-
Μου αρέσει και με τρομάζει το που έχει φτάσει η τεχνητή "νοημοσύνη".
-
δεν μου αρεσει που την ευβοια την εχουν κανει πουτανα
Εκδήλωση από τους IoYo LPman και Γιαπλές Παναγιώτης
Καμπιά Ευβοίας
Δημόσια · Οποιοσδήποτε εντός ή εκτός Facebook
Όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα, έτσι και στην κεντρική Εύβοια, τα βουνά κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εργοτάξιο αιολικών σταθμών.
Μόλις μία εβδομάδα πριν εγκαταστάθηκε ανεμολογικός ιστός στα Ομαλά, στο χωριό των Καμπιών. Μία μέρα μετά, εγκρίθηκε από το ΣτΕ το "έργο" που θα αποτελείται από 4 αιολικούς σταθμούς με 51 ανεμογεννήτριες στους δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου. Μέρος του έργου (27 ανεμογεννήτριες) θα βρίσκεται εντός περιοχής Natura, στην κορυφογραμμή Λεύκα δίπλα στην κορυφή της Δίρφης, στο ελατόδασος του Ξηροβουνίου και το 25% σε αναδασωτέες εκτάσεις. Πάνω από το χωριό Καμπιά προγραμματίζεται να εγκατασταθούν για αρχή 15 ανεμογεννήτριες.
Η Νότια Εύβοια έχει ήδη υποστεί καταστροφικό κορεσμό από βιομηχανικές αιολικές εγκαταστάσεις και τα συνοδά τους έργα. Στο δε βόρειο τμήμα του νησιού η πυρκαγιά του 2021, που προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή, θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας! Ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου που απέμεινε είναι η κεντρική λωρίδα του νησιού και έχουμε χρέος να παρεμποδίσουμε τη μετατροπή της σε βιομηχανικό πεδίο!
Για τον λόγο αυτό, προχωράμε σε αυτό το κάλεσμα προς ορειβατικούς-πεζοπορικούς συλλόγους, φορείς και φίλους του βουνού!
Με αφορμή την τοποθέτηση του ανεμολογικού ιστού στο χωριό των Καμπιών, καλούμε σε συνάντηση στο σημείο, για να αντισταθούμε συλλογικά και να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση αυτού του καταστροφικού "έργου".Το κοινό πρόγραμμα όλων των συμμετεχόντων φορέων και πολιτών:
- 11:00 συνάντηση στην πλατεία των Καμπιών
- 12:00 συνάντηση στα Ομαλά, ειρηνική διαμαρτυρία στο σημείο που έχει εγκατασταθεί ο ιστός, χαιρετισμός από τον πρόεδρο του χωριού των Καμπιών (Παναγιώτης Γιαπλές)
- 12:30 πλατεία Καμπιών, σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΕΟΣ Χαλκίδας, Τάσο Μπαλτά, και τον Εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων
- 13:00 διανομή φαγητού-καζάνι (δωρεάν) / ζωντανή μουσική
Σημαντικό:
Πρόκειται για περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος συγκέντρωση. Επομένως παρακαλείσθε όλοι να αποφύγετε τα πλαστικά μιας χρήσης!!!Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του κάθε συλλόγου, θα βρείτε στην ροή της παρούσας εκδήλωσης.*
Σύνδεσμος εκδήλωσης ΕΟΣ Χαλκίδας: https://www.facebook.com/events/418568277204098/
- Προς συμμετέχοντες συλλόγους:
- Αναρτήστε στην ροή το δικό σας event, ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα όλα τα προγράμματα των φορέων μαζί σε αυτή την σελίδα.
- Ενημερώστε μας κατά προσέγγιση για τον αριθμό των συμμετοχών για να υπολογιστούν οι μερίδες φαγητού.
-
Μαλακίες πολύχρωμες.
Κορμοράνοι ορειβάτες και άλλες παπαριές.
Σε όλο τον κόσμο βάζουν ανεμογεννήτριες.
Το θέμα είναι ΠΟΥ τις βάζουν, ΠΩΣ τις βάζουν και ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ όταν παλιώσουν.
Και βέβαια τι αντάλλαγμα παίρνουν οι τοπικές κοινωνίες.
Αλλά οι τοπικές κοινωνίες κοιτάνε τους κορμοράνους να αλλαξοφιλιώνται και δεν σκέφτονται την κοινή λογική.Τις βλακείες που γράφει το σχόλιο που ανέβασε ο γάτος, άκου ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ αιολικές εγκαταστάσεις....
Ξύστης αργόμισθος θα είναι αυτός που το σκέφτηκε...
Κόντρα στο κέρδος και οι γνωστές παπαριές.
Βέβαια δεν λέει ότι οι ανεμογεννήτριες έτσι και αλλιώς μπαίνουν στα δάση, οπότε θα μπαίνουν και στις αναδασωτέες.Αρα τα ερωτήματα είναι :
Εχει αιολικό δυναμικό η Εύβοια ? Βεβαίως πολύ.
Τι ποσοστό από αυτό το δυναμικό θα εξυπηρετήσει τις τοπικές κοινωνίες ? Το 5-10-20 % το πολύ.
Αρα θέλουμε αποζημίωση για το υπόλοιπο από το κράτος.
Δρόμους, φτηνό ρεύμα και διάφορα άλλα κοινωφελή και κοινόχρηστα.Πριν λίγο βρίσαμε στο ΦΒ μαζί με κάτι άλλους, πάλι κάποιους κορμοράνους που στενοχωριούνται γιατί γκρεμίζονται μονοκατοικίες της ανάγκης του 40 και του 50. Μάλιστα μία που μένει σε διπλανή πολυκατοικία, έχυνε μαύρο δάκρυ.
Εκείνη βέβαια αγόρασε σε γκρεμισμένη μονοκατοικία, αλλά της αρέσει οι άλλοι να μείνουν χαμηλά.
Τζάμπα μάγκες λοιπόν.
Ας της τετραπλασιάσουν τον ΕΝΦΙΑ και να τον αποδώσουν στους ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας για να μείνει έτσι. Τι όχι ? Μόνο τζάμπα μαγκιές ?Τυχαίνει να έχουμε στην ευρύτερη οικογένεια δύο παλιές διόροφες μονοκατοικίες. Η μία διατηρητέα. Η άλλη όχι. 320 τμ η πρώτη και 220 τμ η δεύτερη σύνολο. Βέβαια με 60 εκ εξωτερικούς τοίχους, δηλαδή η πρώτη έχει 64 τμ εξωτερικούς τοίχους και η άλλη 48 τμ. Το κόστος θέρμανσης της κάθε μίας είναι όσο θέλει μία πολυκατοικία 1000 τμ που είναι Γ ή Β+ κατηγορίας και όσο 3000 τμ αν είναι Α+.
Εννοείται ότι δεν έχει καμία επιδότηση για το κόστος συντήρησης που χρειάζεται ένα σπίτι 80-100 ετών.
-
#panta_simferoulis
οι αλλοι να πανε να ερωτευτουνε ε? -
Συμφερούλης γιατί ?
Εχω ή βάζω Α/Γ ?
Αλλά ξύστης ή πρόωρος 50άρης συνταξιούχος που θέλω την ησυχία μου και ας μειώνεται κάθε χρόνο ο πληθυσμός της περιοχής, δεν είμαι και τέτοιους ξύστες τους ξεμπροστιάζω.
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Συμφερούλης γιατί ?
Εχω ή βάζω Α/Γ ?
Αλλά ξύστης ή πρόωρος 50άρης συνταξιούχος που θέλω την ησυχία μου και ας μειώνεται κάθε χρόνο ο πληθυσμός της περιοχής, δεν είμαι και τέτοιους ξύστες τους ξεμπροστιάζω.
εντελως ομως...
δρομο να πηγαινεις γρηγορα στο εξοχικο σου και οι αλλοι χέαρκατ ε? -
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Συμφερούλης γιατί ?
Εχω ή βάζω Α/Γ ?
εντελως ομως...
δρομο να πηγαινεις γρηγορα στο εξοχικο σου και οι αλλοι χέαρκατ ε?Στο εξοχικό πηγαίνω ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ γρήγορα και άνετα, με τα σιτροέν μου....
Αλλά χέαρκατ για τους άλλους, είναι για τους φίλους σου που ανέβασες και αγωνιούν για τις ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Α/Γ.........
-
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Συμφερούλης γιατί ?
Εχω ή βάζω Α/Γ ?
εντελως ομως...
δρομο να πηγαινεις γρηγορα στο εξοχικο σου και οι αλλοι χέαρκατ ε?Στο εξοχικό πηγαίνω ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ γρήγορα και άνετα, με τα σιτροέν μου....
Αλλά χέαρκατ για τους άλλους, είναι για τους φίλους σου που ανέβασες και αγωνιούν για τις ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Α/Γ.........
οτιναναι απαντηση, ολοι στα π@π@ρι@μας αρκει οτι γινεται ναναι στη πορτα τους...
-
Ένα θα πω.
Γ@μω την ΔΕΗ(ουτσες)μπλου και τους ταχυφορτιστες της. -
@teo-mak said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ένα θα πω.
Γ@μω την ΔΕΗ(ουτσες)μπλου και τους ταχυφορτιστες της.Μα καλά έχεις tesla και πας σε οτιδήπωτε αλλο σε φορτιστή
Ε είσαι μουρλός
περα από την πλάκα υπάρχουν 100 App, 0 υποστήριξη αν υπάρχει πρόβλημα στον φορτιστη, 0 ενημέρωση αν κάποιος φορτιστής δεν λειτουργεί γενικά αν δεν έχεις tesla ειναι τραγικα τα πράγματα σε ταξίδι με ηλεκτρικο
-
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ένα θα πω.
Γ@μω την ΔΕΗ(ουτσες)μπλου και τους ταχυφορτιστες της.Μα καλά έχεις tesla και πας σε οτιδήπωτε αλλο σε φορτιστή
Ε είσαι μουρλός
περα από την πλάκα υπάρχουν 100 App, 0 υποστήριξη αν υπάρχει πρόβλημα στον φορτιστη, 0 ενημέρωση αν κάποιος φορτιστής δεν λειτουργεί γενικά αν δεν έχεις tesla ειναι τραγικα τα πράγματα σε ταξίδι με ηλεκτρικο
Βρίσκομαι στην μπουγατσουπολη και Τέσλα φορτιστές,γιοκ.
Μόνο τρίγωνα Πανοράματος. -
Ένα θα πω.
Ε είσαι μουρλός
Μόνο τρίγωνα Πανοράματος.παρει τεσλα πεταξει ταλασα
παρει μαζι με τρίγωνο και ενα τρικυκλο και γκυρίσει πίσω με πεντάλι
-
Ένα θα πω.
Ε είσαι μουρλός
Μόνο τρίγωνα Πανοράματος.παρει τεσλα πεταξει ταλασα
παρει μαζι με τρίγωνο και ενα τρικυκλο και γκυρίσει πίσω με πεντάλι
Μη μου βάζεις ιδέες και βρίσκομαι παρκαρισμενος δίπλα στο "Βέλος"....
-
Ένα θα πω.
Ε είσαι μουρλός
Μόνο τρίγωνα Πανοράματος.Μπουγατσες τρώμε εδώ πάνω...
όχι τοστ -
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ένα θα πω.
Ε είσαι μουρλός
Μόνο τρίγωνα Πανοράματος.Μπουγατσες τρώμε εδώ πάνω...
όχι τοστΟι ταξιτζήδες που είδα με Τέσλα δεν τρώνε μπουγάτσα;
-
Ακριβώς έξω από το γήπεδο του Ατρόμητου!!
Καλό κουράγιο στον δυστυχή κάτοχο. -
Πρέπει να μπουκαρει η αστυνομία στις αποθήκες όλων αυτών των κωλομαγαζιων....
Όλοι μέσα.....όλοι.Όσο υπάρχουν τέτοιες αποθήκες τόσο θα κλεβουν αλήτες
-
Τον σεβάστηκαν όμως, ούτε τζάμι δεν έσπασαν, με ένα 700-800αρι για καινούρια ζαντολαστιχα, σε μισή ωρίτσα το πήρε κι έφυγε...
-
ο τσιμεντόλιθος στην μέση στο πλαίσιο με πόνεσε.
-
Από κοντά ήταν σοκαριστικό!Ο άτυχης κάτοχος το είχε πένα,μέχρι δερμάτινα είχε μέσα και αγρατζουνιστο!Μιλαμε για μέρος πυκνοκατοικημένο και με ιδιαίτερη κίνηση,συνεργεία,ο παιδικός σταθμός και φυσικά το γήπεδο.Τι να πω
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]