-
Αφού ανήκει στην Ευρωπαϊκή αριστερά και είναι μέλος της ενώ συμμετέχει ως παρατηρητής στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, προφανώς θα δώσει χώρο και προοπτική μέσα από την ευρωπαϊκη πορεία της χώρας και το νόμισμα της Ευρώπης.
Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά τους δύο τελευταίους αιώνες η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδιαλέγεται με την Ευρώπη. Είναι μέλος της εδώ και δεκαετίες.
Ο Ντιεγκο δεν είναι αριστερός. Ούτε και Μαραντόνας.
-
Meanwhile...
Τελικά δεν είχε δράκους το παραμύθι, μόνο κεραυνούς και κακοσυντηρημενα καλώδια της ΔΕΗ.
Παρόλα αυτά οι φασίστες έστησαν για άλλη μια φορά το συνηθισμένο πανυγήρι τους πάνω στα καμμένα και την καταστροφή.Έβρος: Κατέπεσε η κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού για τους 13 μετανάστες που «συνελήφθησαν» και είχαν κλειδωθεί σε τρέιλερ
https://www.enikos.gr/society/evros-katepese-i-katigoria-tis-apopeiras-ebrismou-gia-tous-13-metanastes-pou-synelifthisan-kai-eichan-kleidothei-se-treiler/2018757/ -
Που "είχαν επιβιβάσει σε τρεηλερ για την παράνομη μεταφορά τους" έπρεπε να λέει, αλλά μη χαλάσει κι η μπίζνα, κάποτε θα τελειώσουν οι φωτιές και θα αρχίσουν πάλι τα δρομολόγια.
-
Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση τελικά ... είμαι περίεργος που θα κάτσει η μπίλια ...
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση τελικά ... είμαι περίεργος που θα κάτσει η μπίλια ...
Too good to be true....!
Μακάρι να είναι όπως τα λέει, αλλά μου φαίνονται πολύ φτιαχτά και σκηνοθετημένα όλα αυτά. Και στο τέλος τι ήθελε να πει για τον Αλέξη ότι δεν τον εξαγόρασαν....γελάνε και οι πέτρες!!
-
Θα είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση αντι-μητσοτάκη που μπορεί να οδηγήσει στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και στην ενσωμάτωσή του με μέρος του ΠΑΣΟΚ - κάπως έτσι βλέπω το θετικό πρόσημο της υποψηφιότητας του. Τον βλέπω περισσότερο δηλαδή σαν καταλύτη ευρύτερων εξελίξεων που πιθανά οδηγήσουν στην ανασύσταση της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας περιθωριοποιώντας εκ των πραγμάτων τόσο τα παλαβά γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τους παλαιοκομματικούς ΠΑΣΟΚους.
Πολλά θα εξαρτηθούν τελικά από τον τρόπο εκλογής του νέου ΣΥΡΙΖΟπροέδρου - αν γίνει με ανοιχτή διαδικασία το Εφάκι θα τα βρε μπαστούνια - αν όχι τότε το ποιός θα εκλεγεί τελικά εν πολλοίς το καθορίζει το κόμμα και όχι οι εκλογείς.
-
Πάντως, εαν ο συγκεκριμένος είναι υποψήφιος ΠΘ, ανεξάρτητα από το κόμμα με το οποίο θα είναι, εγώ τον ψηφίζω δαγκωτό. Οι άλλοι ξέρουμε τι (δεν) θα κάνουν - αυτός ίσως να κάνει ένα 10% από όαο υπόσχεται. Και μόνο τον διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας να κάνει, για εμένα έχει κερδίσει!
-
Αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη να κάνει πρωθυπουργούς που κατεβαίνουν από αεροπλάνα που έρχονται από το Αμέρικα.
Α ρε Φράγκο. Σου λένε να κατέβεις στον εκλογικό στίβο και εσύ αρνείσαι.
Μια φορά Ψωροκώσταινα πάντα Ψωροκώσταινα.
Φάε τώρα στην μάπα Κασσελάκη από το Palm Beach και το Fort Lauderdale...
-
Μεταξύ της δυναστείας του μητσοτακέικου και ενός φέρελπη ακόμα και αχυρανθρώπου ή μπροστινού, προσωπικά προτιμώ το δεύτερο - ειδικά εάν η παρουσία του δημιουργεί δυναμική που πιθανά πυροδοτεί ευρύτερες εξελίξεις.
Άσε που η παρουσία του στην πολιτική σκηνή - εάν όντως εκλεγεί ή αποκτήσει ρόλο - επαρκεί από μόνη της για να αναγκάσει την ΝΔ να εγκαταλείψει τους πιθηκισμούς των identity politics και της ατζέντας του καταχρηστικού δικαιωματισμού επιστρέφοντας στις παραδοσιακές δεξές τις ρίζες.
-
Ο Κασελάκης, φέρελπις και επιτυχημένος νέος, κάνει τη δουλειά του, κοιτάει το συμφέρον του και σίγουρα θα συγκινήσει ψηφοφόρους του κεντρώου φάσματος. Απ' αυτή την άποψη, η επιλογή του από το ΣΥΡΙΖΑ είναι επιτυχία.
Υπάρχει όμως μια τεράστια ανακολουθία. Τα πάντα πάνω του "φωνάζουν" ότι είναι τελείως αταίριαστος με όσα πρεσβεύει και ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και αποδυκνείει για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα χωρίς αρχές, ιδεολογία και ηθικούς φραγμούς. Ένα συνοθύλευμα ανθρώπων, που με πρόσχημα την αριστερή ιδεολογία, το μόνο που επιδιώκουν είναι να βάλουν το "δικό τους ποπό" στις καρέκλες της εξουσίας.Ο Ελληνικός λαός δεν είναι χαζός. Όπως αποδείχτηκε από την κυβέρνηση της 1ης φορά αριστερά, είναι διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες. Η περίπτωση Κασελάκη όμως είναι ξεκάθαρα "fake", Mάλλον θα γυρίσει μπούμερανγκ στους Ζαίους.
-
Συνασπισμός είναι. Το λέει και το όνομα του. Είναι διάφορες αριστερές πολιτικές που συμφωνούν σε κάποια ελάχιστα και εκφράζουν μια πολιτική.
Όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν συνιστώσες μέσα τους.
Το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι φωνές που δεν εκφράζουν το 0,3-0,5% του λαού κάνουν πολλή φασαρία, περισσότερο από αυτό που τους αναλογεί. Το βλεπουμε και στο φόρουμ αυτό. Παίρνουν το δικαίωμα της κριτικής ως προς το δόγμα από τον εαυτό τους χωρίς να σκεφτούν το μέγεθος τους, και βάζουν αναχώματα στις κεντρικές αποφάσεις του κόμματος. Αυτό ήταν το θέμα του Αλέξη. Δυστυχώς έδωσε χώρο στους μικρούς όντας δημοκρατικός άνθρωπος, αλλά αυτοί το εκμεταλλεύτηκαν για να νιώθουν σημαντικοί. -
Ρε συ pgs το να έχουν οι γονείς σου νοημοσύνη και ικανότητες και να την κληρονομήσεις δεν σημαίνει πως είναι αμάρτημα.
Εάν οι γονείς κάποιου δεν έχουν πολλά κυβικά.....για να το θέσω κομψά, και κάποιου άλλου έχουν, τι να κάνουμε;;;; Δεν πρέπει να κληρονομηθεί η νοημοσύνη στην επόμενη γενιά;
Έχει λέει και έναν αδελφό που μπήκε πρώτος στο MIT με υποτροφία. Και αυτός πήρε υποτροφία σε άλλο σχολείο επειδή ήταν ο καλύτερος μαθητής στο κολέγιο του. Και κέρδισε και σε διαγωνισμό μαθηματικών στα Βαλκάνια.
Δηλαδή, άσε μας ρε pgs.... Εσύ τι έχεις κάνει;
Όσα μπορεί ο καθένας.
-
Σκέψου σενάριο ο γιος να ζει στο σπίτι της μάνας του με τη μάνα του στα 40-50. Είναι χειρότερο από το να σπουδάσει στο ίδιο πανεπιστήμιο ο γιος με αυτό που είναι καθηγήτρια σε άλλη επιστήμη η μαμά του;
Pgs...δεν είναι σοβαρή κριτική αυτή.
Χρηματοοικονομικα σπούδασε ο άνθρωπος που ήταν ούτως ή άλλως αριστούχος. Και η σχολή αυτή έχει την καλύτερη σχολή στον κόσμο στα χρηματοοικονομικά.
Γιατί να μην πάει;
-
Εκεί εγώ και εσύ δεν έχουμε περάσει ούτε απ' έξω. Έχω γνωστούς που έχουν γνωστούς κτλ όμως που πήγαν και ξέρω πως είναι. Ένα θα σου πω....ένα έτος πριν αποφοιτήσεις σου κάνουν προσφορές οι μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη και επιλέγεις εσύ....με το που αποφοιτήσεις σε λίγες ημέρες βρίσκεσαι στο γραφείο τεράστιας πολυεθνικής με μισθό.......δεν φαντάζεσαι τι μισθό.
Φαντάζεσαι οι αριστούχοι τι προσφορές έχουν, εαν μάλιστα έχουν και τσαγανο και λέγειν ανοίγουν όλες οι πόρτες..
Ξαφνικά μέσα σε λίγα έτη έχεις περιουσία για τα δεδομένα της Ελλάδας, και συνήθως όλοι τους παραιτούνται και κάνουν δικές τους εταιρίες έχοντας την πείρα και τις διασυνδέσεις από τους πελάτες που εξυπηρετούσαν.Σε λίγα έτη είσαι εκατομμυριούχος για πλάκα.
-
Ρε αφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλυθεί με την ησυχία του.
Ο Κασε-Λάκης για άλλους λόγους εμφανίστηκε στην Ψωροκώσταινα ξαφνικά.
Σιγά μην τον έκαιγε να αφήσει το Palm Beach για να αναλάβει την Κου-Μου-Νδού-Ρου.Πηγαίνετε Μαϊάμι, Palm Beach, Delray Beach, Fort Lauderdale,Ocean Drive, Hollywood Beach, Key West και μετά ελάτε να μου πείτε αν θα γυρνούσατε ποτέ στην Ελλάδα.
Ε ρε και να μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πηγαίνετε Μαϊάμι, Palm Beach, Delray Beach, Fort Lauderdale,Ocean Drive, Hollywood Beach, Key West και μετά ελάτε να μου πείτε αν θα γυρνούσατε ποτέ στην Ελλάδα.
Mε τίποτα όμως!! Ειδικά Key West θα πήγαινα και δεν θα έφευγα ουτε για το παραδίπλα νησί...χαχαχα!
-
Ανέκαθεν η συντριπτική πλειοψηφία των μπροστάρηδων της αριστεράς (της αναρχίας συμπεριλαμβανομένης) παγκοσμίως προερχόταν από κοινωνικοοικονομικά στρώματα κατά πολύ υψηλότερα αυτών του μέσου ψηφοφόρου και υποστηρικτή της.
Γόνοι, επιστήμονες, διανοητές, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κτλ με απεριόριστη φιλοδοξία να αλλάξουν τον κόσμο - άπαντες υπήρξαν προδότες της τάξης τους.
Μια ματιά άλλωστε μεταξύ των αριστερών του φόρουμ αρκεί για να φανταστεί κανείς ποιοί από αυτούς θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέλη του πολιτμπιρό, σε ποιούς θα ταίριαζε γάντι ο ρόλος του πολιτικού κομισάριου, ποιοί θα ήταν απλώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι και σε ποιούς η ιστορία θα επιφύλασσε την τύχη των απλών αγωνιστών - και αφελών πεσόντων - του ταξικού πολέμου.
-
Πάντως με τούτα και με τα άλλα η κούρσα διαδοχής και κυρίως οι πολιτικές ζυμώσεις στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην ευρύτερη "κεντροαριστερά" αρχίζουν να αποκτούν πλέον μια ενδιαφέρουσα τροπή.
Μακάρι "ο χώρος" να ανασυγκροτηθεί γρήγορα διότι ο Γουρλομάτης Γκόμενος εξαιτίας ακριβώς της παντελούς απουσίας αντιπολίτευσης και άρα αντίπαλου δέους πιθανά αποδειχθεί εξαιρετικά επιζήμιος για την χώρα.
-
Τζερτζελος να υπάρχει να συζητάμε στα καφενεία
-
Δεν υπάρχει "κεντροαριστερά" στην Ελλάδα παιδιά, απλά είναι η άλλη όψη του νομίσματος, ο "καλός μπάτσος" του διπόλου. Πρόκειται περι πουλημένων καθαρμάτων που σφετερίζονται έστω και επιφανειακά το όνομα της αριστεράς για να μαζέψουν όσους πειθήνιους έχουν μερικές κοινωνικές ευαισθησίες παραπάνω.
Η "κεντροαριστερά" (αυτό το νερωμένο χάλι, αυτό το ξεφτιλίκι πανευρωπαικά αλλα ειδικά στην Ελλάδα), χρησιμεύει για να περνάει όσα μέτρα και προαπαιτούμενα είναι πιο δύσκολα και τζιζ-κακά για να περάσει η original δεξιά και έτσι δεν υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από το πόπολο.
Είδαμε ξεκάθαρα το βρώμικο ρόλο τους σε όλα τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων που εξάλλου ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ με τη "μισητή" δεξιά που τους "χωρίζουν τόσα πολλά". Για το "καλό της χώρας" βεβαίως βεβαίως! Και των τραπεζών, της ΕΕ, του ευρώ κτλ.
Αν λοιπόν η ελπίδα για την αναγέννηση είναι ο...Κασσελάκης, αφήστε το καλύτερα, κρεμάστε τη φανέλα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2