-
Έχω γραψει ξανά. Κάποτε θα πρέπει οι διάφοροι κλάδοι όχι μονάχα οι δικοί σας, να στραφούν κατά αυτών που διαλύουν τα ταμεία τους.
Εάν τους δεις όλοι είναι αγκαλιές και φιλιά και οι μεν καταστρέφουν τους δε. Αγορεύουν λέγοντας μεγαλοστομίες χειροκροτούν οι από κάτω και δεν πετάνε ντομάτες ο ένας στον άλλον.
Υποκριτές όλοι τους.
Για αυτό ελπίζω σε μια νεότερη γενιά. Οι προηγούμενη σε κάθε επίπεδο της χώρας είναι σκαρτοι
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Έχω γραψει ξανά. Κάποτε θα πρέπει οι διάφοροι κλάδοι όχι μονάχα οι δικοί σας, να στραφούν κατά αυτών που διαλύουν τα ταμεία τους.
Εάν τους δεις όλοι είναι αγκαλιές και φιλιά και οι μεν καταστρέφουν τους δε. Αγορεύουν λέγοντας μεγαλοστομίες χειροκροτούν οι από κάτω και δεν πετάνε ντομάτες ο ένας στον άλλον.
εμ, οταν οι συνδικαλες μας ειναι αυτοι που ειναι, τι περιμενεις?
-
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Οι υποψήφιοι την δεκαετία του 70 ήταν πάνω από 150000 και οι εισακτέοι σε όλη την τριτοβάθμια κάτω από 20000.
Ηταν εύκολο να περάσει ένας στους 7.
Α και ποιο μεταπτυχιακό έχει 25-30 μαθήματα ?
Είναι τουλάχιστον βλακεία να λες ότι οι παλαιότεροι πέρναγαν πιο εύκολα.
Ειρωνικά ήταν τα σχόλια..
-
Why elite MBA graduates are struggling to find jobs
Is a degree still worth it?
Ωραίο άρθρο, επειδή και εγώ έχω MBA της ΑΣΟΕΕ λίγο πριν χτυπήσει η κρίση, επιβεβαιώνω πως επρόκειτο ουσιαστικά για μόδα ειδικά με τα Business executive προγράμματα για εν ενεργεία στελέχη.
Λίγο οικονομικά, λίγο λογιστικά, λίγο marketing, λίγο χρηματοοικονομικά και λίγο ... διοίκηση επιχειρήσεων , λίγο Human resources κλπ.
Από οικονομικό τμήμα εγώ όλα τα παραπάνω εκτός από το διοίκηση επιχειρήσεων που ακόμη δεν ξέρω τι είναι τα είχα διδαχθεί επαρκώς.
Αυτό που αποκόμισα ήταν κυρίως μια μεγάλη εμπειρία για την ελληνική κοινωνία από πλευράς νοοτροπίας κάποιων που νόμιζαν πως θα γίνουν τα επόμενα μεγάλα στελέχη πολυεθνικών γιατί έτσι τους είχαν φουσκώσει τα μυαλά στα προπτυχιακά τμήματα της ΑΣΟΕΕ.
Το 80% ήταν φοιτητές του 8 και του 9 από αυτά τα τμήματα, το υπόλοιπο 10% από άλλες οικονομικές σχολές, και το υπόλοιπο 10% από τρίτες, 2-3 μηχανικοί του Μετσόβιου, μαθηματικοί και ένας δικηγόρος!!!Εγώ με 6 βαθμό πτυχίου από το οικονομικό νομικής μπήκα μάλλον λόγω πολύ καλού σκορ στο GMAT που δεν μπορούσαν να το αγνοήσουν.
Υπέστην τεράστιο σοκ με την αντίληψη που είχαν για την αξία του μάρκετινγκ στην ΑΣΟΕΕ σχεδόν σε βαθμό θρησκευτικής σέχτας!
Πήρα χαμπάρι από νωρίς τι ζητάνε οι κορυφαίοι της χώρας που δίδασκαν διοίκηση επιχειρήσεων και βρήκα τον τρόπο να παίρνω μεγάλους βαθμούς.
Υψηλά κέρδη και μερίσματα για τους μετόχους, απολύτως τίποτα άλλο.
Κάναμε case studies πραγματικών επιχειρήσεων και έδινα πρώτος τη λύση, κλείσιμο των τάδε τμημάτων, απόλυση τόσων εργαζομένων, μείωση δαπανών, τόσο θα ανέβει το EPS , ευχαριστούμε πολύ τα λέμε στο επόμενο μάθημα.Κορυφαία στιγμή ένα διαβόητο Business Game που για ένα εξάμηνο χωρισμένοι σε ομάδες ήταν σαν να ζούμε σε reality παιχνίδι, τσακώθηκαν επιστήθιοι φίλοι, διαλύθηκαν ζευγάρια.
Οι ασοεειτες προσπαθούσαν να σπάσουν τον τρόπο με τον οποίο το παιχνίδι δίνει την υψηλότερη βαθμολογία, δηλαδή το υψηλότερο ΕPS , EBITDA κλπ.Εγώ ήμουν σε μια ομάδα με ένα μαθηματικό, δύο μαρκετιστριες και ένα απίστευτο μυαλό μηχανολόγο μηχανικό από το Μετσόβιο.
Τι επενδύσεις, τι έρευνα και ανάπτυξη, τι ελκυστική τιμολόγηση, τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, κλπ κλπ , παίζαμε πάντα 2οι ή 3οι από το τέλος.Τελευταίος κύκλος του παιχνιδιού, είχα αναλύσει όλους τους τρόπους και την βαρύτητα συντελεστών για κάθε απόφαση που θα παίρναμε ώστε να ανέβουμε βαθμολογία με περικοπές κλεισίματος μονάδων παραγωγής και μειώσεις δαπανών ώστε να ανεβάσουμε το κέρδος και άρα την βαθμολογία μας.
Έρχεται λοιπόν εκείνη την στιγμή ο θεουλης μηχανικός και λέει...μα όλοι οι άλλοι το ίδιο δεν θα κάνουν ειδικά τώρα που τελειώνει το παιχνίδι;
.............
Ανοίξαμε τα εργοστάσια, στο φουλ οι μηχανές, φουλ RnD , ανεβάσαμε μισθούς, ανεβάσαμε τιμές, ποιότητα... πετύχαμε τέτοια νούμερα αφού πήραμε όλη την αγορά γιατί όλοι οι άλλοι έκλεισαν για να μαζέψουν τα κέρδη τους , έσπασαν τα κοντέρ και καταληξαμε με μικρή διαφορά πρώτοι σε τελική βαθμολογία όλου του παιχνιδιού!!!Είναι ένας από τους λόγους που σέβομαι απεριόριστα τους μηχανικούς όπως τον συγκεκριμένο ο οποίος ήταν φοβερό μυαλό και τα κατάφερε με κορυφαίους βαθμούς από όλους ακόμη και στην λογιστική και κοστολόγηση που το 80% πάτωσε.
Βέβαια μετά ήρθε η κρίση, το απίστευτο αυτό #$#βλί που έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, εκτός από τους μηχανικούς φυσικά , και κάποια κορίτσια που πρόλαβαν να μπουν στην αγορά αφού δεν είχαν στρατιωτικές υποχρεώσεις η πλειοψηφία κατέληξε σε διαφορετικά αντικείμενα, αρκετοί στην δουλειά του μπαμπά ή της μαμάς και λογιστακοι της φαπας, εξαιρέσεις μόνο όσοι είχαν την εξυπνάδα να ακολουθήσουν τον δρόμο των ορκωτών λογιστών από ACCA και ΣΟΕΛ αυτή τη στιγμή είναι επιτυχημένοι και πίνουν νερό στο όνομα του Κούλη.
-
Αυτό που συχνά παραβλέπει ο ΛΑΠ όταν εκφράζει αρνητικά σχόλια για τους μηχανικούς είναι ότι πολλοί από αυτούς, για να εισαχθούν στις κορυφαίες σχολές (όπως ΗΜΜΥ και Μηχανολόγοι Μηχανικοί, ειδικά στο ΕΜΠ), ήταν διαχρονικά μεταξύ των κορυφαίων μαθητών σε επίπεδο σχολείου, νομού ή και χώρας. Πολλοί (ιδιαίτερα οι απόφοιτοι του ΗΜΜΥ ΕΜΠ) πέτυχαν εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις στις εξετάσεις, ξεπερνώντας ουσιαστικά τα όρια της αξιολόγησης.
Αυτό, βέβαια, δεν τους εγγυάται απαραίτητα επαγγελματική επιτυχία ή οικονομική ευμάρεια. Τους προσφέρει, όμως, σημαντικές πιθανότητες να εξασφαλίσουν υψηλά ή και πολύ υψηλά εισοδήματα, εφόσον συνεχίσουν να αξιοποιούν τις ικανότητές τους και να εξελίσσονται.
Αντίστοιχα, οι οικονομολόγοι που εργάστηκαν τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους υπό απαιτητικές συνθήκες στις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες (Big 4), και ειδικά όσοι απέκτησαν το ACCA με χρηματοδότηση από τις εταιρείες αυτές, κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν αυτή την εμπειρία προς όφελός τους.
-
Τα όρια τα ξεπερνούν λόγω ειδικών μαθημάτων!!!
Ξέρω από μηχανικούς μη στεναχωριέσαι. Έχω κάποιους υπόψιν μου.
Μια χαρά τα καταφέρνουν, όπως επίσης μετά χρόνια παραδέχονται αυτήν την επραση και πλάνη τους λόγω ακριβώς ότι κάπου κάποτε τα κατάφερναν. Όλα στο πρόγραμμα είναι.
Και εμείς είχαμε στο μεταπτυχιακό έναν εξαιρετικό μηχανικό και έναν άλλο όχι τόσο καλό.
Εμεις είχαμε και εφοριακό. Που τα έκανε σαλάτα σε ειδικά μαθήματα πιο εξειδικευμένα!!!! Μου χαχα
-
Τα όρια τα ξεπερνούν λόγω ειδικών μαθημάτων!!!
Ξέρω από μηχανικούς μη στεναχωριέσαι. Έχω κάποιους υπόψιν μου.
Μια χαρά τα καταφέρνουν, όπως επίσης μετά χρόνια παραδέχονται αυτήν την επραση και πλάνη τους λόγω ακριβώς ότι κάπου κάποτε τα κατάφερναν. Όλα στο πρόγραμμα είναι.
Και εμείς είχαμε στο μεταπτυχιακό έναν εξαιρετικό μηχανικό και έναν άλλο όχι τόσο καλό.
Τι ειδικά μαθήματα έχεις ένας μηχ μηχ ή ένας ΗΜΜΥ που έγραψαν από 19 - 19,5k μόρια έκαστος ? Τίποτα. Γιατί όμως το γράφεις αυτό ? Σε κάνει να νιώσεις καλύτερα ?
-
Για το σχέδιο λέω των μηχανικών. Σε εμάς είχε συντελεστή βαρύτητας που άλλαζε τον τελικό βαθμό. Δύσκολο και έπρεπε να κανεις φροντιστήριο διότι δεν το δίδασκαν ΠΟΥΘΕΝΑ.
-
Για το σχέδιο λέω των μηχανικών. Σε εμάς είχε συντελεστή βαρύτητας που άλλαζε τον τελικό βαθμό. Δύσκολο και έπρεπε να κανεις φροντιστήριο διότι δεν το δίδασκαν ΠΟΥΘΕΝΑ.
Μόνο οι αρχιτέκτονες έχουν σχέδιο ψυχούλα μου, οι υπόλοιποι έχουν απλά, ΠΟΛΎ μεγάλες δυνατότητες (σε επίπεδο πανελληνίων, όπως ξαναέγγραψα αυτό δεν σου εγγυάται τίποτα άλλο).
Σε εμάς και σε εσάς !! Που νομίζεις ότι τα γράφεις αυτά ? Στην πλατεία του χωριού σου ? Εδώ μέσα η πλειοψηφία είναι μορφωμένοι άνθρωποι δια μέσω του θεσμου των πανελληνίων.
-
ασχετα με τον αριθμο μαθηματων ο ανταγωνισμος για τις θεσεις καθοριζοταν αποκλειστικα απο τον αριθμο οσων συμμετεχουν και τις προσφερομενες θεσεις και μονο. η διαδικασια ηταν και ειναι αδιαβλητη.
η πρωτη σχολη που εφτασε σε αστρονομικες βασεις εισαγωγης πλην ιατρικων ηταν πολυτεχνικη σε περιφερειακο πανεπιστημιο, στη πατρα οι μηχ η/υ σκετο.οσο ασχολιεται καποιος βεβαια με αυτο, ξεχναει πως τελικα τα ιδιωτικα μπανεπιστημια του κουλις ειναι σε διαδικασια υποβολης αιτησεων, βασικα μιλαμε για τα κολλεγιομπακαλικα που ηδη υπαρχουνε με συμπληρωμα κατι ντελαμογιε απο κυπρο και για να πουν κατι, εχουν κυβερνητικα επικοινωνησει με ψεμματα ενα και μονο γαλλικο σορμπον απαφτο, μονο που δεν ειναι το κανονικο αλλα ενα αλλο, με ρανκινγκ πολυ πανω απο τη χιλιαδα. προφανως και αυτο για αρπαχτη.
-
Μόνο οι αρχιτέκτονες έχουν σχέδιο ψυχούλα μου, οι υπόλοιποι έχουν απλά, ΠΟΛΎ μεγάλες δυνατότητες (σε επίπεδο πανελληνίων, όπως ξαναέγγραψα αυτό δεν σου εγγυάται τίποτα άλλο).
Αυτό λέω και σε εμάς και προσφάτως αυτές οι σχολές με ειδικό μάθημα έπιαναν στο Μετσόβειο την υψηλότερη βαθμολογία.
Όχι ότι ήταν κακοί μαθητές. Μη τρελάνουμε κιόλας, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Είχαν ένα έξτρα μάθημα που άλλαζε την συνολική βαθμολογία
Σε εμάς και σε εσάς !! Που νομίζεις ότι τα γράφεις αυτά ? Στην πλατεία του χωριού σου ? Εδώ μέσα η πλειοψηφία είναι μορφωμένοι άνθρωποι δια μέσω του θεσμου των πανελληνίων.
Σε εσάς τα λέω διότι ΔΕΝ δώσατε ότι και εμείς. Σου το λέω ξανά και ξανά. Άνθρωποι με τις σπουδές σας μπήκαν πολύ πιο εύκολα στην εποχή τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Ότι ήταν δύσκολη σχολή σε αυτό δεν φέρω καμία αντίρρηση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Διότι όπως λέω η μοναδική περίπτωση να είναι ισαξιας δυσκολίας οι δύο εξετάσεις είναι εάν υπολογίσεις με έναν συντελεστή αριστειας ας πούμε τη μονάδα την πιθανότητα σε κάθε εξέταση του μαθητήΑπό την στιγμή που ήσουν μέτριος και είχε πιθανότητα αριστείας κάτω της μονάδας σε κάθε μάθημα οι πιθανοτητες να γράψεις λάθος και να πάνε όλα στραβα πολλαπλασιάζονται λόγω πλήθους μαθημάτων.
Εάν είχαμε δικαίωμα να κρατουμε μάθημα, τότε θα συμφωνούσα ως έναν βαθμό
-
Δεν ξέρω που το πήρε χαμπάρι ο κομισάριος ο Ζάβαλος, πως έχω επικοινωνία με έναν ακομμάτιστο αστό κομμουνιστοφάγο τρενόφιλο*, και μου δώσε γραμμή:
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο δημοσιογράφος Chris Avramidis που στις συνεντεύξεις τύπου δεν ρωτάει ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του Μητσοτάκη κ εκτός από εθνική Ελλάδος τι άλλη ομάδα είναι, ήταν πρίν 15 χρόνια υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά δεν είναι καθόλου σημαντικό να μάθουμε ότι η ιατροδικαστής της Λάρισας που εξέτασε τους νεκρούς από το έγκλημα στα Τέμπη και δεν έκανε ποτέ τοξικολογικές εξετάσεις κ εξετάζει κ το πτώμα του Καλογήρου που βρέθηκε χθες, ήταν στην ίδια χρονική περίοδο συνυποψήφια του Γεωργιάδη, του Βορίδη κ του Πλεύρη στο ΛΑΟΣ, υποψήφια με το βραχύβιο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη κ αδερφής του πρωθυπουργού Δημοκρατική Συμμαχία κ τέλος υποψήφια στην Λάρισα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
https://www.facebook.com/share/p/1AEf9aCcps/
*βασικά, "τρενόφιλοι" πρέπει να λέγονται κι όλοι οι Σερραίοι, όπως ας πούμε για τον Λιγνάδη λέμε "θεατρόφιλος"
-
«Μέχρι τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φλεβάρη, δεν υπήρχε άτομο εκεί, κόβω το κεφάλι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος κυνηγός στο STAR και στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα».
Λεει αληθειες η Ζηνα.
-
-
Αυτό λέω και σε εμάς και προσφάτως αυτές οι σχολές με ειδικό μάθημα έπιαναν στο Μετσόβειο την υψηλότερη βαθμολογία.
Όχι ότι ήταν κακοί μαθητές. Μη τρελάνουμε κιόλας, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Είχαν ένα έξτρα μάθημα που άλλαζε την συνολική βαθμολογία
Σε εσάς τα λέω διότι ΔΕΝ δώσατε ότι και εμείς. Σου το λέω ξανά και ξανά. Άνθρωποι με τις σπουδές σας μπήκαν πολύ πιο εύκολα στην εποχή τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Ότι ήταν δύσκολη σχολή σε αυτό δεν φέρω καμία αντίρρηση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Διότι όπως λέω η μοναδική περίπτωση να είναι ισαξιας δυσκολίας οι δύο εξετάσεις είναι εάν υπολογίσεις με έναν συντελεστή αριστειας ας πούμε τη μονάδα την πιθανότητα σε κάθε εξέταση του μαθητήΑπό την στιγμή που ήσουν μέτριος και είχε πιθανότητα αριστείας κάτω της μονάδας σε κάθε μάθημα οι πιθανοτητες να γράψεις λάθος και να πάνε όλα στραβα πολλαπλασιάζονται λόγω πλήθους μαθημάτων.
ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ???
Αν δεν απαντήσεις ποιό ήταν το ειδικό μάθημα (γιατί ξέρεις πολύ καλά οτι δεν υπήρχε τέτοιο) γράφεις για άλλη μια φορά αρλούμπες !
Δεν ντρέπεσαι να γράφεις τέτοιες ανακρίβειες ?
Που ξέρεις με ποιό σύστημα έδωσα πανελλήνιες ? -
-
Αφού ούτε δημόσιοι υπάλληλοι διοριστηκατε (?) ούτε μετακλητοί (?)
Τι θέλετε και τσακώνεστε για τις πανελλήνιες; -
-
Αν δεν απαντήσεις ποιό ήταν το ειδικό μάθημα (γιατί ξέρεις πολύ καλά οτι δεν υπήρχε τέτοιο) γράφεις για άλλη μια φορά αρλούμπες !
Δεν ντρέπεσαι να γράφεις τέτοιες ανακρίβειες ?https://aeitei.gr/programa.php?year=2025&idika=1
Η πρώτη σε βαθμολογία σχολή στο Μετσόβειο είναι των μηχανικών αρχιτεκτόνων. Για να περάσεις σε αυτήν δίνεις ειδικό μάθημα! Το ειδικό μάθημα είναι μάθημα βαρύτητας με υψηλότερο συντελεστή. Σε εμάς έτσι ήταν. Όχι ότι αν ήσουν κακός στα άλλα περνούσες.
Αλλά εφόσον ανέφερεε τις ανώτερες βαθμολογίες του Μετσόβειου σου υπενθυμίζω πως αυτές είχαν άλλον τρόπο βαθμολόγησης από τις υπόλοιπες σχολές.
Σε εμάς έτσι ήταν. Σε εσάς δεν είχε ειδικό μάθημα;;;;
Που ξέρεις με ποιό σύστημα έδωσα πανελλήνιες ?
Με δέσμες είχες αναφέρει.
-
Δεν ντρέπεσαι να γράφεις τέτοιες ανακρίβειες ?https://aeitei.gr/programa.php?year=2025&idika=1
Η πρώτη σε βαθμολογία σχολή στο Μετσόβειο είναι των μηχανικών αρχιτεκτόνων. Για να περάσεις σε αυτήν δίνεις ειδικό μάθημα!
Σε εμάς έτσι ήταν. Σε εσάς δεν είχε ειδικό μάθημα;;;;
Που ξέρεις με ποιό σύστημα έδωσα πανελλήνιες ?
Με δέσμες είχες αναφέρει.
ρε γυρο - ημαρτον
μονο οι αρχιτεκτονες εχουν εξτρα μαθημα
και δεν εχουν και τις ψηλοτερες βασεις
κανενας αλλος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3