-
@w202-amg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μόνο εγώ βλέπω το προφανές σε λίγα χρόνια με αφορμή το πετρέλαιο κτλ.? Θα ρίξουν αντί να ανεβάσουν τα όρια ταχύτητας και θα σταματήσουμε να μιλάμε πλέον για ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο. Εν τω μεταξύ ακόμη και σήμερα οι ταχύτητες του 90-95% των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο είναι αστείες σε σχέση με το παρελθόν που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Τις προάλλες μέχρι Αθήνα δεν βρήκα αμάξι να ακολουθήσω μόνο ένος μητροπολίτη που δεν είχε νόημα......
Θα το κάνουν,δεν θα γκρινιαξει κανείς και θα κλείσει το δριμύ κατηγορώ κατά των ηλεκτρικών στον αυτοκινητόδρομο.Αμ το πότο ? Που το πας το ποτό ? Τα παλιά τα χρόνια φεύγαμε καπάκι από τον Σταυρό του Νότου, πίναμε ένα μπουκαλάκι Ακρωτήρι και κατηφορίζαμε για 3-4 κοκτειλάκια Island και δεν μας έλεγε κανέας χουντικός τίποτα ! Τι άλλο θα μας συμβεί με Κούλη ?
Καλά στην επαρχία - χωριά ισχύει ακόμα αυτό. Αν πας σε καφενείο και φύγεις με 1-2 ουίσκι ή θα λένε δεν είχε να πιεί ή άρρωστος ήταν.

και μετα στουκαρουν ή παιρνουν παραμαζωμα καποιον και εφταιγε "η κακια στιγμη"

Δεν θέλω να το παίξω αναμάρτητος αλλά υπάρχει ένα ζήτημα , αυτό του αλκοολισμού. Πίνουν κάθε μέρα με αποτέλεσμα να μην έχουν αίσθημα πότε είναι καλά ή μη.
Δεν μπορεί να ελεγθεί από καμία τροχαία ωστόσο άλλο το ήπια και είμαι μια χαρά σταματώντας εκεί και άλλο το είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχω πιει ποτέ τόσο......δεν το εγραψα για εσενα, απλα σχολιαζω την κατασταση, την οποια εσυ που μενεις και εργαζεσαι σε τετοια μερη, την γνωριζεις πολυ καλυτερα.
Γνωριζεις επισης, οτι το αλκοολ ακομα και αν δεν φτασει σε σημειο εκτος τοπου και χρονου, επηρεαζει τον χρονο αντιδρασης και την κριση των ανθρωπων. -
@jousis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
άλλο το ήπια και είμαι μια χαρά σταματώντας εκεί
"Μια χαρά" = έχω μειώσει τα αντανακλαστικά μου μόνο κατά 20%, οπότε το ρίσκο να σκοτώσω κάποιον είναι αποδεκτά μικρό.
Αυτό είναι ολόκληρη η φράση.
Αν την λέμε έτσι, θα είναι πιο τίμιο.Επειδή ξαναλέω δεν είμαι αναμάρτητος, ναι μια χαρά αν το αλκοολ δεν σε κάνει να νιώθεις γ@μιας και πας νορμάλ. Χθες έπρεπε να προλάβω μια Φαρμακαποθήκη και να κόψω 15λέπτα από το gps ήταν οκ? Αλλες φορές νυστάζω.
Η αυπνία ρίχνει πολλαπλάσια τα αντανακλαστικά από το αλκοολ αν δεν πίνεις δίχως αύριο. -
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μόνο εγώ βλέπω το προφανές σε λίγα χρόνια με αφορμή το πετρέλαιο κτλ.? Θα ρίξουν αντί να ανεβάσουν τα όρια ταχύτητας και θα σταματήσουμε να μιλάμε πλέον για ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο. Εν τω μεταξύ ακόμη και σήμερα οι ταχύτητες του 90-95% των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο είναι αστείες σε σχέση με το παρελθόν που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Τις προάλλες μέχρι Αθήνα δεν βρήκα αμάξι να ακολουθήσω μόνο ένος μητροπολίτη που δεν είχε νόημα......
Θα το κάνουν,δεν θα γκρινιαξει κανείς και θα κλείσει το δριμύ κατηγορώ κατά των ηλεκτρικών στον αυτοκινητόδρομο.Αμ το πότο ? Που το πας το ποτό ? Τα παλιά τα χρόνια φεύγαμε καπάκι από τον Σταυρό του Νότου, πίναμε ένα μπουκαλάκι Ακρωτήρι και κατηφορίζαμε για 3-4 κοκτειλάκια Island και δεν μας έλεγε κανέας χουντικός τίποτα ! Τι άλλο θα μας συμβεί με Κούλη ?
Καλά στην επαρχία - χωριά ισχύει ακόμα αυτό. Αν πας σε καφενείο και φύγεις με 1-2 ουίσκι ή θα λένε δεν είχε να πιεί ή άρρωστος ήταν.

και μετα στουκαρουν ή παιρνουν παραμαζωμα καποιον και εφταιγε "η κακια στιγμη"

Δεν θέλω να το παίξω αναμάρτητος αλλά υπάρχει ένα ζήτημα , αυτό του αλκοολισμού. Πίνουν κάθε μέρα με αποτέλεσμα να μην έχουν αίσθημα πότε είναι καλά ή μη.
Δεν μπορεί να ελεγθεί από καμία τροχαία ωστόσο άλλο το ήπια και είμαι μια χαρά σταματώντας εκεί και άλλο το είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχω πιει ποτέ τόσο......δεν το εγραψα για εσενα, απλα σχολιαζω την κατασταση, την οποια εσυ που μενεις και εργαζεσαι σε τετοια μερη, την γνωριζεις πολυ καλυτερα.
Γνωριζεις επισης, οτι το αλκοολ ακομα και αν δεν φτασει σε σημειο εκτος τοπου και χρονου, επηρεαζει τον χρονο αντιδρασης και την κριση των ανθρωπων.Ναι βρε απλά βάζω και τον εαυτό μου μέσα πρώτα πρώτα, μιας που υποχρέωση σε μαγαζιά δεν βγάζεις με μια πορτοκαλάδα ή ένα καφέ.
-
Ολα είναι επιβαρυντικές παράμετροι όπως λες.
Δεν ξέρω, με βάζεις να διαλέξω τί προτιμώ;
(έχω κοιμηθεί σε έξοδο εθνικης γιατί ένοιωσα κουρασμένος, είναι τρομερά επικίνδυνο, προφανώς)Η διαφορά όμως είναι στην νοοτροπία των ελλήνων.
Μόνος σου το είπες "είμαι καλά". Δεν είσαι καλά. Είσαι λίγο χειρότερα.Επίσης, ακόμα πίνουν σε γαμοφαφτίσεις και νυχτερινά. Στα @@ τους όλα.
-
Ολα είναι επιβαρυντικές παράμετροι όπως λες.
Δεν ξέρω, με βάζεις να διαλέξω τί προτιμώ;
(έχω κοιμηθεί σε έξοδο εθνικης γιατί ένοιωσα κουρασμένος, είναι τρομερά επικίνδυνο, προφανώς)Η διαφορά όμως είναι στην νοοτροπία των ελλήνων.
Μόνος σου το είπες "είμαι καλά". Δεν είσαι καλά. Είσαι λίγο χειρότερα.Επίσης, ακόμα πίνουν σε γαμοφαφτίσεις και νυχτερινά. Στα @@ τους όλα.
Οχι λέω ότι είναι λάθος σε κάθε περίπτωση. Απλά αναφέρω ότι δεν έχουμε και μέτρο με συνέπεια να συμβαινουν τραγελαφικά πράγματα.
-
Οχι λέω ότι είναι λάθος σε κάθε περίπτωση. Απλά αναφέρω ότι δεν έχουμε και μέτρο με συνέπεια να συμβαινουν τραγελαφικά πράγματα.
Σωστό. Το μέτρο θα έρθει και με την σωστή νοοτροπία.
Για αυτό επιμένω οτι δεν πρέπει να λέμε 'είμαι καλά'.Έχω πιεί 1λίτρο τσικουδιά και έχω πει είμαι καλά.
(εννοείται ποτέ δεν ήπια και οδήγησα ούτε ποδήλατο)
Τώρα βέβαια που έχω κόψει το αλκοολ με 1 μπίρα 'δεν είμαι καλά'. Φλωριές.
-
Σωστό. Το μέτρο θα έρθει και με την σωστή νοοτροπία.
Για αυτό επιμένω οτι δεν πρέπει να λέμε 'είμαι καλά'.Έχω πιεί 1λίτρο τσικουδιά και έχω πει είμαι καλά.
(εννοείται ποτέ δεν ήπια και οδήγησα ούτε ποδήλατο)
Τώρα βέβαια που έχω κόψει το αλκοολ με 1 μπίρα 'δεν είμαι καλά'. Φλωριές.
Η μπύρα και μένα με πειράζει

-
Ούτε μισό shochu πλέον, άσε.
Παραγγέλνουμε μια μεγάλη κ μια μικρή και δινω την μεγάλη στην γυναίκα όταν δεν βλέπουν οι άλλοι
-
Με μια μπυρα καποιος που πινει σποραδικα οδηγαει ανετα, αυτος που πινει τακτικα και με δυο.
Εννοειτε οτι αναφερομαι σε διαδρομες μισης ή μιας ωρας και οχι πολυωρο ταξιδι γιατι η κοπωση ερχεται νωριτερα. -
οταν βγαινουμε για φαγητο και λεω "δεν πινω", με κοιταζουν συνηθως σαν να ειμαι πρωην αλκοολικος.
Πιτσιρικας εχω οδηγησει μια φορα τυφλα. Το μονο καλο ηταν οτι το ηξερα σε τι κατασταση βρισκομουν, πηγαινα αργα, ηταν αδειοι οι δρομοι και ηταν μαζι ενας φιλος (σε πολυ καλυτερη κατασταση απο εμενα).
Οσο το θυμαμαι, με πιανει ανατριχιλα.w202 δεν σε στοχοποιουμε, απλα οπως ανεφερε και ο jousis, το μεγαλο προβλημα ειναι η κανονικοποιηση ενος ζητηματος. Οταν γινεται αυτο, σημαινει οτι δεν θα αλλαξει απολυτως τιποτα, διοτι κανενας δεν θεωρει οτι κανει κατι λαθος. Επισης, καταλαβαινω απολυτα τις κοινωνικες προεκτασεις του ζητηματος, ειδικα στην επαρχια, που μπορει να επεκταθουν και στο οικονομικο, αφου δραστηριοποιεισαι επαγγελματικα εκει. Ειλικρινα δεν γνωριζω πως και αν λυνεται αυτο το ζητημα, αλλα για να φτασουμε στο σημειο να λυθει, θα πρεπει πρωτα να εχουμε αποδεχτει οτι ειναι προβλημα.
-
οταν βγαινουμε για φαγητο και λεω "δεν πινω", με κοιταζουν συνηθως σαν να ειμαι πρωην αλκοολικος.
Πιτσιρικας εχω οδηγησει μια φορα τυφλα. Το μονο καλο ηταν οτι το ηξερα σε τι κατασταση βρισκομουν, πηγαινα αργα, ηταν αδειοι οι δρομοι και ηταν μαζι ενας φιλος (σε πολυ καλυτερη κατασταση απο εμενα).
Οσο το θυμαμαι, με πιανει ανατριχιλα.w202 δεν σε στοχοποιουμε, απλα οπως ανεφερε και ο jousis, το μεγαλο προβλημα ειναι η κανονικοποιηση ενος ζητηματος. Οταν γινεται αυτο, σημαινει οτι δεν θα αλλαξει απολυτως τιποτα, διοτι κανενας δεν θεωρει οτι κανει κατι λαθος. Επισης, καταλαβαινω απολυτα τις κοινωνικες προεκτασεις του ζητηματος, ειδικα στην επαρχια, που μπορει να επεκταθουν και στο οικονομικο, αφου δραστηριοποιεισαι επαγγελματικα εκει. Ειλικρινα δεν γνωριζω πως και αν λυνεται αυτο το ζητημα, αλλα για να φτασουμε στο σημειο να λυθει, θα πρεπει πρωτα να εχουμε αποδεχτει οτι ειναι προβλημα.
Αν λυθεί αύριο το πρωί σαν ζήτημα , στα χωριά έχουν κλείσει όλα τα μαγαζιά εστίασης μέσα σε 1 μήνα. Το θέμα είναι δεν εκσυχρονίζονται κιόλας. Zero δεν βρίσκεις, ανευ που τη θεωρώ άθλια και μου προκαλεί πονοκέφαλο τώρα έβαλαν. Radler αρνούνται πεισματικά. Χιούστον έχουμε γενικευμένο πρόβλημα.

-
@ilias-a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με μια μπυρα καποιος που πινει σποραδικα οδηγαει ανετα, αυτος που πινει τακτικα και με δυο.
Αν έχουμε κάποιο γιατρό να γράψει γιατί δεν είμαι τόσο σίγουρος αλλά η επίδραση είναι η ίδια (για το ίδιο άτομο/ηλικία/...) .
Αυτό που αλλάζει είναι το τί 'νομίζουμε', πως αισθανόμαστε.Να φανταστείς καμιά φορά, με 'πιάνει' η 0% και πλέον δεν πίνω ούτε 0% όταν έχω βραδινή οδήγηση.
Τόσο ψυχολογικό είναι (σε εμένα τουλάχιστον).Και εδώ κολλάει και αυτό που έγραψε ο ντετόλ:
μια φορα τυφλα. Το μονο καλο ηταν οτι το ηξερα σε τι κατασταση βρισκομουν, πηγαινα αργα
Αυτός που πίνει σπάνια, δεν έχει κανονικοποιήσει την μείωση των δυνατοτήτων του.
-
Αν λυθεί αύριο το πρωί σαν ζήτημα , στα χωριά έχουν κλείσει όλα τα μαγαζιά εστίασης μέσα σε 1 μήνα. Το θέμα είναι δεν εκσυχρονίζονται κιόλας. Zero δεν βρίσκεις, ανευ που τη θεωρώ άθλια και μου προκαλεί πονοκέφαλο τώρα έβαλαν. Radler αρνούνται πεισματικά. Χιούστον έχουμε γενικευμένο πρόβλημα.

απο περιεργεια, για τι φαση "επαρχια" μιλαμε; Χωρια των 200 κατοικων; Κωμοπολεις των 5 χιλιαδων; all of the above;

-
Αυτός που πίνει σπάνια, δεν έχει κανονικοποιήσει την μείωση των δυνατοτήτων του.
Σποραδικα ειπα, μια ή δυο μπυρες το δεκαημερο.
-
Αν έχουμε κάποιο γιατρό να γράψει γιατί δεν είμαι τόσο σίγουρος αλλά η επίδραση είναι η ίδια (για το ίδιο άτομο/ηλικία/...) .
Αυτό που αλλάζει είναι το τί 'νομίζουμε', πως αισθανόμαστε.Να φανταστείς καμιά φορά, με 'πιάνει' η 0% και πλέον δεν πίνω ούτε 0% όταν έχω βραδινή οδήγηση. Τόσο ψυχολογικό είναι (σε εμένα τουλάχιστον).
Και εδώ κολλάει και αυτό που έγραψε ο ντετόλ:
μια φορα τυφλα. Το μονο καλο ηταν οτι το ηξερα σε τι κατασταση βρισκομουν, πηγαινα αργα
Δεν είναι το ίδιο. Ο λιπώδης ιστός παίζει και αυτός το ρόλο του , όπως και αν πίνεις σχετικά συχνά και αν έχεις φάει λιπαρά ή πίνεις παράλληλα πολύ νερό. Για αυτό πολλοί θεωρούν το 1 ποτό πολύ λίγο
-
-
Σποραδικα ειπα, μια ή δυο μπυρες το δεκαημερο.
Ε, κάπου εκεί είμαι κ εγώ πάντως.
Έχουμε και εξαιρετικές μπίρες πλέον γαμώτο, δεν γίνεται, πρέπει να δοκιμάζω.
-

απο περιεργεια, για τι φαση "επαρχια" μιλαμε; Χωρια των 200 κατοικων; Κωμοπολεις των 5 χιλιαδων; all of the above;

Χωριά βρε. Κωμοπόλεις είναι όπως όλη η υπόλοιπη Ελλάδα , γράφουν αλκοόλ και τσιγάρο.
-
@katafractos17 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είσαι εκτός θέματος

-
for the record παντως να πω οτι δεν θεωρω τις δυο μπυρες προβλημα (αν και ειμαι σιγουρος οτι θα βγαινεις θετικος σε αλκοτεστ), ουτε το 1 ποτο, αν και ειμαι σιγουρος οτι και σε τετοιες ποσοτητες παρατηρειται μειωση των αντανακλαστικων.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά