Mar 2, 2025, 10:35 PM

@dettol said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):

Κυριακη πριν απο τριημερο και τα παιδια δεν ειχαν ιδιαιτερα διαβασματα. Ευκαιρια για βολτουλα! Κατοπιν συζητησης με τον @antonmone συνειδητοποιησα οτι η μεθωνη και η πυλος ηταν εντος εμβελειας για μονοημερη (το οριο μου ειναι 3.5 ωρες one way). Ξεκινησαμε λιγο αργα, διοτι ειχαν δραστηριοτητα τα παιδια το πρωι, οποτε φυγαμε απο αθηνα στις 10:30.
Φτασαμε στη μεθωνη 3 παρα και τρεξαμε κατευθειαν στο καστρο, το οποιο νομιζω οτι μαζι με τον μυστρα ειναι τα πιο εντυπωσιακα που εχω δει στην ελλαδα.
Αφου βγηκαμε απο το καστρο, κατευθυνθήκαμε προς την παραθαλασσια πλατεια της μεθωνης και καθισαμε στο Modon. Παιδικη χαρα διπλα για παιδια και αρκετοι μικροι και μεγαλοι μασκαρεμενοι.
Το φαγητο πολυ καλο, με τιμες λογικοτατες. Εξαιρετικο τοπιο με τον συννεφιασμενο ουρανο και την θαλασσα στην ακρη του οπτικου μας πεδιου.
Τα παιδια επεσαν με το μουτρα στα ψαρικα, ενω μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση η εξυπηρετηση των ανθρωπων. Ζητησαν συγνωμη για την καθυστερηση (δεν υπηρχε ιδιαιτερη, απλα ειχαν λιγο περισσοτερο κοσμο απο το συνηθισμενο λογω τριημερου), ενω ειναι η πρωτη φορα που στον λογαριασμο επανελαβαν τα πιατα που παραγγειλαμε και ρωτησαν αν ηρθαν ολα! Δεν μου εχει ξανατυχει ΠΟΥΘΕΝΑ αυτο.

Φευγοντας απο εκει πηγαμε στην πυλο για βολτα και καφε/γλυκο στον Κρινο, στην κεντρικη πλατεια. Ειχα ακουσει αρκετα καλα πραγματα, οποτε ισως ειχαν ανεβει πολυ οι προσδοκιες. Πολυ καλος καφες, αλλα το γαλακτομπουρεκο και η πορτοκαλοπιτα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο. Του κοσμικου το γαλακτομπουρεκο ειναι σιγουρα καλυτερο και πολυ πιο κοντα 🙂
Η βολτα στην πυλο ηταν ωραια ομως!

Ηλπιζα να ειχαμε χρονο να πηγαιναμε για βολτα και βραδινο στην καλαματα, αλλα η οικογενεια ειχε κουραστει και δεν πεινουσε ιδιαιτερα. Κριμα γιατι μου ειχαν προτεινει χασαποταβερνα λιγο εξω απο την καλαματα, την οποια και ειχα σταμπαρει (λεωνιδας στο αριοχωρι). Δεν πειραζει, την επομενη φορα!

Στα περι της οδηγησης. 634χλμ και καταναλωθηκαν 111.5kwh. Φορτισα 20kwh στο σεα αρφαρων, οπου εχασα 5' μεχρι να καταλαβω οτι για καποιον λογο, ειχε "χασει" το app την πιστωτικη μου καρτα, οποτε δεν ειχε τροπο να με χρεωσει και για αυτο δεν ξεκινουσε η φορτιση. Στο αγαπημενο ελπε διπλα στον μικελ, στην καλαματα, τσιμπησαμε 36kwh, οπου ειχα κανει και precondition, οποτε ξεκινησαμε με 120-130kwh. Αχρειαστα, σταματησαμε και σπαθοβουνι, διοτι νυσταζα (ο μικελ ειχε κλεισει και ετσι δεν ηπια καφε ενω φορτιζα στην καλαματα) και ηπια εγω καφε, ενω η οικογενεια βρηκε ευκαιρια να χτυπησει τσουρεκι τερκενλη. Πηραμε 22kwh εκει, οι οποιες ηταν αχρειαστες, καθως τελικα φτασαμε με 48% αθηνα. Απλα ειναι τοσο γρηγορη η φορτιση με καρτα rfid, που δεν το σκεφτεσαι. Ακομα και για τουαλετα να πας, κουμπωνεις, κανεις ταπ και φευγεις.
Συνολικο κοστος φορτισης (εκτος σπιτιου) 14,69+14,79+14,88 (το αχρειαστο ηταν αυτο το τελευταιο)

Βαλε φωτο να σου απαντήσω!!!😝😝