-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Στα μακρο τον κάνεις. Αμφισβητείς τους πάντες. Ακόμα και πηγές από βραβευμένους οικονομολόγους με βραβεία Νόμπελ. Τους θεωρείς μη επιστήμονες. Που ούτε τα μαθηματικά μοντέλα όσων γράφουν δεν μπορείς να αναγνώσεις. Αντί να κάτσεις και να δεις τι σου λέει κάποιο σε ένα θέμα που δεν γνωρίζεις τον αμφισβητείς.
Στα θέματα που έχω ζήσει από πρώτο χέρι έχω χεσμενα και τα Νόμπελ και τα Σκιπ και τα Ρολ και τα Ταιντ.
-
Αυτό σου λέω. Έχεις έναν μικρόκοσμο ενός γιαπιού και κάποιων πελατών χωρίς να γνωρίζεις τις πηγές εσόδων τους.
Αμφισβητείς ελεγκτές, οικονομολόγους και συστήματα αξιολόγησης της οικονομίας.
Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση σε αυτό το επίπεδο. Είναι επίπεδο πεζοδρομίου. Γνώσεις εμπειρικές ενός μικρόκοσμου
-
Και βέβαια είναι λογικό να μην έχω σε καμία εκτίμηση τους θεωρητικούς των μάκρο που μπορούν να λένε μπαρουφες χωρίς κόστος.
Εσύ θα έμενες σε ένα σπίτι που ο μηχανικός θα είχε εφαρμόσει δικούς του κανόνες χωρίς καμία τεκμηρίωση ;
-
Μα εφαρμόζουν τεκμηρίωση και με δεδομένα. Δεν θες να τα δεις. Δεν σε εξυπηρετούν στο αφήγημα σου.
-
Μην μπερδεύεις επιστήμονες που προσπαθούν να προσεγγίσουν προσομοιώσουν κατανοήσουν την φύση όπως τους Γιατρούς τους Μηχανικούς τους Γεωπόνους πάνω σε πραγματικούς ανθρώπους με τεράστιες ευθύνες με θεωρητικούς ανεύθυνους και άσχετους.
Αυτή είναι η αλήθεια.
-
τα οικονομικα δεν ειναι εφαρμοσμενη επιστημη. τα μοντελα που δημιουργουν ειναι εικονικα και μονο.
ο μηχανικος που κτιζει ενα σπιτι η μια γεφυρα, εφαρμοζει τα μοντελα σε κατι πραγματικο που πρεπει να στηριχτει και να αποδωσει στην χρηση.
μην συγκρινουμε την β... με την π...
-
Αυτή είναι η αλήθεια στο δικό σου μυαλό. Ούτε την φύση μπορεί κανείς να την προβλέψει. Παραδοχές κάνεις. Και να σου πω την αλήθεια ρώτησα μηχανικούς στο περιβάλλον μου, αυτό είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που ακούγεται, δεν τα λένε αυτά μηχανικοί,
Έχω και γιατρό, δεν τον ρώτησα αυτόν είναι η αλήθεια.
Παραδοχές κάνουμε λένε και τίποτα περισσότερο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα. Με στατιστικά δεδομένα βγάζουμε κανόνες δόμησης, όπως και οι άλλες επιστήμες.
Τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθει στο 100% και φυσικά ούτε το τι θα αποδώσουν οι κατασκευές.
-
Πεστα βρε Άγη.
Σκέψου να είναι σε ένα καράβι με 6-7 Μποφώρ και με ναυπηγό τον Μπαρουφακη...
-
Ταξιδευτή είσαι μηχανικός;
-
Αυτή είναι η αλήθεια στο δικό σου μυαλό. Ούτε την φύση μπορεί κανείς να την προβλέψει. Παραδοχές κάνεις. Και να σου πω την αλήθεια ρώτησα μηχανικούς στο περιβάλλον μου, αυτό είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που ακούγεται, δεν τα λένε αυτά μηχανικοί,
Έχω και γιατρό, δεν τον ρώτησα αυτόν είναι η αλήθεια.
Παραδοχές κάνουμε λένε και τίποτα περισσότερο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα. Με στατιστικά δεδομένα βγάζουμε κανόνες, όπως και οι άλλες επιστήμες.
Παραδοχές με συντελεστές ασφαλείας και συνεχείς επαληθεύσεις.
Για αυτό σου είπα ότι προσπαθούμε να προσομοιωσουμε την Φύση και την σεβόμαστε και την φοβόμαστε.
Αυτά σου είπαν οι μηχανικοί αλλά είχες τα μάκρο στο μυαλό σου και δεν τα κατάλαβες
-
Όχι μάγκες οικοδόμοι συνάδελφοι με το κόκκινο τέρας...
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Πεστα βρε Άγη.
Σκέψου να είναι σε ένα καράβι με 6-7 Μποφώρ και με ναυπηγό τον Μπαρουφακη...
ο Μπαρουφακης δεν κανει για πρακτικα θεματα καθημερινοτητας αλλα τα τελευταια χρονια εχει καποιες καλες ιδεες στην μοντελλοποιηση της τεχνολογιας και αναπτυξης αλλα τα μοντελα του δουλευουν μονο στην Κινα οπου υπαρχει ξεκαθαρο πλαισιο ποιος αποφασιζει.
-
Γοργόνες και μάγκες…. Μάγκες είναι κάποιοι άλλοι. Σίγουρα όχι εσείς
Τεσπα, μη το κουράσουμε, δεν έχεις διαβάσει ούτε ένα εγχειρίδιο μακροοικονομικής. Είναι πασιφανές. Και εκεί όπως και αλλού είναι μαθηματικά μοντέλα που τροφοδοτούνται και αναλύεται η συμπεριφορά τους εξάγοντας συμπεράσματα.
Δεν είναι απλώς ιδέες στοχαστών. Στηρίζεται πάνω στην οικονομετρία.
-
Κάτσε γιατί υποπτεύομαι πως πιάσαμε λαυράκι…..
Που κολλάνε οι γεωπόνοι ταξιδευτή;;;;;
-
Τα economics παντως, σε οποια πανεπιστημια δεν εχουν δημιουργησει δικο τους ξεχωριστο faculty, ανοικουν στα social sciences. Κατι θα επρεπε να σου λεει αυτο lap. Σεβομαι τους οικονομολογους και τις σπουδες τους, αλλα hard science ΔΕΝ ειναι.
-
Καμια μα καμία επιστήμη δεν ειναι απόλυτη ως hard και απόλυτη αλήθεια science και εσυ που εάν έχω καταλάβει καλά είσαι στην φαρμακολογία, λειτουργείς υπό παραδοχές, αναλύσεις κόστους οφέλους μεταξύ παρενεργειών κτλ. Ακόμα τουλάχιστον μέχρι σήμερα το απόλυτο φάρμακο δεν έχει βρεθεί.
Έτσι και στους μηχανικούς η απόλυτη πρόβλεψη και πως θα αντιμετωπίσει ένα κτήριο κάποιες δυνάμεις και συνθήκες, δεν υπάρχουν. Γίνονται παραδοχές ανά εμφανίσεις μετρήσιμων δυνάμεων.
Έτσι και στην οικονομία, γίνονται παραδοχές με βάση την παρατήρηση και καταγραφη μέσω της οικονομετρίας. Οπως δηλαδή σε όλες τις επιστήμες.
Το να θεωρεί κάποιος τις παραδοχές της δικής του επιστήμης ως απόλυτη αλήθεια και να αμφισβητεί τις άλλες επιστήμες που στηρίζονται και αυτές σε παραδοχές για εμένα σημαίνει ότι απλώς δεν έχει σπουδάσει. Δεν γίνεται να λέγονται τέτοια πράγματα από ανθρώπους με σπουδές. Είναι αδιανόητο
-
@dettol said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τα economics παντως, σε οποια πανεπιστημια δεν εχουν δημιουργησει δικο τους ξεχωριστο faculty, ανοικουν στα social sciences. Κατι θα επρεπε να σου λεει αυτο lap. Σεβομαι τους οικονομολογους και τις σπουδες τους, αλλα hard science ΔΕΝ ειναι.
Σε 2 Αγγλικά πανεπιστήμια που φοίτησα, στο Business School ήταν.
-
Καμια μα καμία επιστήμη δεν ειναι απόλυτη ως hard και απόλυτη αλήθεια science και εσυ που εάν έχω καταλάβει καλά είσαι στην φαρμακολογία, λειτουργείς υπό παραδοχές, αναλύσεις κόστους οφέλους μεταξύ παρενεργειών κτλ. Ακόμα τουλάχιστον μέχρι σήμερα το απόλυτο φάρμακο δεν έχει βρεθεί.
Έτσι και στους μηχανικούς η απόλυτη πρόβλεψη και πως θα αντιμετωπίσει ένα κτήριο κάποιες δυνάμεις και συνθήκες, δεν υπάρχουν. Γίνονται παραδοχές ανά εμφανίσεις μετρήσιμων δυνάμεων.
Έτσι και στην οικονομία, γίνονται παραδοχές με βάση την παρατήρηση και καταγραφη. Οπως δηλαδή σε όλες τις επιστήμες.
στα οικονομικα δεν υπαρχει η επαναληψιμοτητα στα πειραματα. Υπαρχουν απλα παρατηρησεις που εχουν γινει σε γεγονοτα του παρελθοντος και τα δεδομενα χρησιμοποιουνται για να δημιουργησουν μοντελα ή να προβλεψουν μελλοντικες καταστασεις... ελπιζουν. Αν αφησω μια μπαλα να πεσει απο τον α' οροφο, θα πεσει 100 στις 100 φορες.
Αυτη ειναι η διαφορα. -
Τα οικονομικά ανήκουν στις κοινωνικές επιστήμες. Οχι στις εφαρμοσμένες. Είναι ομως επιστήμη γιατί χρησιμοποιούν επαληθευσιμα μαθηματικά μοντέλα για να ερμηνευσουν/προβλεψουν/σχεδιασουν οικονομικες και κοινωνικές συμπεριφορές.
-
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@dettol said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Σε 2 Αγγλικά πανεπιστήμια που φοίτησα, στο Business School ήταν.
ξεκινησαν απο social sciences και στην πορεια αυτονομηθηκαν, κυριως επειδη ηταν πιο "πιασαρικο" να εχουν ξεχωριστο business school.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....