-
@petros78 said in Suzuki Baleno II:
@storm said in Suzuki Baleno II:
Εγώ πάντως θα έψαχνα για εργοστασιακά από κατάστημα ανταλλακτικών SUZUKI και θα πήγαινα σε έναν αμορτισερά να τα τοποθετήσει. Εφόσον φυσικά δεν έβρισκα κάτι αξιόλογο σε after market.
Εσύ προφανώς ξέρεις καλύτερα το Baleno οπότε καλά κάνεις και το ψάχνεις.
Εγώ ξεκίνησα την συζήτηση για αμορτισέρ στο 1.0 , κανένας δεν μπόρεσε να βρει στην Θεσσαλονίκη αμορτισέρ , ούτε από άλλο μοντέλο όπως ignis η swift που είχαν αναφέρει ορισμένοι το
στο forum .Εργοστασιακά
μόνο παραγγελία από εξωτερικό με το κόστος περίπου 570 ευρώ + τα περαστικά στο συνεργείο. Ο Κυρλαγκιτσης μου ανέφερε ότι τα μάνα αμορτισέρ δεν ανοίγουν απλά χρησιμοποιεί ένα μέρος τους κ το υπόλοιπο είναι φτιαγμένο στο χέρι bilstein . Κόστος 600 ευρώ κ 2 ημέρες στο συνεργείο .
Ακόμη δεν τα έχω αλλάξει 102.000 χλμΑπό ignis, swift σου είπαν ότι δεν κάνουν στο baleno ή ότι δεν υπάρχουν aftermarket ούτε για αυτά;
-
Χρόνια πολλά! Αλλαγή μπαταρίας στο Baleno. Banner 45a 70e. H μαμά κράτησε αισίως 6,5 χρόνια και 58.000χμ. Το κακό ήταν ότι δεν έδειχνε σημάδια ότι θα μείνει. Μίζαρε κανονικά. Όταν έμεινε, είχε ηλεκτρικά, φώτα κτλ, απλά δεν έστελνε καθόλου για να μιζάρει.
-
Δυστυχώς πολλές μπαταρίες τα κακαρώνουν στο εντελώς ξαφνικό.
-
Υπάρχουν μπαταρίες που δίνουν κάποια σημάδια ότι πεθαίνουν;
Πάντως 70e για μπαταρία τύπου start/stop είναι φοβερή τιμή. Και η Banner είναι επώνυμη μάρκα.
-
Πάντως 70e για μπαταρία τύπου start/stop είναι φοβερή τιμή. Και η Banner είναι επώνυμη μάρκα.
Υπάρχουν αυτοκίνητα που δίνουν σημάδια... Το cmax, όταν έβαζες μπροστά, αναβοσβηναν οι προβολείς στιγμιαία στην εκκίνηση...
-
Ενδιαφέρον.
Από περιέργεια κοίταξα το εγχειρίδιο χρήσης του δικού μου και με έκπληξη είδα ότι έχει ολόκληρη ενότητα Energy Management ώστε η μπαταρία να μην πεθαίνει ξαφνικά και πάντα να δίνει προτεραιότητα στην εκκίνηση του κινητήρα. -
Ενδιαφέρον.
Από περιέργεια κοίταξα το εγχειρίδιο χρήσης του δικού μου και με έκπληξη είδα ότι έχει ολόκληρη ενότητα Energy Management ώστε η μπαταρία να μην πεθαίνει ξαφνικά και πάντα να δίνει προτεραιότητα στην εκκίνηση του κινητήρα.Ενδιαφέρον και αυτό...
-
Συνήθως όχι. Μια μέρα θα σε αφήσει απλά...
-
Απλή Banner έβαλα. Δεν έχει start n stop το δικό μου.
-
https://car-recalls.eu/recall/suzuki-baleno-2015-2022-brake-booster/
https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10007366
https://car-recalls.eu/suzuki-brake-booster-failure/Ανάκληση για μια βαλβίδα στο σύστημα πέδησης. Με κάλεσαν για αλλαγή.
-
@poliviosfp said in Suzuki Baleno II:
https://car-recalls.eu/recall/suzuki-baleno-2015-2022-brake-booster/
https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10007366
https://car-recalls.eu/suzuki-brake-booster-failure/Ανάκληση για μια βαλβίδα στο σύστημα πέδησης. Με κάλεσαν για αλλαγή.
αυτό έχει γίνει από τον Νοέμβριο στα άλλα Suzuki. τώρα σε θυμήθηκαν? πάντως δεν είναι κάτι δύσκολο. έλεγχος και αλλαγή είναι...
-
Καλησπέρα ενδιαφερομαι για το baleno του 17 1,2 90 άλογα μεταχειρισμένο Είχα κολλήσει για yaris γιατί είμαι κάτοχος avensis καταευχαρηστημενος και έλεγα δεν θα αλλάξω.
Έστειλα το μηχανικο να δει ένα yaris 1000αρι στα ίδια λεφτά αλλά μου λέει να πάρω το baleno.
Πάρα πολύ καλός κινητήρας και αξιόπιστος. Να το πάρω με κλειστά μάτια . Το yaris το 1000αρι δεν τραβάνε πολύ, και το 1300που θέλω εγώ είναι και πανάκριβα και δισευρετα.
Από τότε είμαι σε σκέψεις.
Εντάξει από μηχανικά πρέπει και αυτό να είναι αξιόπιστο λόγω suzuki.
Αυτό που σκέφτομαι και φοβάμαι είναι τα ανταλλακτικά του και κυρίως είδη φανοποιιας που επειδή δεν είναι κινησιμο αμαξι και δεν πούλησε πολλά κομμάτια είναι πανάκριβα (πχ ένας καθρέπτης)
Θα ήθελα γνώμες και εντυπώσεις από χρήστες για όλα όσα σας ανέφερα. -
@atevagge1983 said in Suzuki Baleno II:
Καλησπέρα ενδιαφερομαι για το baleno του 17 1,2 90 άλογα μεταχειρισμένο Είχα κολλήσει για yaris γιατί είμαι κάτοχος avensis καταευχαρηστημενος και έλεγα δεν θα αλλάξω.
Έστειλα το μηχανικο να δει ένα yaris 1000αρι στα ίδια λεφτά αλλά μου λέει να πάρω το baleno.
Πάρα πολύ καλός κινητήρας και αξιόπιστος. Να το πάρω με κλειστά μάτια . Το yaris το 1000αρι δεν τραβάνε πολύ, και το 1300που θέλω εγώ είναι και πανάκριβα και δισευρετα.
Αυτό που σκέφτομαι και φοβάμαι είναι τα ανταλλακτικά του και κυρίως είδη φανοποιιας που επειδή δεν είναι κινησιμο αμαξι και δεν πούλησε πολλά κομμάτια είναι πανάκριβα (πχ ένας καθρέπτης)
Θα ήθελα γνώμες και εντυπώσεις από χρήστες για όλα όσα σας ανέφερα.Τέλος διαβάζω στο φόρουμ ότι δεν υπάρχουν αμορτισέρ για το baleno, μόνο αντιπροσωπεία και κόστος 600€. Ισχύει ;γιατι αν ναι οι φόβοι μου επαληθεύονται για τα ανταλλακτικά...
-
Θα ήθελα γνώμες και εντυπώσεις από χρήστες για όλα όσα σας ανέφερα.Τέλος διαβάζω στο φόρουμ ότι δεν υπάρχουν αμορτισέρ για το baleno, μόνο αντιπροσωπεία και κόστος 600€. Ισχύει ;γιατι αν ναι οι φόβοι μου επαληθεύονται για τα ανταλλακτικά...
και γιατί αμορτισέρ στην αντιπροσωπεία, αναρωτιέμαι εγώ. κάνε μια καλή έρευνα αγοράς αλλά γιατί δεν βλέπεις ένα μοντέλο που είναι πιο...ευπωλητο θα έλεγα...
-
Στα χρήματα που το βρήκα το 1,2 κιβ 17 μοντέλο , βρήκα yaris 1,3 12 μοντελο.
Στα ίδια λεφτά 5 χρόνια νεότερο . Για αυτό το σκέφτομαι.... -
Το Yaris έχει κάνα 5κιλο λάδι δώρο για να συμπληρώνεις τουλάχιστον? Ο ορισμός του υπερτιμημένου τριμπούρδελου.
-
Με αμορτισέρ παιδιά τι γίνεται; Πήγα σε έμπορο και μου λέει δεν υπάρχουν μόνο αντιπροσωπεία και από τιμή σύνολο μπρος- πίσω 760€.
Τώρα επεξεργάζεται η monroe να βγάλει...λεει
Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε αν θα έρθουν Ελλάδα γιατί δεν ξέρουν αν θα τους συμφέρει λόγω χαμηλών πωλησεων αυτοκινήτου.Έχεις κάποιος άλλη πληροφορία;
-
Αφού δεν έχεις πάρει ακόμα το αυτοκίνητο, τι ψάχνεις αμορτισέρ δεν καταλαβαίνω.
Αν δε σε καίνε οι χώροι, υπάρχει και το swift. Αλλιώς άλλη εταιρία.
-
@antonakis said in Suzuki Baleno II:
Αφού δεν έχεις πάρει ακόμα το αυτοκίνητο, τι ψάχνεις αμορτισέρ δεν καταλαβαίνω.
Αν δε σε καίνε οι χώροι, υπάρχει και το swift. Αλλιώς άλλη εταιρία.
Σωστό και λογικό.. τόσο δύσκολο είναι να βρεις αμορτισέρ; Εντύπωση μου κάνει για 2023..1 φορά κάθε 100.000 αλλάζεις κιόλας αν είσαι λίγο νορμάλ (και λίγο.. όχι πολύ..)
Το αυτοκίνητο είναι σούπερ βολικό πάντως. Οι κάτοχοι ορκίζονται σε αυτό..
-
Το αμάξι που βρήκα είναι κοντά στα 100.000 Χιλ. Για αυτό τα σκέφτομαι όλα...
Suzuki Baleno II