-
Α ρε Σπύρο. Καμάρι του χωριού
-
Όχι εγώ. Εσύ.
-
Εσύ, εσυ! Μέσα σε 10 έτη από χωριατόπαιδο που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα πέτυχες και ζεις την μεγάλη ζωή και κρίνεις τους νέους!
Σε θαυμάζω!
-
Και εσύ τι είσαι? Μήπως αυτός που δεν ξέρει που πάνε τα δεκατέσσερα?
-
Μπορεί!!!
Αφού ξέρετε εσείς!
Ούτε οι ειδικοί στον χώρο, ούτε η τράπεζα της Ελλάδος, ούτε οι έρευνες πανεπιστημίων!
Δεν είναι εθνικό ζήτημα η στέγη! Δεν είναι ακριβά τα ενοίκια! Δεν δεν δεν.... για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ πριν +40 έτη, ο Κωστόπουλος και οι νέοι!
Οι αριστεροί θέλουν να φορολογήσουν τους πελάτες μας!!!!
Αυτά!
-
Έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για την «στεγαστική κρίση» στην Ελλάδα.
(Δεν ξέρουν!!!!)
Πλέον, το κόστος στέγασης στην Ελλάδα έχει εκτιναχθεί σε τέτοια επίπεδα που αγγίζει το σύνολο ενός «καλού» μισθού αν πρόκειται για οικογενειακή κατοικία και το 60% - 70% του εισοδήματος για κατοικία κατάλληλη για νέους ή/και φοιτητές.
https://www.insider.gr/real-estate/317601/akinita-i-stegastiki-krisi-stin-ellada-me-arithmoys
-
Νομιζω οτι τα γραφεις ολα αυτα για πλακα ενω εισαι επιχειρηματιας με σπιταρωνες και εξοχικα.
-
Παίξε Τζόκερ!!!!
-
This post is deleted! -
Αν αναφερεσαι σε μενα δεν παιζω ποτε τυχερα παιχνιδια. Ουτε αγοραζω λαχεια.
-
@spi_duster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εγώ είμαι αυτός που ήρθα ξυπόλυτος από το χωριό μου και τώρα είμαι καθώς φαίνεται καλύτερα από εσένα. Γιατί δεν κατηγορώ τους άλλους για την τύχη μου μα έμαθα να αγωνίζομαι και να προετοιμάζομαι και για τα καλά αλλά και για τις αναποδιες της ζωής. Σόρρυ μα δεν είμαι εγώ το καμάρι στο ιντερνετικό χωριουδάκι σας αλλά τύποι σα τον γάτο που ενώ ζουν ίδια ή και καλύτερα από εμένα σας σιγονταρουν εκμεταλλευομενοι τα πιο φτηνά σας ένστικτα. Έτσι καμαρώνετε για αυτούς και έχουμε κι εμείς την ησυχία μας.
Φυσικά και δεν πάει στον Κώστα μα στον Λαπ.
-
@spi_duster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εγώ είμαι αυτός που ήρθα ξυπόλυτος από το χωριό μου και τώρα είμαι καθώς φαίνεται καλύτερα από εσένα. Γιατί δεν κατηγορώ τους άλλους για την τύχη μου μα έμαθα να αγωνίζομαι και να προετοιμάζομαι και για τα καλά αλλά και για τις αναποδιες της ζωής. Σόρρυ μα δεν είμαι εγώ το καμάρι στο ιντερνετικό χωριουδάκι σας αλλά τύποι σα τον γάτο που ενώ ζουν ίδια ή και καλύτερα από εμένα σας σιγονταρουν εκμεταλλευομενοι τα πιο φτηνά σας ένστικτα. Έτσι καμαρώνετε για αυτούς και έχουμε κι εμείς την ησυχία μας.
Για αυτό σε θαυμάζω!!! Για όσα κατάφερες!!!!
-
Συνέχισε να τραγουδάς. Αρέσει και του αφεντικού.
-
This post is deleted! -
ο γατος απλα γλενταει. καποτε καποτε τους παντεληδες
...και εργαζεται και σημερα
-
Οποίος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στέγασης ή ότι το κόστος διαβίωσης είναι λογικό σε σχέση με τους μέσους μισθούς ας κάνει μια βόλτα απο ένα σούπερ μάρκετ, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω.
Τώρα αυτή η μανία με το ποιος είναι περισσότερο Βασιλάκης καιλας ή το ποιος είναι περισσότερο αριστερός (και στο μυαλουδάκι μερικών μερικών περισσότερο ανθρωπιστής) κούρασε
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Φυσικά δεν ξέρει!!! Μιλάει εκ του ασφαλούς!
Το αστείο με τα παιδιά των άλλων και το κούνημα του δαχτύλου σε αυτά, τελειώνει! Η ενσυναίσθηση των δεξιών είναι γνωστό πως είναι στο ναδίρ, ζηστε λοιπόν στο πετσί σας την δυσκολία να κάνουν οικογένεια με τέτοια ενοίκια και τέτοια εισοδήματα και μετά γράψτε τις απόψεις σας!
(Για να μην πω πως πολλοί εδώ μέσα υποψιάζομαι πως ζουν και με την συνδρομή της σύνταξης κάποιου)
Να φύγουν 2 ώρες μακριά από την εργασία τους και να κάνουν οικογένειες, για να κρατά ένας παππούς 10-20 διαμερίσματα κλειστά μη τυχόν και εφαρμοστεί κάποια φιλολαϊκή πολιτική και φορολογήσει κάποια από αυτά
Ιδιαίτερα, για μια μάνα το να εργάζεται καθημερινά 2 ώρες μακρυά από το μωρό της και τα παιδιά της είναι εύκολο.
Αυτή είναι η λύση!Στα αλλά που υποτιμάς, οι μελέτες που ανεβάζω είναι δυο πανεπιστημίων
"έρευνα που παρουσιάστηκε από τον CEO της Cerved Property Services Δημήτρης Ανδρίτσος στο συνέδριο του 17ου RED MEETING POINT και την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, τα μέσα ελληνικά εισοδήματα σήμερα δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες τιμές των κατοικιών."
Συμφωνώ πως τεράστιες περιοχές πρέπει να γίνουν κοινωνικές κατοικίες!
Λαπ μεσίτες είναι. Και θεωρητικοί καθηγητάδες..
Να είσαι και μηχανικός και κατασκευαστής είναι σπάνιο. Πολύ σπάνιο. Γιατί τα βλέπεις από όλες τις πλευρές...
Υπάρχουν βέβαια κάποιοι νέοι παιδιά παλαιών κατασκευαστών που ήταν οικοδόμοι εκείνοι και σπούδασαν τα παιδιά τους, αλλά εκεί δεν υπάρχει πείρα και υπάρχουν και εμμονές στους προηγούμενους.
Να σου πω και κάτι ακόμα ? Αν έχεις διατηρητέο δεν μπορείς να το μοιράσεις στα παιδιά σου. Γιατί λέει άμα το μοιράζουν σε πολλά μερίδια μπορεί να το παρατήσουν.
Επίσης ο ΕΝΦΙΑ είναι ληστρικός φόρος από αλήτες πολιτικάντηδες που ήθελαν να σώσουν τους κρούεζες τους και τις μίζες τους.
Τα κλειστά σπίτια συνήθως ανήκουν σε πολλούς κληρονόμους και η νομοθεσία δεν βοηθάει, υπάρχουν κληρονόμοι που είναι σε ιδρύματα, πολλά σπίτια είναι σε υποβαθμισμένες περιοχές που δεν νοικιάζονται από νοικοκυραίους και προσπαθούν να τα πουλήσουν.
Υπάρχουν σπίτια σε ανθρώπους που χρωστάνε, ξέρεις δεν είναι δύσκολο μέσα στην κρίση να βρεθείς επαγγελματίας χωρίς δουλειά και να χρωστάς τέβε, εφορία και ενφια και ξαφνικά να έχεις 50000 χρέη, χωρίς λογαριασμούς και να προσπαθείς να πουλήσεις και να μην σου το επιτρέπει η εφορία, ή ακόμα χειρότερα να έχεις προσημείωση από τράπεζα.Η κρίση έχει καταστρέψει πολύ κόσμο. Δεν φαντάζεσαι πόσους.
Γενικά ο όρος κλειστά σπίτια είναι γενικός και υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει ο παππούς με τα 10 κλειστά σπίτια που έχεις στο πασοκικό μυαλό σου...
Αλλωστε ένα παππού με τόσα σπίτια που ξέρουμε παπαδημούλη τα νοικιάζει μια χαρά.
-
Λοιπόν κάποτε είχαμε τους μεσίτες που ήταν χήρες, ζωντοχήρες και πρόωροι συνταξιούχοι στρατιωτικοί, δεκο, τράπεζες και δημόσιο.
Τώρα με την κρίση έχουμε και κάτι κυριλέδες μεσίτες που παίρνουν 25χρονους μηχανικούς και τους παραμυθιάζουν, αλλά και όλες τις παραπάνω κατηγορίες και κάνουν και έρευνες που είναι επιπέδου λίγο χειρότερες από την Βασιλειάδου στην καφετζού.
Εχουν όμως και ξένο χρήμα, διαφόρων χρωμάτων και εμφανίζονται ξαφνικά δυνατοί...
Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, είναι όλα γνωστά με ονόματα και διευθύνσεις για όσους κινούνται στην αγορά.
Επί της ουσίας λοιπόν, έβαλα στον σπιτόγατο διαμέρισμα σε δύο περιοχές που είναι καλές, δεν έχουν πρόβλημα ασφάλειας και μεταναστών, έχουν αγορά, συγκοινωνία κλπ. Το Νέο Ηράκλειο και τον Βύρωνα.
Εβαλα διαμέρισμα 65-90 τμ από 1ο όροφο και πάνω και φτιαγμένο από το 1980 έως το 2000. Δηλαδή από σχετικά παλιό, έως σύγχρονο. Με δύο υπνοδωμάτια που σημαίνει ότι βολεύει 4μελη οικογένεια.
Μου έβγαλε 115 αποτελέσματα. Δεν είναι τόσα τα σπίτια γιατί υπάρχουν πολλές αγγελίες για το ίδιο ακίνητο.
Είναι 4 σελίδες έχω επιλέξει την αύξουσα τιμή ανά τμ που είναι και στατιστικά ορθή.
Ετσι στην πρώτη σελίδα οι τιμές είναι από 1333 έως 2050, στην δεύτερη 2050 - 2230, στην τρίτη 2250 - 2814 και στην 4η 2857 - 3500.
Ουσιαστικά το 75 % αυτών των διαμερισμάτων είναι από 1300 έως 2500 το τμ, δηλαδή από 120000 έως 220000.
Τα επιτόκια θα αρχίσουν πάλι να πέφτουν και όντως εδώ θα πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες που έχουν 10+ χρόνια αναβαλλόμενο φόρο, να δίνουν τα στεγαστικά με χαμηλότερο δάνειο, όχι πάνω από 3 %, ενώ το κράτος να επαναφέρει την αφαίρεση των τόκων πρώτης κατοικίας από το εισόδημα.
Μιλάνε ότι για τα δάνεια θα απαιτείται το 30 %, αλλά για νέους το 20 %, δηλαδή ένα ποσό από 24000 έως 60000.
Να θυμίσω εδώ ότι αυτά τα λεφτά είναι μικρά και μεσαία αμάξια σήμερα, οπότε λαικισμός του τύπου που να τα βρούν, όταν θεωρείτε τα 35000 του μπίντ ευκαιρία, δεν θα είναι αποδεκτός και θα υποστείτε εξευτελισμό.
Αρα με δάνειο από 95000 έως 160000, με 3 % επιτόκιο για 30 χρόνια μιλάμε για δόση κάπου 380 έως 640 τον μήνα.
Αντε ξυπνήστε.
Και βέβαια όπως έκανε η δικιά μας γενιά, παίρνει ένα ζευγάρι στα 30-35 το φτηνό από τα παραπάνω και σε 10 χρόνια που θα έχουν ανέβει τα οικονομικά τους, το πουλάνε παίρνουν και την υπεραξία και μεταφέρουν το δάνειο σε ένα νέο σπίτι, ενώ το παλιό τους δίνει και την νέα προκαταβολή.
Δηλαδή αν σε 10 χρόνια τα σπίτια έχουν ανέβει 20 % τότε θα πουλήσει το σπίτι των 120000 στα 145000, θα έχει μείνει ένα χρέος κάπου 60000, με τα 85000 θα μπορούν να αγοράσουν το σπίτι που σήμερα κάνει 220000 και τότε θα κάνει 265000, παίρνοντας ένα δάνειο για 180000, που θα είναι εύκολο για τα τότε οικονομικά τους να δίνουν 700 τον μήνα για ένα σύγχρονο σπίτι.
Γενικά λύσεις υπάρχουν....
Ψυχραιμία δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει μεγάλη γκρίνια, γιατί 40 χρόνια πασοκ ο Ελληνας έμαθε να πιστεύει, ότι κάποιος του χρωστάει...
-
μιλανε οι χορτατοι και κανουν υποδειξεις...
-
Επειδή δεν έχεις δουλεψει σε λογιστήρια.... Και δεν έχεις ιδέα από αυτά που μαθαινουν οι λογιστές.... Οι παππούδες με πολλά κλειστά διαμερίσματα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.
Στις περιπτώσεις, τις άλλες, προφανώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και οι προτάσεις κατα την θέσπιση νόμων υπέρ των κοινωνικών κατοικιών μπορούν να είναι πολλές.
Για παράδειγμα εγγυητική δημοσίου σε ιδιωτικά χρέη μέχρις ενός ποσοστού της αντικειμενικής αξίας ακινήτου υπό την προϋπόθεση προσφοράς αυτού σε τραπεζα κοινωνικής κατοικίας για ενα χρονικό διάστημα.
Οι άνθρωποι που έχουν μια ικανότητα σύνθετης σκέψης μπορούν να καταθέσουν προτάσεις υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ