-
Σπύρο καλοτάξιδο!
Όσα και να είναι, είμαι σίγουρος ότι κατά καιρούς θα τα βγάζεις όλα για να καλπάσουν! -
@stefan147 said in Cupra Formentor:
Υπάρχουν 2 εκδόσεις στο PHEV. Μια με 204 και μια με 272 άλογα. Το ίδιο με όλα τα συγγενή μοντέλα πχ Τιγκουαν, Λεον κτλ.
Ακριβώς έτσι είναι. Υπάρχει και ένας πολύ εύκολος τρόπος να καταλάβεις ποια από τις δύο εκδόσεις έχεις βλέποντας τις ζάντες. Το PHEV των 204ps έχει τις (όμορφες) 18άρες "Sonora" και το PHEV των 272ps έχει τις (άσχημες) 19άρες "Sandstorm".
-
Καλησπέρα σε όλους,
Τωρινός κάτοχος BMW 118i 140hp αυτόματο (μοντέλο 2023) με 21500 κλείνοντας την 3ετια, είμαι σε σκέψης πώλησης και στη συνέχεια leasing ενός Cupra Formentor hybrid plugin (είτε 204 ειτε 272 hp). Το leasing θα γίνει μεσω ΕΕ που το 2023 δεν υπήρχε για να αγοραστεί εκεί ο ασσος, οπότε πέρα από αλλαγή θα γίνει κ για φορολογικούς λόγους.
Θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν κ θέλουν να βοηθήσουν, σχετικά με αυτή τη μετάβαση. Βασικό μειονεκτημα του ασσου για εμενα είναι η καταναλωση μεσα στην πολη, δε ξερω που ξεκινάει κ που τελειώνει η δική μου ευθύνη στο πάτημα του γκαζιού, αλλα κατά γενική ομολογία το αμάξι καίει. Κατα τ'αλλα έχει τρομερό πάτημα και κρατήματα, συν το αυτόματο που με εκαναν να το αγαπήσω απο το test drive. Η αίσθηση που μου εδωσε το test drive του formentor είναι πολύ κοντινή, γεγονός που με χαροποίησε, απλά ήταν σχετικά μικρή απόσταση. Οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας για την οδική αίσθηση, την καταναλωση ρευμα/υβριδικα/μπαταρια σε πολή και ταξίδια. Επίσης, θα ήθελα και μια βοήθεια στη συγκριση μεταξύ 204 και 272 εκδόσεων, αν τα έξτρα που έχει το 272 πέρα από άλογα, δηλαδή καθίσματα, ζαντες, ανάρτηση (αν δεν ξεχνάω κάτι) αξίζουν αυτή τη διαφορά. Ακόμη, έχω δει το intelligent drive for DSG πακέτο με καμέρες μπροστα κ 360, όπως κ κάποια έξτρα βοηθήματα, και θα ήθελα να μου πει κάποιος που το έχει αν αξίζει τον κοπο.
Τέλος, σχετικά με προβλήματα τι έχετε αντιμετωπίσει οι κάτοχοι?
Ευχαριστώ εκ των προτερων.
-
@konstantinos_m said in Cupra Formentor:
Καλησπέρα σε όλους,
Τωρινός κάτοχος BMW 118i 140hp αυτόματο (μοντέλο 2023) με 21500 κλείνοντας την 3ετια, είμαι σε σκέψης πώλησης και στη συνέχεια leasing ενός Cupra Formentor hybrid plugin (είτε 204 ειτε 272 hp). Το leasing θα γίνει μεσω ΕΕ που το 2023 δεν υπήρχε για να αγοραστεί εκεί ο ασσος, οπότε πέρα από αλλαγή θα γίνει κ για φορολογικούς λόγους.
Θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν κ θέλουν να βοηθήσουν, σχετικά με αυτή τη μετάβαση. Βασικό μειονεκτημα του ασσου για εμενα είναι η καταναλωση μεσα στην πολη, δε ξερω που ξεκινάει κ που τελειώνει η δική μου ευθύνη στο πάτημα του γκαζιού, αλλα κατά γενική ομολογία το αμάξι καίει. Κατα τ'αλλα έχει τρομερό πάτημα και κρατήματα, συν το αυτόματο που με εκαναν να το αγαπήσω απο το test drive. Η αίσθηση που μου εδωσε το test drive του formentor είναι πολύ κοντινή, γεγονός που με χαροποίησε, απλά ήταν σχετικά μικρή απόσταση. Οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας για την οδική αίσθηση, την καταναλωση ρευμα/υβριδικα/μπαταρια σε πολή και ταξίδια. Επίσης, θα ήθελα και μια βοήθεια στη συγκριση μεταξύ 204 και 272 εκδόσεων, αν τα έξτρα που έχει το 272 πέρα από άλογα, δηλαδή καθίσματα, ζαντες, ανάρτηση (αν δεν ξεχνάω κάτι) αξίζουν αυτή τη διαφορά. Ακόμη, έχω δει το intelligent drive for DSG πακέτο με καμέρες μπροστα κ 360, όπως κ κάποια έξτρα βοηθήματα, και θα ήθελα να μου πει κάποιος που το έχει αν αξίζει τον κοπο.
Τρόπο να το φορτίζεις κάθε μερα εχεις ?
Γενικά τα plug in αν δεν τα φορτίσεις θα καίνε παραπάνω, το ίδιο και στα ταξίδια που συνήθως δεν το φορτιζεις
-
Cupra Formentor hybrid plugin
Αν δεν έχεις τρόπο να φορτίζεις κάθε μέρα στο σπίτι ή στη δουλειά (και κατά συνέπεια με φθηνή κιλοβατώρα), τότε δεν έχει νόημα να πας σε plugin.
Αν μπορείς να φορτίζεις κάθε μέρα, χωρίς να είμαι κάτοχος του αυτοκινήτου, έχω ακούσει καλά λόγια από συνάδελφο που το έχει μισθώσει. -
@k-m said in Cupra Formentor:
Γενικά τα plug in αν δεν τα φορτίσεις θα καίνε παραπάνω, το ίδιο και στα ταξίδια που συνήθως δεν το φορτιζεις
Παραπάνω δε θα καίει απο το συμβατικό. Θα καεί όσο ένα hev.
-
Αυτο αναρωτιεμαι και εγω.
Αφου θα δουλευει σαν HEV...ποσο να καψει? Καμια σχεση με ενα απλο θερμικο λογικα δεν εχει. -
Ποιο πολύ βάρος με την μεγάλη μπαταριά >>>> αυξημένη κατανάλωση
-
@k20_grim-reaper said in Cupra Formentor:
Ας μιλησουμε με καταναλωσεις καλυτερα. Ειναι γνωστο οτι θα εχει το εξτρα βαρος εναντι του θερμικου.
Αλλα αν μιλαμε για 5-6λτ/100 μεσα στην πολη σαν HEV ειναι μια χαρα. Και προφανως φορτιζει οπου και οποτε θελει. -
Έχουμε πει επανειλημμένα οτι δεν παει έτσι. Δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα. Ίσως στις πρώτες γενεές plug-in να ηταν. Όχι πια.
-
Εγώ σε διάφορα Review βλέπω ότι η κατανάλωση ανεβαίνει κατά πολύ όταν ειναι
αφόρτιστα. -
αφόρτιστα.Όχι, δεν ανεβαίνει κατά πολύ.
Ούτε οι ρύποι γίνονται τεράστιοι ως νούμερο. Απλά γίνονται αρκετά περισσότεροι σε σχέση με το τι δηλώνεται από τις μετρήσεις WLTP οι οποίες περιλαμβάνουν γεμάτη μπαταρία. -
αφόρτιστα.Ανεβαίνει κατά πολύ σε σχέση με όταν είναι φορτισμένα που η καταναλωση καυσίμου ειναι 0. Σε σχέση με το αντίστοιχο συμβατικό όμως καίει πολύ λιγότερο ενώ παράλληλα αποδίδει πολύ καλύτερα.
-
Χωρίς να είναι «πύραυλος», το HS προσφέρει αρκετή δύναμη για ασφαλή προσπεράσματα και πάντως τόσο δυνατή έτσι ώστε να μην προβληματίζεσαι σε μια προσπέραση σε στενό ορεινό δρόμο. Στο ίδιο περιβάλλον, η κατανάλωση σε 100% ηλεκτρική λειτουργία κυμαίνεται λίγο πάνω από τις 17 kWh/100 km, τιμή πολύ καλή για τους 1,8+ τόνους του αυτοκινήτου. Ύστερα από την εξάντληση της μπαταρίας η κατανάλωση βενζίνης κινήθηκε στα 5,5 l/100 km με φρόνιμη οδήγηση και μέσα στην πόλη. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση αυξάνεται γρήγορα εάν κάνεις πολλές σύντομες διαδρομές με κρύο το θερμικό μοτέρ, καθώς αυτό αρχικά λειτουργεί σε υψηλές στροφές για να επαναφορτίσει την μπαταρία, φτάνοντας τα 10 lt/100 km. Και πάνω από τα οκτώ λίτρα στην εθνική.
Drive
μοντέλο MG HS PHEV⁺
Για να μην υπάρχει απογοήτευση χωρίς μπαταρία 7-8 λίτρα χαλαρά το βάρος ειναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Δεν μιλάμε να κινηθείς σε ορεινή διαδρομή όπου και τα HEV της
Toyota σκαρφαλώνουν στο 7.5. Με καθημερινή φόρτιση συμφέρει στον αστικό ιστό
αλλά όχι ταξίδι. -
Καλησπέρα σε όλους,
Μιλάμε για δυο εντελως διαφορετικα αυτοκινητα. Ο ασσος ειναι ποιοτικοτερος και πολυ πιο ευχαριστος στην οδηγηση. Η αισθητικη του ειναι επισης μεσα εξω εξαιρετικη και οχι ριψοκινδυνη σα του κουπρα. Το τελευταιο εχει ηδη απο τη βασικη εκδοση πολλά, σχεδον ατελειωτα καλούδια που αν τα βαλεις στον ασσο , τον παιρνεις σε δυσθεωρητη τιμη . Το φορμεντορ εχει πολυ αγκρεσιβ χαρακτηρα λογω δυναμης και εξαιρετικη καταναλωση λογω φεβ χαρακτηρα. Παντως ασσος δεν ειναι. Ειναι ομως ενα πολυ καλο αυτοκινητο.
-
Κι όμως όχι.
Formentor phev 245 αν δε το φορτίσω, μέσα στη πόλη καίει 11λ/100 -
Ειναι το παλαιό με τον 1.4tsi. Κάποιες πρώτες γενεές plug in δε λειτουργουσαν ως αυτοφορτιζομενα και γι αυτο επικράτησε η άποψη της υψηλής κατανάλωσης. Πχ αντίστοιχες περιπτώσεις το πρώτο Χ1 και το XC40.
Πλέον δεν υπάρχει νομίζω plug in (ίσως εξαίρεση το Jeep Compass 4xE που κι αυτο αντικατασταθηκε) που αφορτιστο να μη λειτουργεί ως αυτοφορτιζομενο. Το δικό μου αφορτιστο Kuga που είναι και μοντέλο 2019 στην ουσία, δεν ξεπερνά τα 5.5λτ μεσα στην πόλη και τα 7.5-8λτ σε ταξίδι με 140χαω.
-
Όντως κι εγώ αφορτιστο αλλά με τον 1.5 μέσα στην πόλη μόλις που έφτασα τα 6,5 με ισχυρή ανάκτηση ενέργειας.
-
Ειναι το παλαιό με τον 1.4tsi. Κάποιες πρώτες γενεές plug in δε λειτουργουσαν ως αυτοφορτιζομενα και γι αυτο επικράτησε η άποψη της υψηλής κατανάλωσης. Πχ αντίστοιχες περιπτώσεις το πρώτο Χ1 και το XC40.
Πλέον δεν υπάρχει νομίζω plug in (ίσως εξαίρεση το Jeep Compass 4xE που κι αυτο αντικατασταθηκε) που αφορτιστο να μη λειτουργεί ως αυτοφορτιζομενο. Το δικό μου αφορτιστο Kuga που είναι και μοντέλο 2019 στην ουσία, δεν ξεπερνά τα 5.5λτ μέσα στην πόλη και τα 7.5-8λτ σε ταξίδι με 140χαω.
Το Kuga αφόρτιστο έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση πλησιάζει άνετα τα HEV σε μέσους όρους αλλά στα 140 το έχω δει στα 10+ και ανηφόρες σκαρφαλώνει στο 13.
Σε μικτό κύκλο 3.5-4.0 ( χώμα ) και φορτισμένο το τίποτα.
Στα PHEV νομίζω ειναι το καλύτερο η ένα από τα καλύτερα.
Για το 225 γράφω δεν ξέρω ποιο μοντέλο έχεις. -
Στο 225 αναφέρομαι κι εγώ. Δεν έχω δει ποτέ διψήφιο νούμερο κατανάλωσης σε 38.000χλμ που του χω κανει. Βασικά δε νομίζω οτι έχω δει ποτέ πάνω απο 8λτ. Εχω βάλει στο σχετικό νήμα συγκεκριμένες διαδρομές.
-
Στο 225 αναφέρομαι κι εγώ. Δεν έχω δει ποτέ διψήφιο νούμερο κατανάλωσης σε 38.000χλμ που του χω κανει. Βασικά δε νομίζω οτι έχω δει ποτέ πάνω απο 8λτ. Εχω βάλει στο σχετικό νήμα συγκεκριμένες διαδρομές.
Δεν αμφιβάλω γιατί το είχε νοικιάσει φίλος ( δεν οδηγούσα εγώ ) μπορεί να ήταν και ταλαιπωρημένο αλλά γενικά η κατανάλωση ήταν πολύ χαμηλή.
Σίγουρα ειναι ένα από τα καλύτερα PHEV
Cupra Formentor