-
Μην τσιμπάς Λαπ, οι δεξιοί are always right!
-
Μη τσιμπάς ο ένας, μη τσιμπάς ο άλλος..... μόνο μη πείτε τι πρέπει να τσιμπήσω. Θα φάτε ban
-
Να τσιμπήσεις Ρώσικη σαλάτα...
Μην πάρεις σοβιετική.
Είναι ληγμένη...
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Στο τσατ μάλλον εννοείς
Ναι, αυτό. Με PM για την ακρίβεια και είχαμε μια όμορφη συζήτηση τότε.
Η κριτική μου ήταν για το απλοϊκο νοητικο σχημά και περιφρούρηση σε ενα ιδεολογικό στεγανό που κοιτά μονάχα όπου επιτρέπει μια ιδεοληψία!
Είναι ιδεοληψία το να κρίνεις, ως Έλληνας πολίτης, τις δαπάνες που κάνει το Ελληνικό Κράτος; Θα μου πεις «σιγά την δαπάνη». ΟΚ, ελάχιστη δαπάνη ήταν, δεν διαφωνώ, και συνήθως αυτές οι πτήσεις περιλαμβάνονται στις εκπαιδευτικές πτήσεις των πληρωμάτων. Aπλά αναρωτιέμαι αν θα την έκαναν για τον καθένα. Και ναι, ο CEO της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας αυτό ακριβώς είναι, ένας απλός πολίτης!!!
να λατρεύεις ιστορικά πρόσωπα άλλων πολιτισμών και να πιστεύεις σε μια άλλου τύπου δικαιοσύνη που δεν υπήρξε ποτέ αλλά υπάρχει σε μια ιδεατή κατάσταση μέσα σε μια οικονομία και κοινωνία που οι επικριτές παρατηρούν υπερφυσικές παραδοχές (οπως προτάσσουν και οι θρησκείες τις δικές τους) είναι οξύμωρο!
Πρώτα από όλα, κανένας κομμουνιστής δεν πιστεύει στην προσωπολατρεία. Αν διαβάσεις κείμενα του ΚΚΕ (αλλά και άλλων ΚΚ στον κόσμο) θα δεις κριτική για όλους τους ηγέτες, ακόμα και για τον Λένιν, αν και η αλήθεια είναι ότι βάσει της Κομμουνιστικής Θεωρίας έκανε πολύ λίγα λάθη. Για τον Στάλιν θα διαβάσεις μεγαλύτερη κριτική, αλλά όχι αποκαθήλωση.
Αντίθετα, ο Κομμουνισμός είναι επιστημονικός τρόπος οργάνωσης της Κοινωνίας και της Οικονομίας. Λες ότι είσαι οικονομολόγος, θα περίμενα να το γνωρίζεις αυτό.@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Τα πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων, ακόμα και το Αραβόφωνο Αντιοχείας, προστατεύουν Ελληνες σε εχθρικούς τόπους.
Το ίδιο και με τον Αναστάσιο.Έχουν ταχθεί αμυντικά σε θέσεις μάχης, με πολυβολεία; Ας πούμε εγώ, που είμαι Έλληνας και άθεος-άθρησκος, προστατεύομαι, ή όχι από αυτές τις φίλιες δυνάμεις;
ΥΓ: Οι εκκλησίες μου αρέσουν ως οικοδομήματα. Φυσικά έχω να πατήσω από την τελευταία κηδεία που πήγα, το 2023 πρέπει να ήταν. Αλλά είναι όμορφα κτίρια, με τέχνη.
-
Τους προστατεύουν με νόμους αιώνων, ακόμα και χιλιετιών, αλλά και με τις προσβάσεις στην τοπική εξουσία, ως λόμπι.
-
All time classic
Όλη η πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα τα τελευταία 50-60 χρόνια σε 1,5 λεπτό
Youtube Video -
-
Ρε συ Λαπ, ή παπάς παπάς ή οικονομολόγος οικονομολόγος!
Σεντόνια ολόκληρα για να δικαιολογηθει η άνιση μεταχείριση του ελληνικού κράτους προς τους πολίτες του.
Τα δύο μέτρα και σταθμά κατακρινουμε, του ότι ένα μικρό παιδί το αφήνουν να πεθάνει στέλνοντας το από χαλασμένο ασθενοφόρο σε χαλασμένο ασθενοφόρο για να διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα εντός της επικράτειας μέχρι εκεί που τυχαινει να έχουν ελεύθερη ΜΕΘ, ενώ υπερβαλλουν στη διάθεση πτητικών μέσων για τον παππουλη στην Αλβανία ή τον άλλο καλόγερο επί πανδημίας, ο οποίος μετά την ανάρρωσή του ευχαριστούσε διαδικτυακά την Παναγία που σήκωσε ελικόπτερο για να τον σώσει, κι όχι το κομματικό στέλεχος που έδωσε την εντολή...
Το κράτος που διαθέτει C-130 για εκτός συνόρων πτήση προς διάσωση ενός υπερήλικα (και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου σε θέματα ζωής), μπορεί να διαθέσει κι ένα στρατιωτικο (αν δεν υπάρχει άλλο) ελικόπτερο να διασώσει το παιδί που πέθαινε στο δρόμο.
Αλλιώς να βγει αυτός που τιμολογει τα έξοδα και διαθέτει πόρους να μας πει πόσα λεφτά πιάνει η κάθε ζωή να το ξέρουμε. -
Είδες κάπου να δικαιολογώ το ότι δεν σηκώθηκε ότι διέθετε η χώρα για ένα παιδί;
Είναι δυνατόν να έλεγα ποτέ τέτοιο πράγμα;
Δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα!
Εγω δικαιολογώ το ότι σηκώθηκε αεροπλάνο για έναν ηγέτη εκκλησίας με εσωτερική αιμορραγία και που τελείως πολιτικά να το δεις το θέμα είναι άσκηση εξωτερικής πολιτικής!
Εδώ ακόμα και ο πατριάρχης με αεροπλάνο της γραμμής πήγαινε, έχω δει εικόνες του να είναι και στην δεύτερη θέση κιόλας! Οπότε δεν συντρέχει λόγος για τέτοια εργαλειοποίηση μιας έκτακτης ανάγκης!Υ.γ Δεν ήταν 130 ένα άλλο διάβασα πως ήταν αλλά δεν έχω ιδέα από αυτά!
-
-
Είδες κάπου να δικαιολογώ το ότι δεν σηκώθηκε ότι διέθετε η χώρα για ένα παιδί;
Είναι δυνατόν να έλεγα ποτέ τέτοιο πράγμα;
Δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα!
Εγω δικαιολογώ το ότι σηκώθηκε αεροπλάνο για έναν ηγέτη εκκλησίας με εσωτερική αιμορραγία και που τελείως πολιτικά να το δεις το θέμα είναι άσκηση εξωτερικής πολιτικής!
Εδώ ακόμα και ο πατριάρχης με αεροπλάνο της γραμμής πήγαινε, έχω δει εικόνες του να είναι και στην δεύτερη θέση κιόλας! Οπότε δεν συντρέχει λόγος για τέτοια εργαλειοποίηση μιας έκτακτης ανάγκης!Υ.γ Δεν ήταν 130 ένα άλλο διάβασα πως ήταν αλλά δεν έχω ιδέα από αυτά!
Σπαρτιάτης ήταν, μικρότερο από c-130. (C-27J Spartan)
-
Κάτσε δηλαδή στείλαμε 130 να παραλάβει τους έλληνες από εμπόλεμη ζώνη και στον αρχιεπίσκοπο μικρότερο;
-
Δυστυχώς, έχω μεγάλη εμπειρία από παιδιατρικά νοσοκομεία. Αν είσαι επαρχία μακριά από Αθήνα και συμβεί κάτι πολύ σοβαρό....ατυχησες. Άντε λίγο καλύτερα Θεσσαλονίκη....στα υπόλοιπα δεν υπάρχουν αρκετοί παιδίατροι με εμπειρία, σε πολύ σοβαρά περιστατικά.
Και ΜΕΘ να κάνουν, πράγμα πολύ δύσκολο για τα ελληνικά δεδομένα, θα έχουν τα ποσοστά της ΜΕΘ ΑΓΡΙΝΙΟΥ... δυστυχώς.
Εδώ ολόκληρη βόρεια Ελλάδα, από Θεσσαλία και πάνω, εξυπηρετείται από την ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ του Ιπποκράτειου, η οποία το 2020, που νοσηλεύτηκε η κόρη μου, είχε 9 (εννιά) κλίνες.
Στην Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε ούτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ (επισήμως). Κάνει επέμβαση το παιδί και το μεταφέρουν στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου.
Η λύση θα ήταν να υπάρχει σύγχρονος κρατικός φορέας αεροδιακομιδών, αλλά κοστίζει πολύ και δεν.... -
Κάτσε δηλαδή στείλαμε 130 να παραλάβει τους έλληνες από εμπόλεμη ζώνη και στον αρχιεπίσκοπο μικρότερο;
Εσύ αν ήταν να πας 5 χλμ απόσταση στην Αθήνα, θα πήγαινες με Tiguan ή με το swift
Τα είχε αγοράσει ο Σημίτης για ξεκουράσουμε τα c130 σε κοντινές μεταφορές μικρού φορτίου, αλλά τα άφησαν χωρίς FOS και καθηλώθηκαν όλα. Τώρα τα συντήρησαν και πετούν κάποια. -
Η να διώξουν τους συμβούλους βουλευτών και υπουργών και να προσλάβουν γιατρούς .
Έχω κάτσει κάποτε τυχαία σε τραπέζι με τέτοιους! Εσυ του είπα είσαι τώρα σύμβουλος;;; Με κοιτούσε!
Ουστ!!!!
Εύχομαι μόνο καλά νέα! Όλη η θετική ενέργεια μου μαζί σας!
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ρε συ Λαπ, ή παπάς παπάς ή οικονομολόγος οικονομολόγος!
Σεντόνια ολόκληρα για να δικαιολογηθει η άνιση μεταχείριση του ελληνικού κράτους προς τους πολίτες του.
Τα δύο μέτρα και σταθμά κατακρινουμε, του ότι ένα μικρό παιδί το αφήνουν να πεθάνει στέλνοντας το από χαλασμένο ασθενοφόρο σε χαλασμένο ασθενοφόρο για να διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα εντός της επικράτειας μέχρι εκεί που τυχαινει να έχουν ελεύθερη ΜΕΘ, ενώ υπερβαλλουν στη διάθεση πτητικών μέσων για τον παππουλη στην Αλβανία ή τον άλλο καλόγερο επί πανδημίας, ο οποίος μετά την ανάρρωσή του ευχαριστούσε διαδικτυακά την Παναγία που σήκωσε ελικόπτερο για να τον σώσει, κι όχι το κομματικό στέλεχος που έδωσε την εντολή...
Το κράτος που διαθέτει C-130 για εκτός συνόρων πτήση προς διάσωση ενός υπερήλικα (και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου σε θέματα ζωής), μπορεί να διαθέσει κι ένα στρατιωτικο (αν δεν υπάρχει άλλο) ελικόπτερο να διασώσει το παιδί που πέθαινε στο δρόμο.
Αλλιώς να βγει αυτός που τιμολογει τα έξοδα και διαθέτει πόρους να μας πει πόσα λεφτά πιάνει η κάθε ζωή να το ξέρουμε.Κλασικές γελοιότητες για να βγει το εμετικά ιδεοληπτικό αφήγημα. Με μια μικρή αναζήτηση θα βρεις πόσα εναέρια μέσα της ΠΑ έχουν σηκωθεί για να μεταφέρουν συμπολίτες μας σε ανάγκη και πόσες ώρες πτήσης έκαναν για την συγκεκριμένη αποστολή.
-
Η να διώξουν τους συμβούλους βουλευτών και υπουργών και να προσλάβουν γιατρούς .
Έχω κάτσει κάποτε τυχαία σε τραπέζι με τέτοιους! Εσυ του είπα είσαι τώρα σύμβουλος;;; Με κοιτούσε!
Ουστ!!!!
Δεν πάνε οι γιατροί επαρχία.... ούτε άγονη γραμμή. Εδώ σε λίγο δεν θα πηγαίνουν στην Αθήνα. Θα κάτσει ο άλλος στο ΕΣΥ με 2000€, όταν ο συμφοιτητής του παίρνει 5500€ στην Κύπρο ή 8000€ στην Ελβετία.
-
@a-d-p said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Εσύ αν ήταν να πας 5 χλμ απόσταση στην Αθήνα, θα πήγαινες με Tiguan ή με το swift
Τα είχε αγοράσει ο Σημίτης για ξεκουράσουμε τα c130 σε κοντινές μεταφορές μικρού φορτίου, αλλά τα άφησαν χωρίς FOS και καθηλώθηκαν όλα. Τώρα τα συντήρησαν και πετούν κάποια.Όταν λες χωρίς fos, φαντάζομαι δεν εννοείς καμμένα φώτα!
Α ρε ΠΑΣΟΚαρα!
-
Ουστ!!!!
Δεν πάνε οι γιατροί επαρχία.... ούτε άγονη γραμμή. Εδώ σε λίγο δεν θα πηγαίνουν στην Αθήνα. Θα κάτσει ο άλλος στο ΕΣΥ με 2000€, όταν ο συμφοιτητής του παίρνει 5500€ στην Κύπρο ή 8000€ στην Ελβετία.
Στην επαρχία με 2000-2500 € είναι καλά! Εάν εργάζεται και η σύζυγος με 800-1000 ευρώ σε εργασίες εκτός ιατρικής τότε με 3500€/μήνα κάνεις ζωάρα! Ζεις σε πασοκοπλανητη
Με 600-800€ νοικιάζεις νεόδμητες, σχετικά, μονοκατοικίες με κήπους και πάρα πολλά τμ
Τα οικόπεδα είναι φθηνά εάν χτίσεις!
-
Τα είχε αγοράσει ο Σημίτης για ξεκουράσουμε τα c130 σε κοντινές μεταφορές μικρού φορτίου, αλλά τα άφησαν χωρίς FOS και καθηλώθηκαν όλα. Τώρα τα συντήρησαν και πετούν κάποια.Όταν λες χωρίς fos, φαντάζομαι δεν εννοείς καμμένα φώτα!
Α ρε ΠΑΣΟΚαρα!
Follow On Support
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]