβγαλε 258χλμ.
Ιδανικές συνθήκες (χωρίς θέρμανση/ψύξη).12.9kWh/100km με 100km/h (95km/h μέση)
~200km.Και μην μου πείτε ποιός πάει με 80-90 ταξίδια, ξέρω οτι πάτε, κάθε φορά σας προσπερνάω

Οπότε 60% εθνική, 40% επαρχιακοί για το χωριό, βγάζεις 350χλμ εύκολα νομίζω
-
@jousis said in Renault Twingo (EV-2026):
10.7kWh/100km με σταθερή 80km/h (73km/h μέση)
Έβγαλε 258χλμ.
Ιδανικές συνθήκες (χωρίς θέρμανση/ψύξη).12.9kWh/100km με 100km/h (95km/h μέση)
~200km.Και μην μου πείτε ποιός πάει με 80-90 ταξίδια, ξέρω οτι πάτε, κάθε φορά σας προσπερνάω

Οπότε 60% εθνική, 40% επαρχιακοί για το χωριό, βγάζεις 350χλμ εύκολα νομίζω
Καπου το εχασα, με 29kwh μπαταρια τοσα χιλομετρα;
-
250 εννοεί, αλλά και πάλι, ξεχειλωμενο είναι το νούμερο
-
Γίνεται αλλά θα είναι λίγο αγχωτικό. Εγω θα έλεγα εμβέλεια 250 χλμ με μια στάση φόρτισης, το οποίο εξακολουθεί να μην είναι κακό. Πάντως κάποιος που ψάχνει για αμάξι «διπλής χρήσης» (πόλη, εθνική οδό) μάλλον θα πρέπει να κοιτάξει αλλού.
-
Ε ναι, μη κοιτάζουμε σούπερ ιδανικές συνθήκες, σχεδόν ποτέ δε θα ισχύουν ταυτόχρονα!
Να μην έχει έξτρα βάρος, να μην έχει ζέστη, ούτε κρύο, να μη φυσάει, να μην έχει κίνηση-προσπεράσεις. Αν φτάσει σε προορισμό 250χλμ μακριά, ας παίξει κι ένα τζόκερ
Real life range προσωπικά θα υπολόγιζα 180 (με οικονομική οδήγηση). Αν ο προορισμός είναι ως τόσο, οκ.
Για κοντινή εξόρμηση για μπανάκι, μια χαρά. Στη Χαλκιδική τα ΣΚ βλέπω αρκετά surf.
-
Ωραιο ομως το κυκλακι που σου δειχνει μεχρι ποσο γκαζι να πατησεις για να εχεις χαμηλη καταναλωση στο eco mode. Δεν θυμαμαι να εχω ξαναδει κατι τετοιο, ειτε σε θερμικο ειτε σε ηλεκτρικο. Ισως τα toyota (surprise surprise
) εχουν κατι τετοιο στο καντραν τους; -
Αν θες 350 , πας με 80 στην δεξιά (όπως πάτε και τώρα το τουίνγκο του 1990 γιατί το παίρνει ο αέρας) και μετά σε επαρχιακούς δεν θα καίει τίποτα.
Για Κύμη πχ (τυχαίο παράδειγμα) που πας σειρά παρεούλα με άλλα 100 γερόντια καις κάτω απο 10 με αυτό.Δεν το βλέπετε εφικτό;
(με διαχείριση και όχι γκάζια όμως, οκ)
-
Πότε έρχεται Έλλάδα;
-
@newradpilot said in Renault Twingo (EV-2026):
Πότε έρχεται Έλλάδα;
Έλεγαν αυτόν τον μήνα αλλά όπως βλέπουμε...δεν.
-
@jousis said in Renault Twingo (EV-2026):
@newradpilot said in Renault Twingo (EV-2026):
Πότε έρχεται Έλλάδα;
Έλεγαν αυτόν τον μήνα αλλά όπως βλέπουμε...δεν.
Τελικά κάτι άκουσα για την άλλη εβδομάδα, για να δούμε.
-
Βγηκαν οι τιμες. 19490 για μια εκδοση που σα να μην εχουν καταλαβει τι δινουν οι κινεζοι. Μα 2 ηχεια; Και κλειδι παραδοσιακο; Πρεπει να φτασεις στα 23000 που θεωρω πολλα για το μεγεθος.
https://www.renault.gr/cars/twingo-e-tech-electric/overview.html
-
Αναμενόμενες οι τιμές.
Ειναι ένα ισετρίο με design τουίνγκο.Το κλειδί το λες στα αρνητικά γιατί δεν έχεις δει την γκουμούτσα το πράμα της ρενό που δίνει στο keyless entry/start.
Τα άλλα δεν μετράνε, δεν ανταγωνίζονται τους κινέζους, χαράσουν δικό τους δρόμο και καλά κάνουν. Όποιος έχει $$ κ του αρέσει θα το πάρει και ας κάνει 5Κ τελική το σερφ ή το λιπμότορ.
-
ωραια! κλειδι εχει να πεταξει πανω στο τραπεζι. Twingo ειναι, επομενως εχει καλους χωρους και χωραει ανετα ατομο 1.87. Γαλλικο τσαχπινικο ειναι. Ετοιμος ο @criuser!
-
Έχουμε πανελλήνια παρουσίαση στις 14/7.
-
Καλά με αερόψυκτη θα το πάει κύμη να το παρατήσει σε καμια παραλία και όταν μπει μέσα θα του βγάλει στο ταμπλώ μια μούτζα, ένα τσιγάρο και μια μπαγκέτα και θα του πει 'περάστε αύριο παρακαλώ'.
Καλυτερα το 4 που έχει σχεδόν καταλήξει.
-
@zaxosm said in Renault Twingo (EV-2026):
Βγηκαν οι τιμες. 19490 για μια εκδοση που σα να μην εχουν καταλαβει τι δινουν οι κινεζοι. Μα 2 ηχεια; Και κλειδι παραδοσιακο; Πρεπει να φτασεις στα 23000 που θεωρω πολλα για το μεγεθος.
https://www.renault.gr/cars/twingo-e-tech-electric/overview.html
Επίσης, στη βασική έκδοση δεν έχει ούτε καλώδιο για φόρτιση στο σπίτι (+140), ούτε acc με stop&go ή one pedal που βοηθάει πάρα πολύ στην κίνηση στην πόλη, ούτε safety pack, ούτε χρώμα (αν και το βασικό κιτρινάκι είναι ωραίο). Και τα 5 χρόνια εγγύηση που διαβάζω μου φαίνονται πολύ λίγα.
Τα ατού σχεδίαση και μικρό βάρος (που βέβαια αυτό σημαίνει και λιγότερο regen).
Ερωτηματικό παραμένει η ποιότητα συναρμογής του εσωτερικού καθώς σε ένα βίντεο που ανέβασα κι εδώ το ταμπλό έτριζε και τα πλαστικά πήγαιναν πέρα-δώθε.
Renault Twingo (EV-2026)