-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
την παρασκευή θα φύγω για Ισπανια και δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το διπλωμα μου για να νοικιάσω μηχανή εκεί ή αν χρειάζεται να παρω καποιο χαρτί απο την ΕΛΠΑ.Τι ισχυει ρε παιδιά;
Κανένα πρόβλημα εγω στην Ισπανία για αυτοκίνητο. Για μηχανή...δεν ξέρω.
Που θα πας?
Βαρκελώνη, φευγω παρασκευη και γυρνάω τρίτη βράδυ.Παρεπιπτόντως θα δω και το GP αλλά μονο την κυριακή για να μην χάσω όλες τις μέρες.Ξέρεις τίποτα απο Βαρκελώνη γιατί πάω πρώτη φορά,δεν μου λές θα έχω πρόβλημα με τη γλώσσα γιατί δεν ξέρω Ισπανικά και θα μιλάμε μόνο Αγγλικά.
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
την παρασκευή θα φύγω για Ισπανια και δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το διπλωμα μου για να νοικιάσω μηχανή εκεί ή αν χρειάζεται να παρω καποιο χαρτί απο την ΕΛΠΑ.Τι ισχυει ρε παιδιά;
Κανένα πρόβλημα εγω στην Ισπανία για αυτοκίνητο. Για μηχανή...δεν ξέρω.
Που θα πας?
Βαρκελώνη, φευγω παρασκευη και γυρνάω τρίτη βράδυ.Παρεπιπτόντως θα δω και το GP αλλά μονο την κυριακή για να μην χάσω όλες τις μέρες.Ξέρεις τίποτα απο Βαρκελώνη γιατί πάω πρώτη φορά,δεν μου λές θα έχω πρόβλημα με τη γλώσσα γιατί δεν ξέρω Ισπανικά και θα μιλάμε μόνο Αγγλικά.
Stin Varkeloni milane agglika arketoi. Se alles perioxes...ligo. Afierose mia mera mesa stin Varkeloni toulaxiston. Tha peraseis poly kala! Min fovitheis na dokimaseis tapas
Sorry gia ta greeklish
-
Απο το site της ΕΛΠΑ μερικές χρήσιμες συμβουλές...
-
Στην αντιθετη περιπτωση παντως, δηλαδη σε τουριστες, γινονται ενοικιασεις στην Ελλαδα με τα ξενα διπλωματα τους. Δεν καταλαβα, γιατι δηλαδη μην νοικιαζουν;
-
γνωριζει κανεις να μου δωσει πληροφοριες για ενοικιαση αυτοκινητου στο Μεξικο;;
-
Όσες φορές νοίκιασα αυτοκίνητο έξω (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), είχα κάνει την κράτηση μέσω δυκτύου και απλώς μου ζήτησαν το δίπλωμα να το δούν.
Σε δύο περιπτώσεις φίλων όμως που πήγαν να νοικιάσουν επιτόπου το αυτοκίνητό τους (απο τις ίδιες εταιρίες) σε Ιταλία και Γερμανία δεν τους έδιναν, γιατί λέει το δίπλωμα τους δεν έγραφε το όνομα με λατινικούς χαρακτήρες.
Εννοείτε οτι χρειάζεται πιστωτική στο όνομα του οδηγού.
Στην Αμερική με σταμάτησε Περιπολικό νύχτα για ψιλοπαράβαση, ο μπάτσος με τα κουμπούρια έξω στραβομουτσούνιασε για το δίπλωμα που του έδειξα (η φωτό είναι και λίγο παλιά απο την άγρια νιότη ), τελικά τον πείσαμε να μή μας γράψει, αλλά το αυτοκίνητο το πήρε η κοπέλα συνοδηγός (που ήταν και δικό της) για να φύγουμεΤα χιλιόμετρα στη Γερμανία είναι απεριόριστα, εκτός απο τα ακριβά μοντέλα, αλλά και πάλι 2000 σε μια εβδομάδα είναι ΟΚ
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
γνωριζει κανεις να μου δωσει πληροφοριες για ενοικιαση αυτοκινητου στο Μεξικο;;Πιστωτική, διαβατήριο, δίπλωμα (απλό). Προτίμησε κάποιο rent-a-car σε πιάτσα, εκεί που είναι 10-20 γραφεία ενοικιάσεως στη σειρά και όχι αεροδρομίου ή ξενοδοχείου. Στην πιάτσα και θα σε ανεβάσουν κατηγορία δωρεάν για να τους προτιμήσεις από τους άλλους και δεν θα υπάρξουν προβλήματα συμβατότητας εγγράφων.
Σε νορμάλ ελέγχους της αστυνομίας δίπλωμα-διαβατήριο και την κάρτα του γραφείου ενοικίασης.
Σαν ασφάλεια υπογράφεις 2 λευκές επιταγές μέσω πιστωτικής οι οποίες σου επιστρέφονται μόλις γυρίσεις το αυτοκίνητο. -
8elo na rotiso. gnorizei kaneis an xreiazete na kano to diploma moy international gia na odhgiso sto ejoteriko. se xores tis eyropaikh enoshs kai se alles xores sta balkania?
-
Ο χρήστης cuba έγραψε:
8elo na rotiso. gnorizei kaneis an xreiazete na kano to diploma moy international gia na odhgiso sto ejoteriko. se xores tis eyropaikh enoshs kai se alles xores sta balkania?Το ποστ σου μεταφέρθηκε εδώ. Σε παρακαλώ γράφε με ελληνικά, τα greeklish δεν επιτρέπονται.
[moderator]
-
exo kairo na mbo sto site kai den gnoriza toys kanonismous. sygnomh kai eyxaristo gia thn metafora toy 8ematos. katalaba arekta.
-
Με το παλιό κλασσικό (ροζ) διπλωματάκι μου νοικιάζω αυτοκίνητο σε Ευρώπη;
Αν όχι, τι κάνω; Αλλαγή με το δίπλωμα/κάρτα (δεν το ήθελα γενικά λόγω διαδικασίας); -
@xenos said in Χρήση ελληνικού διπλώματος στο εξωτερικό:
Αν όχι, τι κάνω; Αλλαγή με το δίπλωμα/κάρτα (δεν το ήθελα γενικά λόγω διαδικασίας);Πας στην ΕΛΠΑ και σου δίνουν μια μετάφραση σε κόλλα Α4 αφού πληρώσεις 50 ευρώ. Καλύτερα με το καινούργιο όμως, ησυχάζεις….
-
Αν όχι, τι κάνω; Αλλαγή με το δίπλωμα/κάρτα (δεν το ήθελα γενικά λόγω διαδικασίας);Πιθανόν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα αν είναι πολύ παλιό και δεν αναγράφονται τα στοιχεία στα αγγλικά παρόλο που μπροστά μπορεί να έχει το σήμα της ευρωπαϊκής ένωσης.
Αν δεν αναγράφονται λοιπόν στα αγγλικά τότε μπορείς να βγάλεις στην ΕΛΠΑ το συνοδευτικό International Drivers Permit το οποίο όμως θα πληρώσεις 60€ και θα ισχύει μόνο για ένα χρόνο.
Καλύτερα να πληρώσεις για παράβολα, φωτογραφία και ψηφιακή υπογραφή και να βγάλεις το καινούργιο. Όλα γίνονται μέσω gov.gr. Μόλις το φωτογραφείο ανεβάσει τη φώτο και την υπογραφή σου στο "my photo" ή σου τα δώσει σε στικάκι, μπαίνεις στο gov.gr και κάνεις την όλη διαδικασία (έχει οδηγό με πλήρης βήματα) και σε καμία 15 ημέρες σου στέλνουν μήνυμα να πας να παραλάβεις το καινούργιο από το παράρτημα του υπουργείου συγκοινωνιών που θα έχεις δηλώσει. -
Υποθετω το ροζ τριφυλλο αν δεν εχει και λατινικους χαρακτηρες (εχοντας το σηματακι GR κυκλωμενο με αστερια μπροστα(σημα ΕΕ)) δεν κανει για οδηγηση εξωτερικο...(Μολις διαβασα οτι με οποιοδηποτε διπλωμα που εχει εκδοθει μετα τον Αυγ του 1999 μπορεις να ταξιδεψεις κανονικα).
(Εγω βεβαια εχω ταξιδεψει στο παρελθον με την μοτο εξω κανονικα)
Η ΕΛΠΑ θελει 60ε, ενω η διαδικασια για καινουριο εχει παραβολο μονο 30ε συν την φωτογραφια. -
Πριν από χρόνια αναγκάστηκα να βγάλω διεθνές από την ΕΛΠΑ για ένα ταξίδι τριών ημερών εκτός ΕΕ. Τυπικά το ροζ ισχύει στην ΕΕ. Αν όμως δεν γράφει τα στοιχεία στα λατινικά θα τσινίσουν, και θα έχεις πρόβλημα αν δεν το γράφει με τον ίδιο τρόπο που το γράφει το διαβατήριο. Καλύτερα να το αλλάξεις στην καινούρια κάρτα, και να βεβαιωθείς ότι ταυτότητα-διαβατήριο-δίπλωμα-πιστωτική γράφουν τα στοιχεία σου με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.
-
Έχει τύχει σε φίλο που ταξίδευε προς κεντρική Ευρώπη με το παλιό δίπλωμα να μην τον αφήσουν να περάσει τα σύνορα στην Κροατία.
-
@tgd said in Χρήση ελληνικού διπλώματος στο εξωτερικό:
Πριν από χρόνια αναγκάστηκα να βγάλω διεθνές από την ΕΛΠΑ για ένα ταξίδι τριών ημερών εκτός ΕΕ. Τυπικά το ροζ ισχύει στην ΕΕ. Αν όμως δεν γράφει τα στοιχεία στα λατινικά θα τσινίσουν, και θα έχεις πρόβλημα αν δεν το γράφει με τον ίδιο τρόπο που το γράφει το διαβατήριο. Καλύτερα να το αλλάξεις στην καινούρια κάρτα, και να βεβαιωθείς ότι ταυτότητα-διαβατήριο-δίπλωμα-πιστωτική γράφουν τα στοιχεία σου με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.
Διαβατηριο εληξε...πρεπει να ανανεωθει.
Μονο ταυτοτητα πλεον.
Παλαιοτερα που ειχα πεσει σε ελεγχο απο αστυνομια (ζητας στην Νικαια(Γαλλιας)) ηταν οκ.
Και Ιταλια αντιστοιχα. Και τις 2 φορες ημουν με τη μοτοσυκλετα.@kkostask said in Χρήση ελληνικού διπλώματος στο εξωτερικό:
Έχει τύχει σε φίλο που ταξίδευε προς κεντρική Ευρώπη με το παλιό δίπλωμα να μην τον αφήσουν να περάσει τα σύνορα στην Κροατία.
Με φοβιζουν οι Ελβετοι γιατι ειναι πολυ strict σε αυτα.
Πριν 2 χρονια αναγκαστηκα να αλλαξω ταυτοτητα για να πεταξω Ζυριχη γιατι αν εχει λιγοτερο απο 6μηνο σε 10ετη ληξη (απο εκδοση) δεν την δεχονται.
Τωρα να εχω και τα παιδια στο αυτοκινητο και να κολλησω στα συνορα...ειναι μ@λακια.
Αν προλαβω θα παω για καινουριο διπλωμα ή ΕΛΠΑ (δεν συμφερει βεβαια). -
Αν όχι, τι κάνω; Αλλαγή με το δίπλωμα/κάρτα (δεν το ήθελα γενικά λόγω διαδικασίας);Σε χωρα της ΕΕ περναει κανονικα, ιδιως αν ειναι με λατινικους χαρακτηρες. Αλλα εγω εχω το παλιο κι οπου εχω παει το δεχτηκαν κανονικα.
Εκτος ΕΕ που εχω νοικιασει σε 2 χωρες (ευρωπαικες ωστοσο) ειχα το τριπτυχο διεθνες διπλωμα απ'την ΕΛΠΑ αλλα επιτηδες δεν το εδειξα προκαταβολικα και δεν μου ζητηθηκε ποτε, οποτε ουτε εκει χρειαστηκε εν τελει. -
Δεν έχει λατινιτκούς χαρακτήρες συστυχώς (δεινόσαυρος).
Η κάρτα (δίπλωμα) τι χρόνο ανανέωσης έχει;
Χρήση ελληνικού διπλώματος στο εξωτερικό