-
Οκ ρωτώ ξανά
Υπήρχε ιδιόκτητο σπίτι και ένας μισθός του δημοσίου;
Δεν θα μείνω στην εποχή του Χρυσού αιώνα της οικονομίας μας.
Διότι εμείς εδώ δεν μιλάμε απλά για ένα σπίτι δουλειά χέσιμο που προφανώς είναι τα βασικά και χρειάζεται εργασία και κόπο για να ξεχωρίσεις από τη μάζα.
Εμείς μιλάμε πως δεν υπήρχε κανένα απολύτως πλαίσιο και σταθερά για το επόμενο 6μηνο, απλά για να έχεις το βασικό, δηλαδή δουλειά σπίτι χέσιμο.
Η γενιά η δική μου θα είναι αυτή με τις επενδύσεις σε ακίνητα. Αυτό που ζήσαμε να μη ξέρουμε τι θα κάνουμε το επόμενο 6μηνο και αν θα πληρώσουμε ενοίκιο, θα βγει ως κατάλοιπο σε αγορά σπιτιών.
Πάλι οι εργολάβοι θα βγάλουν φράγκα
-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
ελειπα καθοτι εργαζομουν εκτος....
γυρο υπαρχουν υποθεσεις και πως θα αντιδρασω αν βουλωσει η λεκανη, αν το σκαμπο ειναι τσεκουρι και το πρατηριο πουλαει γκαζοζα γερανι
δεν βγαινει ετσι ακρη
αυτο που λεω ειναι ξεκαθαρο
παντα ηταν δυσκολα να κανεις κατι παραπανω απο απλο δουλεια-σπιτι-χεσιμο εαν ησουν εξω απο το οποιοδηποτε, εστω και μικροτσουτσουνο, κεντρο διαπλοκης και εξουσιας.
δεν ειναι θεμα εποχων και γενεων ή διαιτητων που μας σφαξανε χθες και σηκωθηκανε οι βαζελοι, ειναι θεμα πολιτικου συστηματος
ακομη και οταν προσφερει μια επιπλαστη ευημερια, αυτη ειναι και εφημερη και με συγκεκριμενο μεγαλο τιμημα
η γενια που μας παρουσιαζεις ως αδικημενη, ηταν η γενια που βρεθηκε ξαφνικα να πρεπει να αντιμετωπισει δυσκολιες αμαθητη καθως οι υπευθυνοι για τις δυσκολιες αυτες, που ηταν κατα μεγαλη πλειοψηφια μαθημενοι στο ακοπο βολεμα, υπηρξαν οι μεντορες της για αναλογες προσδοκιες
αδικημενες ειναι και θα ειναι ολες οι λαικες οικογενειες εκτος πλαισιων γενεων και χρονικων προσδιορισμων οσο δεν υπαρχει συνειδητοποιηση του εχθρου, δεν θα γιανει το βαβα αμα απλα το φυσαςΥποκλισις!
-
Τις συνηθίζεις ;;;; Ε;;;;
-
Γύρε οι απαντήσεις που θες , θέλουν κρασάκι και μεζέ , να τα συζητάς γύρω από την τηγανιά και την πατάτα !
Έλα στο επόμενο meeting , θα πάμε σε κουτούκι σκοτεινό να μην σε δουν και οι Πασόκοι φίλοι σου .
Απελευθερώσου γύρε -
Πας καλα γεμ. Ο ανθρωπος ουτε τι γενος ειναι δε ξερουμε. Μπερδευει την εκφραση σεβασμου στη γνωμη του αλλου με τον δικο του τροπο υποκλισης.
-
Ωραία επιστρέφοντας από την δουλειά πριν μία ωρίτσα διάβασα το φόρουμ, τρώγοντας ταυτόχρονα.
Στο θέμα αυτό είχατε γράψει από το πρωί που έφυγα για δουλειά, κάπου 8 σελίδες...
8 σελίδες, αρκετές υβριστικές με προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το πρωί, από όλες τις Μάρθες Βούρτση της γενιάς των σε μεγάλο βαθμό αποτυχημένων, από ίδια επιλογή .
Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά τον κανόνα τον βλέπουμε δίπλα μας.
Τσαντίζονται γιατί ο πατέρας που τους χαρτζηλίκωνε τότε στα 2000, τώρα είναι φτωχός συνταξιούχος, ή άνεργος που περιμένει να φτάσει τα 67 και να πάει στην σύνταξη, δουλεύοντας κάτι 8μηνα σε δήμους.
Λοιπόν η δική μου η γενιά ξεκίναγε να δουλεύει από τα 8-9 οι έχοντες ανάγκη, ή οι έχοντες οι πατεράδες τους μαγαζί, κάποιοι στα 12 μπαρκάρανε κάποιοι στα 15-16 είχανε δικά τους μαγαζάκια, ψιλικατζίδικα, βουλκανιζατέρ κλπ.
Οι περισσότεροι δουλεύανε σε τεχνίτες για να γίνουν οι ίδιοι τεχνίτες, μια και τότε μόνο 1 στους 10 πέρναγε στην τριτοβάθμια.
Το να σπουδάσεις στο εξωτερικό, ήταν για τον 1 στους 50 ή 100, δυνατότητα.
Οσοι ήταν στην τριτοβάθμια, αν είχαν οικογενειακές δυσκολίες, ήταν δεδομένη η εργασία, λιγότερο τον χειμώνα και σίγουρη το καλοκαίρι, ενώ όσοι δεν είχαν οικογενειακές εργασίες δούλευαν τα καλοκαίρια στην δουλειά που σπούδαζαν, συνήθως αμισθί.
Τελείωναν και γρήγορα, άντε 1 το πολύ 2 χρόνια καθυστέρηση, γιατί η κοινωνία έβλεπε και σχολίαζε, αλλά και γιατί είχες 2-3 χρόνια στρατό μετά. Πολλοί μάλιστα έπρεπε να μαζέψουν κανένα φράγκο πριν για να την βγάλουν στο στρατό, χωρίς τράκα στα τσιγάρα και ελεημοσύνη στο ΚΨΜ.
Αυτή η γενιά, όντως μετά το 81 που ήρθαν τα λεφτά της ΕΟΚ, πήρε λεφτά. Ετσι άρχισε να αγοράζει, με δόσεις βέβαια, κανένα αμαξάκι 10ετίας, καμία ασπρόμαυρη τηλεόραση και να αγοράσει κανένα δυάρι.
Αυτή η γενιά το 2010, ενώ έχει ευθύνη που καλόμαθε τα παιδιά της την δεκαετία του 2000, επειδή ήταν πάνω από 50, βρέθηκε άνεργη.
Και μάλιστα άνεργη με χρέη. Εδώ δεν ήταν το 65 % ανεργία που λέτε στον νέο που δεν χρωστάει τίποτα, αλλά η ανεργία στον 50άρη που δεν θα ξαναβρεί εύκολα δουλειά και έχει στεγαστικό, παιδιά στο Λύκειο, ή σε σπουδές επαρχία ή εξωτερικό και όλα αυτά σε συνθλίβουν.
Το αποκορύφωμα δε ο νόμος Κατρούγκαλου, που του εξαφάνισε τις εισφορές που είχε πληρώσει πριν το 2002, με αποτέλεσμα να έχει μόλις 8 χρόνια πριν την κρίση, στην κρίση να είναι άνεργος και μετά ότι μπόρεσε να μαζέψει μέχρι να βγει στην σύνταξη, που θα είναι το 1/3 με 1/4 από αυτή που υπολόγιζε το 2010 με βάσει τις εισφορές που είχε δώσει.
Αυτοί που ήταν 20-30 την δεκαετία του 2000, είχαν μία άρνηση στην εργασία. Ακόμα και αν ήταν με καλό μισθό, αλλά ήταν επαρχία.
Εχω συγκεκριμένα παραδείγματα, για αυτά.
Πάντα βέβαια υπάρχουν οι εξαιρέσεις, αλλά επειδή μας έχουν πρήξει, ότι μένουν στο παιδικό τους δωμάτιο, έχω μία απορία.
Ποιός έφτιαξε /αγόρασε το σπίτι που είναι το παιδικό τους δωμάτιο ?
Πως τα κατάφερε αυτός ?
Μήπως γιατί στην εποχή του τα μπουζούκια δεν δούλευαν 7 ημέρες την εβδομάδα ?
Επειδή λοιπόν κατηγορείτε την προηγούμενη γενιά, ότι δεν σας ντάντεψε μέχρι τα 40 σας, όπως μέχρι τα 25 σας, να σας θυμίσω ότι η προηγούμενη γενιά, είχε γονείς του πολέμου και του εμφυλίου και της μετανάστευσης.
Αυτά λοιπόν προς το παρόν.
Αμα θυμηθώ άλλο βρίσιμο που μου ρίξατε, ή συνεχιστούν οι προσωπικές επιθέσεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντήσω.
Απλά δουλεύω και αύριο το πρωί, οπότε θα περιμένετε.
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Στους υπόλοιπους συγχωριανους aurora και αίγλη μέχρι να σβήσει ο ήλιος... Και νασου που έσβησε
Ω ρε bro τι μου θύμισες... οι μισές που φόρτωνα δε μιλούσαν Αγγλικά και άλλες μισές Αγγλικά (σπαστά) μόνο !
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Όχι ρε γαμωτο.... Πάνω στο καλό βάζει διαφημίσεις
-
Τι να κάνω νυστάζω για να γράφω σεντόνια...
Εχω αύριο να συναντηθώ με τους μαστόρους που δουλεύουν από τα 12-15 τους..
-
Άσχετο, όταν λες εχω δουλειά.... Τι δουλειά κάνει ένας εργολάβος;
-
Τελικά λεφτά και μισθοί δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως αφθονία σε χρόνο για να γραφτούν τόσες σελίδες τόσο σύντομα. Επειδή ο χρόνος μπορεί να γίνει χρήμα, ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του προτού τον αξιοποιήσει για να βγάλει φθόνο και εμπάθεια για τον άλλον.
Δε θα μπώ σε λεπτομέρειες για το τι γινόταν παλιά και τι γίνεται τώρα στο εργασιακό και τις αποδοχές, έχει υπεραναλυθεί και μάλιστα από καταλληλότερους.
Θα σταθώ όμως σε κάποια σημεία βασικά για εμένα.. Εκεί έξω στην πραγματική ζωή, ισχύει το όπου φτωχός και η μοίρα του. Κάποιος θα έχει μόνο το μισθό του και κάποιος άλλος λίγη ή πολύ μαγιά. Άλλος θα σταθεί πιο τυχερός σε επιλογές, υγεία, γνωριμίες και άλλος όχι.
Αυτός που διαχρονικά όμως προοδεύει, είναι αυτός που έχει κίνητρο. Συνήθως είναι αυτός που ξεκίνησε "φτωχός" και θέλει ένα καλύτερο μέλλον, άλλος που αναγκάστηκε γιατί σε μικρή ηλικία βρέθηκε με παιδιά και οικογενειακές υποχρεώσεις ή και εκείνος που έχασε κάποιο γονιό και απογαλακτίστηκε άγαρμπα και ωρίμασε νωρίς. Οκ υπαρχουν αυτοί που θέλουν ένα τουμπανιάρικο γκομενάκι..
Όπως και να έχει συχνά ο κόσμος παραβλέπει αυτά που του έχουν δωθεί δωρεάν (υγεία,τεχνολογία,αφθονία) και αντί να έχει αισιοδοξία βρίσκει δικαιολογίες. Για αυτό υπάρχει σεβασμός σε αυτόν που μοχθεί-δημιουργεί και χλεύη στον παπατζή λιποτάκτη της ουσίας της ζωής που βρίσκει ένα πρόβλημα για κάθε λύση (TXC ) .
-
@mastoras78 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τελικά λεφτά και μισθοί δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως αφθονία σε χρόνο για να γραφτούν τόσες σελίδες τόσο σύντομα. Επειδή ο χρόνος μπορεί να γίνει χρήμα, ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του προτού τον αξιοποιήσει για να βγάλει φθόνο και εμπάθεια για τον άλλον.
Βρε μάστορα σταμάτα αυτήν την καραμέλα. Την λέει ο Σπύρος την λες και εσύ. Είναι έως και κωμικό
Είπαμε ο καθένας έχει την εργασία του με τα δικά της χαρακτηριστικά και τους κύκλους της.
Όταν δουλεύω εγώ, δεν δουλεύουν οι άλλοι και το αντίθετο.Αν ένας χρειάζεται 50 ώρες εβδομαδιαίως εργασίας στον δρόμο για να βγάλει ότι ο άλλος με 30 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως σε υπολογιστή είναι καθαρά θέμα τύχης, προστιθέμενης αξίας , συγκυριών κτλ
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ωραία επιστρέφοντας από την δουλειά πριν μία ωρίτσα διάβασα το φόρουμ, τρώγοντας ταυτόχρονα.
Στο θέμα αυτό είχατε γράψει από το πρωί που έφυγα για δουλειά, κάπου 8 σελίδες...
8 σελίδες, αρκετές υβριστικές με προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το πρωί, από όλες τις Μάρθες Βούρτση της γενιάς των σε μεγάλο βαθμό αποτυχημένων, από ίδια επιλογή .
Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά τον κανόνα τον βλέπουμε δίπλα μας.
Τσαντίζονται γιατί ο πατέρας που τους χαρτζηλίκωνε τότε στα 2000, τώρα είναι φτωχός συνταξιούχος, ή άνεργος που περιμένει να φτάσει τα 67 και να πάει στην σύνταξη, δουλεύοντας κάτι 8μηνα σε δήμους.
Λοιπόν η δική μου η γενιά ξεκίναγε να δουλεύει από τα 8-9 οι έχοντες ανάγκη, ή οι έχοντες οι πατεράδες τους μαγαζί, κάποιοι στα 12 μπαρκάρανε κάποιοι στα 15-16 είχανε δικά τους μαγαζάκια, ψιλικατζίδικα, βουλκανιζατέρ κλπ.
Οι περισσότεροι δουλεύανε σε τεχνίτες για να γίνουν οι ίδιοι τεχνίτες, μια και τότε μόνο 1 στους 10 πέρναγε στην τριτοβάθμια.
Το να σπουδάσεις στο εξωτερικό, ήταν για τον 1 στους 50 ή 100, δυνατότητα.
Οσοι ήταν στην τριτοβάθμια, αν είχαν οικογενειακές δυσκολίες, ήταν δεδομένη η εργασία, λιγότερο τον χειμώνα και σίγουρη το καλοκαίρι, ενώ όσοι δεν είχαν οικογενειακές εργασίες δούλευαν τα καλοκαίρια στην δουλειά που σπούδαζαν, συνήθως αμισθί.
Τελείωναν και γρήγορα, άντε 1 το πολύ 2 χρόνια καθυστέρηση, γιατί η κοινωνία έβλεπε και σχολίαζε, αλλά και γιατί είχες 2-3 χρόνια στρατό μετά. Πολλοί μάλιστα έπρεπε να μαζέψουν κανένα φράγκο πριν για να την βγάλουν στο στρατό, χωρίς τράκα στα τσιγάρα και ελεημοσύνη στο ΚΨΜ.
Αυτή η γενιά, όντως μετά το 81 που ήρθαν τα λεφτά της ΕΟΚ, πήρε λεφτά. Ετσι άρχισε να αγοράζει, με δόσεις βέβαια, κανένα αμαξάκι 10ετίας, καμία ασπρόμαυρη τηλεόραση και να αγοράσει κανένα δυάρι.
Αυτή η γενιά το 2010, ενώ έχει ευθύνη που καλόμαθε τα παιδιά της την δεκαετία του 2000, επειδή ήταν πάνω από 50, βρέθηκε άνεργη.
Και μάλιστα άνεργη με χρέη. Εδώ δεν ήταν το 65 % ανεργία που λέτε στον νέο που δεν χρωστάει τίποτα, αλλά η ανεργία στον 50άρη που δεν θα ξαναβρεί εύκολα δουλειά και έχει στεγαστικό, παιδιά στο Λύκειο, ή σε σπουδές επαρχία ή εξωτερικό και όλα αυτά σε συνθλίβουν.
Το αποκορύφωμα δε ο νόμος Κατρούγκαλου, που του εξαφάνισε τις εισφορές που είχε πληρώσει πριν το 2002, με αποτέλεσμα να έχει μόλις 8 χρόνια πριν την κρίση, στην κρίση να είναι άνεργος και μετά ότι μπόρεσε να μαζέψει μέχρι να βγει στην σύνταξη, που θα είναι το 1/3 με 1/4 από αυτή που υπολόγιζε το 2010 με βάσει τις εισφορές που είχε δώσει.
Αυτοί που ήταν 20-30 την δεκαετία του 2000, είχαν μία άρνηση στην εργασία. Ακόμα και αν ήταν με καλό μισθό, αλλά ήταν επαρχία.
Εχω συγκεκριμένα παραδείγματα, για αυτά.
Πάντα βέβαια υπάρχουν οι εξαιρέσεις, αλλά επειδή μας έχουν πρήξει, ότι μένουν στο παιδικό τους δωμάτιο, έχω μία απορία.
Ποιός έφτιαξε /αγόρασε το σπίτι που είναι το παιδικό τους δωμάτιο ?
Πως τα κατάφερε αυτός ?
Μήπως γιατί στην εποχή του τα μπουζούκια δεν δούλευαν 7 ημέρες την εβδομάδα ?
Επειδή λοιπόν κατηγορείτε την προηγούμενη γενιά, ότι δεν σας ντάντεψε μέχρι τα 40 σας, όπως μέχρι τα 25 σας, να σας θυμίσω ότι η προηγούμενη γενιά, είχε γονείς του πολέμου και του εμφυλίου και της μετανάστευσης.
Αυτά λοιπόν προς το παρόν.
Αμα θυμηθώ άλλο βρίσιμο που μου ρίξατε, ή συνεχιστούν οι προσωπικές επιθέσεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντήσω.
κοιτά εγώ δεν βρίζω και υπερασπίστηκα ότι δεν φταίνε και όλοι σε μια γενιά. Δεν μαρέσει το τσουβαλιασμα των ευθυνών γιατί είναι πολύ ευκολό και είναι και άδικο
αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η γενιά υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων όπως και να το κάνουμε
οπότε μη λες: Ποιος έφτιαξε το σπίτι που είναι το παιδικό του δωμάτιο. Ας μην το έφτιαχνε. αν είχε επιλογή το παιδί θα διάλεγε να είναι στο ίδιο κρεβάτι με τον αδερφό του αλλά όταν έρθει η ώρα να ανοίξει τα φτερά του να μπορεί να πετάξει και όχι να γκρεμοτσακιστεί γιατί είναι κομμένα τα φτερά.
Οι πολιτικοί σε αυτη τη γενια ξεσκισαν και ρήμαξαν τα ταμεία για να μην έχετε συντάξεις και να πληρώνουμε οι επόμενοι την πετσοκομμένη συνταξη σας και τα σπασμένα για τα δάνεια που πήρε ο Ανδρικος με τον Τσοβόλα να τα δίνει όλα.
Τα κομματοσκυλα έκαναν πάρτυ, και πράσινοι και μπλε κατασπαταλησαν το δημόσιο χρήμα, εδιναν υπέρογκους μισθούς σε ανηκουστα υπεραριθμούς δημόσιους υπαλλήλους που τα έξυναν με ανταλαγμα να τους ψηφίζουν και να συντηρείται αυτό.
ΝΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ σε αυτη την γενιά ούτε ευνοήθηκαν όλοι. Αλλά τα παραπάνω είναι αληθή. Εγιναν και μας γ@μησ@ν από τον κ@λο εμας τους επόμενους
Και μενα οι γονείς μου δεν ηταν και μεσα στους ψηφοφορους ούτε των πράσινων ούτε των μπλε οπότε ουτε καν πήραν κάτι από ολο αυτό. Μονο τα σπασμένα πληρώνω της γενιάς τους. Αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω τους ίδιους. Δεν βούτηξαν το δάχτυλο στο μέλι. Αν το έκαναν θα τους κατηγορούσα
-
Ω ρε bro τι μου θύμισες... οι μισές που φόρτωνα δε μιλούσαν Αγγλικά και άλλες μισές Αγγλικά (σπαστά) μόνο !
Θα στο γκαμισω τον μπουφάν ρέι
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Βρε μάστορα σταμάτα αυτήν την καραμέλα. Την λέει ο Σπύρος την λες και εσύ. Είναι έως και κωμικό
Είπαμε ο καθένας έχει την εργασία του με τα δικά της χαρακτηριστικά και τους κύκλους της.
Όταν δουλεύω εγώ, δεν δουλεύουν οι άλλοι και το αντίθετο.Αν ένας χρειάζεται 50 ώρες εβδομαδιαίως εργασίας στον δρόμο για να βγάλει ότι ο άλλος με 25-30 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως σε υπολογιστή είναι καθαρά θέμα τύχης, προστιθέμενης αξίας , συγκυριών κτλ
Καλά αν εσύ δουλεύεις εγώ είμαι η Πέγκυ Ζήνα
Πάω να ξαπλώσω στο στρώμα μου με γέμιση ευρωχαρτονομισμάτων απόρροια της προστιθέμενης αξίας των υπηρεσιών μου τώρα
-
Άκου, όχι ότι πρέπει να απολογηθω για κάτι αλλά να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Υπάρχουν εργασίες που γίνονται μέσω υπολογιστή σε κάποιες πλατφόρμες και προγράμματα. Κάτι σαν του Φάνη ένα πράγμα σε άλλον τομέα όμως. Για να καταλάβεις.
Τις προάλλες έπρεπε να κάνω κάποια ραντεβού και κάποιες εξωτερικές δουλειές. Έφυγα 9 το πρωί και γύρισα 12:15 το βράδυ και τότε έφαγα μεσημεριανό οτομειχε στο ψυγείο
Δεν χρειάζεται όμως να σας περιγράφω εγώ το τι κάνω για να μπορώ να παίρνω άδεια από εσάς το πότε θα πω κάτι και αν εγκρίνετε τον χρόνο που θα γράψω κάτι.
Πριν φτάσω σε αυτό έκανα και αρκετές φορές κάνω ακόμα, 200-250 χλμ/ημέρα για την δουλειά και τις ανάγκες που αυτή απαιτεί. Είπαμε η εργασία του καθενός κάνει κύκλους και έχει διάφορα τυχερά και ανέσεις.
-
-
Δεν το έπιασα.... Σ' αρέσει η Ζήνα;;;;
-
Όχι, για εσένα το έβαλα, μου άρεσε ο τίτλος. Καληνύχτα ! πάω να δώ ένα ντοκυμαντέρ με Άρνυ
-
Πρέπει να τρέξω διότι η καθιστική ζωή μας έχει κάνει Lapαδες.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....