-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η φαινομενική παραδοξότητα του θιάσου των δήθεν αριστερών με τον πολυτελή βίο, τις κομμουνιστικές κορώνες και παρόλαυτα τις δεξιότατες τσέπες, το υπερμεγέθες εγώ και τις αμφίβολου ήθους επαγγελματικές πρακτικές δεν νομίζω ότι ξενίζει οποιονδήποτε πλέον.
Μια ερώτηση μόνο. Σε τελειωμένο καπιταλιστικό περιβάλλον χωρίς σχεδόν κανένα safety net σε περίπτωση στραβής, πρέπει να δωρίσουν οι αριστεροί την περιουσία τους στο κράτος ή στον Χ/Ψ της αρεσκείας των δεξιώνε (sic) και να ζήσουν ξεβράκωτοι στα αγγούρια ωστε να ικανοποιηθεί το αίσθημα του κάθε νοικοκυραίου;
Γιατί κρίνουμε πλέον τα ντυσίματα, τα ρολόγια, τα αμάξια κτλ. Σε λίγο θα τους απαγορεύσουμε να τρώνε και κρέας γιατί....αριστερά.
Από την άλλη δε βλέπω αντίστοιχη ευαισθησία για τον εκάστοτε δεξιό πολιτικό που μας είχε κάνει τους όρχεις ζέπελιν περι αριστείας και αξιοκρατίας τόσα χρόνια και τελικά αυτό που εννοούσε ήταν "θα διορίσω και τα άχρηστα τριτοξάδερφα ή τα κολλητάρια στο δημόσιο για να ξεκοκκαλίσουν ό,τι μπορούν και να μην αφήσουν ούτε τα πόμολα φεύγοντας".Ο αριστερός κρίνεται με τα ίδια αυτά κριτήρια εσωτερικής συνέπειας που επέλεξε να κρίνει τους άλλους αυστηροποιημένα κατά τούτο: οι "άλλοι" δεν δηλώνουν "κοινωνικοί αναμορφωτές" αλλά "διαχειριστές" του συστήματος που στην καλύτερη περίπτωση στο αίτημα κοινωνικής αλλαγής απαντούν μετριοπαθώς με το ρεαλιστικό "μεταρρύθμιση" και όχι με υψωμένες γροθιές κραυγάζοντας "επανάσταση λαέ".
Όταν κάποιος παίζει το χαρτί της "ηθικής ανωτερότητας" δεν μπορεί να διαμαρτύρεται όταν του επισημαίνεται η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων του. Όπως επίσης δεν μπορεί να το παίζει θερμαστής στο μηχανοστάσιο όταν ο ίδιος αυταπόδεικτα επέλεξε να βρίσκεται στο καρέ των αξιωματικών και στην γέφυρα του σκάφους επωφελούμενος από όλες τις εύνοιες του πλοιοκτήτη.
-
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
εσυ? εκει? γιατι? που δεν εχεις και μηδενικα λεω....
Τι εννοείς "εκεί"; Που ακριβώς (νομίζεις πως) είναι το "εκεί";
ελα τωρα....
το θεματακι σου να το δεις, αν βεβαια αποτελω για εσενα το σκοπο ζωης σου, θα πληρωσω εγω -
Σας το είχα ξαναπεί. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου. Γεννιέσαι αριστερός ή δεξιός και φυσικά οι ενδιάμεσες βαθμίδες. Είναι ό τρόπος σκέψης διαφορετικός.
Τουλάχιστον σε αυτό καταλήγουν σε πρώιμο στάδιο κάποια ψυχιατρικές μελέτες. Έχει να κάνει με τον εγκέφαλο.
Οποτε, εαν ισχύει είναι σαν να μαλώνουμε για το γιατί να υπάρχει κάποιος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο σώμα του και γιατί όχι;
Μα είναι θέμα της φύσης.
-
Επαναλαμβάνω, εφόσον δε ζούμε σε σοσιαλιστικό αλλά καπιταλιστικό περιβάλλον, τι πρέπει να κάνει ένας αριστερός; Να πεθάνει στην ψάθα; Το καταλαβαίνεις οτι είναι παράλογο αυτό ε; Μπορεί να κριθεί ως υποκριτής μόνο ΑΝ γίνει η αλλαγή συστήματος σε σοσιαλιστικό, και αυτός/η επιμείνουν να κρατούν πλεονεκτήματα που δε θα έχουν οι υπόλοιποι πολίτες για να έχουν head start και προνόμια. Εκεί ας φάνε το διαδικτυακό σκίσιμο που τους αξίζει.
Προσωπικά δε βλέπω κανένα πρόβλημα με το να ζουν με κάποιες ανέσεις (όχι σε χυδαίο επίπεδο φυσικά), ίσως μόνο το να στέλνουν τα παιδιά τους (όσο αυτά δε μπορούν να αποφασίσουν για τον εαυτό τους βάσει ηλικίας) σε αμερικανικά σχολεία. Από εκεί και πέρα, και με την ενηλικίωση των παιδιών, αυτά είναι υπεύθυνα για τον εαυτό τους και τις επιλογές τους και καμία ευθύνη δε φέρνει η Παπαρήγα πχ. που η κόρη ή ο γιός της (δεν ξέρω καν τι έχει) αποφάσισαν να χτίσουν (από ό,τι ακούμε γιατί δεν ξέρω) τη ζωή τους στη "Δύση".
Αυτά τα ολίγα. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σας το είχα ξαναπεί. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου. Γεννιέσαι αριστερός ή δεξιός και φυσικά τις ενδιάμεσες βαθμίδες. Είναι ό τρόπος σκέψης διαφορετικός
Ο γραμμιτζής αριστερός δεν έχει "σκέψη", έχει εμμονές και προκάτ δάνεια κοσμοαντίληψη - αυτή της καθοδήγησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το ΚΚΕ δεν έχει "ιστορία" αλλά ποινικό μητρώο.
-
ελα τωρα....
το θεματακι σου να το δεις, αν βεβαια αποτελω για εσενα το σκοπο ζωης σου, θα πληρωσω εγωΓάτε μου, δες τα θεματάκια τα δικά σου πρώτα, και μετά συμβούλεψε και τους άλλους.
-
Επαναλαμβάνω, εφόσον δε ζούμε σε σοσιαλιστικό αλλά καπιταλιστικό περιβάλλον, τι πρέπει να κάνει ένας αριστερός;
Να είναι συνεπής με τις αρχές του στο βαθμό που οι συνθήκες του το επιτρέπουν. Να αποδεχθεί τις αντινομίες του και τις ηθικές αντιφάσεις της ιδεολογίας του και για αυτό να αφήσει κατά μέρος την πολεμική ρητορική κατά πάντων.
-
ελα τωρα....
το θεματακι σου να το δεις, αν βεβαια αποτελω για εσενα το σκοπο ζωης σου, θα πληρωσω εγωΓάτε μου, δες τα θεματάκια τα δικά σου πρώτα, και μετά συμβούλεψε και τους άλλους.
εγω να σε βοηθησω προσφερθηκα παντως μια και η εμμονες σου φαινεται να εχουν ουρα και νυχια
-
Επαναλαμβάνω, εφόσον δε ζούμε σε σοσιαλιστικό αλλά καπιταλιστικό περιβάλλον, τι πρέπει να κάνει ένας αριστερός;
Να είναι συνεπής με τις αρχές του στο βαθμό που οι συνθήκες του το επιτρέπουν. Να αποδεχθεί τις αντινομίες του και τις ηθικές αντιφάσεις της ιδεολογίας του και για αυτό να αφήσει κατά μέρος την πολεμική ρητορική κατά πάντων.
μπα, σας εξυπηρετει αυτο?
-
ελα τωρα....
εγω να σε βοηθησω προσφερθηκα παντως μια και η εμμονες σου φαινεται να εχουν ουρα και νυχια
Και να σε ρωτήσω κάτι; Εσύ γιατί πήρες προσωπικά την ανάρτησή μου; Πιστεύεις πως αναφερόμουν σ' εσένα;
-
Γάτε κάποια στιγμή πρέπει να γράψεις βιβλίο (αν δεν τον έχεις κάνει ήδη). Και όχι μόνον για λόγους ψυχοθεραπευτικούς.
Ως στυλίστας του ύφους - σπανίως της ουσίας - κακώς αναλώνεσαι στα φόρα.
Μιλάω σοβαρά.
-
ελα τωρα....
Και να σε ρωτήσω κάτι; Εσύ γιατί πήρες προσωπικά την ανάρτησή μου; Πιστεύεις πως αναφερόμουν σ' εσένα;
Γάτε κάποια στιγμή πρέπει να γράψεις βιβλίο (αν δεν τον έχεις κάνει ήδη). Και όχι μόνον για λόγους ψυχοθεραπευτικούς.
Ως στυλίστας του ύφους - σπανίως της ουσίας - κακώς αναλώνεσαι στα φόρα.
Μιλάω σοβαρά.
καρδουλες,
νοιαζεστε βλεπω -
Από εκεί και πέρα, και με την ενηλικίωση των παιδιών, αυτά είναι υπεύθυνα για τον εαυτό τους και τις επιλογές τους και καμία ευθύνη δε φέρνει η Παπαρήγα πχ. που η κόρη ή ο γιός της (δεν ξέρω καν τι έχει) αποφάσισαν να χτίσουν (από ό,τι ακούμε γιατί δεν ξέρω) τη ζωή τους στη "Δύση".
Και μια που το ανέφερες.
Το δόγμα της "οικογενειακής και αλληλέγγυας ευθύνης" εισηγήθηκε και εφάρμοσε ως πολιτικός επίτροπος πελοποννήσου ο Μπελογιάννης (αυτός ντε, ο πολυτραγουδισμένος "άνθρωπος με το γαρύφαλλο") ήδη από τον πρώτο εμφυλιοπολεμικό γύρο. Έτσι 100δες αθώοι συγγενείς συνεργών των γερμανων ή απλά αντιφρονούντες που έπεσαν στην δυσμένεια του κόμματος σφάχτηκαν σαν αρνιά από τους ΚΚΕδες με συνοπτικές διαδικασίες και ρίχτηκαν στις πολυάριθμες πηγάδες του Μοριά.
Πως το λέτε αυτό εσείς οι σπουδαγμένοι!? live by the sword, die by the sword και αποτέτοια.
Μια ακόμα αριστοτεχνική επίδειξη της κομμουνιστικογενούς στρεψοδικίας.
-
Από εκεί και πέρα, και με την ενηλικίωση των παιδιών, αυτά είναι υπεύθυνα για τον εαυτό τους και τις επιλογές τους και καμία ευθύνη δε φέρνει η Παπαρήγα πχ. που η κόρη ή ο γιός της (δεν ξέρω καν τι έχει) αποφάσισαν να χτίσουν (από ό,τι ακούμε γιατί δεν ξέρω) τη ζωή τους στη "Δύση".
Και μια που το ανέφερες.
Το δόγμα της "οικογενειακής και αλληλέγγυας ευθύνης" εισηγήθηκε και εφάρμοσε ως πολιτικός επίτροπος πελοποννήσου ο Μπελογιάννης (αυτός ντε, ο πολυτραγουδισμένος "άνθρωπος με το γαρύφαλλο") ήδη από τον πρώτο εμφυλιοπολεμικό γύρο. Έτσι 100δες αθώοι συγγενείς συνεργών των γερμανων ή απλά αντιφρονούντες που έπεσαν στην δυσμένεια του κόμματος σφάχτηκαν σαν αρνιά από τους ΚΚΕδες με συνοπτικές διαδικασίες και ρίχτηκαν στις πολυάριθμες πηγάδες του Μοριά.
Πως το λέτε αυτό εσείς οι σπουδαγμένοι!? live by the sword, die by the sword και αποτέτοια.
και ενα ακομη ψευδος
ξερεις, η ελενη ειχε και απαντηση την αλλη ελενη -
Και μια που το ανέφερες.
και ενα ακομη ψευδος
ξερεις, η ελενη ειχε και απαντηση την αλλη ελενηΑπό τα αρχεία του ΚΚΕ, απευθείας όμως. Ενημερώσου, εκτίθεσαι.
-
Και μια που το ανέφερες.
και ενα ακομη ψευδος
ξερεις, η ελενη ειχε και απαντηση την αλλη ελενηΑπό τα αρχεία του ΚΚΕ, απευθείας όμως. Ενημερώσου, εκτίθεσαι.
ενω ο γκατζογιαννης ε?
-
Στα τσακίδια….να πας να σιδερώνεις τα μεταξωτά μανταλάκια τώρα…
-
Καλέ, παραιτείται ο τζιτζιγιόγκος του κόμματος;
Θα έπαιζε τέλεια τον ρόλο, σε ελληνική ταινία.
Μαζί με τον Μπελογιάννη, εκτέλεσαν και κάποιον Μπάτση, ο οποίος είχε γράψει για τα ορυκτά της Ελλαδίτσας.
Αυτός γιατί δεν μνημονεύεται; -
Την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την δήλωσή του περί αύξησης ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Μα εγιατί λένε κάποιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα να ξεσκίσει τον κόσμο στους φόρους? Φουλ φανερή είναι η ατζέντα και την είδαμε και όταν κυβέρνησε πάλι πριν λίγα χρόνια.
Το ατυχές είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τον πιστεύουν. Ή που τέλος πάντων κοροιδεύουν τον εαυτό τους, προσπαθώντας να αυτο-πειστούν ότι το πήραν το μάθημά τους οι Ζαίοι και τους αξίζει άλλη μια ευκαιρία.
-
Πιστεύω ότι το ωραίο στήσιμο που του έκανε ο Αδωνις, καθάρισε σήμερα την πρώτη θέση, αλλά μεγάλωσε και την διαφορά στις 5-6 μονάδες.
Ισως και παραπάνω, γιατί πολλοί που σκέφτονταν να ψηφίσουν μικρά δεξιά κόμματα, θα μπουν σε σκέψεις, μήπως υπάρξει κυβέρνηση ηττημένων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2