-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ilias-a Δουλευες απο χομπι;
Για την χαρα της εργασιας ;
Μηπως απο αναγκη;
Αν το εκανες επειδη ησουν τυχερος , σπανια εχω βρει ατομα να κανουν αυτο που ονειρευοντουσαν και τελικα να τους αρεσει κιολας , γιατι θα πρεπει να το κανουμε και ολοι οι αλλοι που δεν ειμαστε σταχανοβικοι σαν τον κρουζερ και να μας το επιβαλεται κιολας .
Απο μενα σεβασμος σε οποιον δουλευει παραπανω απο αναγκη , σεβασμος σε οποιον ειναι αναγκασμενος να δουλευει επειδη του το επιβαλλουν και δεν μπορει να κανει αλλιως .
Ολοι οι αλλοι για κουνατε την κεφαλα σας που μιλατε εκ του ασφαλους μαζι με κατι αεργους υπουργους .
Οσον αφορα την παραγωγικοτητα , στις βορειες χωρες δηλαδη που οταν τελειωνει το ωραριο πραγματικα σχολας , και αν κανει κανενας το λαθος και σε παρει τηλ εκτος δουλειας εχεις δικαιωμα να μην το σηκωσεις και αν το σηκωσεις γραφεις υπερωρια αμεσως , πασχουν απο παραγωγικοτητα;
Και ακομα κατι εγω μεγαλωσα τρια παιδια το καθε δευτερολεπτο που περνας με τα παιδια σου αναλογιστειτε εναι στιγμη που χανεται παει και δεν θαρθει ποτε ξανα ιδιως απο τα 2 μεχρι τα 10 ειναι κατι απιστευτο και ειναι το μονο που θα λες οτι αξιζε που εζησα οταν θα μενεις με τις σκεψεις σου στο γηροκομειο .
Εγω αυτες τις στιγμες δεν τις σπαταλησα για κανενα πουστη , ουτε καν για την δικη μου δουλεια .Δεν δουλευω απο χομπι, η φυση των αντικειμενων που επελεξα απαιτουσε αυτες τις ωρες και σαν υπαλληλος και πολλες περισσοτερες μετα σαν ε.ε.
Οντως ο χρονος γενικα με την οικογενεια ειναι αντικαταστατος, πρεπει ομως να φροντισεις να εχουν και μια μαγια αυτα οταν θα ξεκινησουν τη ζωη τους, αν αυτο καποιος το καταφερει με λιγες ωρες εργασιας μεγαλη μαγκια του, δεν ημουν τοσο ικανος.
Μη συκρινεις τις βορειες χωρες βορειες χωρες με την Ελλαδα, δεν υπαρχει καμια σχεση στη νοοτροπια των ανθρωπων αυτων με εμας. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο λόγος που αναφέρω δικά σας άτομα είναι για να καταλάβετε ότι αυτά που λέτε ελαφρά τη καρδία πολλές φορές τα λέτε εκ του ασφαλούς.
Βρε λαπ ελαφρα τη καρδια ανθρωποι που το κανουν δεκαετιες?
-
Και που να αρχίσουμε να μιλάμε για ναυτικούς σε ποντοπόρα πλοία. Το ΣΚ τι να κάνουν άραγε? Πάντως αν το είχα αναγνώσει σωστά αφορά βιομηχανία όπου ουσιαστικά δουλεύουν τρεις βάρδιες 24/7 . Έρχεται να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα σχετικά με τις υπερωρίες και τις αμοιβές των ΣΚ και αργιών όπου υπήρξε και ακόμη μπορεί να υπάρξει στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους εργοδότες . Μάλιστα αν το είχα διαβάσει σωστά πρέπει να αφορά συμφωνημένη και πεπερασμένη χρονική περίοδο και όχι συνεχώς τον ίδιο ή τους ίδιους εργαζόμενους. Επειδή δε, πολλοί εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς είναι ωρομισθιοι μόνο καλό τους κάνει αν αυτό γίνει σεβαστό από τους εργοδότες. Οι τελευταίοι φυσικά και ωφελούνται από το γεγονός πως με το ίδιο προσωπικό μπορούν να πιάσουν πιο εύκολα τους στόχους παραγωγής δίχως να καταφεύγουν περιστασιακά σε βραχυχρόνιας εποχιακές προσλήψεις ανειδίκευτων εργαζομένων. Αλλά πρέπει να έχει περάσει κάποιος από τέτοια περιβάλλοντα ώστε να καταλάβει τι λέω. Από εκεί και μετά οι βλάκες κυβερνώντες έχουν με την ψηφιακή κάρτα πχ κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω εφόσον δεν την ορίζουν ως υποχρεωτική αλλά ακόμη προαιρετική πχ στον ΙΤ. Επίσης ο χρόνος που απαιτείται κάποιος να πάει στην εργασία του μα και να επιστρέψει, έχει υποτιμηθεί και δεν λαμβάνεται υπόψη τουλάχιστον στον ΙΤ. Αυτά είναι τρομερά λάθη που και αυτή η κυβέρνηση δε μπόρεσε να δώσει απαντήσεις που θα ικανοποιούσαν τον εργαζόμενο. Τέλος δεν έχει δοθεί σημασία στην ημερήσια αποζημίωση λόγω ασθενείας ή τραυματισμό εργαζομένων που παραμένει σε ασηλυπτα χαμηλά επίπεδα όταν κάθε μήνα οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δίνουν σεβαστό ποσό στο ΙΚΑ. Τα εργασιακά στην χώρα είναι ακόμη πολύ πίσω μα μη εστιάζουμε με τη λαϊκίστικη διάθεση του ΚΚΕ στις διορθωτικές κινήσεις όπως είναι αυτού του νόμου αλλά εκεί που επικρατεί το σκοτάδι. Πχ η επιθεώρηση εργασίας να τρέχει εκεί που πρέπει να ελέγξει και όχι να περιμένει ποιος εργαζόμενος θα της υποδείξει με ονοματεπώνυμο που να πάει. Αυτο δείχνει ανίερη συνεργασία με τους κακούς εργοδότες και όχι προστασία των εργαζομένων.
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ilias-a Δουλευες απο χομπι;
Μηπως απο αναγκη;
Αν το εκανες επειδη ησουν τυχερος , σπανια εχω βρει ατομα να κανουν αυτο που ονειρευοντουσαν και τελικα να τους αρεσει κιολας , γιατι θα πρεπει να το κανουμε και ολοι οι αλλοι που δεν ειμαστε σταχανοβικοι σαν τον κρουζερ και να μας το επιβαλεται κιολας .
Απο μενα σεβασμος σε οποιον δουλευει παραπανω απο αναγκη , σεβασμος σε οποιον ειναι αναγκασμενος να δουλευει επειδη του το επιβαλλουν και δεν μπορει να κανει αλλιως .
Ολοι οι αλλοι για κουνατε την κεφαλα σας που μιλατε εκ του ασφαλους μαζι με κατι αεργους υπουργους .
Οσον αφορα την παραγωγικοτητα , στις βορειες χωρες δηλαδη που οταν τελειωνει το ωραριο πραγματικα σχολας , και αν κανει κανενας το λαθος και σε παρει τηλ εκτος δουλειας εχεις δικαιωμα να μην το σηκωσεις και αν το σηκωσεις γραφεις υπερωρια αμεσως , πασχουν απο παραγωγικοτητα;
Και ακομα κατι εγω μεγαλωσα τρια παιδια το καθε δευτερολεπτο που περνας με τα παιδια σου αναλογιστειτε εναι στιγμη που χανεται παει και δεν θαρθει ποτε ξανα ιδιως απο τα 2 μεχρι τα 10 ειναι κατι απιστευτο και ειναι το μονο που θα λες οτι αξιζε που εζησα οταν θα μενεις με τις σκεψεις σου στο γηροκομειο .
Εγω αυτες τις στιγμες δεν τις σπαταλησα για κανενα πουστη , ουτε καν για την δικη μου δουλεια .Δεν δουλευω απο χομπι, η φυση των αντικειμενων που επελεξα απαιτουσε αυτες τις ωρες και σαν υπαλληλος και πολλες περισσοτερες μετα σαν ε.ε.
Οντως ο χρονος γενικα με την οικογενεια ειναι αντικαταστατος, πρεπει ομως να φροντισεις να εχουν και μια μαγια αυτα οταν θα ξεκινησουν τη ζωη τους, αν αυτο καποιος το καταφερει με λιγες ωρες εργασιας μεγαλη μαγκια του, δεν ημουν τοσο ικανος.
Μη συκρινεις τις βορειες χωρες βορειες χωρες με την Ελλαδα, δεν υπαρχει καμια σχεση στη νοοτροπια των ανθρωπων αυτων με εμας.@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο λόγος που αναφέρω δικά σας άτομα είναι για να καταλάβετε ότι αυτά που λέτε ελαφρά τη καρδία πολλές φορές τα λέτε εκ του ασφαλούς.
Μην τσαντίζεσαι. Ετσι είναι. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι μόνο εκείνοι δουλεύουν, ενώ δεν είναι έτσι.
Τώρα τι θέλει να ζήσει ο καθένας και αυτό σχετικό είναι.
Εξαρτάται από τα βιώματα του.
-
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το διάβασα νωρίτερα και το μάτι μου κόλλησε στην επιλογή του sugar daddy…

-
Ρε σύ Ηλία καπνίζεις; Έαν ναι επειδή το έκανες εσύ πρέπει να καπνίζουν και οι νέες γενιές;; Αυτή είναι η λογική σου
-
Τα παιδιά που μεγάλωσαν τότε τα μεγάλωσαν οι παππούδες. Οι δε άνθρωποι από τότε είχαν θέμα με τον προσωπικό χρόνο.
Εύχομαι και σε εσένα το παιδι σου να εργάζεται 10 ωρ συν 2ωρα στην μεταφορά.Και αν σου πει τίποτα πως κοντεύει να κλατάρει να του λες αυτά που μας γράφεις.
Να μας λες για την γενια σου. Την είδαμε τι κατάφερε αυτή η γενια ....αλλά αυτό είναι αλλη υπόθεση.
Μια πτωχευμένη χωρα με 2,5 εκατομμύρια κλινικά ηλίθιους σύμφωνα με μελέτες.
Σε ευχαριστω για τις ευχες σου, καλυτερο σε ειχα μετρησει αλλα μαλλον επεσα εξω.
Τοτε οι παππουδες, τωρα οι παιδικοι σταθμοι.
Για 2 δεκαετιες+ εχω εργαζομουν πανω απο 11 ωρες ημερησιως και 2 ωρες πηγαινε ελα.
Η γενια μου εχει μαθει να δουλευει απο μικρες ηλικιες, νομιζω τα εχουμε ξαναπει, οπως και να αναγνωριζει τα λαθη της χωρις να τα μεταφερει σε αλλους.
Την χωρα δεν την πτωχευσε η γενια μου αλλα οι σαραντοπενηνταριδες του 1980.
Οι 2.500.000 ηλιθιοι που λες, γενικα σου αρεσουν οιχαρακτηρισμοι, σε ποια γενια ανοικουν αραγε?@ilias-a Δουλευες απο χομπι;
Μηπως απο αναγκη;
Εγω αυτες τις στιγμες δεν τις σπαταλησα για κανενα πουστη , ουτε καν για την δικη μου δουλεια .Eιναι θεμα οργανωσης αλλα και εργαλειων που χρησιμοποιουν στην δουλεια και σε λογισμικο και σε μηχανηματα. Στα ποιο αναπτυγμενα κρατη ειναι πολυ καλυτερα ολα αυτα. Επισης στην Ελλαδα πολυ κοσμος εχει θεμα ανατροφης απο την οικογενεια και αυτο αντικατοπτριζει και στην εργασια. Και αλλα πολλα, πχ στα νεα σημερα για στρατια ΔΥ που εκβιαζαν οποιον εβρισκαν μπροστα τους. Τεμπη Ματι, τα τραινα που τα εχουν παρατησει κοκ.
-
Ρε σύ Ηλία καπνίζεις; Έαν ναι επειδή το έκανες εσύ πρέπει να καπνίζουν και οι νέες γενιές;; Αυτή είναι η λογική σου
Και καπνιζω, και τρωω, και πινω, που και που κανω και απο το αλλο το ευχαριστο που θες και γυναικα.
Πες μου τι ακριβως θες να σου απαντησω και θα το κανω βρε σατανα. -
Αυτο σου λέω. Πως επειδή εσυ δούλεψες 50-60 ώρες την εβδομάδα για χ,ψ λόγους θεωρείς λογικό να εργαστεί τόσες ώρες και ένας μισθωτός και δη σε θέσεις εργασίας που δεν έχουν κενό και καφεδάκι κατά την διάρκεια εργασίας;
Γενικα θα πρέπει να ορίσουμε τι έτσι ώρες εργασίας. Ο καθένας διαφορετικά τις ερμηνεύει
-
Αυτο σου λέω. Πως επειδή εσυ δούλεψες 50-60 ώρες την εβδομάδα για χ,ψ λόγους θεωρείς λογικό να εργαστεί τόσες ώρες και ένας μισθωτός και δη σε θέσεις εργασίας που δεν έχουν κενό και καφεδάκι κατά την διάρκεια εργασίας;
Γενικα θα πρέπει να ορίσουμε τι έτσι ώρες εργασίας. Ο καθένας διαφορετικά τις ερμηνεύει
Οχι βρε Λαπ δε μου λες αυτο, εχεις μονιμο προβλημα με οσους δε συμφωνουν με την αποψη σου, υπαρχει το ασπρο-το μαυρο και απειρο γκρι ενδιαμεσα, δες τα πραγματα εσυ απο τη δικη σου οπτικη και επετρεψε και στους αλλους να τα βλεπουν απο τη δικη τους.
-
Μιλάμε για εργατικά δικαιώματα σε όλο τον δυτικό κόσμο.
https://www.morningbrew.com/sidekick/stories/history-five-day-work-week
Αυτό που επικαλούμαι είναι τα εργατικά κεκτημένα πάνω από έναν αιώνα.
Εσύ μου απαντάς σε αυτό το ότι κάποτε δούλευες πολύ άρα επειδή το έκανες εσυ και σου βγήκε με χ,ψ τρόπο τότε μπορούν όλοι. Χωρίς να εξετάζουμε τίποτα άλλο από όσα αναφέρεις. -
Μιλάμε για εργατικά δικαιώματα σε όλο τον δυτικό κόσμο.
https://www.morningbrew.com/sidekick/stories/history-five-day-work-week
Αυτό που επικαλούμαι είναι τα εργατικά κεκτημένα πάνω από έναν αιώνα.
Εσύ μου απαντάς σε αυτό το ότι κάποτε δούλευες πολύ άρα επειδή το έκανες εσυ και σου βγήκε με χ,ψ τρόπο τότε μπορούν όλοι. Χωρίς να εξετάζουμε τίποτα άλλο από όσα αναφέρεις.Οχι, σου απαντησα οτι εφοσων υπαρχουν εργασιες που οι υπαλληλοι τους δουλευουν 6 και 7 ημερες την εβδομαδα καλο θα ειναι η αμοιβη τους να ειναι μεγαλυτερη για τις εξτρα μερες.
-
Δεν έχει να κάνει με την αμοιβή. Αυτό λέμε. Έχει να κάνει με ένα μεγαλύτερο και ευρύτερο πεδίο επιρροής στην ζωή των ανθρώπων. Οι 50+ ώρες εργασίας δεν επιφέρουν υψηλούς δείκτες παραγωγικότητας ιδιαιτερα σε εργατικές θέσεις όπου οι κινήσεις και η φύση της εργασίας είναι σχεδόν ρομποτική ενώ δημιουργούν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Όλο το θέμα δεν έχει να κάνει με το πόσες ώρες αναφέρει ο καθένας ότι δουλεύει. Αλλά με την παραγωγικότητα του και το γεγονός πως αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών πιέζοντας τους εργάτες. Αυτό λεμε τόση ωρα.
-
Δεν έχει να κάνει με την αμοιβή. Αυτό λέμε. Έχει να κάνει με ένα μεγαλύτερο και ευρύτερο πεδίο επιρροής στην ζωή των ανθρώπων. Οι 50+ ώρες εργασίας δεν επιφέρουν υψηλούς δείκτες παραγωγικότητας ιδιαιτερα σε εργατικές θέσεις όπου η κινήσεις και η φύση της εργασίας είναι σχεδόν ρομποτική ενώ δημιουργούν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Όλο το θέμα δεν έχει να κάνει με το πόσες ώρες αναφέρει ο καθένας ότι δουλεύει. Αλλά με την παραγωγικότητα του και το γεγονός πως αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών πιέζοντας τους εργάτες. Αυτό λεμε τόση ωρα.
Πως στο διαολο ο εργοδοτης αυξανει τα κερδη του αφου συμφωνα με τα λεγομενα σου η παραγωγικοτητα του εργαζομενου πεφτει? Παραγωγικοτερος θα ηταν ενας αλλος υπαλληλος κατ εσενα. Φασκεις και αντιφασκεις.
-
Από εσένα το περίμενα από τον Φανη όχι.
Η παραγωγικότητα παρουσιάζει αρνητικό οριακό λόγο δεν ειναι βέλτιστη. Δεν είναι όμως μηδενική.
Για τον εργοδότη που τα κέρδη του συνδέονται με την μισθοδοσία και τα μη παραγωγικά έξοδα αυτής μια μικρότερη παραγωγικότητα πολύ πιθανόν να είναι συμφέρουσα διότι του αποφέρει υψηλοτερα κέρδη από ότι η πρόσληψη ενός ακόμα υπαλλήλου
-
Η παραγωγικότητα παρουσιάζει αρνητικό οριακό λόγο δεν ειναι βέλτιστη. Δεν είναι όμως μηδενική.
Μηδενικη δεν ειναι αλλα ειναι μειωμενη για ολες τις μερες εργασιας αυτου του τυπου, δεν λεει αααα Σαββατο 45% κατω η αποδοση μου.
-
Σου απάντησα. Δεν εξυπηρετεί το μέτρο αυτό την οικονομία. Διότι οδηγεί σε χαμηλή παραγωγικότητα, όπως τουλάχιστον λένε οι ειδικοί που μετρούν την παραγωγικότητα των εργαζομενων.
-
Για τον εργοδότη που τα κέρδη του συνδέονται με μη παραγωγικά έξοδα των εργατών μια μικρότερη παραγωγικότητα πολύ πιθανόν να είναι συμφέρουσα διότι του αποφέρει υψηλοτερα κέρδη από ότι η πρόσληψη ενός ακόμα υπαλλήλου
Λαμογια εκανες και συμπληρωσες εκ τω υστερων.
Τελος παντων.
Θα μου σχολιασεις τη θεση του εργαζομενου ο οποιος θελει να δουλεψει αυτες τις εξτρα μερες για να αυξησει τα εσοδα του? -
Υπάρχουν οι υπερωρίες ως ένα σημείο. Που ορίζεται από τον νόμο. Εάν θέλει περισσότερα μπορεί να ψάξει άλλου εργασία ή να αυξήσει τις δεξιότητες του και να αναλάβει πόστα ή εργασία με αντίστοιχα εισοδήματα.
Το να θεσμοθετήσουμε όμως ως κράτος μια εργατική νομοθεσία που προωθεί την υπερβολική εργασία επειδή κάποιοι δεν τους φτάνουν τα χρήματα που βγάζουν είναι λάθος διότι αυτό θα παρασύρει σε δυσμενή θέση διαπραγμάτευσης τα εκατομμύρια άλλους εργαζόμενους που δεν επιδιώκουν να εργαστούν παραπάνω.
Καμια λαμόγια εκ μέρους μου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2