-
Ενας γνωστός μου εχει προτείνει να ανταλλάξουμε δυο ακίνητα. Το εψαξα λίγο και μου είπαν οτι δεν γίνεται πια ανταλλαγή, αλλά χρειαζεται μεταβίβαση με χρηματικό τίμημα. Μπορεί να κανει ο ενας δωρεά στον άλλο; Εχετε μηπως καποια (προσφατη) εμπειρία στο θέμα; Ευχαριστω
-
Η αδελφή μου δουλεύει σε συμβολαιογράφο, περιμένω απάντηση
-
Η δικη μου εντυπωση πρεπει να γινει 2πλη μεταβιβαση απλα νεταρεις τα ποσα.
-
@wantone said in Ανταλλαγή ακινήτων:
Προφανώς....η ανταλλαγή θα είχε νόημα για φορολογικούς λόγους και για μείωση εξόδων, συμβολαιογραφικών κ.α.
-
Το εχω σκεφτεί αυτό, απλά το πρόβλημα είναι οτι εκείνος δεν εχει τα χρήματα για να γίνει ταυτόχρονα. Εχω σκεφτεί να αγοράσω το δικό του και μετά με αυτά τα χρήματα εκείνος να πάρει το δικό μου, αλλά δεν μου πολυαρέσει ως λύση γιατί εντάξει, απλοί γνωστοί ειμαστε, οχι αδερφια, και πρεπει να εχω μια διασφάλιση οτι θα το κάνει.
-
@dimgeo said in Ανταλλαγή ακινήτων:
Το εχω σκεφτεί αυτό, απλά το πρόβλημα είναι οτι εκείνος δεν εχει τα χρήματα για να γίνει ταυτόχρονα. Εχω σκεφτεί να αγοράσω το δικό του και μετά με αυτά τα χρήματα εκείνος να πάρει το δικό μου, αλλά δεν μου πολυαρέσει ως λύση γιατί εντάξει, απλοί γνωστοί ειμαστε, οχι αδερφια, και πρεπει να εχω μια διασφάλιση οτι θα το κάνει.
Ειναι δυσκολη αυτη η κατασταση γιαυτο και ειναι σπανιες τετοιες συναλλαγες.
-
ποια η δυσκολία να πατε σε ενα συμβολαιογράφο να βαλετε ιδια τιμη και στα 2 συμβολαια, και να υπογραψετε επι τόπου ότι εγινε το συμβόλαιο και οτι εξοφληθήκατε.
στην αναγκη εχεις μια τραπεζικη επιταγη με το ποσο, του την δίνεις, την υπογράφει και στην δίνει πισω μπροστα στο συμβολαιογράφο.
Δεν ξερω, σκεφτομαι δυνατα (γραφοντας)
-
@k-m said in Ανταλλαγή ακινήτων:
ποια η δυσκολία να πατε σε ενα συμβολαιογράφο να βαλετε ιδια τιμη και στα 2 συμβολαια, και να υπογραψετε επι τόπου ότι εγινε το συμβόλαιο και οτι εξοφληθήκατε.
στην αναγκη εχεις μια τραπεζικη επιταγη με το ποσο, του την δίνεις, την υπογράφει και στην δίνει πισω μπροστα στο συμβολαιογράφο.
Καλη ιδέα οντως. Νομιζα οτι για την εφορια πρεπει να φαινεται καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο
-
@dimgeo said in [Ανταλλαγή ακινήτων]
Καλη ιδέα οντως. Νομιζα οτι για την εφορια πρεπει να φαινεται καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο
Σίγουρα γίνεται με τραπεζική επιταγή, η οποία αναγράφεται στο συμβόλαιο και οπισθογραφημένη από τον αγοραστή, παραδίδεται στον πωλητή...
-
@k-m said in Ανταλλαγή ακινήτων:
Πάντως Θα περιμενα να μπορει να γινει πωληση και να τα χρωστας. Σε αγορα ακινητου του 2006 ήταν διαφορετικη η μεταβίβαση στο συμβολαιογράφο και διαφορετική η πραξη εξόφλησης (πάλι στο συμβολαιογραφο με την παράδοση της επιταγής απο την τράπεζα που πηρα το δανειο)
Οπότε θα μπορουσε να λεει ο συμβολαιογραφός ότι αγορασες το Α σπιτι και του χρωστας Χ και το αντιστροφο στο αλλο συμβολαιο. Και μετα μένει να εξοφλησετε μεταξύ σας.
Στο δικο μου βεβαια υπηρχε και η ρητρα του κατασκευαστη περι μη εξοφλησης και για αυτο εγινε στον συμβολαιογραφο..
-
@a-d-p said in Ανταλλαγή ακινήτων:
Προφανώς....η ανταλλαγή θα είχε νόημα για φορολογικούς λόγους και για μείωση εξόδων, συμβολαιογραφικών κ.α.
εδω νοικιαζεις σπίτι 1000€, και νοικιαζεις ενα δικο σου (που δε σε βολευει να μεινεις) πάλι 1000, και μπαινεις 10% μέσα.
-
Υπάρχει η ανταλλαγή ακινήτων και έχει νομίζω και μειωμένο κατά 50 % φόρο.
Βασικά γίνεται στην περίπτωση που 2 συνιδιοκτήτες που έχουν κάθετη ιδιοκτησία θέλουν να την καταργήσουν, ή δύο χωριστά οικόπεδα και να έχουν από κοινού το ενωμένο ακίνητο για να το δώσουν αντιπαροχή.
Θα μας πουν οι συμβολαιογράφοι.
-
Λοιπόν έχω απάντηση από την συμβολαιογράφο.
Τον Μάϊο, που μας πέρασε, έκαναν μία.
Στην ανταλλαγή είναι περίπου τα μισά έξοδα
Μετά με ρώτησε αν έχετε κάποια σχέση μεταξύ σας,
γιατί ο τίτλος πώλησης είναι πιο ισχυρός, είσαι πιο κατοχυρωμένος.Αυτά,
Ελπίζω να βοήθησα @dimgeo -
Μετά με ρώτησε αν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους,
Ελπίζω να βοήθησα @dimgeoΣε ευχαριστώ. Αρα γίνεται. Τα ακινητα δεν εχουν σχεση μεταξυ τους αν εννοεις πχ στην ιδια πολυκατοικια ή διπλανα.
-
Μετά με ρώτησε αν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους,
Ελπίζω να βοήθησα @dimgeoΣε ευχαριστώ. Αρα γίνεται. Τα ακινητα δεν εχουν σχεση μεταξυ τους αν εννοεις πχ στην ιδια πολυκατοικια ή διπλανα.
Όχι, ρωτάει για συγγένεια μεταξύ συμβαλλομένων
Ανταλλαγή ακινήτων