-
Just before dawn in the cold light, we came out of the night
And great expectation from the man who ran the show
Will it rain, will it snow, we don't know
While the clouds up in the sky, we sat in the sun
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
Seeing people feeling power, there were sixty thousand men
Just like thunder, the clouds began to roll
Were you there, did you know, did you see on the show
There was magic in the air, we sat in the sun
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
Seeing rainbows shining brightly, shooting rockets through the sky
Making music as we rolled on through the night
You could hear on the air, rock and roll everywhere
We were strangers in the night, we sat in the sun
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on -
@katafractos17 said in ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΜΕ:
Just before dawn in the cold light, we came out of the night
And great expectation from the man who ran the show
Will it rain, will it snow, we don't know
While the clouds up in the sky, we sat in the sun
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
Seeing people feeling power, there were sixty thousand men
Just like thunder, the clouds began to roll
Were you there, did you know, did you see on the show
There was magic in the air, we sat in the sun
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
Seeing rainbows shining brightly, shooting rockets through the sky
Making music as we rolled on through the night
You could hear on the air, rock and roll everywhere
We were strangers in the night, we sat in the sun
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played on
And the bands played onΠολυ soft για εμας τους σκληρους μεταλλαδες

-
Το μητσοτάκ, το μητσοτάκ,
άνθρωπος μουλιάπας, χαρά Θεού,
στίχος παιδιού, στίχος τρελού,
του φασουλή μου του κωμικού,
με μουσική αντί αντί
πολιτική, αντιπολιτική τ’ όνομά μου
κι ο δρόμος μου γραμμή,
όλο ζικ - ζακ το μητσοτάκ, το μητσοτάκ.Καλέ κυρά, νοικοκυρά,
στείλε τον υδραυλικό σου τον σιδερένιο,
για τ’ όμομα του Σαρλώ, στον εξαποδώ,
μάς γέμισε νερά ένα ολόκληρο σπίτι,
μάς γκρέμισε τον αγωγό,
προτείνω τον ψηλό που μοιάζει με ροφό,
τα χώματα και τα νερά να μαζέψει
κι ως τότε κάτι θα σκεφτώ,
κάποιο ζικ - ζακ το μητσοτάκ, το μητσοτάκ.Γιατί, γιατί, κύριε Πετεφρή,
το Πάσχα με το αρνάκι σου,
το Μάη με το στεφάνι κι όλο αγάπες,
μα μέσα στην βρωμούπολη
σε ζωνουν οι αυταπάτες
και να οι επαναστάτες, γύφτοι ανεβασμένοι,
σκαρφαλωμένοι, μέσ’ στο γιουβέτσι σου πεσμένοι
κι αυτοί που τους ανέχονται, βαρειά κουμουνισμένοι,
κομπλεξικοί, δήθεν γελασμένοι,
ξανά αποτυχημένοι,
αφού τον ρεκτιφιέ που δε σου κάνει τη δουλειά σου,
τον διώχνεις μάλλον και παίρνεις άλλον, τον όποιον άλλον,
για δες και τους ηγέτες σου δίχως παραμύθι,
να χάσουν την ισχύ τους, ν’ αλλάξει η τακτική τους,
τον κάθε τεχνικό, τής εξουσίας τον χρήστη,
εγώ τον αντιμετωπίζω δίχως πίστη,
άλλον μαραγκό, άλλον φαναρτζή,
άλλον συνθέτη, τώρα και ηγέτη.Το νόμισμα είναι πάντως τόσο ξεπεσμένο,
διαλέγω ό,τι μπορώ που ναναι και φθηνό και ναναι κι αγαθό,
προπάντων ικανό να βγάλει από τη μέση
το κνώδαλο αυτό, τον παπατζή.
Αντί, αντί πολιτική,
αντιπολιτική τ’ όνομά μου
κι ο δρόμος μου γραμμή
όλος ζικ - ζακ το μητσοτάκ, το μητσοτάκ,
το μητσοτάκ, το μητσοτάκ. -
@alexandros-k said in ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΜΕ:
Πολυ soft για εμας τους σκληρους μεταλλαδες

Δεν ξέρω τι εννοεί κανείς σκληρό metal, αλλά αν μιλάμε για κάποιους που γκαρίζουν, μουγκρίζουν και ουρλιάζουν νομίζοντας ότι είναι ο σατανάς που βγαίνει από τις πύλες της κολάσεως και που παίζουν φασαρία απλά για να παίξουν φασαρία ή που πιστεύουν ότι αν παίξουν συνέχεια όσο πιο γρήγορα μπορούν κάνοντας πάλι απλά φασαρία κάτι έγινε, τότε στο δικό μου αυτί αυτά δε λένε και πολλά.

-
@alexandros-k said in ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΜΕ:
Πολυ soft για εμας τους σκληρους μεταλλαδες

Δεν ξέρω τι εννοεί κανείς σκληρό metal, αλλά αν μιλάμε για κάποιους που γκαρίζουν, μουγκρίζουν και ουρλιάζουν νομίζοντας ότι είναι ο σατανάς που βγαίνει από τις πύλες της κολάσεως και που παίζουν φασαρία απλά για να παίξουν φασαρία ή που πιστεύουν ότι αν παίξουν συνέχεια όσο πιο γρήγορα μπορούν κάνοντας πάλι απλά φασαρία κάτι έγινε, τότε στο δικό μου αυτί αυτά δε λένε και πολλά.

Αρχικα, πλακα εκανα . Καλη μουσικη να ειναι . Ουτε εμενα μ αρεσουν και πολυ αυτα που λες. Μ αρεσουν μονο αν εχουν λιγο ρυθμο ή μελωδια . Σκληρο θεωρειται το death και το black παντως . Αλλά εχει διαβαθμισεις. Οντως καποια δεν ακουγονται
Πχ αυτο ακουγεται ευχαριστα
Youtube Video -
@alexandros-k Ναι εννοείται ότι κατάλαβα το χιούμορ.

Προσωπικά αν κάτι μου ακούγεται καλά στο αυτί, δεν έχω θέμα από ποιο είδος είναι.
-
Προσωπικά αν κάτι μου ακούγεται καλά στο αυτί, δεν έχω θέμα από ποιο είδος είναι.
Εννοειται .
-
Βλέπεις τους άλλους τους βόρειους να παίζουν τσίρκο, να παριστάνουν τους καλικάντζαρους
Και εδώ οι έλληνες να παράγουν πολιτισμό για τους επόμενους αιώνες

Στίχοι ποίηση, η μουσική με απλοϊκή πλοκή δένει την ατμόσφαιρα αναδεικνύοντας το συναίσθημα που ένιωσαν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο αυτό μα κανείς δεν το ξεστόμισε!
Φωνή από άλλο γαλαξία!
-
@lap said in ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΜΕ:
Βλέπεις τους άλλους τους βόρειους να παίζουν τσίρκο, να παριστάνουν τους καλικάντζαρους
Στίχοι ποίηση, η μουσική με απλοϊκή πλοκή δένει την ατμόσφαιρα αναδεικνύοντας το συναίσθημα που ένιωσαν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο αυτό μα κανείς δεν το ξεστόμισε!
Φωνή από άλλο γαλαξία!
Και οι βόρειοι με την κέλτικη μουσική τους μια χαρά πολιτισμό παρήγαγαν και μια χαρά συναίσθημα έβγαζαν!!!
Οι Κινέζοι το ίδιο!!!
Οι Ινδιάνοι επίσης!!!
Οι Αφρικανοί κλπ κλπ!!!
Η αντίληψη εμείς γ@μαγαμε και οι άλλοι ήταν τίποτα είναι τουλάχιστον προβλήματική και οδηγεί σε συμπεριφορές σαν αυτές που είδαμε χτες για ένα ωραίο θέμα που έγινε drop από μεγάλη μερίδα συμφορουμιτών ακριβώς για αυτό!!!
Η μουσική σαν κύριο κομμάτι του πολιτισμού ενός λαού είναι έκφραση των βιωμάτων του λαού αυτού! Ακόμα και στην Ελλάδα βλέπεις τις διαφορές από περιοχή σε περιοχή!
Πιο λεβεντικη στην Κρήτη ή η Ποντιακή, κλαψομουνικη ή Ηπειρωτική!
Οι μεν πολεμούσαν επειδή δεχόντουσαν επιθέσεις ή δε σκιζόντουσαν στη δουλειά για να επιβιώσουν(δύσκολες οι συνθήκες λόγω γεωγραφικου ανάγλυφου και άλλων )ή αναγκαζόταν να μεταναστεύσουν).
Κάτι αντίστοιχο γινόταν και στους άλλους λαούς!!!
Αλλά ο πολιτισμός τους τα συναισθήματα που προκαλούσαν τα βιώματά τους, έβγαζε!!!
Τουλάχιστον ντροπή να λέμε ότι ο ένας πολιτισμός είναι ανώτερος από άλλον (αντιλήψεις περί Άρειων βγάζει).
Δεν συνεχίζω το σεντόνι, αν υπάρχει διάθεση για παραιτέρω συζήτηση ας ανοίξουμε ή ας βρούμε το κατάλληλο τοπική. -
Κάθε λαός έχει τα καλά του και την ιστορία του.
Την ισοπέδωση από την αντίθετη πλευρά την θεωρώ και αυτήν ως ντροπή. Επιτηδευμένη προσπάθεια και δείγμα φασιστικής αντίληψης
Οταν λοιπόν κάποιοι βόρειοι έβγαζαν τραγούδια παριστάνοντας τους καλικάντζαρους με απλοϊκά νοήματα για την καταστροφή του κόσμου και τα πνεύματα, κάποιοι έλληνες παρήγαγαν υψηλό πολιτισμό. Χωρίς αυτό να αναιρεί το γεγονός πως και οι άλλοι λαοί παράγουν υψηλό πολιτισμό. Εγώ συγκρίνω τα δύο είδη. Τόσο απλά.
Θεωρώ δε πως το ελληνικό κομμάτι που παρέθεσα θα παραμείνει αιώνιο και θα αναλύεται από μελλοντικούς ιστορικούς ως δείγμα υψηλού πολιτισμού. Ο καλικάτζαρος όχι.
Δεν υποβάθμισα κανέναν λαό, έθεσα σε αντιδιαστολή δύο μουσικά κομμάτια και την άποψη μου για τα μουσικά κομμάτια που παρατέθηκαν.
Δεν ξέρω εάν κατανοείς την ποίηση του ελληνικού κομματιού όπως και τις μουσικές μορφές του. Κάτσε και ασχολησου βαθύτερα.
-
@nickthetrib said in ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΜΕ:
Φωνή από άλλο γαλαξία!
Και οι βόρειοι με την κέλτικη μουσική τους μια χαρά πολιτισμό παρήγαγαν και μια χαρά συναίσθημα έβγαζαν!!!
Οι Κινέζοι το ίδιο!!!
Οι Ινδιάνοι επίσης!!!
Οι Αφρικανοί κλπ κλπ!!!
Η αντίληψη εμείς γ@μαγαμε και οι άλλοι ήταν τίποτα είναι τουλάχιστον προβλήματική και οδηγεί σε συμπεριφορές σαν αυτές που είδαμε χτες για ένα ωραίο θέμα που έγινε drop από μεγάλη μερίδα συμφορουμιτών ακριβώς για αυτό!!!
Η μουσική σαν κύριο κομμάτι του πολιτισμού ενός λαού είναι έκφραση των βιωμάτων του λαού αυτού! Ακόμα και στην Ελλάδα βλέπεις τις διαφορές από περιοχή σε περιοχή!
Οι μεν πολεμούσαν επειδή δεχόντουσαν επιθέσεις ή δε σκιζόντουσαν στη δουλειά για να επιβιώσουν(δύσκολες οι συνθήκες λόγω γεωγραφικου ανάγλυφου και άλλων )ή αναγκαζόταν να μεταναστεύσουν).
Αλλά ο πολιτισμός τους τα συναισθήματα που προκαλούσαν τα βιώματά τους, έβγαζε!!!
Τουλάχιστον ντροπή να λέμε ότι ο ένας πολιτισμός είναι ανώτερος από άλλον (αντιλήψεις περί Άρειων βγάζει).
Δεν συνεχίζω το σεντόνι, αν υπάρχει διάθεση για παραιτέρω συζήτηση ας ανοίξουμε ή ας βρούμε το κατάλληλο τοπική.Σωστος αλλά οπως και να το κανουμε οι ευβοιωτες ειναι λιγο
κατωτεροι . -
Αρχικά δεν κοίταξα τα παραπανω!
Η αντίληψη όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνα κοιμόντουσαν στα δέντρα μου έφτασε!!!Πήρες να συγκρίνεις ένα μεταλ κομμάτι με ένα κομμάτι άλλου είδους και μίλησες για συναίσθημα!!!
Γιατί δεν πήρες το Bonny Portmore τραγουδισμένο από την McKennit που τα κομμάτια της βγάζουν το ίδιο είδος συναισθήματα???
Γιατί οι children of bodom βγάζουν άλλο είδος συναισθήματα. Αν θες ίδια σύγκριση πάρε κομμάτι από septic flesh!!! -
Ρε συ Νικο μου επιτρέπεις να μου αρέσει αυτό το είδος της ελληνικής μουσικής και να το θεωρώ πολιτιστικά ‘’ανώτερο’’ ή πιο ποιοτικό πες το όπως θες από το είδος μουσικής κάποιων βόρειων λαών που παριστάνουν τα τέρατα με θεματολογία για το τέλος του κόσμου με πνεύματα και τέρατα της αποκάλυψης να τρώνε ψυχές και να κυνηγούν τον αδύναμο που δεν πολεμάει στην εποχή του τέλος των κόσμων….και άλλα τέτοια.
Μου αρέσει ο ανθρωποκεντρισμός της ελληνικής ποίησης σε πολλά ελληνικά τραγούδια. Η απογύμνωση της φύσης του. Οχι τα παραμύθια με δράκους και τέρατα φοβισμένων ανθρώπων.
Οι βόρειοι συνήθως βγάζουν τέτοιο είδος μουσικής…..Πως να τους αποκαλέσω;;; Καλικάτζαρους;;;;
Το τραγούδι που παρέθεσες είναι ωραιότατο. Συμφωνώ.
-
Ρε συ Νικο μου επιτρέπεις να μου αρέσει αυτό το είδος ελληνικής μουσικής και να το θεωρώ πολιτιστικά ‘’ανώτερο’’ ή πιο ποιοτικό πες το όπως θες από αυτό το είδος μουσικής κάποιων βόρειων λαών που παριστάνουν τα τέρατα με θεματολογία για το τέλος του κόσμου με πνεύματα και τέρατα να τρώνε ψυχές και να κυνηγούν τον αδύναμο που δεν πολεμάει στο τέλος των κόσμων….και άλλα τέτοια.
Οι βόρειοι συνήθως βγάζουν τέτοιο είδος μουσικής…..Πως να τους αποκαλέσω;;;
Τα 'τερατα' ήταν οι θεότητες τους!!!
Ένα παλιό κέλτικο κομμάτι του μεσαίωνα πρέπει να το συγκεκρινεις με αντίστοιχο κομμάτι εκείνης της εποχής στην περιοχή μας (βυζαντινή εποχή, που οι άγιοι κάνανε θαύματα για να ζήσει ο λαός, αντιλαμβάνεσαι ότι και εδώ το επίπεδο δεν ήταν ανώτερο)!!!
Guess what!!! Το 'δικό' μας δεν ήταν ανώτερο μουσικά. Ούτε με βάση το τι συναισθήματα έβγαζε.
Προφανώς για τον λαό που το έφτιαξε το τραγούδησε κλπ.
Να ξέρεις ότι το ίδιο λένε και αυτοί για εμάς! -
-
Παράξενο ένας άθεος να υπερασπίζεται τον θεοκεντρισμο στην τέχνη των άλλων.
Σου αρέσουν οι παπαροκαδες;
Εγώ κρίνω το αποτέλεσμα, σε τραγούδια της σημερινής εποχής και όχι σε αυτά πριν 1000 έτη με την ιστορικότητα τους.
Δηλαδή κρίνω πως ένα είδος μουσικής της ελληνικής μουσικής σκηνής πέρα από την μουσική μορφολογία του που αναδεικνύει μια πολυπλοκοτητα (όχι πάντοτε) ως θεματολογία εξυμνεί τον άνθρωπο και τις εσωτερικές του αδυναμίες, τις κοινωνικές του σχέσεις, τον αγώνα του, το ήθος ή την περιγραφή αυτού στην εποχή όπου και ζει.
Το να τραγουδάω ιστορίες για μυθικά τέρατα μεσαιωνικών θρύλων που κυνηγάνε ανθρώπους και υποταγμένες ψυχές, δεν το βρίσκω ενδιαφέρον.
Και για αυτό έκανα αυτήν την αντιδιαστολή.
Ως μουσικό άκουσμα όντως έχουν κάποιες καλές στιγμές, μου αρέσει η μεταλ....αλλά δεν τραβάει ως τέχνη και νοήματα μπροστά στην σοβαρή ποίηση.
Γνώμη μου....εάν δεν συμφωνείς.... Δεκτον...
Μη πολιτικοποιειςτο προσωπικό σου γούστο στη μουσική.
-
This post is deleted! -
@otso said in ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΜΕ:
@nickthetrib said in ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΜΕ:
Φωνή από άλλο γαλαξία!
Οι Κινέζοι το ίδιο!!!
Οι Ινδιάνοι επίσης!!!
Οι Αφρικανοί κλπ κλπ!!!
Π> > Δεν συνεχίζω το σεντόνι, αν υπάρχει διάθεση για παραιτέρω συζήτηση ας ανοίξουμε ή ας βρούμε το κατάλληλο τοπική.Σωστος αλλά οπως και να το κανουμε οι ευβοιωτες ειναι λιγο
κατωτεροι .Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα κρίνω.
Μην γίνεστε αυτό που κρίνετε.
Διότι εάν το επεκτείνουμε στην πολιτική όπως προσπάθησε να κάνει ο Νικος, οι κομμουνιστές στην παρέα κρίνετε ως "Άρια" τον χαρακτηρισμό "ανώτερο ποιοτικά" ισχυριζόμενοι πως η τέχνη που εξυμνεί τον άνθρωπο και την φύση του, με όλες τις εκδοχές της, δεν διαφέρει ως προς την ποιότητα της από αυτήν που εξυμνεί τον αποκρυφισμό και την έννοια του υπερφυσικού τα οποία στοιχεία είναι και βασική αρχή συγκεκριμένων...... ιδεολογιών.
Τους ενόχλησε ο εθνικός προσδιορισμός των δύο ειδών της μουσικής;;; Και πώς δηλαδή θα χαρακτηρίσουμε το είδος της μεταλ μουσικής των βορείων λαών συγκριτικά με το δικό μας ελληνικό έντεχνο ως μιας μορφής τραγουδιού με υψηλή αποδοχή για τους δύο πολιτισμούς;; Μεταλ απροσδιόριστου γεωγραφικού μήκους και πλάτους με έντεχνο κάποιων τύπων κοντά στον ισημερινό;
Όπως επίσης, μιας και μιλάμε για τον άυλο κόσμο των ιδεών και της τέχνης σύμφωνα με το σκεπτικό του Νίκου και την επιχειρηματολογία του, οι ιδέες και άρα κατά συνέπεια οι τέχνες πού τις συνοδεύουν και τις περιγράφουν, ΔΕΝ είναι ποιοτικότερες από αυτές που αντιπαλευεται ως πολιτικό ον.
Είναι απλά....ιδέες....διαφορετικές!
Άρα, και γιατι αντιπαλευεται στον κόσμο των ιδεών για κάτι που δεν το θεωρεί ποιοτικότερο, άρα δηλαδή και μιας μορφής ανώτερης ποιότητας, από το αντίπαλο δέος;;
Είναι δυνατόν να υπάρχουν συγκρίσεις διαφορετικής ποιότητας με ταυτόχρονη καμία ανωτερότητα μεταξύ των δύο. Πως ξεχωρίζει το ποιοτικότερο εάν δεν είναι ανώτερο.
Όεο;;;;
Αυτά, ευχαριστώ πολύ....διαφημιστικό διάλειμμα.
ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΜΕ