-
Διαφωνώ, και έχω τεκμηριώσει σε πολλά πόστς.
Το μοντέλο αυτό οδηγεί τους νέους σε απόγνωση , σε χαμηλή κατάρτιση, και γενικότερα μια οικονομία που δεν προσφέρει προστιθέμενη αξία τουλάχιστον ισάξια με αυτά που εισάγει.
Μονάχα δύο τρείς κλάδοι σώζουν την οικονομία, τα πετρέλαια, και τα φάρμακα. Ώστε να μετριάσουν την κατάρευση των ισοζυγιων.
Αυτό οδηγεί σε μια κοινωνία χωρίς τη λεγόμενη μεσαία τάξη.
Τέλος είναι γελοίο να μην μπορεί ένας οικογενειάρχης Έλληνας πολίτης που δίνει τον μόχθο του στη χώρα και στην οικονομία της να μην μπορεί να περάσει ούτε απ' έξω απο μέρος της πατρίδας του, λόγω ακριβειας που δημιουργείται από αλλοδαπούς τουρίστες.
Είναι έως και αντεθνική υποτακτική αντίληψη.
Το ότι το κάνουν και άλλοι λαοί δεν σημαίνει πως είναι πάντοτε καλό. Εκτρώματα έχουν κάνει οι άλλοι πιο πολιτισμοί λαοί από εμάς καιρούς
ιΑπορώ με τους δεξιούς που δεν το βλέπουν από αυτή την σκοπιά -
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που σκιαγραφούν τη λεγόμενη μεσαία τάξη σήμερα?
-
Τουλάχιστον να μπορεί να πάει δύο εβδομάδες διακοπών με την οικογένειά του σε όποιο σημείο της χώρας ΤΟΥ επιθυμεί. Δεν είπαμε να κάνει διακοπές στο εξωτερικό σε άλλες οικονομίες που δεν αντέχει, αλλά τουλάχιστον το παραγωγικό μοντέλο της χώρας να του διαθέτει τα εισοδήματα για διακοπές στη χώρα ΤΟΥ.
Άντε να δεχτώ μία εβδομάδα αντί για δύο ως μια ενδιάμεση κατάσταση.
Το να μην μπορεί να πάει πουθενά σημαίνει κατάρευση της μεσαίας τάξης
-
Το πιο σοβαρό θέμα που θα έπρεπε να πολεμήσει η αντιπολίτευση είναι το μονοπώλιο της Blue Star Ferries και της Fraport. Αλλά τι κάνουν; Ακυρώνουν ολοκληρωτικά το πλουτοπαραγωγικό μοντέλο του τουρισμού με καμώματα αντί να κάνουν τη δουλειά τους.
Όλες οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν τον τουρισμό. Τώρα ξυπνήσαμε;
-
Τουρισμός, εστίαση κ.α. είναι επαγγέλματα με χαμηλές αμοιβές παγκοσμίως, με σπάνιες εξαιρέσεις τύπου Ελβετίας. Για τα απόμερα τουριστικά μέρη όπως τα νησιά είναι μονόδρομος. Τι άλλο να κάνεις εκεί.
Αλλά να στηρίζει η χώρα την οικονομία της στον τουρισμό είναι απόδειξη ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Δεν φαντάζομαι να περιμένει κανείς ανταγωνιστική οικονομία και καλούς μισθούς με τέτοια δεδομένα.
-
Η Γαλλία και η Ιταλία κερδίζουν πάρα πολλά από τον τουρισμό και τη βιομηχανία τροφίμων που είναι συμπληρώματα στη συγκεκριμένη διεργασία.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τουλάχιστον να μπορεί να πάει δύο εβδομάδες διακοπών με την οικογένειά του σε όποιο σημείο της χώρας ΤΟΥ επιθυμεί. Δεν είπαμε να κάνει διακοπές στο εξωτερικό σε άλλες οικονομίες που δεν αντέχει, αλλά τουλάχιστον το παραγωγικό μοντέλο της χώρας να του διαθέτει τα εισοδήματα για διακοπές στη χώρα ΤΟΥ.
Άντε να δεχτώ μία εβδομάδα αντί για δύο ως μια ενδιάμεση κατάσταση.
Το να μην μπορεί να πάει πουθενά σημαίνει κατάρευση της μεσαίας τάξης
Λαπ ξέρεις πόσοι είναι η μεσαία τάξη λοιπόν? Πολλοί περισσότεροι από όσους φαντάζεσαι. Βάλε μόνο μέσα τους κληρονόμους που εισπράττουν ενοίκια ( ναι είναι πάρα πολλοί) και τους ανθρώπους του τουρισμού που επίσης βγάζουν παρά πολλά είτε δουλεύοντας είτε διαχειριζοντας. Εγώ βλέπω ότι στο φαρμακείο έρχονται τυπισσες με τζιπαρες ( όχι κουβαδάκια ) και παίρνουν ότι γουστάρουν ,τη στιγμή που εγώ μόνο και μόνο με την αγορά και τσιγκουνευομαι να το χρησιμοποιήσω για τον εαυτό μου. Κληρονόμοι ή μη είναι πάρα πολλοί.
Δεν φταίει η Μύκονος που εγώ και εσύ δεν μπορούμε να πάμε. Εμείς δεν πάμε γιατί δεν μπορούμε ρεαλιστικά για να πάμε και να περάσουμε σαν άνθρωποι. Έχω φίλους και γνωστούς που το έχουν αυτοσκοπό,Ε πάνε,τσιγκουνευονται το εμφιαλωμένο νερό, ένα ποτό στο χέρι 4-5 ώρες και περιμένουν ένα πιτογυρο ακριβό να τη βγάλουν και μετά δεν έχουν για κάτι ουσιώδες και σημαντικό. Εγώ προτιμώ να πάω αλλού και να περάσω διακοπές ανθρώπινες,στις διακοπές δεν είναι μόνο ο προορισμός είναι και όλες οι υπόλοιπες ώρες της ημέρας.
Υ.γ. σου ξαναλέω πάντως πως τον τουρισμό κοκ και εμείς οι ίδιοι τον διαμορφώνουμε. Σε άλλο τοπικ έγραφα για το 20% περί αγοράς αυτοκινήτου,για τα δάνεια κτλ. Ζούμε πάνω από τις δυνατότητες μας, είμαστε κακομαθημένοι και αυτό το εισπράττουμε είτε ως μειωμένα κέρδη όπως έγραφα παραπάνω για το καθάρισμα είτε ως αυξημένες τιμές αγαθών και υπηρεσιών. -
Μιλαει και ο κρουζερ που παει στην αντισεισμικη καλυβα του προπαππου του σε ενα μερος που πρεπει να πας με το πιστολι στον κροταφο και που οταν ειμασταν νεοι το ειχαμε στο φτυσιμο .
Δηλαδη οι νεοι ειναι ινφλουενσερ τωρα και δεν καταδεχονται οπως αυτος παλια να μενουν σε αχουρι . Ενω τα δικα του παιδια μια χαρα μενουν σε αχουρια .
Κανουν κριτικη οι εχοντες στους μη εχοντες και μαλιστα αφ υψιλου και κουνοντας το δαχτυλο .
Εν κατακλειδι τα ωραια μερη τα ωραια ρουχα η διασκεδαση ειναι για μας που εχουμε λεφτα , εσεις οι πτωχοι να τρωτε τον κατιμα και πολυ σας πεφτει .
Και ο πελεκυς , το μελλον σας ειναι προδιαγεγραμμενο δεν πα να εχετε και ενα καρο πτυχια απο δημοσια μπλιαχ ελληνικα πανεπιστημια και χωρις μεταπτυχιακο εξωτερικου , νησια θα δειτε μονο δουλευοντας σεζονΕιπαμε φταιτε εσεις που ειστε φτωχοι .
Τα λετε μεταξυ σας εδω μεσα , δεν πατε να τα πειτε σε κανα πιτσιρικα που δουλευει τα καλοκαιρια για να πληρωσει το αχουρι που θα μεινει για σπουδες ; -
Κακομαθημένοι που έλεγα..... γνωρίζετε ότι έχουν ξεφυτρώσει μέχρι και στην Καλαμπάκα εταιρείες διαχείρισης των airbnb? Είναι δύσκολο να ξεστραβωνεσαι στο pulse, να στείλεις copy paste οδηγίες,να δηλώσεις τις κρατήσεις και να στείλεις στο λογιστή τις διανυκτερεύσεις για το περιβάλλοντικο τέλος..... Ε μετά είναι πολλά τα έξοδα,το δωμάτιο πανάκριβο και το ζευγάρι μη έχοντας άλλη εργασία οφείλει 11-2 να πίνει καφέ θαυμάζοντας καθημερινά τα Μετέωρα...... Οποία πέτρα και να σηκώσουμε σ αυτή τη χώρα .... Ο κακόσ μας εαυτός είναι από κάτω.
-
Η τουριστική περίοδος έχει για πρώτη φορά επιμηκυνθεί. Από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο. Τώρα οι σεσημασμένοι θα μιλάνε για τον Ιούλιο και Αύγουστο επειδή είναι καβουροτσεπηδες.

-
@george-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Η Γαλλία και η Ιταλία κερδίζουν πάρα πολλά από τον τουρισμό και τη βιομηχανία τροφίμων που είναι συμπληρώματα στη συγκεκριμένη διεργασία.
Δεν είπε κανείς να μη έχουμε τουρισμό. Λέμε πως όταν φτάσει η οικονομία στο επίπεδο να μην μπορεί το1/2 των Ελλήνων να κάνουν διακοπές και όσοι κάνουν κατά ένα τεράστιο ποσοστό να μην μπορούν να πατήσουν το πόδι τους σε διάφορα ωραία μέρη της πατρίδας τους, τότε κάτι δεν πάει καλά. Κάπου ξέφυγε το θέμα.
-
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν φταίει η Μύκονος που εγώ και εσύ δεν μπορούμε να πάμε. Εμείς δεν πάμε γιατί δεν μπορούμε ρεαλιστικά για να πάμε και να περάσουμε σαν άνθρωποι.
Αυτό ειναι λάθος. Ένας σπουδαγμένος ανθρωπος ένα εσένα που εργάζεται όλο το έτος, και δη με καλά εισοδήματα να μην μπορεί να πάει σε ένα νησί της χώρας του λόγω υπερτουρισμου ισοδυναμεί με στρέβλωση.
Γνωρίζεις φαντάζομαι τον Μάνο Χατζηδάκι. Δεν ξέρω ένα γνωρίζεις τη φράση του πως το χειρότερο για έναν λαό είναι το να συνηθίσει το ΤΕΡΑΣ και να του μοιάσει.
-
@george-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν είπε κανείς να μη έχουμε τουρισμό. Λέμε πως όταν φτάσει η οικονομία στο επίπεδο να μην μπορεί το1/2 των Ελλήνων να κάνουν διακοπές και όσοι κάνουν κατά ένα τεράστιο ποσοστό να μην μπορούν να πατήσουν το πόδι τους σε διάφορα ωραία μέρη της πατρίδας τους, τότε κάτι δεν πάει καλά. Κάπου ξέφυγε το θέμα.
Σου το έγραψα ότι υπάρχουν σημεία που πρέπει να φροντιστούν. Εσύ πήγες διακοπές αλλά αντιπροσωπεύεις τον άλλον που λες ότι δεν πήγε.
Δυστυχώς ένα μέρος της κυβέρνησης συναγελάζεται με τα μονοπώλια και μόνο η αντιπολίτευση μπορεί να κάνει την καύση που χρειάζεται. Από ότι βλέπουμε έχει αμολήσει τον καθηγητή Μαρινάκη Μουντέ σαν αλλο Βαρουφάκη να ακυρώσει τα πάντα και αυτό είναι λάθος γιατί τα χρήματα που μπαίνουν χρειάζονται.
-
Εγώ πήγα σε οικογενειακό σπίτι. 450 ευρώ ξοδέψαμε συν τα καύσιμα που είναι δικά μου, διότι κάναμε και τα ψώνια του σπιτιού των ανθρώπων που μας άνοιξαν το σπίτι τους. Τρώω και σαν ΒΟΔΙ οποτε....Ευτυχώς είναι σε καλό σημείο. Σε αυτό είμαι τυχερός.
Υ.γ Έτρωγα όσο τρεις άνθρωποι.... Με κοιτούσαν σαν αξιοθέατο

-
Εγώ πήγα σε οικογενειακό σπίτι. 450 ευρώ ξοδέψαμε συν τα καύσιμα που είναι δικά μου, διότι κάναμε και τα ψώνια του σπιτιού των ανθρώπων που μας άνοιξαν το σπίτι τους. Τρώω και σαν ΒΟΔΙ οποτε....Ευτυχώς είναι σε καλό σημείο. Σε αυτό είμαι τυχερός.
Υ.γ Έτρωγα όσο τρεις άνθρωποι.... Με κοιτούσαν σαν αξιοθέατο
Χαχα και εγώ τα ίδια στο φαΐ. Εσύ πήγες εγώ πήγα που είναι το 1/2 που δεν πήγε ;
-
Καλά το δικό μου δεν το λες και διακοπές με υψηλό κόστος. Σε οικογενειακό σπίτι πήγα, μονοκατοικία παλιά σαν αυτές που βλέπεις στα ελληνικά έργα με τις αυλές, τις γλάστρες, τις πορτοκαλιες και τις λεμονιές.
Και δόξα τω Θεώ να λέω.
Υ.γ Μεταξύ μας τέτοια γουστάρω εγώ. Δεν με τραβούν οι πολυτέλειες. Ερχόταν και παρέες, μπυριτσες καλαμάκια, γέλια, μουσικές και ΖΕΣΤΗ. Το πρωί μικρές εξορμήσεις και μπάνιο σε συγκεκριμένα σημεία που έχω βρει με ελάχιστο κόσμο και εξαιρετική θάλασσα. Απλά και λαϊκά που λένε.
Εάν δεν είχαμε το σπίτι αυτό, που θα πήγαινα;;;;
Πουθενά. Οι άνθρωποι στη ηλικία μου εςχιυ πολλά έξοδα και δαπάνες για να δημιουργήσουν -
Η γκρινια καλα κρατει.
Τροποι για να πανε διακοπες τα "φτωχα" κοριτσια απο 17-35 ετων.
Μειωνουν τα αχρηστα καλυντικα-σαμπουαν κλπ εξοικονομηση χαλαρα 80 ευρω το μηνα, ας πεσουν οι πωλησεις του χοντος.
Νυχια χερια ποδια-φρυδια κλπ παπαριες να τις κανουν μονες τους οπως οι μαναδες τους, αλλα 60 ευρω το μηνα.
2 καφεδες ντελιβερι + σαντουιτς στη δουλεια κομμενα, σαντουιτς απο το σπιτι και να φτιαχνουν το καφεδακι στη δουλεια μονες τους, κερδος 6 ευρω τη μερα Χ 22 μερες 132 ευρω το μηνα.132+80+60=272 το μηνα Χ 12 μηνες 3264 το ετος, με αυτα μπορουν να πανε 14 μερες το καλοκαιρι χλιδατες και αλλη μια εβδομαδα χειμερινες διακοπες ευκολα και μενουν και κατι ψιλα για κατι αλλο.
Για τα αγορακια αντιστοιχης ηλικιας θα πω αργοτερα. -
Εγω πάντως γελάω με κάτι συμπεράσματα "Βούλιαξαν στον κόσμο οι τουριστικοί προορισμοι άρα έχει κρυμμένο χρήμα ο κόσμος".
Εγώ κάθε χρόνο Άγιους Θεοδώρους στο εξοχικό μου την βγάζω και σχεδόν ολοι στον κύκλο μου (κανείς μας δεν είναι χαμηλομισθος ή χαμηλοεισοδηματιας) στον τόπο καταγωγής τους και στα χωρια τους πανε. Μια εβδομάδα που ήμουν Μύκονο (φιλοξενούμενος από φίλο) ολοι εξω ήταν ξένοι τουρίστες. Ηταν σαν να βρισκόμουν σε αλλη χωρα. Έλληνες έβλεπες μόνο γκαρσόνια και πορτιέρηδες. Που είναι όλοι αυτοί οι Έλληνες με το μαύρο χρήμα που βλέπουν κάποιοι, ειλικρινά απορώ.
Και το να βλέπεις πολύ κόσμο σε ένα ακριβό μέρος δεν σημαίνει τίποτα, γιατί μπορεί απλά να είναι περαστικοί που δεν ξοδεύουν τίποτα περισσότερο από την βενζίνη τους και έναν καφέ.
-
ΑΑΑΑ και στις διακοπες ομπρελα και καθισματακι να τα κουβαλουν μαζι τους και ενα ψυγειακι με νερο, καφε, κανα σαντουιτς και φρουτα, οι σεζλονγκ των 50 ευρω το ζευγαρι δεν ειναι για τη μεσαια ταξη, ποτε η μεσαια ταξη δε χαλαγε πανω απο ενα μεροκαματο για ξαπλωστρες.
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
ΑΑΑΑ και στις διακοπες ομπρελα και καθισματακι να τα κουβαλουν μαζι τους και ενα ψυγειακι με νερο, καφε, κανα σαντουιτς και φρουτα, οι σεζλονγκ των 50 ευρω το ζευγαρι δεν ειναι για τη μεσαια ταξη, ποτε η μεσαια ταξη δε χαλαγε πανω απο ενα μεροκαματο για ξαπλωστρες.
Το θέμα είναι ότι οι πιτσιρικάδες της ηλικίας μου χαλάνε τόσα χώρις καν να τα έχουν δουλέψει ή τα μάζευαν μόνο για αυτό.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3