-
Στο παραπάνω ενσταντανε, ο Σημίτης παρά την ηλικία του μοιάζει σαν γίγαντας δίπλα στο Νούμερο 1 και Νούμερο 2 της Ελληνικής Δημοκρατίας μας.
Σκέφτομαι αν έβαζε υποψήφιος πρωθυπουργός σήμερα ποιο θα ήταν το ταβάνι...
65% θα έπαιρνε! -
Δεν μπόρεσε να τιθασεύσει το κόμμα του. Ήταν πολύ σοβαρός. Έκανε λάθη. Ουδείς αλάνθαστος. Στα θετικά του πιστώνεται πως την εποχή που ήταν ο καπετάνιος της Ελλάδας η χώρα, καθώς κοιτάζεις τα νούμερα και τους δείκτες, ήταν στην καλύτερη θέση από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Δεν ξέρω αν βοήθησε η προετοιμασία για την ευρωζώνη, ή μάλλον σίγουρα βοήθησε μιας και τέθηκε ως αυτοσκοπός, αλλά σε γενικές γραμμές ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν κυρίαρχη στα Βαλκάνια, περιφερειακή δύναμη σε διάφορους τομείς και γεμάτη αισιοδοξία. Συζητούσε επί ίσοις όροις με τις μεγάλες δυνάμεις και τα αιτήματα της γίνονταν αποδεκτά. Ασκούσε περιφερειακή πολιτική, έκανε πράξη τα βέτο και όλοι την σεβόντουσαν. Οι δε εποχή του 2004 ήταν η έμπρακτη έκφραση πως μπορεί η Ελλάδα να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά. Αφορμή ήταν οι αγώνες, αλλά οι περισσότεροι ένιωσαν να πιάνουν το όνειρο πως επιτέλους η Ελλάδα μεταμορφώνονταν σε μια ευρωπαϊκή χώρα με πλούτο και κοινωνικό δίχτυ προστασίας.
Οι επικριτές του θα πουν πως έχασε τον έλεγχο στο χρηματιστήριο, άφησε την αγορά να κυριαρχήσει και να στρίψει η σοσιαλδημοκρατία προς την νεοφιλελεύθερη εκδοχή της ενώ σε κρίσιμες εθνικές στιγμές με την κακή συνεννόηση και οργάνωση δημιουργήθηκαν τετελεσμένα
Ήταν και είναι ενας πανέξυπνος άνθρωπος, είχε ηγετική φυσιογνωμία και γενικώς είναι πολύ καλά καταρτισμένος στην επιστήμη του. Νομίζω ο μόνος με τρεις θητείες πρωθυπουργίας μετά τη μεταπολίτευση.
-
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αστειεύεσαι να φανταστώ. Οι περισσότεροι υπουργοί του βρέθηκαν υπόδικοι ή κατάδικοι.
Συμφιλίωσε το ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία, τεράστιο έργο ψάξε να βρεις τι γινόταν ανάμεσα στα δύο κόμματα πριν γίνει ο ίδιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
-
Καμία σωτηρία ...
-
-
Βέβαια γιατί σημιτικοί εκσυγχρονιστές = καραδεξιοί. Δεν κάνει να τσακώνονται τα (ιδεολογικά) αδερφάκια και ας φοράνε άλλο χρώμα μπλούζας!
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάνε την χάρη στον εαυτό σου να ακούσεις τον επιστήμονα αυτο σε άλλες απόψεις του. Έτυχε να πέσω σε συζήτηση στο διαδίκτυο όπου συμμετείχε.
Πέρα και πιο δεξιά από την ακροδεξιά. Μη πω τίποτα άλλο.
Φυσικό είναι να βλέπει αλλιώς την ιστορία.
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καμία σωτηρία ...
Η σωτηρία έρχεται, πρώτα θα πληρώσεις ότι δεν πληρωσες και μετά θα δούμε τι σωτηρία θελουμε
Σωτηρία με λεφτά των άλλων δεν έχει.
-
Ξεστραβωμα χρειάζεται οποίος πρέπει να διαβασει βιβλία για να μάθει αν ήταν καλός πρωθυπουργός ο Σημιτης.
Ο τύπος που μετά από ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως Ελληνικού Κράτους,αυτό του Χρηματγστηριου ,έκανε την πάπια λέγοντας το αμίμητο ας πρόσεχαν.
Ο πρωθυπουργός που αν βρισκόταν σε κλιματιζόμενη αίθουσα με το υπουργικό του συμβούλιο ,έπρεπε να αλλάξει η ταμπέλα απέξω και να γράφει η αίθουσα χρηματίζεται αντί για κλιματιζεται.
Ο πρωθυπουργός του οποίος έχει στοιχεία να τα στείλει στον εισαγγελέα,που είχε δεξί χέρι τον Τσουκάτο,των εξοπλιστικών με τις τεράστιες μίζες
Με το διεθνές ρεζίλεμα με τον Οτσαλάν,με τα γεγονότα των Ιμιων και τα ευχαριστώ στους Αμερικανούς,με τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας και αλλά τέτοια πατριωτικά!
Ο Νέστορας των αυτά τα έργα είναι μακετο!!!!,των εργολάβων που μαζί με τους καναλάρχες έγιναν πανίσχυροι,των τεράστιων υπερτιμολογήσεων στα δημόσια έργα .
Ο πρωθυπουργός που χαζογελαγε έξω από το ATM το βράδυ ποζάροντας με το 20 ευρώ και το επόμενο πρωί όταν ξυπνήσαμε όλοι είχαν ακριβύνει τα πάντα δυο και τρεις φορές!
Ο Νεστορας τέλος που κάθε 1 πρόταση είχε 17 σαρδάμ ,νε τις σατιρικές εκπομπές να βγάζουν μεροκάματο μόνο από αυτόν και που έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου να μοιάζει δεινός ρήτορας και εμπνευσμένος ηγέτης!!
Έλεος και πάλι έλεος! -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάνε την χάρη στον εαυτό σου να ακούσεις τον επιστήμονα αυτο σε άλλες απόψεις του. Έτυχε να πέσω σε συζήτηση στο διαδίκτυο όπου συμμετείχε.
Τον επιστήμονα αυτό, τον γνωρίζω προσωπικά σχεδόν 20 χρόνια. Δεν είναι φίλος μου.
Δεν συμφωνώ μαζί του σε όλα. Π.χ έχω συγκρουστεί μαζί του σε συζητήσεις όταν υποστήριζε τον Σαμαρά με νύχια και με δόντια. Μετά ήρθε στα λόγια μου βέβαια.Αν πει όμως ότι ο ήλιος εμφανίζεται από την ανατολή και κρύβεται στην δύση, δεν θα πω ότι δεν ισχύει επειδή σε άλλα θέματα μπορεί να έχει απόψεις με τις οποίες διαφωνώ.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βέβαια γιατί σημιτικοί εκσυγχρονιστές = καραδεξιοί. Δεν κάνει να τσακώνονται τα (ιδεολογικά) αδερφάκια και ας φοράνε άλλο χρώμα μπλούζας!
Πριν τον Σημίτη τσασκωνόντουσαν αλλά αυτός έφερε το ΠΑΣΟΚ στα ίσια του χωρίς να παραπλανεί τον κόσμο όπως πριν που νόμιζαν ότι είναι διαφορετικά κόμματα.
-
Σε αυτό θα συμφωνήσουμε! Ίδιοι είναι, και φάνηκε κιόλας από το γεγονός οτι μαζί πήγαν χεράκι-χεράκι, υπέγραψαν τις Μνημονιάρες τους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση εργασιακών, τις συντάξεις-χαρτζηλίκι κτλ. 2 νεοφιλελεύθερα αδερφάκια που για τα μάτια του κόσμου έκαναν οτι είχαν "ιδεολογικές διαφορές" πιο πριν αλλά τελικά συγκυβέρνησαν για το "καλό μας" βεβαίως βεβαίως!
Τραγικό που εν έτει 2023 συζητάμε σοβαρά για Σημίτηδες και αναπολούμε κιόλας το "έργο" τους. Βέβαια είναι τέτοια τα χάλια μας που σε λίγες δεκαετίες τα ίδια θα γίνονται με Κούλη, θα δούμε και δρόμους με το όνομά του κτλ. Τέτοιο ξεπεσμό δεν πρέπει να είχε άλλος λαός συλλογικά.
-
Σε αυτό θα συμφωνήσουμε! Ίδιοι είναι, και φάνηκε κιόλας από το γεγονός οτι μαζί πήγαν χεράκι-χεράκι, υπέγραψαν τις Μνημονιάρες τους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση εργασιακών, τις συντάξεις-χαρτζηλίκι κτλ. 2 νεοφιλελεύθερα αδερφάκια που για τα μάτια του κόσμου έκαναν οτι είχαν "ιδεολογικές διαφορές" πιο πριν αλλά τελικά συγκυβέρνησαν για το "καλό μας" βεβαίως βεβαίως!
Τότε γιατί οι Έλληνες πίστευαν πριν το 1996 ότι είναι διαφορετικοί, η μόνη εξήγηση είναι ηλίθιος λαός.
-
Ντιέγκο, τις μεζονέτες σας ποτε τις κάνατε;
Ποιοι εργάτες τις έχτιζαν;
-
Αυτά έχουν αποδειχθεί στην πράξη!
-
Αυτά έχουν αποδειχθεί στην πράξη!
Συμφωνούμε. Φαίνεται!
-
Τον επιστήμονα αυτό, τον γνωρίζω προσωπικά σχεδόν 20 χρόνια. Δεν είναι φίλος μου.
Δεν συμφωνώ μαζί του σε όλα. Π.χ έχω συγκρουστεί μαζί του σε συζητήσεις όταν υποστήριζε τον Σαμαρά με νύχια και με δόντια. Μετά ήρθε στα λόγια μου βέβαια.Αν πει όμως ότι ο ήλιος εμφανίζεται από την ανατολή και κρύβεται στην δύση, δεν θα πω ότι δεν ισχύει επειδή σε άλλα θέματα μπορεί να έχει απόψεις με τις οποίες διαφωνώ.
Δεν είπε κανείς ότι λέει ψέματα, απλώς λέει τη μισή αλήθεια σε κάποια θέματα.
Δηλαδή αναλύει μονάχα τη μισή ιστορία και την υπόλοιποι την αφήνει να την πάρει ο αέρας.Γενικά κατά την άποψη μου είναι στρατευμένος σε μια ιδεολογία και αυτό αφαιρεί πόντους από την επιστημοσύνη του. Όχι ότι δεν κάνουν το ίδιο και οι αριστεροί.
Ως άνθρωπος του πατριωτικού χώρου δεν μπορεί να αφήσει την άκρη την είσοδο της Κύπρου στην Ευρώπη. Με σκοπό την διασφάλιση του νησιού από διάφορους κινδύνους. Όταν μάλιστα όλες οι ευρωπαϊκές χωρες δεν ήθελαν όπως επίσης δεν ήθελαν να αναλάβουν το πρόβλημα του ελληνισμού στην περιοχή. Έθεσε βέτο, είχε εκτόπισμα στην Ευρώπη η Ελλάδα ως πρωταγωνιστής των Βαλκανίων, εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις και το πέτυχε.
-
Και εγώ τον διαβάζω στο ΦΒ. Εχει δηλώσει οπαδός της Θάτσερ και θέλει το κόμμα των Συντηρητικών.
Το ακροδεξιός, επειδή έχει ταυτιστεί με το φασίστας καλό είναι να το κόψετε. Ο φασίστας είναι κρατιστής και ολοκληρωτικός όπως το δίδυμο αδερφάκι του ο κομμουνιστής, ενώ ο συντηρητικός είναι οικονομικά φιλελεύθερος και βέβαια Δημοκρατικός.
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξεστραβωμα χρειάζεται οποίος πρέπει να διαβασει βιβλία για να μάθει αν ήταν καλός πρωθυπουργός ο Σημιτης.
Ο τύπος που μετά από ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως Ελληνικού Κράτους,αυτό του Χρηματγστηριου ,έκανε την πάπια λέγοντας το αμίμητο ας πρόσεχαν.
Ο πρωθυπουργός που αν βρισκόταν σε κλιματιζόμενη αίθουσα με το υπουργικό του συμβούλιο ,έπρεπε να αλλάξει η ταμπέλα απέξω και να γράφει η αίθουσα χρηματίζεται αντί για κλιματιζεται.
Ο πρωθυπουργός του οποίος έχει στοιχεία να τα στείλει στον εισαγγελέα,που είχε δεξί χέρι τον Τσουκάτο,των εξοπλιστικών με τις τεράστιες μίζες
Με το διεθνές ρεζίλεμα με τον Οτσαλάν,με τα γεγονότα των Ιμιων και τα ευχαριστώ στους Αμερικανούς,με τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας και αλλά τέτοια πατριωτικά!
Ο Νέστορας των αυτά τα έργα είναι μακετο!!!!,των εργολάβων που μαζί με τους καναλάρχες έγιναν πανίσχυροι,των τεράστιων υπερτιμολογήσεων στα δημόσια έργα .
Ο πρωθυπουργός που χαζογελαγε έξω από το ATM το βράδυ ποζάροντας με το 20 ευρώ και το επόμενο πρωί όταν ξυπνήσαμε όλοι είχαν ακριβύνει τα πάντα δυο και τρεις φορές!
Ο Νεστορας τέλος που κάθε 1 πρόταση είχε 17 σαρδάμ ,νε τις σατιρικές εκπομπές να βγάζουν μεροκάματο μόνο από αυτόν και που έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου να μοιάζει δεινός ρήτορας και εμπνευσμένος ηγέτης!!
Έλεος και πάλι έλεος!Εχεις απόλυτο δίκιο.
Ο Κούλης πήγε στον Σημίτη, γιατί αυτός τον έμαθε, ότι αν ελέγχεις τα ΜΜΕ και δίνεις τις δουλειές στους νταβατζήδες, θα κυβερνάς πάντα.
Αυτό ήταν πιο βολικό και κυρίως πιο φτηνό από την ατάκα του Ολετήρα Αντρέα που είχε πει, θα διορίσω το 30 % των Ελλήνων και θα κυβερνάω για πάντα.
Φοβερή ατάκα, το η Αίθουσα Χρηματίζεται....
-
Άστο ταξιδευτή και εσύ λες μισές αλήθειες. Πιο πέρα από Θάτσερ ειναι οι απόψεις που άκουσα σε μια εκπομπή. Δεν έχω ακούσει άλλες. Επιφυλάσσομαι και θα ακούσω και άλλες για να έχω πλήρη εικονα.
Αλλά πέρα από αυτό είναι εντυπωσιακό πως οι κομμουνιστές της παρέας συμφωνούν με την οπτική ενός αρθρογράφου που η Θάτσερ είναι ο ορισμός της πολιτικής του και στην βάση αυτης ως ιδεατό κρίνει κάποιες σοσιαλιστικού περιεχόμενου, έστω με προβλήματα πολιτικές.
Εντωμεταξυ και ο ίδιος ο αρθρογράφος σε δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν σπούδασε, η ιδιωτικό; από δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι υποψήφιος διδάκτορας η όχι
Τολμώ να πω και συγχωρέστε με πως ευτυχώς υπάρχει ο μεσαίος χώρος να βάζει τα όρια, διότι πραγματικά τσίρκο θα ήταν η χώρα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2