-
Δε μου αρέσει να βάζω. Σιγά το πράμα που κάνω. Astra H είναι. Το έχω γράψει αλλού. Ε ναι. Όσο και να κάνεις κάτι 20+ ετών...Αλλά είναι αγχολυτικό.
Τα ψεκαστήρια τα έχω και για άλλες δουλειές. Δεν είναι μόνον για το αμάξι.
Το αμάξι αν το βάλω θα έρθει από τη Θεσσαλονίκη ο Adp και θα με μπαγλαρώσει με συνοπτικές διαδικασίες.
Μπορώ να σου το βάλω και να σου το κάνω να γυαλίζει καταπλητικά. Πως. Με το Glaze που είναι κάτι σαν λάδι για να κρύβει τις γρατζουνιές και να λες πωπω τι δουλειά είναι αυτή που έκανε!!
Μπορώ να κάνω τα φανάρια να είναι σαν καινούργια ενώ είναι θολά, βάζοντας σιλικόνη ρευστή και να πεις τι δουλειά είναι αυτή που κάνει;
Μην ψάχνεις στη δουλειά το καθενός να καταλάβεις από φωτογραφίες. Εντάξει αν ήμουν Mike Philips ή άλλος πολύ καλός detailer όπως και σε Έλληνες όπως ο Ανδρέας, ο Πλάτωνας, ο Μιχάλης και συγνώμη αν ξεχνώ άλλους εξαιρετικούς detailers δε θα το κοιτούσες με καχυποψία.
Το θέμα είναι να γράφω σωστά πράγματα. Αυτά που γράφω δεν είναι μόνον για το φόρουμ, αλλά και κάποιον που ψάχνει στο google και μπορεί ίσως να του εμφανίσει εδώ αποτελέσματα.
Μπαίνω στο Reddit και παρακολουθώ συζητήσεις για το Car Detailing. Άλλοι ξέρουν και άλλοι δεν το κατέχουν και αυτά που γράφουν είναι για πέταμα γιατί αν τους πιστέψει κάποιος θα κάνει ζημιά στο βερνίκι.
Διαβάζω, αλλά κυρίως βλέπω πολλά βίντεο στο Youtube. Εκεί φαίνεται ο καθένας τι ξέρει και τι όχι γιατί βλέπεις τι γίνεται. Βλέπεις τη δουλειά του.
Βέβαια οι καιροί στην Ευρώπη είναι δύσκολοι. Αυτό το συζητούσε σε ένα βίντεό του ο Forensic Detailing.
Δεν είναι όπως παλιά με κεραμικές κλπ και υπάρχουν εταιρίες που παλιότερα ήταν δυνατές σήμερα να εξαφανίζονται. Ο κόσμος δεν ξοδεύει όπως παλιά για την περιποίηση του αυτοκινήτου και είναι λογικό. -
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δε μου αρέσει να βάζω. Σιγά το πράμα που κάνω. Astra H είναι. Το έχω γράψει αλλού. Ε ναι. Όσο και να κάνεις κάτι 20+ ετών...Αλλά είναι αγχολυτικό.
Το αμάξι αν το βάλω θα έρθει από τη Θεσσαλονίκη ο Adp και θα με μπαγλαρώσει με συνοπτικές διαδικασίες.
Μπορώ να σου το βάλω και να σου το κάνω να γυαλίζει καταπλητικά. Πως. Με το Glaze που είναι κάτι σαν λάδι για να κρύβει τις γρατζουνιές και να λες πωπω τι δουλειά είναι αυτή που έκανε!!
Μπορώ να κάνω τα φανάρια να είναι σαν καινούργια ενώ είναι θολά, βάζοντας σιλικόνη ρευστή και να πεις τι δουλειά είναι αυτή που κάνει;
Μην ψάχνεις στη δουλειά το καθενός να καταλάβεις από φωτογραφίες. Εντάξει αν ήμουν Mike Philips ή άλλος πολύ καλός detailer όπως και σε Έλληνες όπως ο Ανδρέας, ο Πλάτωνας, ο Μιχάλης και συγνώμη αν ξεχνώ άλλους εξαιρετικούς detailers δε θα το κοιτούσες με καχυποψία.
Το θέμα είναι να γράφω σωστά πράγματα. Αυτά που γράφω δεν είναι μόνον για το φόρουμ, αλλά και κάποιον που ψάχνει στο google και μπορεί ίσως να του εμφανίσει εδώ αποτελέσματα.
Μπαίνω στο Reddit και παρακολουθώ συζητήσεις για το Car Detailing. Άλλοι ξέρουν και άλλοι δεν το κατέχουν και αυτά που γράφουν είναι για πέταμα γιατί αν τους πιστέψει κάποιος θα κάνει ζημιά στο βερνίκι.
Διαβάζω, αλλά κυρίως βλέπω πολλά βίντεο στο Youtube. Εκεί φαίνεται ο καθένας τι ξέρει και τι όχι γιατί βλέπεις τι γίνεται. Βλέπεις τη δουλειά του.
Βέβαια οι καιροί στην Ευρώπη είναι δύσκολοι. Αυτό το συζητούσε σε ένα βίντεό του ο Forensic Detailing.
Δεν είναι όπως παλιά με κεραμικές κλπ και υπάρχουν εταιρίες που παλιότερα ήταν δυνατές σήμερα να εξαφανίζονται. Ο κόσμος δεν ξοδεύει όπως παλιά για την περιποίηση του αυτοκινήτου και είναι λογικό.Γιατί να σε μπαγλαρωσει ο AdP βρε Σαράντης, νόμιζα είμαστε φίλοι 🤭

-
@a-d-p said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Γιατί να σε μπαγλαρωσει ο AdP βρε Σαράντης, νόμιζα είμαστε φίλοι 🤭
Γιατι θα εχουν παει οι εργοστασιακες προδιαγραφες περιπατο .
Νιτρο και δεν συμμαζευεται . -
@otso said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Νιτρο και δεν συμμαζευεται .

-
Δεν είναι όπως παλιά με κεραμικές κλπ και υπάρχουν εταιρίες που παλιότερα ήταν δυνατές σήμερα να εξαφανίζονται. Ο κόσμος δεν ξοδεύει όπως παλιά για την περιποίηση του αυτοκινήτου και είναι λογικό.Γιατί να σε μπαγλαρωσει ο AdP βρε Σαράντης, νόμιζα είμαστε φίλοι 🤭

Έχω άσχημη εμπειρία.....
Τα παλιά τα χρόνια, που ήμουν 20 χρονών, λέμε με έναν φίλο να κάνουμε μια αποθήκη που είχα, κατάλληλη για να βάζουμε τις μηχανές μας και να αλλάζουμε λάδια κλπ.
Περνάει ένας γείτονας (η πόρτα της αποθήκης κοιτούσε στο δρόμο) πολύ καλός, αστυνομικός, μου λέει κοιτώντας από την πόρτα τις μηχανές μας: "τι κάνετε εκεί;". Λέω περιποιούμαστε τις μηχανές μας. Ωραία μου λέει. Καλό μεσημέρι.
Την άλλη μέρα νάσου η ασφάλεια.....Με φωνάζουν (γνωριζόμασταν λόγω νυχτοπερπατημάτων με την παρέα μου) ενώ ήμουν μέσα, βγαίνω. Ποιανού είναι η αποθήκη, τι κάνετε εδώ (και το άλλο παλικάρι γνωστό τους).
Με έσκασαν. Ρε σεις τους λέω, πάτε καλά; Αν θέλαμε να κρύψουμε τπτ θα το κάναμε μέρα μεσημέρι; Φύγανε.
Περνάει ο γείτονας (περνούσε με τα πόδια γενικά, όχι λόγω ημών) γεια παιδιά. Τι γεια του λέω. Τόσα χρόνια γείτονες με ξέρεις από μικρό παιδί εμένα και η μάνα μου ξέρει εσένα από μικρό παιδί και μου κουβάλησες την ασφάλεια λες και είμαστε τπτ κλεφτρόνια;
Μα ξέρεις. Δεν ξέρω τπτ. Σου έχω δώσει δικαίωμα; Ούτε γεια θέλω ούτε τπτ. Έκανα 10 χρόνια να του μιλήσω. Βγήκε σύνταξη και μετά.
Και μια μέρα πιάνει η γυναίκα του τη μάνα μου και πως το φέρνει η κουβέντα λέει: Άσε είμαστε απογοητευμένοι με τους νέους αστυνομικούς. Δεν ενδιαφέρονται κλπ. Εδώ ο άντρας μου που ήταν πρώην αστυνομικός και δεν του δίνουν σημασία.
Της λέει η μάνα μου που τους το φυλούσε: "Αγαπητή μου, δεν το ξέρεις πως τον ρουφιάνο κανένας δεν τον βοηθάει;".
Άντε γειά!!! -
Ο δικος μας ειναι γαματο παλικαρι.
-
@ilias-a said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
μπα μια εξυπηρετηση του ζητησα και εκανε τον χαζο .
-
Νιτρο και δεν συμμαζευεται .Βαλτός είσαι Otso; Είμαι καλός οδηγός πλέον. Τηρώ τον νόμο για τα όρια ταχύτητας.
Να έρθεις Adp κερνάει και μπύρα κρύα σε πρόσεξε, κρύο ποτήρι. Από την κατάψυξη.
Θα βάλουμε και τον Otso στο πίσω κάθισμα με τη ζωνούλα ασφαλείας του.
Ηλία τώρα σε είδα....Και τον Ηλία θα έχουμε στο πίσω κάθισμα με τον Otso.

-
Μηπως κατι ηξερε?

-
Για εμένα αν πρόκειται, εδώ, ότι θέλεις!!
Μήπως εννοείς το αυτοκίνητο να βάλω που δε μου αρέσει να βάζω τέσπα.
Έχω βάλει τις ζάντες και καμιά 100 σελίδες προς τα πίσω το τιμόνι (που φαίνεται πως είναι opel) με το τιμόνι πως το είχα κάνει με δικό μου ράψιμο και μετά με πρόταση από τα παιδιά του φόρουμ με έτοιμο κάλυμα για τιμόνι. -
Για εμένα αν πρόκειται, εδώ, ότι θέλεις!!
Μήπως εννοείς το αυτοκίνητο να βάλω που δε μου αρέσει να βάζω τέσπα.
Έχω βάλει τις ζάντες και καμιά 100 σελίδες προς τα πίσω το τιμόνι (που φαίνεται πως είναι opel) με το τιμόνι πως το είχα κάνει με δικό μου ράψιμο και μετά με πρόταση από τα παιδιά του φόρουμ με έτοιμο κάλυμα για τιμόνι.τον μπασκινα εννοω ρε συ
-
Να εξυπηρετήσουμε, αλλά όχι να χάσουμε και τη δουλειά μας και να μπούμε φυλακή, ρε @otso

και όχι τίποτα άλλο, αλλά γέρος και άρρωστος δεν θα έχω και πέραση μέσα στη μπουζου 

Μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος, εξυπηρετούμε τους πολίτες.
-
Οι αλοιφές γυαλίσματος χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος των λειαντικών τους και το πόσο γρήγορα διασπόνται.
Bάζω την AI που τα λέει όμορφα και απλά:
Τα αποτελέσματα βγαίνουν γράφωντας: car polish categories.
Αυτές είναι οι κατηγορίες.
Για εμένα υπάρχουν και αυτές που μπορούν να δουλευτούν με το χέρι (καλά μπράτσα) ή με αλοιφαδόρο.
Στο internet δουλεύεται αρκετά το Compound. Ανάλογα τι θέλει ο πελάτης. Αν θέλει να είναι πεντακάθαρο από γρατζουνιές το βερνίκι και έχει βαθειές, πας σε Compound.
Όμως η Compound έχει το τίμημά της. Τρώει το περισσότερο βερνίκι σε σχέση με τις άλλες. Προσωπικά δε θα επέλεγα Compound. Ας έχει το βερνίκι και βαθειές γρατζουνιές. Δε θα πάει το αυτοκίνητο σε διαγωνισμό γυαλίσματος. Καθημερινό αυτοκίνητο είναι.Επισκόπηση AI
Car polishes are categorized by their abrasive level and purpose: Compounds (heavy-cut for deep scratches), Medium/Fine Polishes (removes swirls), Finishing Polishes (adds high-gloss), and All-in-One (AIO) Polishes (cleans, corrects, and protects). These products remove paint imperfections, restoring clarity before applying protection.
Detailer South Africa
Detailer South Africa
+5
Cutting Compounds (Heavy Cut): These contain large, aggressive abrasive particles designed to remove deep scratches, oxidation, and heavy swirl marks. They are often used as a first step and require a following polish.
Medium/Fine Polishes: A middle-ground abrasive that corrects moderate imperfections and light swirls.
Finishing Polishes (High Gloss): The least abrasive, used as a final step to remove haze, light surface imperfections, and produce a high-gloss, mirror-like finish.
All-in-One (AIO) Polishes: A convenient, time-saving product that combines polishing, cleaning, and sometimes wax/sealant protection in one step.
Non-Abrasive Polishes/Glazes: These contain no abrasives; they fill in light imperfections and enhance shine without removing paint, making them ideal for delicate or well-maintained paintwork.
Detailer South Africa
Detailer South Africa
+8
Key Considerations:
Abrasiveness: Products vary from heavy to fine, with higher cut needed for deeper damage.
Application: Generally used with a dual-action (DA) or rotary polisher, matched with appropriate pads (e.g., wool for compound, foam for finish).
Safety: Always start with the least aggressive product to avoid burning through the clear coat.
YouTube
YouTube
+4 -
Η συμβουλή μου για οτιδήποτε θέλει κάποιος να μάθει ή να συμβουλευθεί για θέματα που έχουν να κάνουν με το car detailing ακόμη και για τα ποιο απλά είναι να προσέξει πολύ τα βίντεο που θα επισκεφθεί.
Από ελληνικά δε μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλά, μπορώ όμως να προτείνω τον Μάρκο mdetailing ή όπως γράφεται.
Γνωρίζει πολλά και σωστά. Όμως είναι όπως και εγώ θεωρητικός σε πολλά οπότε αν κάποιος θέλει να δει και στην πράξη πως γίνονται αυτά που περιγράφονται προφορικά, θα πρότεινα να δει ξένα βίντεο αναγνωρισμένων deatilers, όπως οι pan the organizer (είναι Έλληνας) και ο Auction Car Reconditioning και ο Forensic Detailing που τον προτιμώ.
Υπάρχει μία άποψη στην Ελλάδα, πως το βερνίκι ΔΕΝ μειώνεται με την διόρθωση. Δηλαδή όταν πας να σβήσεις γραμές, δεν πρόκειται να φας το βερνίκι.
Η ίδια άποψη, αναφέρεται σε δύο "μνήμες" που έχει το βερνίκι!! Έχω δει στα 10 χρόνια πάρα πολλά βίντεο ξένα για το car detailing. Για μνήμη στο βερνίκι πρώτη φορά ακούω.
Επίσης η ίδια άποψη λέει πως δεν στρώνει το "πορτοκάλι" στο βερνίκι.
Πρωτάκουστα πράγματα που θα έκαναν τον κορυφαίο car detailer Mike Philips να σχίσει τα πτυχία του και να πάρει τα βουνά.
Ας τα πάρουμε ένα, ένα.
Αρχικά υπάρχει η λαμαρίνα. Πάνω σε αυτήν όταν πρόκειται για καινούργιο αυτοκίνητο ή βάψιμο σε λαμαρίνα καινούργια, περνιέται το αστάρι για να πιάσει καλά το χρώμα. Μετά περνιέται το χρώμα και τελευταίο περνιέται το Βερνίκι που ονομάζεται στα ξένα Clear Coat. Μπορεί στο πέρασμά του να παρουσιαστεί το "πορτοκάλι" δηλαδή η επιφάνεια του βερνικιού να μην είναι επίπεδη, αλλά κάτι σαν σαγρε. Οι Αμερικάνοι το λένε Orange Peel. Μπορεί να στρώσει το Orange Peel και το βερνίκι το Clear Coat να είναι επίπεδο. Φυσικά και μπορεί.
Είτε με αλοιφή γυαλίσματος είτε με ψιλό γυαλοχαρτάρισμα με ντουκόχαρτο, δηλαδή γυαλόχαρτο νερού.
Ό,τι δουλειά γίνεται στο βερνίκι με αλοιφαδόρο είτε με το χέρι και με αλοιφή που έχει abrasives, λειαντικά, αφαιρεί ένα μικρό ή μεγάλο μέρος του βερνικιού.
ΑΝ κάποιος σας πει πως ΔΕΝ κατεβαίνει το βερνίκι ΔΕΝ γνωρίζει από απλή φυσική που λέει πως, τα Λειαντικά στοιχεία, όταν δουλεύονται και όπου δουλεύονται αφαιρούν από το υλικό με το οποίο έρχονται σε επαφή.
Να το πω απλούστερα. Αν πάρετε ένα γυαλόχαρτο που έχει πολύ μεγάλα και σκληρά λειαντικά στοιχεία κολλημένα επάνω στο χαρτί και το τρίψετε σε ένα ξύλο ή βερνίκι, θα αφαιρέσει υλικό ΝΑΙ ή ΌΧΙ;
Ασφαλώς και θα αφαιρέσει. Έτσι και τα μικρά λειαντικά, Abrasives που περιέχονται στις Aλοιφές Polish γυαλίσματος, με το δούλεμά τους, Αφαιρούν μέρος από το βερνίκι.
Οπότε όποιος σας λέει πως η Αλοιφή Γυαλίσματος ΔΕΝ αφαιρεί βερνίκι, ΔΕΝ ξέρει τη Σύσταση μιας Αλοιφής Γυαλίσματος Polish!!!
Η ίδια άποψη λέει πως η χρήση Γούνινου σφουγγαριού στον αλοιφαδόρο, έχει ως σκοπό, με το δούλεμα της γούνας, αυτή να αποκτήσει ηλεκτρισμό και έτσι σαν μαγνήτης να τραβήξει τα ρινίσματα Σιδήρου που είναι στο Βερνίκι.
Τα ατοπήματα της απόψεως αυτής. Η Γούνα είναι η ποιο επιθετική προσέγγιση για το βερνίκι. Δηλαδή αφαιρεί περισσότερο βερνίκι από ότι το Σφουγγάρι.
Για να αφαιρέσετε λοιπόν ρινίσματα σιδήρου από το βερνίκι, θα πάτε να δουλέψετε το βερνίκι με Γούνινο σφουγγαρι;
Έχει τον πηλό όπως και το ανάλογο προιόν Iron Remover για Χημική απομάκρυνση των ρινισμάτων σιδήρου από τους πόρους τους βερνικιού. Γιατί να φάτε μέρος από το βερνίκι με επιθετικό τρόπο δηλαδή με Γούνινο σφουγγάρι!!!;;;
Kαι να σας πω και το άλλο. Αφήστε με εμένα. Τι λέει το AI για τα Γούνινα Σφουγγάρια.
Επισκόπηση AI
Wool pads are best for heavy, fast-acting, high-heat cutting, making them ideal for removing severe scratches and oxidation from neglected paint or gel coats. Foam pads are better for polishing, finishing, and light-to-moderate correction, offering superior control and a smoother finish, especially for beginners.Δηλαδή αυτή η άποψη που παίρνει το Γούνινο σφουγγάρι για να αφεραίσει τα ρινίσματα σιδήρου, χρησιμοποιεί μία επιλογή που είναι για
Wool pads are best for heavy, fast-acting, high-heat cutting,
Δηλαδή να μειώσει πολύ περισσότερο βερνίκι από ότι ένα κλασικό σφουγγάρι, αλλά και πάλι ΔΕΝ χρειάζεται σφουγγάρι.
Έχω δείξει σε προηγούμενα Post που την πάτησα με ρινίσματα σιδήρου που είχαν οξειδωθεί μάλιστα μέσα στο βερνίκι.
Με Iron Remover και με φυσικό και τεχνητό πηλό, φύγανε όλα!! Ούτε αλοιφαδόροι, ούτε τπτ!!
Προσέξτε τι βλέπετε, τι ακούτε και τι διαβάζετε. Ακόμη και τα δικά μου. Βασικά τι βλέπετε και ακούτε.
Το βερνίκι Μειώνεται από την Αλοιφή Γυαλίσματος Polish γιατί πολύ απλά η αλοιφή γυαλίσματος Polish, έχει μέσα Abrasives.
Δε μπορεί να βγαίνει ο x και ο ψ και να λένε πως χρησιμοποιούν αλοιφή γυαλίσματος Polish που δεν μειώνει το βερνίκι.
Τότε χρησιμοποιεί ένα Paint Cleaner χωρίς Λειαντικά, Abrasives και ΔΕΝ μειώνει το βερνίκι αλλά και ΔΕΝ σβήνει ελαφριές ή βαθιές γρατζουνιές.
Οι Γρατζουνιές σβήνουν με τα Abrasives τα Λειαντικά στοιχεία που έχοι οι αλοιφές γυαλίσματος.
Απλή Λογική. -
Τα όσα γράφω δεν είναι προτροπή προς κανένα να κάνει ότι έκανα. Αν το κάνει, αυτό με δική του ευθύνη
Δεν θέλω να το γράψω για να δείξω πως ξέρω κάτι. Έχω διαβάσει κείμενα του ίσως κορυφαίου Detailer Mike Philips για το γυάλισμα με το χέρι.
Έμαθα να γυαλίζω με το χέρι. Σκέφτηκα μετά από ένα βίντεο που είδα στο Youtube με γυάλισμα με Δραπανοκατσάβιδο, γιατί να μην το δοκιμάσω.
Το δραπανοκατσάβιδο κάνει καθαρά περιστροφική κίνηση, είναι σαν να δουλεύεις έναν Rotary αλοιφαδόρο. Θέλει προσοχή.
Σκέφτηκα αν το δουλέψω με πολύ λίγες στροφές με λεπτή αλοιφή, που δεν παίρνει πολύ βερνίκι, δεν χάνω τίποτα.
Παρήγγειλα από τον Aliexpress μαλακά σφουγγάρια 8εκ. Τα έβαλα στο Δραπανοκατσάβιδο, έβαλα και ψιλή αλοιφή για να καθαρίσω το βερνίκι. Πολύ λεπτή αλοιφή. Το δούλεψα σε λίγες στροφές και καθάρισα το βερνίκι.
Από που το κατάλαβα; Πριν όταν περνούσα το χέρι μου πάνω από το βερνίκι, σαν να κολλούσε το χέρι. Μετά την αλοιφή, ήταν απαλό το πέρασμα χωρίς να κολλάει το χέρι μου. Το γυάλισμα δεν άλλαξε.
Δεν ανέβασα στροφές πολλές. Ψέκασα ελαφριά το σφουγγαράκι με νερό και εφάρμοσα και ψιλή αλοιφή αλλά και Paint Cleaner με Abrassives.
Αυτά μπορώ να τα κάνω και με το χέρι. Αλλά θα κουραστώ πολύ και θα μου πάρει πολύ χρόνο. Οπότε αργά με το Δραπανοκατσάβιδο, μετά από ώρα είχα καθαρίσει το βερνίκι χωρίς να κουραστώ.
Σε όλα τα βίντεο στο utube έχουν δραπανοκατσάβιδο με μπαταρία.
Γιατί με μπαταρία; Στο δικό μου η μπαταρία στα 2Α 18V αν θυμάμαι καλά, κάνει 40 ευρώ. Γιατί να την ζορίσω και αυτήν αλλά και το Δραπανοκατσάβιδο.
Οπότε με 30 ευρώ πήρα ένα Δραπανοκατσάβιδο με ρεύμα και όλα μια χαρά.
Όταν συνήθισα τις στροφές και τα περάσματα, τις ανέβασα. Είδα που ζεστένεται το βερνίκι για να ξέρω. Όλα πήγαν πολύ καλά.
Λένε αν διαβάσει κάποιος σε φόρουμς να μην χρησιμοποιήσεις δραπανοκατσάβιδο. Δεν ξέρω πόσοι από όσους τα γράφουν αυτά αν το έχουν δοκιμάσει.
Είναι οικονομικός τρόπος, μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, όμως κάνεις ξεκούραστα τη δουλειά σου.
Δεν θα έχεις τα αποτελέσματα του αλοιφαδόρου. Δε θα πας για μεσσαίες και βαθείες γρατζουνιές αν και για αυτές μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, με προσοχή μπορείς να κάνεις πολλά.
Βλακεία μου που τόσα χρόνια διάβαζα στα φόρουμ "μην το κάνεις" και δεν το έκανα.
Οι Αλοιφές που δούλεψα (χρησιμοποίησα 3 για δοκιμή):
Sonax Γυαλιστική αλοιφή μεταλλικών χρωμάτων 250ml
sonax.grΜeguiars Ultimate Polish
Meguiar-s-Ultimate-PolishMeguiars Deep Crystal
Paint Cleaner Step 1
Meguiars deep-crystal-paint-cleaner-step-1Για προιόντα που γράφω πως τα έχω ή πως τα έχω χρησιμοποιήσει δεν το κάνω για διαφήμισή τους. Όποιος το αμφισβητεί δε θα παρεξηγηθώ αν μου ζητήσει να τα βγάλω φωτογραφία και να τα ανεβάσω στο φόρουμ.
-
Τα όσα γράφω δεν είναι προτροπή προς κανένα να κάνει ότι έκανα. Αν το κάνει, αυτό με δική του ευθύνη
Επανέρχομαι στη χρήση του Δραπανοκατσάβιδου.
Έχω διαβάσει σε πολλά φόρουμ του εξωτερικού σε ερωτήσεις χρηστών αν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν να απαντάνε σχεδόν όλοι παπαγαλίστικα: "όχι, να πάρεις αλοιφαδόρο".
Μάλιστα.....Δηλαδή το Δραπανοκατσάβιδο θα κάνει ας πούμε ζημιά; "Φυσικά" θα σου απαντήσουν οι ειδήμονες όχι από Εμπειρία, αλλά από ότι διαβάζουν από άλλους και απαντάνε Παπαγαλίστηκα.
Αυτά διαβάσανε, αυτά θα πούνε, χωρίς να ντραπούνε.
Και γιατί να ντραπούνε όταν και οι άλλοι 9 στους 10 λένε μακριά από το δραπανοκατσάβιδο;
Έχουν και επιχείρημα. Φυσικά. Το Δραπανοκατσάβιδο είναι για να βιδώνεις και να ξεβιδώνεις.
Μάλιστα. Πείτε και άλλα. Μου αρέσει να εκτίθεστε.
Στο τέλος όμως ξυρίζουν το γαμπρό σκέφτομαι μέσα μου, όταν διαβάζω τους Ειδήμονες.
Ο κόσμος βαρίεται: Να Διαβάζει, Να Ψάχνει, Να Βλέπει βίντεο. Θέλει το γρήγορο. Τι είπε ο Σαράντης ο Σούπερ Ουάου; Δε γίνεται; Οκ.
Η 3Μ βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Δεν αναφέρομαι στο παρόν φόρουμ. Σε ξένα που ο καθένας γράφει, ότι διάβασε αλλά χωρίς να το ψάξει.
Λοιπόν, τι ΚΙΤ πουλάει η 3Μ;
Με τι δείχνει η 3Μ πως γίνεται δουλειά;
Έχω και συνέχεια.
Είμαι σαρκαστικός και είρωνας. Το ξέρω. Αλλά με έσκασαν γιατί τόσα χρόνια το απέφευγα και τώρα βλέπω και βρίσκω την άλλη όψη του νομίσματος.
Ναι ο αλοιφαδόρος κάνει εξαιρετική δουλειά. Αλλά μην τοποθετούνται οι ξένοι βασικά, τόσο απόλυτα.
Υπάρχει και συνέχεια που θα κάνει πολλούς όπως και εμένα και το έχω το εργαλείο να μείνουν με το στόμα ανοιχτό.
Ψάξτε για ότι διαβάζετε ή βλέπετε από κάποιους αμφιβόλου ποιότητας γνώσεων, αν ισχύουν αυτά που λένε.
Λέει μία άποψη στην Ελλάδα, πως με την αλοιφή γυαλίσματος δεν τρως το βερνίκι!! Και επιμένει.
Μα η αλοιφή γυαλίσματος έχει Abrasives, Λειαντικά που "ξύνουν" το βερνίκι. Πως δεν το αφαιρούν!!;;
Δεν ξέρω που τα βρίσκει και τα λέει. Όπως πως το βερνίκι έχει 2 μνήμες!!
Είναι πρωτάκουστα πράματα.
Ψάξτε τα καλά. Και τα δικά μου.
Youtube Video -
Έχει χρόνια που τις αγόρασα. Που να τις απλώσω με το χέρι; Εκτός αυτού και για λόγους αξιοπιστίας μη νομίζει κανείς πως λέω χωρίς να έχω αυτά που χρησιμοποιώ βάζω τα προιόντα που χρησιμοποιώ με το Δραπανοκατσάβιδο.
Το βυσσινί είναι καθαρά Paint Cleaner με πολύ λεπτά λειαντικά ίσα ίσα για να καθαρίσουν το βερνίκι σε συνιασμό με τα χημικά που έχει η αλοιφή.
Το άλλο της Sonax για μεταλλικά χρώματα όπως και το μαύρο δε θυμάμαι κι όλας αν είναι πολύ λεπτή (finish Polish) αλοιφή γυαλίσματος ή AIO αλοιφή.
Τεσπα. Η Sonax είναι ΑΙΟ αλοιφή. Έχει και λίγο κερί (μπορείς να την πεις και Cleaner Wax) που θα πάρει η αλοιφή γυαλίσματος με τα λειαντικά ένα μικρό πολύ λεπτό στρώμα από το βερνίκι και το Wax (κερί) θα εφαρμοστεί ταυτόχρωνα με το δούλεμα της αλοιφής.
Αν περαστεί αυτή η αλοιφή και την αφήσω να στεγνώσει, δε θα κάτσει καλά το Fusso (τεχνητό κερί, δλδ sealant, εξαιρετικής απόδοσης ως προς την υδροφοβικότητα και απόδοσης ως προς τη διάρκειά) που έχω στη φωτογραφία εκτός αν ή σκουπίσω αμέσως το βερνίκι για να μην προλάβει να εφαρμόσει το κερί (wax) ή αν που αυτό κάνουν οι περισσότεροι για να σκουπίσουν και τα λάδια της αλοιφής, ψεκάσω με μείγμα 20% νερό 80% και 20% Ισοπροπυλική Αλκοόλη.
Δεν θέλω να τη χρησιμοποιώ συχνά γιατί είναι διαλύτης. Δε θα κάνει κακό στο βερνίκι. Όμως δε θέλω να το στρεσάρω.
Δεν ξέρω αν κατάλαβε κανείς τι γράφω.....
Τεσπα.
Να προσθέσω κάτι. H Sonax που έγραψα πως και τις 3 τις έχω χρόνια, έχει αλλάξει συσκευασία. Είναι εξαιρετική και κάνει 8μιση ευρώ στα 250ml που είναι υπεραρκετά. Οι άλλες της Megs που είναι περισσότερa ml η κάθε μία πάνε κοντά στα 20 ευρώ.
Η Sonax έχει αλλάξει συσκευασία και είναι η παρακάτω:
Sonax για Μεταλλικά Χρώματα

-
Τα έχω όλα αυτά της φωτογραφίας. Τι κερδίζω;
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τα έχω όλα αυτά της φωτογραφίας. Τι κερδίζω;
Θα σου γυαλίσω το αυτοκίνητο με τα χεράκια μου!!
-
Θα ξεκινήσω με τη γνωστή μου απορία.
Η άποψη που λέει πως μπορεί να σβήσει τις γραμμές χωρίς να μειώσει το βερνίκι.
Θα μου εξηγήσει πως μία Αλοιφή Γυαλίσματος που έχει Abrasives (λειαντικά) που σκοπός τους είναι να μειώσουν το βερνίκι και έτσι να σβήσει η γρατζουνιά, η άποψη μας λέει πως γυαλίζει χωρίς να κατεβάσει το βερνίκι.
Αν δεν κατεβάζεις βερνίκι, ή ΔΕΝ χρησιμοποιείς Αλοιφή Γυαλίσματος (οπότε ΔΕΝ κάνεις σβήσιμο γρατζουνιών), ή χρησιμοποιείς Paint Cleaner χωρίς Abrasivies και κάνεις απλώς, Καθαρισμό του Βερνικιού.
Για εσένα όπως λες, το βερνίκι έχει δύο μνήμες. Γιατί δεν το κάνεις Ευρασιτεχνεία για να μη σου κλέψουν την πρωτότυπη σκέψη!!
Βάζει αυτή η άποψη και.....φάρμακο στις ζάντες!! Τι φάρμακο; Για το βήχα; Δεν ξέρεις πως λέγονται αυτά που χρησιμοποιείς; Φάρμακο;
Προσέξτε που εμπιστεύεστε το αυτοκίνητό σας γιατί ότι θέλει να λάμπει, δεν είναι χρυσός.Τεχνικές ξεθαμπώματος των φαναριών.
Είχα παραθέσει τις ποιο γνωστές. Η μία ήταν με έναν σαν μικρός βραστήρας που έβαζες ένα υγρό έβραζε και ο ατμός του κολλούσε στο φανάρι και από ότι διάβασα σου δίνει 2 χρόνια προστατευμένο φανάρι.
Το βρήκα το προιόν:
Ενδεικτικά εδώ Car Headlights Renovation Electric Atomizer Cup Repair Polishing Cleaning Tools Motorcycle Headlamps Polisher Lights RestorationΟι άλλοι τρόποι είχαν να κάνουν με clear coat που ήταν είτε σε μαντηλάκια με καλύτερα της 3Μ που κρατούνε 2 χρόνια και της Megs σε σπρέι που κρατάει 1 χρόνο.
Επισης μπορεί κάποιος να πάρει Βερνίκι 2Κ, δλδ δύο συστατικών και να το ψεκάσει στο φανάρι.
Όλα καλά μέχρι εδώ.
Όλοι αυτοί οι τρόποι δεν είναι δύσκολοι. Ακολουθούν μία αρχική διαδικασία υγρού γυαλοχαρταρίσματος του φαναριού με 400, 600 και 1000 grit. Μπορεί να είναι διαφορετικά τα νούμερα, όμως σχεδόν όλα σταματάνε στα 1000. Γιατί 1000 και όχι 2000 για να ακολουθήσει μία ψιλή αλοιφή για πλαστικά. Διάβασα πως τα 1000 κάνουν ποιο άγρια την επιφάνεια στο φανάρι και έτσι μπορεί να κρατήσει καλά το clear coat, το βερνίκι.
Έχουμε όμως για εμένα ένα θέμα. Δηλαδή, αν κάποιος δει ένα φανάρι γιαλοχαρταρισμένο στα 1000 είναι αρκετά θολό. Δηλαδή, το φως περνάει μεν αλλά πόσο φως περνάει; Δηλαδή η φωτεινότητα ενός θολού φαναριού λόγω τριψίματος με 1000άρι ντουκόχαρτο σίγουρα θα είναι χειρότερη από ένα φανάρι που είναι πεντακάθαρο.
Το ότι αυτό το φανάρι μετά από το πέρασμα με το βερνίκι θα φαίνεται κρύσταλο δεν αναιρεί το γεγονός πως κάτω από το βερνίκι θα υπάρχει αυτό το τρίψιμο και η θολούρα λόγω του τριψίματος.
Δεν φεύγει δλδ το τρίψιμο με το clear coat, το βερνίκι.
Είμαι απαισιόδοξος για αυτές τις τεχνικές. Δεν θέλω να έχω ένα φανάρι που θα είναι εξωτερικά κρύσταλο αλλά κάτω από το βερνίκι θολωμένο με ξύσιμο με 1000άρι ντουκόχαρτο. Είναι τελείος θολό με το 1000άρι ντουκόχαρτο.
Οπότε οδηγούμαι σε κάτι που δε μου αρέσει και μου το πρότεινε ένας φίλος του φόρουμ, η PPF μεμβράνη....
Δλδ. Σε τέτοιας θολούρας φανάρι θα περαστεί το clear coat:

Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ