-
Καλημέρα σε όλους. Σειρά μου να βάλω και εγώ ένα δίλημμα.
Maximum budget 45,000 ευρώ περίπου (όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο).
Τι ψάχνω: ένα C-suv το οποίο πρωτίστως να μου αρέσει εμφανισιακά. Να έχει καλούς χώρους, presence, και καλό εξοπλισμό. Η τετρακίνηση δεν με ενδιαφέρει. Δεν σκοπεύω να οδηγήσω το αμάξι σε οτιδήποτε άλλο εκτός από άσφαλτο. Το SUV το θέλω για τους χώρους και για την άνετη, ψηλή θέση οδήγησης.
-
Renault Arkana. Μου αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί. Τρελαίνομαι για το coupe σχήμα του. Κοιτάω την πλήρως υβριδική έκδοση με τα 145 άλογα. Το έχω οδηγήσει δύο φορές. Την πρώτη φορά μου άφησε κάκιστη εντύπωση, την δεύτερη φορά καλύτερη. Με μέτριο εξοπλισμό (έχουν κόψει πάρα πολλά) το βρίσκω γύρω στα 38.
-
Hyundai Tucson. Στην έκδοση με τα 230 άλογα, full hybrid. Πολύ πιο ολοκληρωμένο αμάξι από το Arkana. Θεωρώ πω είναι σε όλα καλύτερο. Δυστυχώς δεν το έχω οδηγήσει ακόμη. Το Renault (και γενικά τα Ευρωπαϊκά) το προτιμώ σε design. Αλλά από τα Ασιατικά, το Tucson είναι το πιο συμπαθητικό σε σχήμα (για εμένα). Με καλό εξοπλισμό (συν 1-2 έξτρα) πάει στα 45.
-
Το Kia Sportage είναι copy-paste με το παραπάνω. Αλλά δεν το βάζω στην εξίσωση γιατί δεν μου αρέσει σαν σχέδιο.
-
Μου αρέσει αρκετά και η Tonale, αλλά για να την πάρει κανείς "σωστή" πρέπει να δώσει παραπάνω από 50 χιλιάδες. Πάρα πολλά χρήματα...
Γενική παρατήρηση: γιατί οι εξοπλισμοί των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι τόσο μα τόσο τραγικοί? ΟΚ, καταλαβαίνω πως η αγοραστική δύναμη δεν είναι αντίστοιχη του εξωτερικού. Και πως οι φόροι είναι πολλαπλάσιοι. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: Αν εγώ είμαι περίεργος, εκκεντρικός, κλπ και θέλω να φορτώσω το αμάξι μου με οτιδήποτε υπάρχει, γιατί να μην μπορώ να το κάνω? Και ας πάει όπου θέλει η τιμή. Ας έχουν τον επιπλέον εξοπλισμό διαθέσιμο ως έξτρα, και ας δώσουν τη δυνατότητα παραμετροποίησης. Αλλά βλέπω ότι πολλές αντιπροσωπείες δεν δίνουν καν αυτή τη δυνατότητα. Δηλαδή διάφορα έξτρα που υπάρχουν στο εξωτερικό, δεν σου δίνουν καν τη δυνατότητα να τα παραγγείλεις. Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω!
Ας κάνουμε μια ωραία κουβέντα...
-
-
https://configurator.citroen.gr/models/new-c5-aircross-hybrid/configurator.html/Design
Εχει και κάτι εκπτώσεις. Είναι με 225 άλογα.
Με 180 είναι 2000 κάτω με 225 και στην τελευταία έκδοση είναι 2000 επάνω.Αφού φτάνεις σε αυτά τα λεφτά, θα πάρεις οπωσδήποτε plug-in για να έχεις τεχνολογία για τα επόμενα 10 χρόνια και ηλεκτροκίνηση χωρίς δεσμεύσεις.
Υπάρχουν και τα αδέλφια του 3008, Γκράντλαντ, DS7, που πάνε και στα 300 άλογα, αλλά και άλλες μάρκες στο εύρος 42-55000.
-
Νissan Qashqai e-power, full hybrid 190hp, έκδοση N-Connecta (τα έχει σχεδόν όλα), 43.690 +550 μεταλλ. χρώμα.
-
θα ηθελα πολυ να σου ελεγα 3008 225 allure plus
αλλα- βλεπω οτι κοστιζει πλεον 51500 την ωρα που το 300αρι εχει 53500 και ειναι 4κινητο και gt εκδοση με full εξοπλισμο
- η pug εχει κρατησει το δικο μου 300αρι 4 μηνες ηδη χωρις δυνατοτητα να το επισκευασει
οποτε μπορω να σου πω καταρχας να μην παρεις οτιδηποτε γαλλικο
σκανε τα θεματα βροχη, καθε μερα και κατι αλλο βγαινει, ειτε για βενζινοκινητα ειτε για πετρελαια
απο οξω κουκλα, απο μεσα πανουκλαη πρωτη μου επιλογη θα ηταν καποια mazda. εξαιρετικης ποιοτητας αυτοκινητα, απο εμφανιση μεχρι συναρμογη. cx-30 τετρακινητο.
σε ποιο κυκλοφορημενα πλεον εγω θα πηγαινα σε αυτα τα χρηματα σε tiguan r-line αυτοματο και ισως τετρακινητο. -
@gatoz said in Ευχάριστα διλλήματα SUV:
η πρωτη μου επιλογη θα ηταν καποια mazda. εξαιρετικης ποιοτητας αυτοκινητα, απο εμφανιση μεχρι συναρμογη. cx-30 τετρακινητο
+1
-
@razumikhin said in Ευχάριστα διλλήματα SUV:
Δηλαδή διάφορα έξτρα που υπάρχουν στο εξωτερικό, δεν σου δίνουν καν τη δυνατότητα να τα παραγγείλεις. Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω!
Μπορείς να δοκιμάσεις σε όποια εταιρεία καταλήξεις να παραγγείλεις κάτι έξτρα. Προφανώς αν ικανοποιηθεί το αίτημά σου πας σε custom παραγγελία με άγνωστα μεγάλο χρόνο παράδοσης.
Το μεγάλο πρόβλημα ειδικά για την Ελλάδα, είναι ότι τα έξτρα αυξάνουν πολύ το τέλος ταξινόμησης, οπότε το αμάξι μπορεί να καταλήξει να είναι μη συμφέρον... π.χ. για ένα extra που κοστίζει τιμοκατάλογο 1.000€, η τελική τιμή μπορεί να αυξηθεί 2.500€. Και η μπάλα ξεφεύγει εύκολα.
-
α, στην λιστα του 'δεν' θα εβαζα και τους πασατεμπους της τουοτα.
να εχεις τωρα λεμε ενα σκασμο λεφτα να δωσεις για ροδα και να παρεις χουβερ με ροδες που καθαριζει τις γωνιες απο τα χνουδια. -
αλλα- βλεπω οτι κοστιζει πλεον 51500 την ωρα που το 300αρι εχει 53500 και ειναι 4κινητο και gt εκδοση με full εξοπλισμο
- η pug εχει κρατησει το δικο μου 300αρι 4 μηνες ηδη χωρις δυνατοτητα να το επισκευασει
σκανε τα θεματα βροχη, καθε μερα και κατι αλλο βγαινει, ειτε για βενζινοκινητα ειτε για πετρελαια
απο οξω κουκλα, απο μεσα πανουκλαη πρωτη μου επιλογη θα ηταν καποια mazda. εξαιρετικης ποιοτητας αυτοκινητα, απο εμφανιση μεχρι συναρμογη. cx-30 τετρακινητο.
σε ποιο κυκλοφορημενα πλεον εγω θα πηγαινα σε αυτα τα χρηματα σε tiguan r-line αυτοματο και ισως τετρακινητο.Γελάσαμε πάλι...
Να πληρώνει φόρο πολυτελείας 440 τον χρόνο για 180 ατμοσφαιρικά ψοφίμια και να έχει και 8800 τεκμήριο, όσο ένα σπίτι 150-200 τμ.
Το τιγκουάν είναι αρχαίο, βγαίνει καινούργιο που φαίνεται βέβαια πιο αρχαίο...
-
@criuser said in Ευχάριστα διλλήματα SUV:
σε ποιο κυκλοφορημενα πλεον εγω θα πηγαινα σε αυτα τα χρηματα σε tiguan r-line αυτοματο και ισως τετρακινητο.Γελάσαμε πάλι...
Να πληρώνει φόρο πολυτελείας 440 τον μήνα για 180 ατμοσφαιρικά ψοφίμια και να έχει και 8800 τεκμήριο, όσο ένα σπίτι 150-200 τμ.
θα εχει αμαξι τουλαχιστον.
οχι αναμνησεις. -
- Renault Arkana.
- Hyundai Tucson.
- Το Kia Sportage
- Μου αρέσει αρκετά και η Tonale,
Γενική παρατήρηση: γιατί οι εξοπλισμοί των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι τόσο μα τόσο τραγικοί? Ας έχουν τον επιπλέον εξοπλισμό διαθέσιμο ως έξτρα, και ας δώσουν τη δυνατότητα παραμετροποίησης. Αλλά βλέπω ότι πολλές αντιπροσωπείες δεν δίνουν καν αυτή τη δυνατότητα. Δηλαδή διάφορα έξτρα που υπάρχουν στο εξωτερικό, δεν σου δίνουν καν τη δυνατότητα να τα παραγγείλεις.
Από τα 4 που λές, σαφώς το Tuscon. Το Arkana είναι μια κατηγορία κάτω σε πλαίσο, αναρτήσεις κλπ. Τονάλε επίσης πολή καλή, αλλά πανάκριβη.
Όσο για τους εξοπλισμούς, πάντα έτσι ήταν και έχει να κάνει κυρίως με την εταιρία. Κυρίως οι Ασιάτες έχουν πακέτα και δεν σε αφήνουν να βάλεις πολλά έξτρα ή τα έχουν ως πακέτα και ο αντιπρόσωπος επίσης μπορεί να αποκλείσει πακέτα. Εαν πας π.χ. σε BMW, VW, Alfa, κλπ. μπορείς να χτίσεις το αυτοκίνητο όπως θές. Εϊναι θέμα φιλοσοφίας και γραμμής παραγωγής.
-
Να πληρώνει φόρο πολυτελείας 440 τον μήνα για 180 ατμοσφαιρικά ψοφίμια και να έχει και 8800 τεκμήριο, όσο ένα σπίτι 150-200 τμ.
θα εχει αμαξι τουλαχιστον.
οχι αναμνησεις.Εσύ έχεις αναμνήσεις γιατί είσαι υπό τιμωρία.
-
https://configurator.citroen.gr/models/new-c5-aircross-hybrid/configurator.html/Design
Με 180 είναι 2000 κάτω με 225 και στην τελευταία έκδοση είναι 2000 επάνω.Αφού φτάνεις σε αυτά τα λεφτά, θα πάρεις οπωσδήποτε plug-in για να έχεις τεχνολογία για τα επόμενα 10 χρόνια και ηλεκτροκίνηση χωρίς δεσμεύσεις.
Υπάρχουν και τα αδέλφια του 3008, Γκράντλαντ, DS7, που πάνε και στα 300 άλογα, αλλά και άλλες μάρκες στο εύρος 42-55000.
Θέλω να αποφύγω τα plug-in hybrid και γενικότερα οτιδήποτε έχει πρίζα. Δεν έχω δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι μου (δεν έχω καν γκαράζ - εφόσον αγόραζα αυτοκίνητο θα μίσθωμα γκαράζ με το μήνα).
Επίσης έχω την αίσθηση πως δεν υπάρχει σχετική ακόμη υποδομή σε εθνικό επίπεδο. -
Αν είναι να πάει σε Tiguan, καλύτερα να δει Formentor o άνθρωπος, να του αρέσει όταν το βλέπει παρκαρισμένο τουλάχιστον.
-
Θέλω να αποφύγω τα plug-in hybrid και γενικότερα οτιδήποτε έχει πρίζα. Δεν έχω δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι μου (δεν έχω καν γκαράζ - εφόσον αγόραζα αυτοκίνητο θα μίσθωμα γκαράζ με το μήνα).
Επίσης έχω την αίσθηση πως δεν υπάρχει σχετική ακόμη υποδομή σε εθνικό επίπεδο.Η πρίζα για τα plug-in δεν είναι αναγκαία. Θεωρητικά μπορεί να κινηθεί χωρίς να φορτιστεί ποτέ. Απλά μια φορά την εβδομάδα μπορείς να πηγαίνεις κάπου και να την φορτίζεις.
Εχεις όμως 50 χλμ κάθε μέρα τζάμπα.
Είναι εύκολο να πας για καφέ σε ένα μαγαζί που έχει φόρτιση για 2 ώρες.
-
Το προφανές : Bmw Χ1 , τη λογική επιλογή Tuscon , το πλήρες CX-30 σε τετρακίνητο, και από το group, to formentor.
Το arkana είναι μία κατηγορία κάτω συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα και με μηχανολογία πρωτοεμφανιζόμενη , η οποία θα με άγχωνε κάπως προσωπικά , χωρίς βέβαια να σημαίνει τίποτα αυτό.
-
Εχεις όμως 50 χλμ κάθε μέρα τζάμπα.
Μόνο εαν βρει να φορτίση δωρεάν...κάτι όλο και δυσκολότερο όσο περνάει ο καιρός. Και έχει καλύτερα PHEV, με αυτονομία μέχρι και 100χλμ.
-
Επίσης έχω την αίσθηση πως δεν υπάρχει σχετική ακόμη υποδομή σε εθνικό επίπεδο.βασικα εχεις λαθος...
θα το κρατησεις καποια χρονια και οι υποδομες πολυ γρηγορα θα υπαρξουν αναγκαστικα και μαλιστα προσβασιμες για ολους. ειναι μονοδρομος. -
@pgp737ng said in Ευχάριστα διλλήματα SUV:
Θα κοίταζα και το νέο Corolla cross στην θέση σου.
αχαχαχαχ
αχαχαχαχαχαχ
ανεβασμενο psa? κανε εναν υπερηχο αλλα πρεπει να μπει και δαχτυλο.... -
@pgp737ng said in Ευχάριστα διλλήματα SUV:
Θα κοίταζα και το νέο Corolla cross στην θέση σου.
Ναι στην πόλη θα κυκλοφορεί στην λωρίδα των τρόλει...
-
Μόλις δεις το Χ1 από κοντά θα το κλείσεις θεωρώ. Καλορίζικο.
Ευχάριστα διλλήματα SUV