-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καμία σωτηρία ...
Η σωτηρία έρχεται, πρώτα θα πληρώσεις ότι δεν πληρωσες και μετά θα δούμε τι σωτηρία θελουμε
Σωτηρία με λεφτά των άλλων δεν έχει.
-
Ξεστραβωμα χρειάζεται οποίος πρέπει να διαβασει βιβλία για να μάθει αν ήταν καλός πρωθυπουργός ο Σημιτης.
Ο τύπος που μετά από ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως Ελληνικού Κράτους,αυτό του Χρηματγστηριου ,έκανε την πάπια λέγοντας το αμίμητο ας πρόσεχαν.
Ο πρωθυπουργός που αν βρισκόταν σε κλιματιζόμενη αίθουσα με το υπουργικό του συμβούλιο ,έπρεπε να αλλάξει η ταμπέλα απέξω και να γράφει η αίθουσα χρηματίζεται αντί για κλιματιζεται.
Ο πρωθυπουργός του οποίος έχει στοιχεία να τα στείλει στον εισαγγελέα,που είχε δεξί χέρι τον Τσουκάτο,των εξοπλιστικών με τις τεράστιες μίζες
Με το διεθνές ρεζίλεμα με τον Οτσαλάν,με τα γεγονότα των Ιμιων και τα ευχαριστώ στους Αμερικανούς,με τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας και αλλά τέτοια πατριωτικά!
Ο Νέστορας των αυτά τα έργα είναι μακετο!!!!,των εργολάβων που μαζί με τους καναλάρχες έγιναν πανίσχυροι,των τεράστιων υπερτιμολογήσεων στα δημόσια έργα .
Ο πρωθυπουργός που χαζογελαγε έξω από το ATM το βράδυ ποζάροντας με το 20 ευρώ και το επόμενο πρωί όταν ξυπνήσαμε όλοι είχαν ακριβύνει τα πάντα δυο και τρεις φορές!
Ο Νεστορας τέλος που κάθε 1 πρόταση είχε 17 σαρδάμ ,νε τις σατιρικές εκπομπές να βγάζουν μεροκάματο μόνο από αυτόν και που έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου να μοιάζει δεινός ρήτορας και εμπνευσμένος ηγέτης!!
Έλεος και πάλι έλεος! -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάνε την χάρη στον εαυτό σου να ακούσεις τον επιστήμονα αυτο σε άλλες απόψεις του. Έτυχε να πέσω σε συζήτηση στο διαδίκτυο όπου συμμετείχε.
Πέρα και πιο δεξιά από την ακροδεξιά. Μη πω τίποτα άλλο.
Φυσικό είναι να βλέπει αλλιώς την ιστορία.
Τον επιστήμονα αυτό, τον γνωρίζω προσωπικά σχεδόν 20 χρόνια. Δεν είναι φίλος μου.
Δεν συμφωνώ μαζί του σε όλα. Π.χ έχω συγκρουστεί μαζί του σε συζητήσεις όταν υποστήριζε τον Σαμαρά με νύχια και με δόντια. Μετά ήρθε στα λόγια μου βέβαια.Αν πει όμως ότι ο ήλιος εμφανίζεται από την ανατολή και κρύβεται στην δύση, δεν θα πω ότι δεν ισχύει επειδή σε άλλα θέματα μπορεί να έχει απόψεις με τις οποίες διαφωνώ.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βέβαια γιατί σημιτικοί εκσυγχρονιστές = καραδεξιοί. Δεν κάνει να τσακώνονται τα (ιδεολογικά) αδερφάκια και ας φοράνε άλλο χρώμα μπλούζας!
Πριν τον Σημίτη τσασκωνόντουσαν αλλά αυτός έφερε το ΠΑΣΟΚ στα ίσια του χωρίς να παραπλανεί τον κόσμο όπως πριν που νόμιζαν ότι είναι διαφορετικά κόμματα.
-
Σε αυτό θα συμφωνήσουμε! Ίδιοι είναι, και φάνηκε κιόλας από το γεγονός οτι μαζί πήγαν χεράκι-χεράκι, υπέγραψαν τις Μνημονιάρες τους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση εργασιακών, τις συντάξεις-χαρτζηλίκι κτλ. 2 νεοφιλελεύθερα αδερφάκια που για τα μάτια του κόσμου έκαναν οτι είχαν "ιδεολογικές διαφορές" πιο πριν αλλά τελικά συγκυβέρνησαν για το "καλό μας" βεβαίως βεβαίως!
Τραγικό που εν έτει 2023 συζητάμε σοβαρά για Σημίτηδες και αναπολούμε κιόλας το "έργο" τους. Βέβαια είναι τέτοια τα χάλια μας που σε λίγες δεκαετίες τα ίδια θα γίνονται με Κούλη, θα δούμε και δρόμους με το όνομά του κτλ. Τέτοιο ξεπεσμό δεν πρέπει να είχε άλλος λαός συλλογικά.
-
Σε αυτό θα συμφωνήσουμε! Ίδιοι είναι, και φάνηκε κιόλας από το γεγονός οτι μαζί πήγαν χεράκι-χεράκι, υπέγραψαν τις Μνημονιάρες τους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση εργασιακών, τις συντάξεις-χαρτζηλίκι κτλ. 2 νεοφιλελεύθερα αδερφάκια που για τα μάτια του κόσμου έκαναν οτι είχαν "ιδεολογικές διαφορές" πιο πριν αλλά τελικά συγκυβέρνησαν για το "καλό μας" βεβαίως βεβαίως!
Τότε γιατί οι Έλληνες πίστευαν πριν το 1996 ότι είναι διαφορετικοί, η μόνη εξήγηση είναι ηλίθιος λαός.
-
Ντιέγκο, τις μεζονέτες σας ποτε τις κάνατε;
Ποιοι εργάτες τις έχτιζαν;
-
Αυτά έχουν αποδειχθεί στην πράξη!
-
Αυτά έχουν αποδειχθεί στην πράξη!
Συμφωνούμε. Φαίνεται!
-
Κάνε την χάρη στον εαυτό σου να ακούσεις τον επιστήμονα αυτο σε άλλες απόψεις του. Έτυχε να πέσω σε συζήτηση στο διαδίκτυο όπου συμμετείχε.
Τον επιστήμονα αυτό, τον γνωρίζω προσωπικά σχεδόν 20 χρόνια. Δεν είναι φίλος μου.
Δεν συμφωνώ μαζί του σε όλα. Π.χ έχω συγκρουστεί μαζί του σε συζητήσεις όταν υποστήριζε τον Σαμαρά με νύχια και με δόντια. Μετά ήρθε στα λόγια μου βέβαια.Αν πει όμως ότι ο ήλιος εμφανίζεται από την ανατολή και κρύβεται στην δύση, δεν θα πω ότι δεν ισχύει επειδή σε άλλα θέματα μπορεί να έχει απόψεις με τις οποίες διαφωνώ.
Δεν είπε κανείς ότι λέει ψέματα, απλώς λέει τη μισή αλήθεια σε κάποια θέματα.
Δηλαδή αναλύει μονάχα τη μισή ιστορία και την υπόλοιποι την αφήνει να την πάρει ο αέρας.Γενικά κατά την άποψη μου είναι στρατευμένος σε μια ιδεολογία και αυτό αφαιρεί πόντους από την επιστημοσύνη του. Όχι ότι δεν κάνουν το ίδιο και οι αριστεροί.
Ως άνθρωπος του πατριωτικού χώρου δεν μπορεί να αφήσει την άκρη την είσοδο της Κύπρου στην Ευρώπη. Με σκοπό την διασφάλιση του νησιού από διάφορους κινδύνους. Όταν μάλιστα όλες οι ευρωπαϊκές χωρες δεν ήθελαν όπως επίσης δεν ήθελαν να αναλάβουν το πρόβλημα του ελληνισμού στην περιοχή. Έθεσε βέτο, είχε εκτόπισμα στην Ευρώπη η Ελλάδα ως πρωταγωνιστής των Βαλκανίων, εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις και το πέτυχε.
-
Και εγώ τον διαβάζω στο ΦΒ. Εχει δηλώσει οπαδός της Θάτσερ και θέλει το κόμμα των Συντηρητικών.
Το ακροδεξιός, επειδή έχει ταυτιστεί με το φασίστας καλό είναι να το κόψετε. Ο φασίστας είναι κρατιστής και ολοκληρωτικός όπως το δίδυμο αδερφάκι του ο κομμουνιστής, ενώ ο συντηρητικός είναι οικονομικά φιλελεύθερος και βέβαια Δημοκρατικός.
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξεστραβωμα χρειάζεται οποίος πρέπει να διαβασει βιβλία για να μάθει αν ήταν καλός πρωθυπουργός ο Σημιτης.
Ο τύπος που μετά από ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως Ελληνικού Κράτους,αυτό του Χρηματγστηριου ,έκανε την πάπια λέγοντας το αμίμητο ας πρόσεχαν.
Ο πρωθυπουργός που αν βρισκόταν σε κλιματιζόμενη αίθουσα με το υπουργικό του συμβούλιο ,έπρεπε να αλλάξει η ταμπέλα απέξω και να γράφει η αίθουσα χρηματίζεται αντί για κλιματιζεται.
Ο πρωθυπουργός του οποίος έχει στοιχεία να τα στείλει στον εισαγγελέα,που είχε δεξί χέρι τον Τσουκάτο,των εξοπλιστικών με τις τεράστιες μίζες
Με το διεθνές ρεζίλεμα με τον Οτσαλάν,με τα γεγονότα των Ιμιων και τα ευχαριστώ στους Αμερικανούς,με τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας και αλλά τέτοια πατριωτικά!
Ο Νέστορας των αυτά τα έργα είναι μακετο!!!!,των εργολάβων που μαζί με τους καναλάρχες έγιναν πανίσχυροι,των τεράστιων υπερτιμολογήσεων στα δημόσια έργα .
Ο πρωθυπουργός που χαζογελαγε έξω από το ATM το βράδυ ποζάροντας με το 20 ευρώ και το επόμενο πρωί όταν ξυπνήσαμε όλοι είχαν ακριβύνει τα πάντα δυο και τρεις φορές!
Ο Νεστορας τέλος που κάθε 1 πρόταση είχε 17 σαρδάμ ,νε τις σατιρικές εκπομπές να βγάζουν μεροκάματο μόνο από αυτόν και που έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου να μοιάζει δεινός ρήτορας και εμπνευσμένος ηγέτης!!
Έλεος και πάλι έλεος!Εχεις απόλυτο δίκιο.
Ο Κούλης πήγε στον Σημίτη, γιατί αυτός τον έμαθε, ότι αν ελέγχεις τα ΜΜΕ και δίνεις τις δουλειές στους νταβατζήδες, θα κυβερνάς πάντα.
Αυτό ήταν πιο βολικό και κυρίως πιο φτηνό από την ατάκα του Ολετήρα Αντρέα που είχε πει, θα διορίσω το 30 % των Ελλήνων και θα κυβερνάω για πάντα.
Φοβερή ατάκα, το η Αίθουσα Χρηματίζεται....
-
Άστο ταξιδευτή και εσύ λες μισές αλήθειες. Πιο πέρα από Θάτσερ ειναι οι απόψεις που άκουσα σε μια εκπομπή. Δεν έχω ακούσει άλλες. Επιφυλάσσομαι και θα ακούσω και άλλες για να έχω πλήρη εικονα.
Αλλά πέρα από αυτό είναι εντυπωσιακό πως οι κομμουνιστές της παρέας συμφωνούν με την οπτική ενός αρθρογράφου που η Θάτσερ είναι ο ορισμός της πολιτικής του και στην βάση αυτης ως ιδεατό κρίνει κάποιες σοσιαλιστικού περιεχόμενου, έστω με προβλήματα πολιτικές.
Εντωμεταξυ και ο ίδιος ο αρθρογράφος σε δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν σπούδασε, η ιδιωτικό; από δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι υποψήφιος διδάκτορας η όχι
Τολμώ να πω και συγχωρέστε με πως ευτυχώς υπάρχει ο μεσαίος χώρος να βάζει τα όρια, διότι πραγματικά τσίρκο θα ήταν η χώρα.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ακροδεξιός, επειδή έχει ταυτιστεί με το φασίστας καλό είναι να το κόψετε. Ο φασίστας είναι κρατιστής και ολοκληρωτικός όπως το δίδυμο αδερφάκι του ο κομμουνιστής, ενώ ο συντηρητικός είναι οικονομικά φιλελεύθερος και βέβαια Δημοκρατικός.
Άλλο ένα μεγαλειώδες ξέπλυμα στο φασισμό η εξίσωση με κομμουνισμό μέσω της χυδαίας "θεωρίας των 2 άκρων"! Μπορούμε πάντως θεωρώ μια μέρα να μην ξεπλύνουμε το φασισμό, την ακροδεξιά κτλ, μοσχομυρίζουν από χθες και προχθές.
-
Ως άνθρωπος του πατριωτικού χώρου δεν μπορεί να αφήσει την άκρη την είσοδο της Κύπρου στην Ευρώπη. Με σκοπό την διασφάλιση του νησιού από διάφορους κινδύνους. Όταν μάλιστα όλες οι ευρωπαϊκές χωρες δεν ήθελαν όπως επίσης δεν ήθελαν να αναλάβουν το πρόβλημα του ελληνισμού στην περιοχή. Έθεσε βέτο, είχε εκτόπισμα στην Ευρώπη η Ελλάδα ως πρωταγωνιστής των Βαλκανίων, εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις και το πέτυχε.
Εκ του αποτελέσματος βέβαια δεν ωφέλησε και κάπου. Είδαμε πόσο βοήθησε η Ευρώπη την Κύπρο...Μόλις ήθελαν να χτυπήσουν την Ρωσία και να μαζέψει η Ελβετία και το Λουξεμβούργο όλο το μαύρο χρήμα, τους κλείσανε τις τράπεζες.
Επιπλέον ούτε μια φορά δεν έβαλαν φρένο στην Τουρκία με ουσιαστικό τρόπο.Το ότι ο Σημίτης έκανε κάποια έργα, με τόσα χρήματα που πέρασαν από την χώρα, δεν ξέρω αν είναι κατόρθωμα. Το αν κάποιοι έκαναν σπίτια, εξοχικά και πάντρεψαν παιδιά όπως ήταν το ''μότο'' των Πασόκων, εμένα δεν μου λέει κάτι. Μαζί τα φάγανε. Εμένα π.χ η οικογένειά μου ούτε διορίστηκε χαριστικά, ούτε σπίτια έφτιαξε, ούτε εξοχικά, ούτε αποταμίευσε εκείνες τις εποχές.
Με τα χρήματα που πέρασαν από την χώρα θα μπορούσαμε να είμαστε Ελβετία και ταυτόχρονα θα είχανε πλουτίσει οι πολιτικοί από τις μίζες. Αλλά εμείς φτιάχναμε δρόμους που πέφτανε και τους ξαναπληρώναμε, χτίζαμε την Εγνατία οδό 20 ολόκληρα χρόνια, πληρώσαμε Ολυμπιακούς τόσα δις, εξοπλιστικά, βαλίτσες με άπειρο χρήμα περνάγανε και ο Σημίτης δεν έβλεπε, δεν μιλούσε, ούτε θα μιλήσει ποτέ. Στα εθνικά θέματα θυμόμαστε τι γινόταν.
-
Άστο ταξιδευτή και εσύ λες μισές αλήθειες. Πιο πέρα από Θάτσερ ειναι οι απόψεις που άκουσα σε μια εκπομπή. Δεν έχω ακούσει άλλες. Επιφυλάσσομαι και θα ακούσω και άλλες για να έχω πλήρη εικονα.
Αλλά πέρα από αυτό είναι εντυπωσιακό πως οι κομμουνιστές της παρέας συμφωνούν με την οπτική ενός αρθρογράφου που η Θάτσερ είναι ο ορισμός της πολιτικής του και στην βάση αυτης ως ιδεατό κρίνει κάποιες σοσιαλιστικού περιεχόμενου, έστω με προβλήματα πολιτικές.
Εντωμεταξυ και ο ίδιος ο αρθρογράφος σε δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν σπούδασε, η ιδιωτικό; από δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι υποψήφιος διδάκτορας η όχι
Τολμώ να πω και συγχωρέστε με πως ευτυχώς υπάρχει ο μεσαίος χώρος να βάζει τα όρια, διότι πραγματικά τσίρκο θα ήταν η χώρα.
δεν συμφωνεί κάποιος με τον αρθρογράφο όταν συμφωνεί με ένα συγκεκριμένο αρθρο του
-
Θέτεις ως βάση το ιδεατό.
Πες μου μια εποχή που στην Ελλάδα δεν υπήρχε αυτό που περιγράφεις. Συνεπώς πρέπει να συγκρίνεις στην βάση της πραγματικότητας. Των ιστορικών στοιχείων και δυνατοτήτων της κοινωνίας.
Ο πλούτος της οικονομίας ήταν αισθητά μεγαλύτερος. Και εσείς εμμέσως επωλφεληθηκατε και όλοι. Δεν πιστευω να ζητιανευατε. Ασχοληθηκατε με μετοχές και επενδύσεις;
Θυμάσαι το τι γινόταν εκείνη την εποχή;;;;
Το τι θα μπορούσε να συμβεί στην Κύπρο είναι μια φιλολογική συζήτηση, και παλι είναι λανθασμένη η οπτική σου διότι ΔΕΝ ξέρεις τι θα γινόταν αν δεν ήταν στην Ευρώπη.
Οπότε είναι μια κρίση εκ του ασφαλούς και στην μετέπειτα πορεία που πήραν τα πράγματα.
Η Ευρώπη ήταν μια διασφάλιση του ελληνισμού του νησιού ενώ ακόμα δεν είχε λυθεί το κυπριακό ζήτημα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην ιστορία της Ευρώπης. Έδωσε τη δυνατότητα στη μικρή Κύπρο να έχει δικαίωμα βέτο στο μεγαλύτερο και πλουσιότερο κλαμπ χωρών του πλανήτη.
-
Ασχοληθηκατε με μετοχές και επενδύσεις;Θαυμάσια τι γινόταν εκείνη την εποχή;;;;
Θυμάμαι τον πατέρα μου που γνώριζε τις γινόταν σε 2-3 επιχειρήσεις και τη φούσκα της μετοχής τους να προειδοποιεί συγγενείς και φίλους για αυτό που θα ακολουθήσει.
Αυτοί(γιατροί, δασκάλες, δημόσιοι υπάλληλοι κτλπ) τον θεωρούσαν κορόϊδο γιατί είναι ο μόνος που δεν ''παίζει'' χρηματιστήριο.
Θυμάμαι επίσης ότι από μια στιγμή και έπειτα δεν ψέλλισαν ξανά την λέξη χρηματιστήριο. Φανταζόμαστε όλοι τι έγινε...Μπήκαν μέσα με τα μπούνια.Δεν μπορεί να βγαίνει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομίας και να λέει ''παίξτε χρηματιστήριο''.-
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άλλο ένα μεγαλειώδες ξέπλυμα στο φασισμό η εξίσωση με κομμουνισμό μέσω της χυδαίας "θεωρίας των 2 άκρων"! Μπορούμε πάντως θεωρώ μια μέρα να μην ξεπλύνουμε το φασισμό, την ακροδεξιά κτλ, μοσχομυρίζουν από χθες και προχθές.
Δεν ξεπλένουμε κανένα. Βρωμιάρηδες είναι και οι δύο και δεν θέλουμε σχέση μαζί τους...
Βέβαια η αλήθεια πονάει, αλλά τι να κάνουμε εμείς...
Εσείς μπορείτε να ξανακάνετε μαζί τους ότι και παλιά.
Ενα νέο Σύμφωνο Μη Επίθεσης βρε αδερφέ..
Κάποιοι νέοι Ριμπεντρόπ και Μολότωφ θα βρεθούνε...
Κοίταγα ένα βίντεο στο γιουτιούμπ για τον Β' ΠΠ και είδα και μία ωραία φωτογραφία. Την χαρά των ναζί-γερμανών και κομμουνιστών-ρώσων στρατιωτών, όταν συναντήθηκαν στην Πολωνία στην νέα γραμμή συνόρων που είχαν συμφωνήσει λίγες μέρες πριν.
-
Eτσι, στο δρόμο του ακραίου κέντρου, σαφώς "ευρωπαικά" και χυδαία! Ξέπλυμα ναζισμού, ακροδεξιάς, φασισμού κτλ.
Ντροπή και μόνο να γράφεις τέτοιες ανιστόρητες κοτσάνες.
-
Ασχοληθηκατε με μετοχές και επενδύσεις;Θαυμάσια τι γινόταν εκείνη την εποχή;;;;
Θυμάμαι τον πατέρα μου που γνώριζε τις γινόταν σε 2-3 επιχειρήσεις και τη φούσκα της μετοχής τους να προειδοποιεί συγγενείς και φίλους για αυτό που θα ακολουθήσει.
Αυτοί(γιατροί, δασκάλες, δημόσιοι υπάλληλοι κτλπ) τον θεωρούσαν κορόϊδο γιατί είναι ο μόνος που δεν ''παίζει'' χρηματιστήριο.
Θυμάμαι επίσης ότι από μια στιγμή και έπειτα δεν ψέλλισαν ξανά την λέξη χρηματιστήριο. Φανταζόμαστε όλοι τι έγινε...Μπήκαν μέσα με τα μπούνια.Δεν μπορεί να βγαίνει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομίας και να λέει ''παίξτε χρηματιστήριο''.-
την ιδια ακριβως εποχη ειχα ενα καταστημα λιανικης με πισια
πουλαγα πολλα σε πολλους ασχετους που εβαζαν ενα προγραμμα της ρόιτερς για λάιβ χρηματιστηριο
μου εχει μεινει η φαση που μιλαγε ο κινεζος στι εκλογες και καθως δεν ελεγε τιποτε που θα ξανασηκωνε τον δεικτη απο 5 χιλιαδες, αυτος μεσα σε λιγα λεπτα εκανε λιμιτ ντάουν. μεχρι να τελειωσει την ομιλια του ο δεικτης επανηλθε και εκανε λιμιτ απ. μετα τις εκλογες, καταρρευση. το λιμιτ απ ηταν τα λεφτα απο τα ασφαλιστικα ταμεια που επεσαν μεσα με συνεπεια τις μετεπειτα μεταρυθμισεις του χοντρου, του σαμαρα, του κατρουγκαλου και ετουτωναπο εκεινη την εποχη
"η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ρωτούσε επιτακτικά στη βουλή: «Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει συγνώμη επιτέλους για ό,τι έγινε;»"
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2