-
Παίρνω σιγά σιγά προσφορές για ppf και αντιηλιακές μεμβράνες. Για Xpel που είναι υποτίθεται τοπ μάρκα, μου είπανε 700€ για ντύσιμο "μπικίνι" συν από 130€ έως 300€ (κεραμικές) για τις αντιηλιακές.
Μπικίνι = προφυλακτήρας, φανάρια, μισό καπώ και φτερά
Περιμένω αντίστοιχη προσφορά και για 3Μ.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
από 130€ έως 300€ (κεραμικές) για τις αντιηλιακές.
Οι Xpel οι κεραμικές έχουν 130ε στα 5 τζάμια εκτός από το παρμπρίζ
-
Ναι δε συγκράτησα αν είναι όλες κεραμικές οι xpel και απλά αλλάζει η τιμή ανάλογα τη σειρα. Από 130 έως 300 μου είπε πάντως.
Εγώ βάζω Llumar στο Αιγάλεω συνήθως. Είναι 4 άτομα που πιάνουν το αμάξι και σε ξεπετάνε σε μία ώρα και μέχρι στιγμής σε 4 αυτοκίνητα έχουν βγει πολύ καλές. Κόστος γύρω στα 230 αν θυμάμαι καλά για τη μεσαία σειρά που είναι μόνο UV κτλ. Όχι και ασφαλείας δηλ.
Ιδανικά πάντως θα ήθελα να τα κάνει όλα ένας. Να του πάω το αμάξι κατευθείαν μετά την αντιπροσωπεία και να πάω σε 2 μέρες να το πάρω έτοιμο.
-
Llumar στο Αιγάλεω είχα πάει και μου άφησε πολύ καλή εντύπωση , καθαρός και τακτοποιημένος χώρος , ευγενέστατος ο κύριος και πολύ καλή δουλειά .Αντίθετα με το βαγ****κη στην Θηβών που πήγα που επικρατούσε τρέλα - αναρχία και σκουπίδια παντού , το καλό είναι ότι έχει τιμές χώμα και τελειώνει γρήγορα το αμάξι. 3 αυτοκίνητα έχω πάει εκεί και απορώ ακόμα πως βγάζει άκρη εκεί μέσα .
-
@yem said in Toyota Corolla Cross:
Llumar στο Αιγάλεω είχα πάει και μου άφησε πολύ καλή εντύπωση , καθαρός και τακτοποιημένος χώρος , ευγενέστατος ο κύριος και πολύ καλή δουλειά .
Δεν είχα μείνει ευχαριστημένος,όταν χρειάστηκε η εφαρμογή της εφ' όρου ζωής εγγύηση που έδινε, γιατί μου είχε ξεκολήσει η μεμβράνη στο πίσω παρμπρίζ. Πλέον δίνουν περιορισμένη εγγύηση
Αντίθετα με το βαγ****κη στην Θηβών που πήγα που επικρατούσε τρέλα - αναρχία και σκουπίδια παντού , το καλό είναι ότι έχει τιμές χώμα και τελειώνει γρήγορα το αμάξι. 3 αυτοκίνητα έχω πάει εκεί και απορώ ακόμα πως βγάζει άκρη εκεί μέσα .
Σε βίντεο που έχει ανεβάσει, ψεκάζουν στα τζάμια το σαπουνόνερο που είναι απαραίτητο για την εφαρμογή, χωρίς καμία προστασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Έτσι τα νερά τρέχουν στις ταπετσαρίες ανεξέλεγκτα
-
Τα πλαστικά του ΨΨ λογικά θα λιώσουν τελευταία, μετά τις κατσαρίδες, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Οπότε εάν η εφαρμογή είναι σωστή, λίγα σαπουνόνερα δε θα λεγα οτι είναι deal breaker. Σίγουρα όμως λίγη περισσότερη τακτικότητα δε θα έβλαπτε.
-
Τα πλαστικά του ΨΨ λογικά θα λιώσουν τελευταία, μετά τις κατσαρίδες, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Οπότε εάν η εφαρμογή είναι σωστή, λίγα σαπουνόνερα δε θα λεγα οτι είναι deal breaker. Σίγουρα όμως λίγη περισσότερη τακτικότητα δε θα έβλαπτε.
Δεν είναι λίγα, είναι πολλά που περισσότερο επηρεάζουν τα ηλεκτρικά και λιγότερο τα πλαστικά. Φαντάσου κατά την τοποθέτηση μεμβράνης στο εμπρός παρμπρίζ να τρέχουν τα νερά πίσω από το ταμπλό...
-
Ναι οκ σε τέτοια περίπτωση θα είχαμε μεγάλο θέμα...απ' την άλλη τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά δεν είναι και τόσο ευαίσθητα. Εγώ τουλάχιστον δεν είχα ποτέ θέμα κάνοντας detailing με καθαριστικά, σκούπες υγρών, πινέλα κτλ.
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
Σε βίντεο που έχει ανεβάσει, ψεκάζουν στα τζάμια το σαπουνόνερο που είναι απαραίτητο για την εφαρμογή, χωρίς καμία προστασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Έτσι τα νερά τρέχουν στις ταπετσαρίες ανεξέλεγκτα
Καραγκιόζης οποιος δεν σεβεται την περιουσία του άλλου με τέτοιο σκαιό τρόπο!
-
Ναι οκ σε τέτοια περίπτωση θα είχαμε μεγάλο θέμα...απ' την άλλη τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά δεν είναι και τόσο ευαίσθητα. Εγώ τουλάχιστον δεν είχα ποτέ θέμα κάνοντας detailing με καθαριστικά, σκούπες υγρών, πινέλα κτλ.
Μα κι εγώ κάνω αλλά με αγάπη όπως κι εσύ. Αν δεις την δουλειά του θα εκπλαγείς!
-
Μια αφελής ερώτηση.. Μεμβράνες θέλετε να βάλετε επειδή δεν έχει φιμέ τζάμια ή επειδή δεν έχει μπροστά φιμέ τζάμια; Εαν θυμάμαι καλά το cc στη style έκδοση έχει πίσω φιμέ τζάμια. Εξάλλου, μπροστά νομίζω για λόγους ασφάλειας δεν επιτρέπεται. Σε κάθε περίπτωση 9 στα 10 αυτοκίνητα με μεμβράνες που βλέπω στον δρόμο έχουν φουσκάλες και φαίνονται τόσο αντιαισθητικά που αναρωτιέμαι γιατί να το κάνεις αυτό στο αυτοκίνητο σου.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εαν θυμάμαι καλά το cc στη style έκδοση έχει πίσω φιμέ τζάμια. Εξάλλου, μπροστά νομίζω για λόγους ασφάλειας δεν επιτρέπεται.
Φυσικά και επιτρέπονται μεμβράνες μπροστά, εφόσον είναι εντός του νόμιμου % διαπερατότητας. Ακόμα και στο παρμπριζ επιτρέπεται. Όσο για τα φυμέ τζάμια πίσω δεν είναι το ίδιο, δεν κόβουν την ζέστη μόνο UV.
-
Είχα την εντύπωση ότι τα φιμέ τζάμια είναι τα εργοστασιακά, δηλαδή βαμμένο γυαλί (όπως τα γυαλία ηλίου) και μεμβράνη τοποθετείται όταν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης εργοστασιακού. Δεν γνώριζα ότι έχουν διαφορετικές ιδιότητες. Πάντως αυτά τα φουσκαλιασμένα τζάμια που βλέπω υποθέτω είναι μεμβράνες με πεπερασμένη ημερομηνία λήξης.
-
Οι περισσότεροι σοβαροί εγκαταστάτες και οι σοβαρές μάρκες έχουν εφ' όρου ζωής εγγυήσεις. Είναι λιγο μαρκετινίστικο αυτό αλλά ας πουμε ότι με μια στοιχειώδη συντήρηση η μεμβράνη δεν έχει λόγο να πάθει ποτέ τίποτα.
Κατά τα άλλα όπως ειπώθηκε η μεμβράνη έχει εντελώς άλλες ιδιότητες απ' ότι τα μαμίσια σκούρα κρύσταλλα. Εγώ πάντα βάζω μαμά φιμέ και από πάνω μεμβράνη.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως αυτά τα φουσκαλιασμένα τζάμια που βλέπω υποθέτω είναι μεμβράνες με πεπερασμένη ημερομηνία λήξης.
Μάλλον είναι μεμβράνες με κακή τοποθέτηση. Από το 1993 που οδηγώ έχω βάλει μεμβράνες σε 11 αυτοκίνητα και δεν είχα ούτε μια φουσκάλα σε κανένα από αυτά.
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
Αντίθετα με το βαγ****κη στην Θηβών που πήγα που επικρατούσε τρέλα - αναρχία και σκουπίδια παντού , το καλό είναι ότι έχει τιμές χώμα και τελειώνει γρήγορα το αμάξι. 3 αυτοκίνητα έχω πάει εκεί και απορώ ακόμα πως βγάζει άκρη εκεί μέσα .
Και στα 3 αυτοκίνητα που πήγα ο εγκαστάτης (ένας ψιλός - γεροδεμένος - καραφλός) πρόσεχε αρκετά άλλα γενικά η λειτουργία και φιλοσοφία του μαγαζιού ΔΕΝ... Η τιμή ήταν και είναι μεγάλο κίνητρο.
Επίσης βρήκα μια τρίχα /κλωστή (?) στο πίσω τζάμι και αλλάχτηκε άμεσα χωρίς σχόλια και γκρίνια.
Στον ίδιο χώρο κάνουν και μεμβρανες αμαξώματος και λίγο παρά πέρα κάνουν φανοποιείες... Στον ίδιο χώρο με detailing... . Το πρωί μπορεί να ψήνει και καφέδες -
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Κυριοι…
Εμπρός δεν επιτρέπεται παρά μονο υπό κάποια παραθυράκια να βάλετε μεμβράνες.Επιτρέπετε εφόσον η διαπερατότητα φωτός ειναι >80%. Υπάρχουν πλεον μεμβράνες που καλυπτουν αυτη την προδιαγραφή. Είχα βάλει σε Μινι, Ζ4 και 116.
-
Όχι Φανη.
Ο νόμος είναι σαφής. Δεν επιτρέπεται τίποτα παρά μονο ΑΝ…
Ούτε το διάφανο.Ρε συ Παναγιώτη, φυσικά και επιτρέπεται, είναι ξεκάθαρος ο Κ.Ο.Κ!! Μπορείς να βάλεις ό,τι θες, αρκεί η διαπερατότητα φωτός να είναι άνω του 75%.
Μάλιστα ειναι 75% και όχι 80% όπως θυμόμουν.
-
Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες. -
Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ως προς το συντελεστή μετάδοσης φωτός των πίσω πλευρικών υαλοπινάκων και του οπίσθιου ανεμοθώρακα.
-
Υαλοπίνακας με ένδειξη «V» δεν εμπίπτει σε περιορισμούς αναφορικά με το συντελεστή μετάδοσης φωτός.
-
-
Έχεις δίκιο… άλλαξε ο νόμος, και δεν το πήρα χαμπάρι.
Εχει αλλάξει πολλά χρόνια όμως, πάνω από 10. Το θυμάμαι γιατί το συζήταγα τότε με αυτόν που είχε τις vkool και ήθελα προσφορά για το bmwforum.
-
Όλοι οι εγκαταστάτες που βάζουν αντιηλιακές μεμβράνες εκτός από τις σαπουνάδες,βγάζουν και τα πάνελ από τις πόρτες για την τοποθέτηση ή υπάρχουν και κάποιοι που τις βάζουν χωρίς να χρειαστεί αυτή η διαδικασία;
Toyota Corolla Cross