-
Φαίνεται τα πρατήρια που βάζω καύσιμο θα είναι ΑΙ...

-
@criuser said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
Φαίνεται τα πρατήρια που βάζω καύσιμο θα είναι ΑΙ...

AI είναι έχουν νοικιάσει το σήμα, μοτορ Όιλ βάζεις
-
Αρα να ζητήσω να φορτώνουν τα κουπόνια της Αβίν...

-
-
Μας κλέβουν και δεν μιλάει κανείς.
Καρτέλ και μονοπώλια ή ολιγοπώλια παντού.
Μιας και είναι φόρουμ για αυτοκίνητα ας γράψω για τα καύσιμα.
Πριν από λίγες μέρες έγραψα ότι η διαφορά της τιμής της βενζίνης με τη Βουλγαρία μεγάλωσε κατά 10 λεπτά με το ξεκίνημα του πολέμου. Που σημαίνει 5€ παραπάνω κέρδος για κάποιους σε κάθε γέμισμα. Φαίνεται μικρό αλλά αν το πολλαπλασιάσεις με τον αριθμό των αυτοκινήτων που γεμίζουν, είναι πολλά εκατομμύρια. Και δεν είναι οι βενζινοπώλες οι μόνοι που ευθύνονται, αυτοί είναι οι τελευταίοι, άλλοι βγάζουν τα πολλά.
Ας γράψω και για τις τιμές σε άλλες γειτονικές χώρες.
Στα Σκόπια πριν από 5 μέρες είχε 1,42€, τόσο γέμισα εγώ. Σήμερα η τιμή είναι στο 1,32€.
Η Αλβανία είχε πάντα πιο ακριβή βενζίνη από εμάς. Σήμερα η τιμή είναι στο 1,87€.
Πληροφοριακά η τιμή στο Μαυροβούνιο ήταν πριν λίγες μέρες 1,59€ και στο Κόσοβο 1,49.
-
@fhcc said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
Πριν από λίγες μέρες έγραψα ότι η διαφορά της τιμής της βενζίνης με τη Βουλγαρία μεγάλωσε κατά 10 λεπτά με το ξεκίνημα του πολέμου. Που σημαίνει 5€ παραπάνω κέρδος για κάποιους σε κάθε γέμισμα. Φαίνεται μικρό αλλά αν το πολλαπλασιάσεις με τον αριθμό των αυτοκινήτων που γεμίζουν, είναι πολλά εκατομμύρια. Και δεν είναι οι βενζινοπώλες οι μόνοι που ευθύνονται, αυτοί είναι οι τελευταίοι, άλλοι βγάζουν τα πολλά.
Στα Σκόπια πριν από 5 μέρες είχε 1,42€, τόσο γέμισα εγώ. Σήμερα η τιμή είναι στο 1,32€.
Η Αλβανία είχε πάντα πιο ακριβή βενζίνη από εμάς. Σήμερα η τιμή είναι στο 1,87€.
Πληροφοριακά η τιμή στο Μαυροβούνιο ήταν πριν λίγες μέρες 1,59€ και στο Κόσοβο 1,49.
Αν δεν ξέρεις τι φόρους παίρνουν (εφκ και ΦΠΑ) δεν έχει νόημα και πολύ νόημα η σύγκριση τιμών.Άκυρες συγκρίσεις και επειδή το να αναιρείς επιφανειακές αναφορές είναι χρονοβόρο και πολύ πιο δύσκολο από το να κάνεις επιφανειακές αναφορές, τα μόνα που θα πω είναι:
Σύγκρινε τιμές διυλιστηρίου Ελλάδας και λοιπών χωρών για να δεις τι απόκλιση υπάρχει.
Μετά πρόσθεσε τον ΕΦΚ που αναλογεί σύμφωνα με την επιβάρυνση που έχει κάθε κράτος (διαφέρει και ενδεχομένως πολύ).
Μετά επιβάρυνε με ΦΠΑ, επίσης διαφορετικό σε κάθε κράτος (αναλογικός φόρος) για να βγει η τελική τιμή χωρίς το μεταφορικό και εμπορικό περιθώριο των ενδιάμεσων. Μετά σύγκρινε αυτό που θα βρεις με τις τελικές τιμές κάθε κράτους. Όλα αυτά πριν και μετά τον πόλεμο. Μετά ίσως μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα τα οποία θα έχουν πολύ ενδιαφέρον…Αν δεν μπορείς να τα κάνεις μπορεις απλά να αποδώσεις τις αποκλίσεις στα μονοπώλεια και end of story.
-
@jamesd said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
Αν δεν ξέρεις τι φόρους παίρνουν (εφκ και ΦΠΑ) δεν έχει νόημα και πολύ νόημα η σύγκριση τιμών.Άκυρες συγκρίσεις και επειδή το να αναιρείς επιφανειακές αναφορές είναι χρονοβόρο και πολύ πιο δύσκολο από το να κάνεις επιφανειακές αναφορές, τα μόνα που θα πω είναι:
Σύγκρινε τιμές διυλιστηρίου Ελλάδας και λοιπών χωρών για να δεις τι απόκλιση υπάρχει.
Μετά πρόσθεσε τον ΕΦΚ που αναλογεί σύμφωνα με την επιβάρυνση που έχει κάθε κράτος (διαφέρει και ενδεχομένως πολύ).
Μετά επιβάρυνε με ΦΠΑ, επίσης διαφορετικό σε κάθε κράτος (αναλογικός φόρος) για να βγει η τελική τιμή χωρίς το μεταφορικό και εμπορικό περιθώριο των ενδιάμεσων. Μετά σύγκρινε αυτό που θα βρεις με τις τελικές τιμές κάθε κράτους. Όλα αυτά πριν και μετά τον πόλεμο. Μετά ίσως μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα τα οποία θα έχουν πολύ ενδιαφέρον…Αν δεν μπορείς να τα κάνεις μπορεις απλά να αποδώσεις τις αποκλίσεις στα μονοπώλεια και end of story.
Ή δεν τα έγραψα καλά ή δεν διάβασες αυτά που έγραψα..
Δεν κλέβουν μόνο εμένα αλλά κι όλους τους άλλους μαζί κι εσένα.
Η τιμή τσίμπησε 10 λεπτά παραπάνω σε σχέση με τα άλλα κράτη κι έχει μείνει εκεί. Δεν έχει σχέση με ΦΠΑ, ΕΦΚ κι όλα τα υπόλοιπα.
-
Μια χαρά το κατάλαβα αυτό που λες, απλώς νομίζω ότι το θέμα είναι πιο σύνθετο. Οι διαφορές τιμών μεταξύ χωρών δεν εξηγούνται από έναν μόνο παράγοντα ούτε είναι σταθερές ανεξάρτητα από τις συνθήκες.
Επηρεάζονται από διαφορετικά στοιχεία που δεν είναι κοινά μεταξύ κρατών, όπως η δομή φόρων (ΕΦΚ, ΦΠΑ), το κόστος εφοδιασμού, ο χρονισμός αγορών και το ύψος αποθεμάτων, οι διαφορετικές στρατηγικές αντιστάθμισης κινδύνου, μεταξύ άλλων.
Αυτά επηρεάζουν κυρίως το πώς και πότε περνάνε οι διεθνείς μεταβολές στην αντλία, ενώ η μακροχρόνια διαφορά μεταξύ χωρών καθορίζεται κυρίως από δομικούς παράγοντες όπως οι φόροι και τα συνολικά κόστη αγοράς.
-
Θα θελα να μου εξηγήσει κάποιος πώς στα Σκόπια που δεν έχουν δικό τους διυλιστήριο και αγοράζουν από εμάς κατεβαίνουν οι τιμές και σε εμάς όχι..
-
Θα θελα να μου εξηγήσει κάποιος πώς στα Σκόπια που δεν έχουν δικό τους διυλιστήριο και αγοράζουν από εμάς κατεβαίνουν οι τιμές και σε εμάς όχι..
γιατί δεν έχουν μια και δεν έχει ζήτηση η βενζίνη.
-
This post is deleted! -
@wantone said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):

0
889 out of 889
45 / 45
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΟΚ
logo footercoty
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΔΟΚΙΜΕΣ
CLASSIC
ΤΙΜΕΣ
VIDEO
FORUM
4T
FORUM
4T
LIBRARY
April 2026
ΤΕΥΧΟΣ Απρίλιος 2026
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
Powered
bynxcode.gr
@wantone said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):@fhcc said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):

Εγώ στεναχωριέμαι που όλα τα γειτονικά μας κράτη προοδεύουν ενώ εμείς πάμε απ'το κακό στο χειρότερο.
Πολλά από αυτά μου θυμίζουν την Ελλάδα της δεκαετίας του 80. Καινούρια σπίτια χτίζονται παντού, ο κόσμος κυκλοφορεί έξω περισσότερο, νομίζω είναι περισσότερο χαρούμενοι όπως τους βλέπω στο δρόμο.
Τα αυτοκίνητά τους τα ίδια με τα δικά μας αλλά κυκλοφορούν και πάρα πολλά πολύ καλύτερα. Η κίνηση απίστευτη σε κάποιες πόλεις, ακόμη και στα Σκόπια.
Πάντως στη βόρεια Μακεδονία (Σκόπια) τα βενζινάδικα είναι λίγα σε σχέση με τα αυτοκίνητα και μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής.
(Δεν ξέρω γιατί βγαίνει έτσι το μήνυμα και δεν μπορώ να το διορθώσω..)
-
Μια εξήγηση ίσως:
https://mia.mk/index.php/en/story/government-cuts-fuel-taxes-vat-rate-remains-reduced-to-10Στα Σκόπια φαίνεται να παρεμβαίνουν ενεργά και δυναμικά στην αγορά και τις τιμές με στοχευμένες πολιτικές.
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων)