-
''Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2025 ανήλθε σε 21.698,6 εκατ. ευρώ''
-

-
Ναι αλλά αν δωθεί παράγγελμα μεταβολής είμαστε πρώτοι.
Μυαλό θέλει και εργατικότητα.
Μίζεροι αριστεροί….. φασιστες
-
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τα μαύρα έχουν αντίκτυπο στους υπόλοιπους ένα δεν είχαν τότε οκ συμφωνώ κάποια στιγμή θα φορολογηθούν μέσω κάποιων συναλλαγών και τελειώνει το παραμύθι,
Το θέμα είναι πως ας πούμε παίρνεις από συνταξιούχο με φάρμακα 1500 φόρο (παράδειγμα) επειδή έχεις ταυτόχρονα τον υδραυλικό με μαύρα που δεν πληρώνει ότι του αναλογεί με σκοπό τι …. να πάρει μεταχειρισμένο μερσεντες(δεν λέω για εσένα) για να βρει να πη@@@σ κάποια ξιπασμένη.
Δηλαδή τα γσμι@@@τικα του κάθε τυπά τα πληρώνουν οι υπόλοιποι
Εάν έλεγαν πως κάνουν ένα ταμείο και το ύψος των ανυσπρςκτων φόρων τα πιστώνουν εκεί με σκοπό να τα πάρουν από όσους βρίσκουν και να το κλείσουν σαν εγγραφή.
Και έτσι δε θα επιβαρύνουν τους υπόλοιπους με φόρους
Τότε προσωπικά …χεστηκα. Όποιος θέλει ας έχει μαύρα και όπως στρώσει ας κοιμηθεί, δεν θα ασχολιόμουν.
Διαφωνώ λιγάκι στο εξής.
Ο τυπάς με το μεταχειρο μερσεντές δεν είναι πρόβλημα , η οικονομία έχασε ένα κύκλο του χ ποσού αλλά όχι το ποσό !
Το πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή είναι σοβαρό τη στιγμή που έχουμε έντονο εμπορικό έλλειμα και δεν παράγουμε. Έτσι όταν ο υδραυλικός πάρει καινούργια μερκ απέξω μας @@@@ ή ο γιατρός βγάλει χρήμα στο εξωτερικό κοκ.
Τουλάχιστον έτσι το έχω εγώ στο μυαλό μου.Και αυτό. Καλά τα λες. Το θέμα είναι πως υπάρχει κοινωνικός αυτοματισμός μεταξύ φοροφυγάδων και όσων δεν μπορούν να γλυτώσουν φόρους.
Στην πλάτη των υπολοίπων, παρασιτικά, γίνεται όλη η δουλειά τους διότι οι φόροι απασχολούν κάθε λογιστικό έτος. Οχι γενικά και αόριστα κάπου κάποτε.
Άρα, λόγω χρεών και κόστους αυτών όπως και δαπανών τιυ δημοσίου οι μισοί πληρώνουν το μερίδιο που αναλογεί στους υπόλοιπους.
Έτσι βγαίνουν τα σπίτια και τα αυτοκίνητα. Πως νομίζεις; Πόθεν εσχες δεν έχει γίνει σε κανένα τους. Εδώ δεν κάνουν στους πολιτικούς στον υδραυλικό της γειτονιάς θα κάνουν;
Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα αφηγήματα περί εργατικότητας προκοπής μιζέριας και άλλα παρόμοια που για μερικούς δεν τα κατέχουν ή τα κατέχουν όσοι αδυνατούν να πληρώνουν τόσους δυσβάσταχτους φόρους (μερίδιο των υπολοίπων) και ταυτόχρονα να προσφέρουν καλή διαβίωση στη οικογένεια τους.
Εδώ πληρώνουν φόρους οι συνταξιούχοι. Άνθρωποι που δεν μπορούν να εργαστούν πληρώνουν φόρους λες και παράγουν πλούτο ή ασκούν ένα λειτούργημα.
-
Δηλαδή, στρώνει τον δρόμο για τον ΤΣΙΠΡΑ
Εννοείται, ο Μπαμπούλας της δεξιάς, τρίβουν τα χέρια τους στη ΝΔ γιατί θα συσπειρώσουν ξανά τον κόσμο και θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους.
Όλα δουλεύουν υπέρ του Κούλη, αν κάποιος μου έλεγε πως υπάρχει και συγκεκριμένο σχέδιο πίσω από όλα αυτά ίσως και να το πίστευα.
Όπως με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ τις προάλλες που η Διαμαντοπούλου έβγαλε τον Γερουλάνο εκτός...θα είχε 25% σήμερα το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις και θα έτρεχαν πανικόβλητοι όλοι, θα είχαν μπει οι μισοί δεξιοί στη φυλακή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Σας επέτρεψε να κοιμηθείτε λίγο, μετά τα ξενύχτια στα μπουζούκια κάθε βράδυ που είχατε σαν φοιτητές και τα ξενύχτια στα αεροδρόμια με τα διακοποδάνεια, ώστε να μπορείτε τώρα να γράφετε ξεκούραστοι στα φόρουμ...
Μην μπλέκεις τον @lap με αυτά, είναι λίγο μικρότερος από την γενιά μου , εμείς του 81 πηγαίναμε μπουζούκια τις καθημερινές και τα σπαγαμε με ένα 50ρικο στην τσέπη.
Γενικά οι 77 - 84 έζησαν υπέροχα χρόνια μέχρι τα 22 - 28 τους , από απίστευτα κλάμπ, House, rave, dance κλπ μέχρι τα μπουζούκια κάθε μέρα, ταβέρνες και φαγαδικα, και διακοπαρες με μια τσάντα στην πλάτη στα κυκλαδονησια με ελάχιστα χρήματα.
-
This post is deleted! -
Πιστεύεις με τον Γερουλάνο θα πήγαινε καλύτερα;
-
Υπόψιν στην ηλικία μου εκείνη την εποχή υπήρχε 65% ανεργία. Σκέψου να βγεις στην αγορά εργασίας με 65% ανεργία…..
Γυρνούσαμε από την παρέα παιδιά με μεταπτυχιακά και πήγαιναν σε τοπικά μίνι μάρκετ και έλεγαν ‘’αφεντικό θες κάνα χέρι βοήθεια στην αποθήκη;;;;’
Οι υπόλοιποι με περιουσίες από άλλες εποχές και οι ΔΥ δεν μπορούν να κατανοήσουν το τι περάσαμε. Ευτυχώς κράτησε λίγα έτη
Σορρυ για την εκφραση, αλλά π@π@ρια μεντολες. Ανεργοι πολυτελείας και απο επιλογή ήταν ολοι οσοι ήξερα που κλαίγονταν οτι δεν βρίσκουν δουλειά, ακόμα και τότε με τα υψηλά ποσοστά. Εγω είχα λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο και ο αδερφός μου τεχνική εταιρία και ψαχναμε σαν τρελοί λογιστές και μηχανικούς με καλό μισθό και με μεγαλη δυσκολία και μετα απο πολλες συνεντευξεις καταφέραμε να βρουμε 2-3 ατομα που να μην ειναι αχρηστοι, τεμπεληδες ή με εξωπραγματικές απαιτήσεις.
-
Θα έπαιρνες άτομο χωρίς προϋπηρεσία; Και δη και με καλό μισθό; Και όλα αυτα στο πικ της κρίσης;
-
Θα έπαιρνες άτομο χωρίς προϋπηρεσία;
Με ελάχιστη προυπηρεσία ήταν ο πρωτος μου υπάλληλος, ο οποιος μετα εγινε συνεταίρος και τωρα εχει πάρει το γραφειο δικό του.
-
Μπράβο σου.
Η αγορά όμως δεν ήταν έτσι. Μάλιστα σε άλλους γνωστοί μου εργαζόταν χωρίς καν να τους πληρώνουν ούτε καν αυτά τα 50 ευρω Δεν θα πω περισσότερα. Είναι και άτομα με υπόληψη πανάθεμά τους.
Εγω μιλώ για μηδέν προϋπηρεσία. Δεν μας έπαιρνε κανείς.
Και εμένα μου έκανε πρόταση για συνεργάτη σε άλλη εταιρία. Εγω έκανα κάτι άλλο.
-
Μπράβο σου.
Η αγορά όμως δεν ήταν έτσι. Μάλιστα σε άλλους εργαζόταν χωρίς καν να πληρώνουν ούτε καν 50 ευρω Δεν θα πω περισσότερα. Είναι και άτομα με υπόληψη πανάθεμά τους.
Εγω μιλώ για μηδέν προϋπηρεσία. Δεν μας έπαιρνε κανείς.
Και εμένα μου έκανε πρόταση για συνεργάτη σε άλλη εταιρία. Εγω έκανα κάτι άλλο.
Προσωπικά δεν ξέρω καποιον που να μην πληρωνε τους υπαλληλους του. Και μου φαίνεται κουλό να κάνει κάτι τετοιο, εκτός αν εχει σκοπο να το κλεισει το μαγαζι. Δηλαδη σου ειχε πει καποιος οτι δεν σε θελει επειδη δεν εχεις προυπηρεσια, χωρις να σου κανει εστω μερικες ερωτησεις για τις γνωσεις ή τις ικανοτητες σου; Εγω ελαχιστα κοιταζα τις προυπηρεσιες γιατί ξερω οτι μπορει να μην εχουν καμια σχεση με τις ικανοτητες. Περναγα κατευθειαν στο ψητο. Εκτος αν ξερω γω, ησουν απο αυτούς που πριν καθισουν ρωταγαν ποσα θα παιρνω και τι ωρα θα φευγω.
-
Β;άδικη ερώτηση ….ξερεις το τάδε πρόγραμμα ;
Όχι. Μπορώ να μάθω όμως πολύ γρήγορα.
Δεν το διαδέχθηκες ποτε σε κάποιο άλλο γραφείο;
Οχι δεν μας δίνει κανείς την ευκαιρία.
Στις τάδε εγγραφές είναι σωστό αυτό ή αυτό;
Αυτά τα ήξερα. Τα έλεγα καλά.
Διάφορα άλλα θέματα μισθοδοσίας, ΦΠΑ κτλ και τέλος.
Οκ θα σε ειδοποιήσουμε…… ποτέ.
Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για γενικό μέσο όρο 65% ανεργία σε νέους και δεν ξέρω γώ πόσο στον κλάδο αυτό ;
Έτσι λοιπόν έπρεπε να δημιουργήσεις εσύ τις συνθήκες ώστε να παρακάμψουν το γεγονός πως δεν καμία προυπηρεσία.
Έξω στην οικονομία να καταρρέει το σύμπαν. Να κλείνουν όλοι.
-
Β;άδικη ερώτηση ….ξερεις το τάδε πρόγραμμα ;
Όχι. Μπορώ να μάθω όμως πολύ γρήγορα.
Δεν το διαδέχθηκες ποτε σε κάποιο άλλο γραφείο;
Οχι δεν μας δίνει κανείς την ευκαιρία.
Στις τάδε εγγραφές είναι σωστό αυτό ή αυτό;
Αυτά τα ήξερα. Τα έλεγα καλά.
Οκ θα σε ειδοποιήσουμε.
Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε γενικό μέσο όρο 65% ανεργία σε νέους και δεν ξέρω γώ πόσο στον κλάδο αυτό ;
Εγω πάλι εχω την εντυπωση οτι απο αυτό το 65% το 50 ήταν απο ατομα που εψαχναν την δουλεια των ονειρων τους, ακριβως στο αντικειμενο τους, με καλο μισθό, σε ιδανικό περιβάλλον και χωρίς καμια ευθύνη, προσπαθεια ή ζόρι.
-
Σε δικαιολογώ όπως και τους υπολοοους διότι δεν το ζητάτε.
Είναι φοβερό να ζητάς τον βασικό ακόμα και με πτυχίο και να παρακαλάς να σε πάρουν με σκοπό να σχηματίσεις προϋπηρεσία.
Πραγματικά δεν μας έπαιρναν.
-
Καλά έκαναν και δεν πήγαιναν για δουλειά, το 90% αυτών των παιδιών πήγαν έξω από τότε και έχουν ρίξει μαύρη πέτρα πίσω τους.
-
Τι να σου πω. Δεν αμφισβητω αυτό που λες, απλα εγω εχω τελειως διαφορετική εμπειρία. Αυτοί που ξερω οτι "δεν βρίσκουν" δουλειά είναι κατι τεμπέληδες γιοι γνωστών μου, τυπου αιωνιοι φοιτητες που κανουν ντολτσε βίτα με την πατρική περιουσία. Ο γιος μου δηλαδη πως βρήκε αμεσως δουλεια στα 19 του με μηδεν προυπηρεσια και χωρίς καν να εχει παει στρατό ακομα. Και εγω απο την ηλικια του εργαζόμουν.
-
Εννοείται ρε σύ , ο Γερουλάνος θα έκανε τον Μητσοτάκη να μοιάζει ιδρυματικος.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εννοείται ρε σύ , ο Γερουλάνος θα έκανε τον Μητσοτάκη να μοιάζει ιδρυματικος.
Κρίμα που δεν υπάρχει αντίδραση "γελάκι" στα πόστς.
-
@azmo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τι να σου πω. Δεν αμφισβητω αυτό που λες, απλα εγω εχω τελειως διαφορετική εμπειρία. Αυτοί που ξερω οτι "δεν βρίσκουν" δουλειά είναι κατι τεμπέληδες γιοι γνωστών μου, τυπου αιωνιοι φοιτητες που κανουν ντολτσε βίτα με την πατρική περιουσία. Ο γιος μου δηλαδη πως βρήκε αμεσως δουλεια στα 19 του με μηδεν προυπηρεσια και χωρίς καν να εχει παει στρατό ακομα. Και εγω απο την ηλικια του εργαζόμουν.
Μιλάμε για μέσα στην κρίση όχι για σήμερα. Πριν και μετά το δεύτερο μνημόνιο.
Ο γιος σου τότε ήταν δημοτικό γυμνάσιο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3