-
Αφού ο Συριζας είπαμε δεν είναι αριστερά. Κυβέρνησε, τα έκανε σαν τα μούτρα του και τώρα δεν μας βολεύει στο αριστερό αφήγημά μας.
-
Οτι πονάει η αλήθεια το ξέραμε, οτι τσούζει κίολας μας το δείχνουν οι ακομμάτιστοι Νεοδημοκράτες όμως!
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μου το έστειλε ένας φίλος.
Είναι κάποιου Μορτόπουλου που πολιτευεται απ ότι είδα, πρώτη φορά τον ακούω, ούτε ξέρω το ποιον του.ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΤΑ ΝΕΡΑ
Ανάμεσα σε πολλούς καλούς Αξιωματικούς, άκουσα και το Στρατηγό Τζούμη στο militaire.gr που είπε δυο τρία απλά πράγματα.
Δεν θα το κουράσω, αλλά θα υπογραμμίσω κι εγώ μερικά στοιχεία για να είμαστε σωστοί και ειλικρινείς μεταξύ μας:
α. Η εικόνα των ελικοπτέρων στο νερό είναι εξόχως ανησυχητκή. Όχι διότι το ελικόπτερο δεν είναι λειτουργικό μετά την υποχώρηση της στάθμης των υδάτων (έχω δει πολλά αεροσκάφη να κάνουν "λουτρό αφαλάτωσης" μετά από συνεχή έκθεση στον διαβρωτικό αέρα του Αιγαίου), αλλά γιατί ο Διοικητής πιάστηκε στον ύπνο παρ'όλο που είχε ενημερωθεί έγκαιρα για την επικείμενη σφοδρότητα της κακοκαιρίας.
Τα ελικόπτερα έπρεπε να βρίσκονται σε ελικοδρόμια εκτός Θεσσαλίας από την Κυριακή.
β. Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν τραγική.
Γράφει: "Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας."
Αυτό είναι καραμπινάτο ψέμμα.
Υπάρχει πρόβλημα με το ψέμμα;
Ναι, όταν πρόκειται για το Στρατό υπάρχει μείζον ζήτημα δημοκρατίας.
Λέγοντας ψέματα ο Στρατός, καθιστά τον λαό αντικείμενο ψυχολογικών επιχειρήσεων. Δηλαδή ο λαός στοχοποιείται από τον Στρατό με αυτό που λέμε psyops soft targeting.
Αυτό είναι συνταγματικά και δημοκρατικά ανεπίτρεπτο και πρακτικά επικίνδυνο.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα από τον Στρατό στα είκοσι χρόνια μου είναι: ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ στην πολιτική ζωή. Διότι αφ'ενός αποκαλύπτει τις επιχειρησιακές δυνατότητες και αφ'ετέρου, όταν γίνεται στραβή, ο Στρατός αρχίζει τα πολιτικάντικα ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ.
γ. Η εξέγερση κομματόσκυλων ένθεν κακείθεν δείχνει τραγική ποιότητα λαού.
Ναι! Το ελικόπτερο ακινητοποιείται προσωρινά (και δεν μπορεί να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις). ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ για αποστολές SAR/CSAR, ΟΛΑ τα ελικόπτερα μπορούν να συνεισφέρουν στην ανίχνευση και αναγνώριση εδάφους.
Συνεπώς έγινε παπαριά.
Τελεία και πάμε παρακάτω στο πώς δεν θα ξαναγίνει.
Ναι από την άλλη! Το ελικόπτερο δεν παθαίνει τίποτα από το νερό, πέραν την ποσωρινής του ακινητοποίησης. Δεν χάσαμε ένα Απάτσι. Μια χαρά είναι και πετάει άνετα.
Και τελικώς: εισρροή ύδατος σε σιλό συντήρησης-επισκευών είναι τζιζ. Είναι από τις μέγιστες ζημιές που μπορεί να συμβούν.
Ασχέτως τι θα πει το ΓΕΣ (και λέω ασχέτως διότι πιάστηκε να λέει ψέματα), έγινε ζημιά από το νερό στα αεροσκάφη που ήταν "ανοιγμένα" για συντήρηση και επισκευές και τα καλώδιά τους σέρνονταν στο έδαφος μέσα στο σιλό.
δ. Κανείς ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλάει κατά των Στελεχών και του Στρατεύματος!
Το ερώτημα είναι τι κάνεις ως πολίτης (και ως στέλεχος που διοικεί ή είναι υπόλογο) όταν βλέπεις το υλικό, τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό να βρίσκονται σε μη προβλεπόμενη κατάσταση.
Βγαίνεις και το λες ή κάνεις το κουνάβι;
Κι αν το έχεις αναφέρει τριακόσιες φορές και σε γράφουν οι προϊστάμενοι, περιμένεις να "καρατομηθείς" σαν Ιφιγένεια για κάτι που έχεις προειδοποιήσει τριακόσιες φορές ή βγαίνεις και μιλάς πριν γίνει η ξερή;
Για μένα είναι σαφές: Το αναφέρεις μία, το αναφέρεις δύο, την τρίτη στον Στρατιωτικό Εισαγγελέα και παραιτείσαι. Δεν θα κάνεις εσύ τον καρνάβαλο για να σε προσέξουν.
ε. Εθνικό είναι το Αληθές. Αυτό ισχύει πάντα.
Για μούφες με façade "και-ξανά-προς-τη-δόξα-τραβά-τραβά-τραβά" πέρασε η εποχή, εδώ και δυο δεκαετίες.
Ο Τούρκος μας βλέπει σε πραγματικό χρόνο μέχρι την Κέρκυρα.
Κι εμείς τον βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο μέχρι την Άγκυρα.
Ο καθένας βλέπει μέχρι και τα βρακιά του άλλου.
Συνεπώς ο πατριωτισμός της ανοησίας και τα φουνταφέσια στοχεύουν και πιάνουν -όσο πιάνουν- μόνο στο εσωτερικό ακροατήριο.
Βλακείες λοιπόν για το ότι ο Τούρκος έμαθε από μας ότι πλημμυρίσαμε είναι για ανεγκέφαλους.
Δεν έμαθε από μας ότι πλήμμυρίσαμε.
Από μας έμαθε ότι δεν έγινε καμία προπαρασκευαστική ενέργεια αντιμετώπισης του καιρικού φαινομένου.
Ότι τα helipad δεν είναι όσο υπερυψωμένα πρέπει.
Ότι δεν φρόντισαν οι υπεύθυνοι καν να "κλείσουν" τα ανοιγμένα αεροσκάφη και άφησαν τα ανταλλακτικά στο έδαφος.
Ότι με μια νεροποντή το ΚΤΕΛ πάει Θεσσαλονίκη-Αθήνα μέσω Αντίρριου.
Ότι θα πεταχτούν διάφοροι ηλίθιοι άκαπνοι να "προστατεύσουν" δήθεν τις Ένοπλες Δυνάμεις, βρίζοντας τους συμπολίτες τους.
Όλες αυτές οι ξεφτίλες αρκούν.
Εν κατακλείδι:
Μου έλεγε κάποτε ένας σοφός Στρατηγός:
"Πληροφορία που δεν αφορά στρατιωτικό ελιγμό ή επιστράτευση, μην την διαβαθμίζεις ποτέ.
Θα διαρρεύσει και θα γίνεις νούμερο."Κυττα που θα συμφωνήσω μέχρι κεραίας με τα γραφόμενα... Αυτή είναι σωστή κριτική, όχι ότι "χάσαμε απατσι εκ δολαρίων" επειδή οι τροχοί του πατάνε σε 10 πόντους νερό...
Εννοείται ότι ο εκεί διοικητής πιάστηκε με τα βρακια κάτω... -
Ακόμα εδώ είσαι? Γρήγορα για γαλατάκι και ύπνο! όλα τα παιδάκια του δημοτικού πρέπει να κοιμούνται τέτοια ώρα!
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εννοείται ότι ο εκεί διοικητής πιάστηκε με τα βρακια κάτω...
Και επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, η βάση στο Στεφανοβίκι και πέριξ, πριν και μετά την νεροποντή ...
-
https://flight.com.gr/ptisi-sto-stroxastro/
Απάντηση της ΠΤΗΣΗΣ σε "bullying" που έφαγε από τον Βαξεβάνη και την διαδικτυακή παρέα του επειδή (ως συνήθως) εξέφρασε νηφάλια άποψη και τα αυτονόητα επί του θέματος των φωτογραφιών στο Στεφανοβίκειο.
Βεβαίως εδώ να πούμε το ότι "σταθήκαμε τυχεροί" και το νερό ήταν στους 20-30 πόντους (όπως φαίνετα στις φωτό) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες και ολιγωρία αφού αν είχε φτάσει π.χ. στο ένα μέτρο θα υπήρχε σαφές πρόβλημα. Άλλωστε δεν ξέρουμε
τι έχει γίνει σε άλλα σημεία, στα υπόστεγα συντήρησης κλπ.Εγώ θεωρώ πως ξεφτιλιστικαν τελείως , τέτοιο γλείψιμο από ένα περιοδικό που το ξέρουμε όλοι πόσο σοβαρό είναι , ήταν σοκαριστικό για εμένα.
Στην αρχή έλεγαν πως είναι παμπάλαια παροπλισμένα, τελικά δεν ήταν αφού αποδείχθηκε πως επιχειρούσαν και μάλιστα απομακρύνθηκαν σε ασφαλές μέρος.
Μετα ανέβασαν φωτό με Απάτσι από δοκιμές που τα ψεκαζαν με μεγάλη πίεση νερού ενώ δούλευαν οι ρότορες , τους απαντούσαν από κάτω πως και τα αυτοκίνητα στο πλυντήριο δεν παθαίνουν τίποτα, αλλά στο μισό μέτρο νερό αχρηστεύονται.
Μετά ανέβασαν φωτό από...χαμβυ και παρόμοια οχήματα που περνούσαν από 1 και 1.5 μέτρα νερό και ένα Σινουκ να αιωρείται σχεδόν μέσα στην θάλασσα και να αποβιβάζει κομάντος.
Άσχετα και αστεία επιχειρήματα που δεν είχαν καμία σχέση με το ότι μια σημαντική στρατιωτική βάση δεν είχε σχέδια άμεσης εκκένωσης και πως έπρεπε πρώτοι από όλους να γνωρίζουν μετά από τόσες προειδοποιήσεις και μέρες κακοκαιρίας πως και πότε να προστατεύσουν και να απομακρύνουν το στρατιωτικό υλικό.
Ήταν σαν να λένε πως ρε παιδιά μην ανησυχείτε, έχουν προβλεφθεί όλα , ξέρανε πως το νερό θα είναι μεχρι το ύψος που έφτασε , ο στρατός ξέρει καλύτερα, είστε συκοφάντες.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ θεωρώ πως ξεφτιλιστικαν τελείως , τέτοιο γλείψιμο από ένα περιοδικό που το ξέρουμε όλοι πόσο σοβαρό είναι , ήταν σοκαριστικό για εμένα.
Το ίδιο πάθαμε και για συγγενές περιοδικό αυτοκινήτου, που στην προ ίντερνετ και Πέτσα εποχή αποτελούσε φάρο ανεξάρτητης έκφρασης, και οι αρχισυντάκτες του ασκούσαν πάντα κριτική στην εξουσία και τα νεοελληνικά στραβά κι ανάποδα.
Μετά το είδαμε πλυμμηρισμένο σάλια κι αρχισυντάκτη με απλωμένη γλώσσα... -
Εγώ θεωρώ πως ξεφτιλιστικαν τελείως , τέτοιο γλείψιμο από ένα περιοδικό που το ξέρουμε όλοι πόσο σοβαρό είναι , ήταν σοκαριστικό για εμένα.
Το ίδιο πάθαμε και για συγγενές περιοδικό αυτοκινήτου, που στην προ ίντερνετ και Πέτσα εποχή αποτελούσε φάρο ανεξάρτητης έκφρασης, και οι αρχισυντάκτες του ασκούσαν πάντα κριτική στην εξουσία και τα νεοελληνικά στραβά κι ανάποδα.
Μετά το είδαμε πλυμμηρισμένο σάλια κι αρχισυντάκτη με απλωμένη γλώσσα...Μιλάς για το πλέον ανυπόληπτο επάγγελμα: αυτό των δημοσιογράφων.
Οι ξεπλένυδες και ισαποστάκιδες της "Πτήσης" αερολογούν άτεχνα αντιτείνοντας σχολαστικισμούς αντί να εστιάσουν στην ουσία του πράγματος και τις ψευδολογίες του ΓΕΣ, που αυτές όντως υπονομεύουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινή γνώμη. Και αυτό το κάνουν επικαλούμενοι κάποιο νεφελώδες "δημόσιο συμφέρον" που θεωρούν ότι εκείνοι μόνοι υπηρετούν δια τις διαστροφής της πραγματικότητας. Άλλωστε το γράφουν καθαρά:
Για να συμφωνήσουμε σε κάτι: Σαφώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και οργανωτικά και ενημέρωσης. Αυτό που μας νοιάζει όμως ως ΜΜΕ του αμυντικού χώρου, είναι να μην μείνει μόνο αυτή η «εικόνα», από την συνολική προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων να βοηθήσουν στην καταστροφή στη Θεσσαλία. Με όσα μέσα έχουν, όπως μπορούν. Δεν βοηθά κανένα η απαξίωση τους.
Το ερώτημα δεν είναι αν ο γραμμιτζής μπαγκσμπάνης υπερέβαλλε για λόγους κομματικής σκοπιμότητας σε μια κωλοφυλλάδα προορισμένη για αριστερά κομματόσκυλα. Αυτός την δουλειά του την έκανε σε πρώτο χρόνο αποκαλύπτοντας το πρόβλημα και τις ψευδολογίες του ΓΕΣ όταν οι ειδήμονες κοιτάγανε τα πρέκια και κωλοτριβόντουσαν στους γαλονάδες - κανείς λογικός άνθρωπος δεν περιμένε κάτι περισσότερο από αυτόν. Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι δήθεν ακριβολόγοι ορθολογιστές της κάθε "Πτήσης", που αντί να εστιάζονται στην ουσία απλά πετάνε την μπάλα στην εξέδρα.
Αλλά τι γράφω? Ο χειρισμός από το σύνολο του ειδικού τύπου της περίπτωσης του Σπυρέτου και του Chaos είναι απολύτως χαρακτηριστικός της έκτασης και του βάθους της παρακμής. Τι περιμένουμε λοιπόν?
-
Μετά το είδαμε πλυμμηρισμένο σάλια κι αρχισυντάκτη με απλωμένη γλώσσα...Σε ποιο περιοδικό αναφέρεστε και τι πάθατε;
-
Τι ζόρια περνάει όμως και αυτό το παλικάρι ε; Χοντρά ζόρια...
Εμπαναστάτης από κούνια... -
Τα σχόλια κάτω από το βίντεο του Τσε Γκεβάρα είναι αληθινά;;;;;
Αποκλείεται να είναι αληθινά. Δεν μπορεί να υπάρχουν τόσο καμμένοι εγκέφαλοι.
-
Kι όμως! Το ίντερνετ δίνει βήμα σε άτομα τα οποία στα καφενεία των χωριών κάποτε δεν τα δίνανε σημασία και τα αποφεύγανε. Κάποτε διάβαζα κάποια σχόλια. Τώρα για την ψυχική μου υγεία τα αποφεύγω όλα αυτά. Ειδικά με το κίνημα των ψεκασμένων με τον covid.
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτός είναι ο μερεντόνας! χαχα
Βγήκες διάλειμμα από την τρίτη δημοτικού; Γρήγορα μέσα για μαθηματικά!
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα σχόλια κάτω από το βίντεο του Τσε Γκεβάρα είναι αληθινά;;;;;
Αποκλείεται να είναι αληθινά. Δεν μπορεί να υπάρχουν τόσο καμμένοι εγκέφαλοι.
Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.
Παρόλαυτα ας κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι διάφοροι τύποι που σήμερα θεωρούμε ιστορικές μορφές μοιάζανε αντιστοίχως ζουρλοί στον καιρό τους - όσο σήμερα ο Τράκης της καρδιάς μας.
Επίσης τα φράγκα και η καταγωγή δεν αποτέλεσαν ποτέ, ιστορικά, καθολικό κριτήριο ιδεολογικής τοποθέτησης. Και ο ίδιος κάνω καζουρα στους δεξιοτσεπίτες θολοκουλτουριαρέους αριστερίζοντες γνωστούς μου όμως ένα ψάξιμο στα βιβλία της ιστορίας αποκαλύπτει, δυστυχώς, ότι η συντριπτική πλειονότητα των κοινωνικών αναμορφωτών υπήρξαν ευκατάστατοι άνθρωποι "ευγενούς" καταγωγής με κοινωνικοοικονομικό μπαγκράουντ κατά πολύ υψηλότερο εκείνων για την προκοπή των οποίων αγωνίστηκαν - με μια κουβέντα υπήρξαν προδότες της τάξης τους.
Ίσως γιατί ο αναγκεμένος άνθρωπος κοιτάζει σκυμμένος το χώμα στερημένος συνήθως από τα μεγαλόπνοα και υψιπετή οράματα του οποιουδήποτε επαναστατικού προτσές.
-
Λέει λοιπόν ο Βιομήχανος Chairman και CEO Βιάν/Βιανέξ...
"Να πάρουμε τη χώρα στα χέρια μας, αν βγούμε από την ΕΕ, αν τα κάνουμε όλα αυτά τότε υπάρχει ελπίδα".Στους βιομηχάνους φίλους του τα λέει αυτά, που όλοι τους τρώνε με χρυσά κουτάλια από την ΕΕ;
Εγώ πάντως διακρίνω έναν πάμπλουτο τύπο που έμμεσα ή/και άμεσα παροτρύνει και ξεσηκώνει άλλους πολίτες, γιατί είναι η "ώρα της αντίστασης".
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λέει λοιπόν ο Βιομήχανος Chairman και CEO Βιάν/Βιανέξ...
"Να πάρουμε τη χώρα στα χέρια μας, αν βγούμε από την ΕΕ, αν τα κάνουμε όλα αυτά τότε υπάρχει ελπίδα".Στους βιομηχάνους φίλους του τα λέει αυτά, που όλοι τους τρώνε με χρυσά κουτάλια από την ΕΕ;
Εγώ πάντως διακρίνω έναν πάμπλουτο τύπο που έμμεσα ή/και άμεσα παροτρύνει και ξεσηκώνει άλλους πολίτες, γιατί είναι η "ώρα της αντίστασης".
Γιατί προφανώς θα βγει κερδισμένος από όλο αυτό.
-
Ο αγαπητός τρακης όπως και άλλοι σαν ελογου του εχουν ένα πρόβλημα. Δίνουν "υψηλους" μισθούς. Το να βγούμε από το ευρώ και να πληρώνουν τα μισά και βγάλε σε υποτιμημένο νόμισμα θα τους βοηθήσει πολύ.
2.2 δις έταξε η Ούρσουλα, εμπρός παιδιά έξω από την εε με βήμα ταχύ...
-
Για να έιμαστε ακριβείς, αν δεν εχω καταλαβει λάθος , θα είναι κυρίως ανακατονομή κονδυλίων που ήταν προγραμματισμένα για άλλες δράσεις μαζί με δέσμευση και πόρων δικών μας απο τον προυπολογισμό μας , οπότε ξεχάστε τα market pass!!!!
-
Οι δεξιοί συνήθως,.....και δη κλέφτες.
Βρίσκουν άλλοθι για να κλέψουν.
-
Για να έιμαστε ακριβείς, αν δεν εχω καταλαβει λάθος , θα είναι κυρίως ανακατονομή κονδυλίων που ήταν προγραμματισμένα για άλλες δράσεις μαζί με δέσμευση και πόρων δικών μας απο τον προυπολογισμό μας , οπότε ξεχάστε τα market pass!!!!
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρόκειται για χρημα που έρχεται σαν βοήθεια. Ας μην μπούμε τώρα στο πως και πόσο αποτελεσματικά θα το χειριστούμε...
Τροφή για σκέψη πάντως, όπως έδειξε και η περίπτωση των σεισμών της Τουρκίας και η δική μας, όταν πρόκειται για να ανοίξει η πορτοφόλα, οι διάφοροι παρδαλοι μπρίκς εξαφανιζονται και η μόνη πορτοφολα που ανοίγει είναι η ευρωπαϊκή και γενικότερα η δυτική.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2