-
αδέρφια 8 δις είμαστε πλέον στην γη ας κάνουμε λίγο κράτει....
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά τα εισοδήματα για μια τέτοια εργασία δεν επαρκούν στις σημερινές κοινωνίες.
Δεν επαρκούν τα εισοδήματα από 6ωρη εργασία σε Σουηδία/Νορβηγία/Ελβετία για να είναι μια γυναίκα τον υπολοιπο χρόνο σπίτι και να μεγαλώνει τα παιδιά της;
Και τι να "μεγαλώσει" όταν επίσης κατά κανόνα έχει σαν υποστήριξη παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς τσάμπα, σχολεία στα οποία δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με το διάβασμα του παιδιού της και άλλα πολλά;Τόσο δύσκολο είναι να παραδεχθούμε ότι ο δυτικός τρόπος ζωής και η γυναικεία χειραφέτηση έχει φέρει το θέμα των παιδιών σε δεύτερη μοίρα? Και ότι εκεί που οι γεννήσεις είναι ψηλά είναι εκεί ακριβώς που η θέση της γυναίκας είναι τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω;
Στις χώρες αυτές έτσι είναι στην Ελλάδα όχι.
-
Τόσο δύσκολο είναι να παραδεχθούμε ότι ο δυτικός τρόπος ζωής και η γυναικεία χειραφέτηση έχει φέρει το θέμα των παιδιών σε δεύτερη μοίρα? Και ότι εκεί που οι γεννήσεις είναι ψηλά είναι εκεί ακριβώς που η θέση της γυναίκας είναι τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω;
Εγώ όσες ξέρω που κάνουν πάνω από δύο παιδιά είναι είτε δημόσιοι υπάλληλοι, είτε όσοι έχουν μια οικονομική άνεση. Εξαιρώ τις γυναίκες καριέρας όπου αυτές είναι λίγες στον γενικό πληθυσμό όπως και στους άντρες.
Τι σημαίνει ότι οι πλούσιες και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι χειραφετημενες;
Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχω γνωστούς. Ναι για να ζήσουν πρέπει να εργάζονται και οι δύο. Ζουν άνετα μεν, δεν αντιλέγω αλλά δεν γίνεται με έναν μισθό να ζήσουν ανετα.
Επίσης όπως είπα μην ξεχνάς το θέμα της ιδιοσυγκρασίας. Εκεί οι παππούδες είναι απλά συγγενείς, δεν μεγαλώνουν εγγόνια ούτε δίνουν μέρος της σύνταξης τους στα παιδιά τους.
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προς το παρόν ο μόνος που μπλέκει τα συμπαθή τετράποδα με τις γυναίκες είσαι εσυ.
Εγώ άλλους διαβάζω ότι με χαρά (αν υπήρχε κρατικός μισθός) θα σταμάταγαν οι γυναίκες τους από τις δουλειές τους και θα κάθονταν στο σπίτι γεννοβολώντας και μεγαλώνοντας παιδιά. Εν έτη 2023 αυτά, όχι στο '50... Θα μπορούσαμε επίσης να κόψουμε την πρόσβαση στα ΑΕΙ στις γυναίκες (μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα) με αντίτιμο "μισθόν" και τέκνα.
Τον <<κρατικο μισθό >>, εσυ τον έβαλες στη συζήτηση με το εντελώς άκυρο παράδειγμα σου στην υποθετική ερώτηση που θα έκανες σε ταμία σούπερ μάρκετ.Τα στερεότυπα η γυναικα να μένει σπίτι να γεννοβολαει όπως και η αναφορά σου σε αυτές με τον χαρακτηρισμό κουνελες είναι πολύ πιο ασφαλής και γρήγορος δρόμος επιστροφής στο 50 και πιο πίσω ,όποτε δεν χρειάζεται κάτι άλλο.Μαλλον δεν υπάρχει ούτε μέση κατάσταση ούτε μπορεί μια γυναίκα να συνδυάζει πολλά πράγματα και χαρακτηριστικά!Η θα είναι κουνελα με 17 παιδιά και θα κάνει τη Μαίρη Παναγιωταρά αφού θα της κόψουμε και τη μόρφωση η θα ειναι δουλειά ,καριέρα και καλοπέραση αφού έτσι κάνουν ολες από Ελβετία μέχρι Νορβηγία.Ας γίνουμε Δανία του Νότου όπως ήθελε ο τεράστιος ΓΑΠ.
"Κρατικό μισθό" (επιδόματα, πρόνοια...) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν όλες οι γυναίκες σε Νορβηγία/Σουηδία/Ελβετία κλπ αλλά το θέμα δεν λύνεται.
Έχουμε ακούσει για το πόσο "συμφέρει" μια γυναίκα σε αυτές τις χώρες να "κάθεται σπίτι" και να κάνει παιδιά, αυτό που δεν εξηγεί κανείς είναι γιατί αυτό το κάνουν κατά κανόνα μόνο μουσουλμάνες μετανάστριες και όχι "γηγενείς". Φαντάζομαι όχι γιατί στις μεν τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια ενώ οι δε τρέχουν ολημερίς για τον επιούσιο.
Αν λοιπόν το θέμα είναι τόσο απλοϊκό (δώστε λιεφτά, άδειες, χρόνο, παιδικούς σταθμούς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο...) αυτές οι χώρες προφανώς θα το είχαν λύσει και θα τις είχαμε σαν παράδειγμα. -
This post is deleted! -
Προς το παρόν ο μόνος που μπλέκει τα συμπαθή τετράποδα με τις γυναίκες είσαι εσυ.
Εγώ άλλους διαβάζω ότι με χαρά (αν υπήρχε κρατικός μισθός) θα σταμάταγαν οι γυναίκες τους από τις δουλειές τους και θα κάθονταν στο σπίτι γεννοβολώντας και μεγαλώνοντας παιδιά. Εν έτη 2023 αυτά, όχι στο '50... Θα μπορούσαμε επίσης να κόψουμε την πρόσβαση στα ΑΕΙ στις γυναίκες (μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα) με αντίτιμο "μισθόν" και τέκνα.
Τον <<κρατικο μισθό >>, εσυ τον έβαλες στη συζήτηση με το εντελώς άκυρο παράδειγμα σου στην υποθετική ερώτηση που θα έκανες σε ταμία σούπερ μάρκετ.Τα στερεότυπα η γυναικα να μένει σπίτι να γεννοβολαει όπως και η αναφορά σου σε αυτές με τον χαρακτηρισμό κουνελες είναι πολύ πιο ασφαλής και γρήγορος δρόμος επιστροφής στο 50 και πιο πίσω ,όποτε δεν χρειάζεται κάτι άλλο.Μαλλον δεν υπάρχει ούτε μέση κατάσταση ούτε μπορεί μια γυναίκα να συνδυάζει πολλά πράγματα και χαρακτηριστικά!Η θα είναι κουνελα με 17 παιδιά και θα κάνει τη Μαίρη Παναγιωταρά αφού θα της κόψουμε και τη μόρφωση η θα ειναι δουλειά ,καριέρα και καλοπέραση αφού έτσι κάνουν ολες από Ελβετία μέχρι Νορβηγία.Ας γίνουμε Δανία του Νότου όπως ήθελε ο τεράστιος ΓΑΠ.
"Κρατικό μισθό" (επιδόματα, πρόνοια...) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν όλες οι γυναίκες σε Νορβηγία/Σουηδία/Ελβετία κλπ αλλά το θέμα δεν λύνεται.
Έχουμε ακούσει για το πόσο "συμφέρει" μια γυναίκα σε αυτές τις χώρες να "κάθεται σπίτι" και να κάνει παιδιά, αυτό που δεν εξηγεί κανείς είναι γιατί αυτό το κάνουν κατά κανόνα μόνο μουσουλμάνες μετανάστριες και όχι "γηγενείς". Φαντάζομαι όχι γιατί στις μεν τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια ενώ οι δε τρέχουν ολημερίς για τον επιούσιο.
Αν λοιπόν το θέμα είναι τόσο απλοϊκό (δώστε λιεφτά, άδειες, χρόνο, παιδικούς σταθμούς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο...) αυτές οι χώρες προφανώς θα το είχαν λύσει και θα τις είχαμε σαν παράδειγμα.Φυσικά και δεν είναι απλό το θεμα.Η σύγκριση που κανείς όμως είναι άτοπη και θα έβγαινε ασφαλές συμπερασμα μόνο Αν είχαμε τις ίδιες συνθήκες με τος χώρες που αναφέρεις.Με αφορμή και το ποστ σου θα αναφέρω ότι κανείς τρίτεκνος η πολύτεκνος δεν θέλει λεφτά.Χεστ…με για τα λεφτά που δεν δίνει ούτως η άλλως το κράτος,προσωπικά ούτε επιδόματα θέλω.
Ας φρόντιζε να υπήρχε πραγματικά δωρεάν παιδεία και υγεία.Δικαιοτερη φορολογία,φθηνότερη πρόσβαση έστω και με κρατική παρέμβαση ώστε να περιοριστεί η ασυδοσία σε οκα αυτά που είναι απαραίτητα για να μεγαλώσει ενα παιδί.Δωρεαν η έστω ελάχιστη συμμετοχή σε παιδικούς σταθμούς ώστε να μπορεί να εργαστεί μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ,υπάρχουν πολλές που κόβουν πρόωρα την άδεια ανατροφής ώστε να εργαστούν αφού δεν φτάνει το επίδομα του ΟΑΕΔ.Θα μπορούσα να αναφέρω και αλλά που είναι αυτονόητα σε άλλες χώρες όπως αυτές που αναφέρεις άλλα εδω ακόμα και η αναφορά τους μοιάζει με ευχολόγιο μοντέλου στα καλλιστεία αφού λείπει μόνο η ευχή για παγκόσμια Ειρήνη.
Ας γίνουν λοιπόν κάποια έστω βήματα που να δείχνουν ότι υπάρχει η θέληση να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού και μετά το ξανασυζητάμε για Ελβετιες κλπ.Προς το παρόν η μονη ομοιότητα που έχουμε με αυτήν είναι πι τιμές στο σούπερ μάρκετ . -
Αν λοιπόν το θέμα είναι τόσο απλοϊκό (δώστε λιεφτά, άδειες, χρόνο, παιδικούς σταθμούς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο...) αυτές οι χώρες προφανώς θα το είχαν λύσει και θα τις είχαμε σαν παράδειγμα.Άλλο επίπεδο διαβίωσης οι μεν άλλο οι δε.
Οι μετανάστες ξεκινούν από χαμηλά και ένα σπίτι 60τμ με 5 παιδιά μέσα είναι παρόμοια συνθήκη με αυτήν που γνωρίζουν.
Οι Ευρωπαίοι έχουν άλλες βάσεις. Για να ζήσουν σε 80-120 τμ μια τετραμελής οικογένεια κοστίζει πολύ, πάρα πολύ.
Οπότε στους μεν φτάνει ένα επίδομα που τους δίνει ένα σπίτι σε γκέτο περιοχές και στους δε όχι και απλώς είναι συμπληρωματικο.
Σκέψου τον εαυτό σου σε δύο συνθήκες. Μια στην υποσαχάρια Αφρική και μια στην Αθήνα. Σκέψου ότι στη πρωτη περίπτωση ως Αθηναίος έχεις ένα μέσο μισθό και στην άλλη ως μετανάστης ένα επίδομα 500-600 ευρώ και θα αυξάνεται όσο γέννας αλλά και ζωή σε ένα μικρό σπίτι 50-60 τμ σε παλαιά πολυκατοικία.
Ως Αθηναίος θα παλεύεις να κρατήσεις ένα επίπεδο από το οποίο ξεκίνησες και να ανέβεις ένα σκαλί πιο πάνω. Ως μετανάστης θα έχεις βελτιώσει τη ζωή σου ως ένα σημείο.
Μιλάμε για δύο κόσμους και κριτήρια διαφορετικά από την χειραφέτηση των γυναικών -
Αν λοιπόν το θέμα είναι τόσο απλοϊκό (δώστε λιεφτά, άδειες, χρόνο, παιδικούς σταθμούς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο...) αυτές οι χώρες προφανώς θα το είχαν λύσει και θα τις είχαμε σαν παράδειγμα.Φυσικά και δεν είναι απλό το θεμα.Η σύγκριση που κανείς όμως είναι άτοπη και θα έβγαινε ασφαλές συμπερασμα μόνο Αν είχαμε τις ίδιες συνθήκες με τος χώρες που αναφέρεις.Με αφορμή και το ποστ σου θα αναφέρω ότι κανείς τρίτεκνος η πολύτεκνος δεν θέλει λεφτά.Χεστ…με για τα λεφτά που δεν δίνει ούτως η άλλως το κράτος,προσωπικά ούτε επιδόματα θέλω.
Ας φρόντιζε να υπήρχε πραγματικά δωρεάν παιδεία και υγεία.Δικαιοτερη φορολογία,φθηνότερη πρόσβαση έστω και με κρατική παρέμβαση ώστε να περιοριστεί η ασυδοσία σε οκα αυτά που είναι απαραίτητα για να μεγαλώσει ενα παιδί.Δωρεαν η έστω ελάχιστη συμμετοχή σε παιδικούς σταθμούς ώστε να μπορεί να εργαστεί μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ,υπάρχουν πολλές που κόβουν πρόωρα την άδεια ανατροφής ώστε να εργαστούν αφού δεν φτάνει το επίδομα του ΟΑΕΔ.Θα μπορούσα να αναφέρω και αλλά που είναι αυτονόητα σε άλλες χώρες όπως αυτές που αναφέρεις άλλα εδω ακόμα και η αναφορά τους μοιάζει με ευχολόγιο μοντέλου στα καλλιστεία αφού λείπει μόνο η ευχή για παγκόσμια Ειρήνη.
Ας γίνουν λοιπόν κάποια έστω βήματα που να δείχνουν ότι υπάρχει η θέληση να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού και μετά το ξανασυζητάμε για Ελβετιες κλπ.Προς το παρόν η μονη ομοιότητα που έχουμε με αυτήν είναι πι τιμές στο σούπερ μάρκετ .Προφανώς και αυτά που λες είναι σωστά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τίποτε απο αυτά που έχουν "οι άλλοι". Το ίδιο πρόβλημα με εμάς όμως το έχουν και "οι άλλοι" που για όλα αυτά έχουν μεριμνήσει.
Άρα η μία κατεύθυνση είναι όντως να δυναμώσει η πρόνοια περί του παιδιού. Αλλά από μόνη της δεν θα κάνει τίποτα, δυστυχώς... Η άλλη (για μένα πιο σημαντική) κατεύθυνση είναι να πείσεις τις γυναίκες να κάνουν παιδιά και μάλιστα ξεκινώντας νωρίς π.χ από τα 25 τους ώστε να έχουν περιθώριο και για δεύτερο ή τρίτο. Επ' αυτού όμως προσωπικά λύση δεν μπορώ να φανταστώ. Θα έλεγα επίσης ότι αν κάτι τέτοιο αναφέρονταν ενώπιον μιας γυναικείας οργάνωσης θα έπαιρναν τον ομιλητή με τις πέτρες.
-
Οι Ευρωπαίοι έχουν άλλες βάσεις.
Γενικώς όμως. Εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι μια Σουηδέζα δεν κάνει παιδιά γιατί ονειρεύεται 150 τμ σπίτι και Volvo ελεχτρικό.
Εγω πιστεύω οτι αν ρωτήσεις μια "γηγενή" Σουδέζα το πως φαντάζεται τον εαυτό της στα 25-30 της, δλδ με ένα παιδί στην κούνια ή να κάνει "ζωάρα" με συντρόφους/ξενύχτια κλπ μάλλον θα σου πει το δεύτερο... -
Τι να σου πω επειδή έχω ζήσει αυτήν την γενιά έστω πλέον είμαι πιο μεγάλος, μετα τα 30 οι γυναίκες αλλάζουν αισθητά. Λίγες κάνουν την ζωή που λες, οι περισσότερες μετά τα 30 σκέφτοντια τα παιδιά διότι ξυπνάει το μητρικό ένστικτο μέσα τους.
Μάλιστα είναι άκρως επιλεκτικές με τους άντρες και φλερτάρουν μονάχα όσους έχουν προοπτική να γίνουν πατεράδες και σύντομα.
Το μοτιβο του πάρτυ άνιμαλ κτλ είναι μεταξύ 18-30 ετών.
-
Τι να σου πω επειδή έχω ζήσει αυτήν την γενιά έστω πλέον είμαι πιο μεγάλος, μετα τα 30 οι γυναίκες αλλάζουν αισθητά. Λίγες κάνουν την ζωή που λες, οι περισσότερες μετά τα 30 σκέφτοντια τα παιδιά διότι ξυπνάει το μητρικό ένστικτο μέσα τους.
Μάλιστα είναι άκρως επιλεκτικές με τους άντρες και φλερτάρουν μονάχα όσους έχουν προοπτική να γίνουν πατεράδες και σύντομα.
Το μοτιβο του πάρτυ άνιμαλ κτλ είναι μεταξύ 18-30 ετών.
Μια μουσουλμάνα στα 30 της έχει κάνει 4 παιδιά. Μια Ρομά στα 40 της είναι γιαγιά.
Υπερβολή όντως, εμείς πες θέλουμε δυο παιδιά από μια γυναίκα για να είμαστε "ευχαριστημένοι". Ε, δυστυχώς τα 30+ που το βλέπεις εσύ σαν "φυσιολογικό" όριο (το ίδιο και όλη η δυτική κουλτούρα) είναι "αργά" από βιολογικής πλευράς. Εμπεριέχει ρίσκα ιατρικής φύσεως, αυτές που θα ξεκινήσουν να κάνουν πρώτο παιδί στα 30+ και δεν θα φτάσουν σε δεύτερο (ή καν στο πρώτο...) είναι πολύ περισσότερες σαν ποσοστό απ τις αντίστοιχες στα 20 ή 25. -
Φιλοσοφική η συζήτηση παιδιά...
Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι Έλληνες θα εξαφανιστούν, δεν πρόκειται να αγγίξουμε ούτε το 30% των παροχών της Σουηδίας και της Δανίας για να δούμε πότε αν αυτό θα αποτελέσει λύση για το δημογραφικό.
Κάπου πέρασε μπροστά μου γράφημα με το ότι οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από τους άλλους Ευρωπαίους, με τεράστια διαφορά από τους Γερμανούς.
Ποια παιδιά;
Μόνο οι ΔΥ θα κρατήσουν ψηλά την σημαία της Ελλάδας!Ένα άλλο γράφημα που κράτησα είναι αυτό και δείχνει την απόλυτη καταστροφή από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.
-
Ας γίνουν λοιπόν κάποια έστω βήματα που να δείχνουν ότι υπάρχει η θέληση να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού και μετά το ξανασυζητάμε για Ελβετιες κλπ.Προς το παρόν η μονη ομοιότητα που έχουμε με αυτήν είναι πι τιμές στο σούπερ μάρκετ .Προφανώς και αυτά που λες είναι σωστά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τίποτε απο αυτά που έχουν "οι άλλοι". Το ίδιο πρόβλημα με εμάς όμως το έχουν και "οι άλλοι" που για όλα αυτά έχουν μεριμνήσει.
Άρα η μία κατεύθυνση είναι όντως να δυναμώσει η πρόνοια περί του παιδιού. Αλλά από μόνη της δεν θα κάνει τίποτα, δυστυχώς... Η άλλη (για μένα πιο σημαντική) κατεύθυνση είναι να πείσεις τις γυναίκες να κάνουν παιδιά και μάλιστα ξεκινώντας νωρίς π.χ από τα 25 τους ώστε να έχουν περιθώριο και για δεύτερο ή τρίτο. Επ' αυτού όμως προσωπικά λύση δεν μπορώ να φανταστώ. Θα έλεγα επίσης ότι αν κάτι τέτοιο αναφέρονταν ενώπιον μιας γυναικείας οργάνωσης θα έπαιρναν τον ομιλητή με τις πέτρες.
Με το ζορι η την πειθώ τουλάχιστον στην βίαιη μορφή της δεν γίνεται τίποτα.Οι γυναικειες οργανώσεις,τουλάχιστον αυτές που απολαμβάνουν προβολής μάλλον κάνουν χειροτερα τα πράγματα για τις ίδιες τις γυναίκες.Η χειραφέτηση έγινε μάλλον στη βάση της μίμησης των αρνητικών του αντρικού φύλου μέχρι την κακώς εννοούμενη εξίσωση τους παρά στην βελτίωση του ρολου και της θέσης τους στην κοινωνία.Ο εκφυλισμός στα όρια της γελοιότητας του metoo είναι ένα απλά παράδειγμα.
Από την άλλη μαζί με την απαραίτητη βελτίωση των συνθηκών για να ξεκινήσει κάποιος οικογένεια ,πρέπει ισως να ξεκινήσει με κάποιον τρόπο να γίνεται δουλειά με τα παιδιά νωρίς στα σχολεία πολύπλευρη που να περιλαμβάνει και αυτόν τον τομέα.
Από ειδικούς φυσικά,όχι στη βάση της θρησκείας η οτιδήποτε άλλο.
Τεράστιο ζήτημα και με πολλές προεκτάσεις το δημογραφικο.Μετην τεραστια αύξηση των διαζύγιων,,μονογονεϊκές οικογένειες,παιδιά που μεγαλώνουν ως τρόπαια αλλά και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βλέπουμε προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος.
Εγώ όμως και ο Βασίλης Σπανούλης το χρέος μας το κάναμε και με το παραπάνω. -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι Έλληνες θα εξαφανιστούν, δεν πρόκειται να αγγίξουμε ούτε το 30% των παροχών της Σουηδίας και της Δανίας για να δούμε πότε αν αυτό θα αποτελέσει λύση για το δημογραφικό.
Κάπου πέρασε μπροστά μου γράφημα με το ότι οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από τους άλλους Ευρωπαίους, με τεράστια διαφορά από τους Γερμανούς.
Ποια παιδιά;
Μόνο οι ΔΥ θα κρατήσουν ψηλά την σημαία της Ελλάδας!Ένα άλλο γράφημα που κράτησα είναι αυτό και δείχνει την απόλυτη καταστροφή από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.
Δεν ξέρω που τα βρίσκεις αυτά... Κάποια πηγη;
Από εδώ https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDS.TOTL.ZS?end=2006&locations=EU
το 22 είμαστε σε αποταμιευση 12% του gdp. (Το 2006 που δεναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα είμασταν στο 15.6, το 18 στο 11) -
Ποια παιδιά;
Δεν ξέρω που τα βρίσκεις αυτά... Κάποια πηγη;
Από εδώ https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDS.TOTL.ZS?end=2006&locations=EU
το 22 είμαστε σε αποταμιευση 12% του gdp. (Το 2006 που δεναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα είμασταν στο 15.6, το 18 στο 11)Πιθανόν να μην φαίνεται η πηγή (Δεβετζή) δίπλα στο χέρι που δείχνει
αλλά είναι το europa.eu/!pMCknh
Αν το κάνεις copy paste σε πάει στην σελίδα της Eurostat.Household saving: one eighth of disposable income in 2022
22 November 2023 -
Γιατί αμφιβάλει κανείς ότι η Ελλάδα καταρρέει και βυθίζεται στη φτώχεια; Δεν την έχω δει ποτέ χειρότερα, μιλάμε για σοβαρή μιζέρια παντού και απενταρία. Πάλι καλά που υπήρχε λίγο χρήμα στα στρώματα για να βγουν οι υποχρεώσεις ή τσοντάρουν οι παππούδες από τη σύνταξη γιατί αλλιώς δεν. Βέβαια κάποια στιγμή και αυτό θα τελειώσει και εκεί θα φανεί η γύμνια μας. Ποιες αποταμιεύσεις συζητάμε; Κοροιδευομαστε;
-
το 22 είμαστε σε αποταμιευση 12% του gdp. (Το 2006 που δεναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα είμασταν στο 15.6, το 18 στο 11)Της Eurostat που έβαλα αφορά τις αποταμιεύσεις επι του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών.
Το άλλο που παραθέτεις απο την Παγκόσμια τράπεζα αφορά τις αποταμιεύσεις του συνόλου της οικονομιας ως προς το ΑΕΠ που και πάλι είναι (12% ) πολύ χαμηλότερο απο τον Μ.Ο της ΕΕ (26,3%)
-
το 22 είμαστε σε αποταμιευση 12% του gdp. (Το 2006 που δεναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα είμασταν στο 15.6, το 18 στο 11)Της Eurostat που έβαλα αφορά τις αποταμιεύσεις επι του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών.
Το άλλο που παραθέτεις απο την Παγκόσμια τράπεζα αφορά τις αποταμιεύσεις του συνόλου της οικονομιας ως προς το ΑΕΠ που και πάλι είναι (12% ) πολύ χαμηλότερο απο τον Μ.Ο της ΕΕ (26,3%)
Κατ αρχήν ποτέ δεν ειμασταν στον "μέσο όρο της εε" για διάφορους λόγους.
Κατά δεύτερον ρώτησα την πηγη γιατί αυτό που έβαλες έρχεται σε αντίθεση με ότι είχε ανακοινωθεί αρχές του χρόνου, πχΆρα κάτι άλλο μετράει το europa και κάτι άλλο εμείς στα δημοσιεύματα (αν δεις το άρθρο μιλάει χωριστά για καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρησεων).
-
επειδη φαινεται να ζειτε σε σαλονια
ακομη οι ελληνιδες γουσταρουν οικογενεια και παιδια
και οι στειλε βιογραφικο στο καριερα τζι αρ
υπαρχουν οι εξαιρεσεις που σφραγιζουν τον κανονακρατιουνται καποια πραγματα παραδοσιακα, εστω και αθελητα
το μεγαλο προβλημα για παιδια ειναι ο βιοπορισμος
τιποτε αλλο, μονο ο βιοπορισμος
ακομη και στις χλιδουδες καριεριστες ο βιοπορισμος ειναι οπως τον αντιλαμβανονται στα βου που των σαρανταενατακατω, δεν φτανουν τα γιουρα για δυο στη γερμανικη σχολη
πολυ περισσοτερο στη σουλα που καθαριζει σκαλες -
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2