-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Kαλά δεν έχεις καθόλου άδικο. Και αντίστοιχα ένα σάντουιτς το πρωί από γνωστή αλυσίδα για....γρήγορη (wink wink) εξυπηρέτηση + 1 διπλό espresso decaf....5,3 ευρώ. Φαντάσου το κάθε μέρα αυτό αν θες απλά να τσιμπήσεις για πρωινό έξω.
Γιατί να τρώς πρωινό απέξω? Το ίδιο αναρωτιέμαι στο γραφείο...το 90% αγοράζει καφέ απέξω, όταν έχουμ δωρεάν κάφε και μάλιστα τα πάντα στο γραφείο. Full Professional Nesrpesso για τα πάντα και κόσμος συνεχίζει και πληρώνει 1-2-3 καφέδες την ημέρα απέξω...ποτέ δεν το κατάλαβα!! Μάλλον υπάρχουν πολλά λεφτά για πέταμα...
Γιατί είναι μια από τις χαρές της ζωής το να πίνεις ένα καφέ απ' έξω ή να τρως ένα παγωτό ή οτιδήποτε. Αν το βλέπεις ως "λεφτά υπάρχουν για πέταμα" φαντάσου σε τι κατάντια έχουμε φτάσει οικονομικά από τις "πολλές και καλές δουλειές" στο να θεωρείται οικονομική αυτοκτονία ή έστω παράλογο έξοδο κάτι τέτοιο! Θα έπρεπε να σε προβληματίζει δηλαδή αλλά απο εντελώς άλλη σκοπιά. Εκτός και αν πρέπει να ζούμε για να δουλεύουμε και να πληρώνουμε τέλη και ενοίκια χωρίς καμιά επιβράβευση όσο μικρή και αν είναι.
ΥΓ: Που να σου έλεγα οτι κάνω και συλλογή από κολόνιες, εκεί να δείς έξοδα!
-
Μετά από χρόνια θα χαλάσουν.
-
Οι κολόνιες; Καλά δεν έχω και άπειρες, γύρω στις 25 και δεν τις αντικαθιστώ όλες αν τελειώσουν, ρολλάρω. Αλλά δε χαλάνε τόσο εύκολα όσο λένε οι κατασκευαστές, πιο πολύ εξατμίζονται οι νότες κορυφής βασικά. Και για αυτό το λόγο αν αγοράσεις second-hand μια discontinued κολόνια των 80s ή 90s δε θα καταλάβεις πως ήταν τότε γιατί θα λείπει μεγάλο κομμάτι της εμπειρίας.
Φαντάσου κιόλας οτι ο κόσμος που δεν ασχολείται, θεωρεί ακριβή πχ. μια designer που να κάνει 100 ευρώ τα 100ml ενώ υπάρχουν niche που βαράνε 300-400 εως και 920 έχω βρει για ίδια ποσότητα. Αλλά ποιοτικά και σε επίπεδο δημιουργικότητας δεν υπάρχει επαφή. -
Γιατί είναι μια από τις χαρές της ζωής το να πίνεις ένα καφέ απ' έξω ή να τρως ένα παγωτό ή οτιδήποτε.
Μαζί σου εφόσον είναι μια έξοδος, δηλαδή πας έξω για καφέ. Αλλά το να πηγαίνει γραφείο και να παίρνεις φρέντο ή φραπέ απέξω ενώ μπορείς να φτιάξεις τον ίδιο (ή και καλύτερο) καφέ στο γρφείο δωρεάν, ναι για εμένα είναι πέταμα χρημάτων! Δεν λέω το ίδιο για εξόδους φαγητού, μπύρας κλπ. αυτά ειναι διασκέδαση. Αλλά ειδικά ο καφές απέξω είναι πεταμένα λεφτά...τρελάινομαι όταν ο άλλος παραγγέλνει φραπέ στο σπίτι του...έλεος!!
-
Καφέ σπίτι παραγγελία, γινόταν επί lockdown.
-
Οι κολόνιες; Καλά δεν έχω και άπειρες, γύρω στις 25 και δεν τις αντικαθιστώ όλες αν τελειώσουν, ρολλάρω. Αλλά δε χαλάνε τόσο εύκολα όσο λένε οι κατασκευαστές, πιο πολύ εξατμίζονται οι νότες κορυφής βασικά. Και για αυτό το λόγο αν αγοράσεις second-hand μια discontinued κολόνια των 80s ή 90s δε θα καταλάβεις πως ήταν τότε γιατί θα λείπει μεγάλο κομμάτι της εμπειρίας.
Φαντάσου κιόλας οτι ο κόσμος που δεν ασχολείται, θεωρεί ακριβή πχ. μια designer που να κάνει 100 ευρώ τα 100ml ενώ υπάρχουν niche που βαράνε 300-400 εως και 920 έχω βρει για ίδια ποσότητα. Αλλά ποιοτικά και σε επίπεδο δημιουργικότητας δεν υπάρχει επαφή.Με 25!! κολόνιες,αν βάλεις έναν πίνακα αφίξεων -αναχωρήσεων έξω από το μπάνιο σου θα είναι σαν τα duty free του Ελ.Βενιζέλος!!
-
Δωμάτιο τις έχω ρε, σιγά μη χώραγαν στο μπάνιο!
-
@bassstarlet said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προφανώς εκεί που δουλεύεις εσύ, είστε ηψηλόμισθοι, και δεν έχουτε πρόβλημα να δίνετε 2€+ μόνο για καφέ, την ημέρα!
Άλλωστε, το να πίνεις καφέ είναι ψυχαναγκασμός...Ξαναρωτάω:
Πως κρίνετε το flax tax, που ευαγγελίζονται Τζήμερος/Βελόπουλος;παπαριες λενε
ευχολογια
το ματαξαναλεγω
χαμηλοι φοροι μονο με παταξη της φοροδιαφυγης
με απλη και αμεση καθιερωση εσοδων-εξοδων και στα νοικοκυρια και παντου και εντονη μεν φορολογηση αλλα στο πλεονασμα και μονο
οποτε φερνεις μπροστα το φπα, στανιαρεις εσοδα, κανεις ασυμφορη τη φοροδιαφυγη και κυριως εξαφανιζεις τα μαυρα.
το τελευταιο δεν το ακουμπουν οι παραπανω κυριοι βλεπεις, δινουν μονο καραμελιτσα να γλυψουν οι βλακες. γνωστες αλλωστε οι διαφημιστικες και οι εκδοτικες για μαιμουδες τιμολογια -
Διαφωνώ γενικά με το flat tax, γενικά διαφωνώ με τη νοοτροπία ότι πλούσιοι και φτωχοί πρέπει να πληρώνουν το ίδιο ποσοστό. Ουσιαστικά χάρισμα φόρου στις πιο μεγάλες και συνήθως πολυεθνικές είναι κάτι τέτοιο, οπότε να μου λείπει.
-
25 κολονιες; Τώρα εξηγούνται όλα.
Μυρτώ λεμόνι έχεις;
-
Πω πω Μυρτώ μου θυμίζει νοσοκομείο
-
Μια χαρά είναι!!!!
-
Το flat tax το μελετάω αυτόν τον καιρό. Έχει διάβασμα
-
είναι μια από τις χαρές της ζωής το να πίνεις ένα καφέ απ' έξω ή να τρως ένα παγωτό
Μην ακούω αηδίες, μάθαμε τώρα, θέλετε και παγωτά! Δεν σας φτάνει που ο Εκονομιστ γράφει για το Οικονομικό Θαύμα της Ευρώπης...
-
Το παγωτό κομμένο. Γρανίτα απο χυμό
-
Λες να βγεί "2-μπαλο pass" για να φάμε τίποτα το καλοκαιράκι ή το δίμπαλο θα το πάρουμε έτσι και αλλιώς και εμείς και οι γαλανόψυχοι ψηφοφόροι μετά τις εκλογές και την Κούλεια νίκη;
-
Λες να βγεί "2-μπαλο pass" για να φάμε τίποτα το καλοκαιράκι ή το δίμπαλο θα το πάρουμε έτσι και αλλιώς και εμείς και οι γαλανόψυχοι ψηφοφόροι μετά τις εκλογές και την Κούλεια νίκη;
Εε πόοοσα να μας δώσει κι ο Μητσοτάκης;
-
Δεν έχεις ανάγκη εσύ!
Κυριακή βράδυ, μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα κάνεις ντουσάκι, θα διαλέξεις μια καλή κολόνια από τη συλλογή σου, θα ξεσκονίσεις το πανό "No pasaran" και θα βγεις να κάψεις βενζινούλα με το ΜΧ5 και το πανό να ανεμίζει, πλαγιολισθαίνοντας στον ρυθμό της Διεθνούς! -
Eίδες πόσο ωραία είναι η ζωή αν δε μιζεριάζεις, δεν έχεις παιδιά και περιττές ευθύνες; Υπόσχομαι πάντως να μαρσάρω λίγο για σένα αγαπημένε
-
Eίδες πόσο ωραία είναι η ζωή αν δε μιζεριάζεις, δεν έχεις παιδιά και περιττές ευθύνες; Υπόσχομαι πάντως να μαρσάρω λίγο για σένα αγαπημένε
Αισθάνομαι ήδη τα κύματα της άδολης, αγνής, αριστερής αγάπης από σένα!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2