-
Φίλος με Yaris cross 2 μηνών, έμεινε σε μία εβδομάδα 2 φορές από την μικρή μπαταρία. Την δεύτερη φορά τους το άφησε αγανακτισμένος, για να λύσουν το πρόβλημα, καθώς και για ένα τρίξιμο ανάμεσα στο παρμπρίζ και το ταμπλό.
Τελικά του είπαν ότι το πρόβλημα ήταν από τον συναγερμό και το τρίξιμο στο ταμπλό, ήταν από το καλώδιο που περάσανε από από την αριστερή κολώνα στην δεξιά, από εκείνο το σημείο, για τους ογκομετρικούς αισθητήρες.
-
@ektoras said in toyota yaris chic 2022 θεμα με την μπαταρια:
Φίλος με Yaris cross 2 μηνών, έμεινε σε μία εβδομάδα 2 φορές από την μικρή μπαταρία. Την δεύτερη φορά τους το άφησε αγανακτισμένος, για να λύσουν το πρόβλημα, καθώς και για ένα τρίξιμο ανάμεσα στο παρμπρίζ και το ταμπλό.
Τελικά του είπαν ότι το πρόβλημα ήταν από τον συναγερμό και το τρίξιμο στο ταμπλό, ήταν από το καλώδιο που περάσανε από από την αριστερή κολώνα στην δεξιά, από εκείνο το σημείο, για τους ογκομετρικούς αισθητήρες.
δευτερα θα τους το παω, αλλο θεμα προς το παρων δεν εχω ! αυτο φτανει και περισσευει -
-
Μην αγχώνεσαι, σίγουρα θα είναι κάτι απλό.
Απλά, μην δεχτείς την εύκολη απάντηση "ναι, δεν μας έβγαλε κάποιο σφάλμα", "ναι, είστε έτοιμη τώρα, θα το παρακολουθούμε" αλλά επέμεινε, τριξ'τους ευγενικά τα δόντια και ζητά να σεβαστούν την ταλαιπωρία σου. Εκτός αν είστε τόσο chic και εσείς, και τα μαστορια θέλουν να σας ξαναβλέπουν (σεβαστό και αυτό) και σας πηγαινοφέρνουν άσκοπα. Its a possibility -
Πολύ συχνά συμβαίνει αυτό από συναγερμούς λόγω κάποιας λάθος σύνδεση ή μ@λακίας του ηελκτρολόγου που τον έβαλε.
-
Πάντως τα full hybrid του ομίλου Hyundai/Kia έχουν ένα κουμπί στο ταμπλώ,αριστερά του τιμονιού,που μπορεί λίγο να φορτίσει την μικρή μπαταρία.
Το είδα σε βιντεάκια και το είδα και αυτοπροσώπως σε Kia niro. Λειτουργεί σαν starter,καλή φάση. -
@v_a said in toyota yaris chic 2022 θεμα με την μπαταρια:
Μην αγχώνεσαι, σίγουρα θα είναι κάτι απλό.
Απλά, μην δεχτείς την εύκολη απάντηση "ναι, δεν μας έβγαλε κάποιο σφάλμα", "ναι, είστε έτοιμη τώρα, θα το παρακολουθούμε" αλλά επέμεινε, τριξ'τους ευγενικά τα δόντια και ζητά να σεβαστούν την ταλαιπωρία σου. Εκτός αν είστε τόσο chic και εσείς, και τα μαστορια θέλουν να σας ξαναβλέπουν (σεβαστό και αυτό) και σας πηγαινοφέρνουν άσκοπα. Its a possibilityεγω ειμαι φουλ ασχετη ! ο πατερας μου απο την αλλη τρελα εκνευρισμενος 22.000ε δεν τα λες και λιγα και να εχει αυτο το θεμα. θα τον αφησω να παει να κανει λιγο φασαρια ! και τωρα που εχω μια ιδεα θα του πω να κοιταξει αυτα τα σημεια να τελειωνει η ταλαιπωρια !
-
Μην στεναχωριέσαι, κάνε ότι σου είπαν οι προηγούμενοι μύστες και όλα καλά θα πάνε
-
Όπως έχουμε ξαναπεί, νομίζω, είναι ειρωνία/τραγικό, να έχει το αυτοκίνητο ένα κάρο μπαταρίες, και να μην μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως jump start.
Επίσης, τα φώτα στο πορτ παγκάζ, δεν είναι led?Αν ναι, τότενες είναι υπερβολικό να αδειάζει η μπαταρία έστω και αναμμένο το φως όλη νύχτα.Εκτός αν δεν αδειάζει και απλά επειδή(ς) πέφτει ελαφρώς η τάση (αυτοκτονίας) δεν αφήνει ο εγκέλαδος να γυρίσει η μίζα (και όμως γυρίζει). -
@mastoras78 said in toyota yaris chic 2022 θεμα με την μπαταρια:
Μην στεναχωριέσαι, κάνε ότι σου είπαν οι προηγούμενοι μύστες και όλα καλά θα πάνε
ευχαριστω θα σας πω αυριο τι θα μου πουν !
-
@bassstarlet said in toyota yaris chic 2022 θεμα με την μπαταρια:
Όπως έχουμε ξαναπεί, νομίζω, είναι ειρωνία/τραγικό, να έχει το αυτοκίνητο ένα κάρο μπαταρίες, και να μην μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως jump start.
Επίσης, τα φώτα στο πορτ παγκάζ, δεν είναι led?Αν ναι, τότενες είναι υπερβολικό να αδειάζει η μπαταρία έστω και αναμμένο το φως όλη νύχτα.Εκτός αν δεν αδειάζει και απλά επειδή(ς) πέφτει ελαφρώς η τάση (αυτοκτονίας) δεν αφήνει ο εγκέλαδος να γυρίσει η μίζα (και όμως γυρίζει).δεν ξερω τι να πω αλλα ειναι τρομακτικο να συμβαινει . -
-
Για να έχει μείνει τρεις φορές από μπαταρία και μάλιστα με μία μέρα σε ακινησία, αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη κατανάλωση κάπου στο αυτοκίνητο.
Συναγερμοί, φωτάκια και διάφορα τέτοια έχουν πολύ μικρές καταναλώσεις.
Οπότε αλλού υπάρχει το πρόβλημα και χρειάζεται ψάξιμο.
-
@storm said in toyota yaris chic 2022 θεμα με την μπαταρια:
Για να έχει μείνει τρεις φορές από μπαταρία και μάλιστα με μία μέρα σε ακινησία, αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη κατανάλωση κάπου στο αυτοκίνητο.
Συναγερμοί, φωτάκια και διάφορα τέτοια έχουν πολύ μικρές καταναλώσεις.
Οπότε αλλού υπάρχει το πρόβλημα και χρειάζεται ψάξιμο.
εχουν κανει διαγνωση τις προηγουμενες 2 και δν βρηκαν τπτ υποτιθεται. δεν ξερω εχω απογοητευτει
-
Ε, αφού δεν βρήκαν τίποτα, τότε γιατί μένει από ρεύμα το αυτοκίνητο;
Μήπως δεν φορτίζει σωστά;
Περιμένουμε τι θα σου πουν αύριο. -
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να μπει πάνω στην μπαταρία ένας tester για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η μπαταρία να έχει εργοστασιακό πρόβλημα.
Έχουν τα συνεργεία διαγνωστικά μπαταριών; Μπαίνει η μπαταρία σε εγγύηση;
-
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να μπει πάνω στην μπαταρία ένας tester για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η μπαταρία να έχει εργοστασιακό πρόβλημα.
Έχουν τα συνεργεία διαγνωστικά μπαταριών; Μπαίνει η μπαταρία σε εγγύηση;
Η μπαταρία έχει εγγύηση 11 χρόνια storm (αν μιλάμε για την μπαταρία της υβριδικής κίνησης), κάποια αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο λογικά tester για την μπαταρία θα έχουν. Μπορεί απλά να την πάτησε η Toyota με ελαττωματικές μπαταρίες (παγωμένε7 θυμάσαι τις fiam???)
-
Ουπς. Κάτσε γιατί εγώ με τα hybrid δεν έχω και πολλές γνώσεις.
Ποια μπαταρία ξεφόρτισε εντελώς μέσα σε μία μέρα;
Δεν αφορά την απλή την 12βολτη;Για αυτό έχω τσακωθεί με όλα αυτά τα μπαταριοκίνητα.
-
Ουπς. Κάτσε γιατί εγώ με τα hybrid δεν έχω και πολλές γνώσεις.
Ποια μπαταρία ξεφόρτισε εντελώς μέσα σε μία μέρα;
Δεν αφορά την απλή την 12βολτη;Για αυτό έχω τσακωθεί με όλα αυτά τα μπαταριοκίνητα.
Δεν έχω προλάβει να το διαβάσω το νήμα, storm.
3ημερο, λίγο οι Δημητρηδες, λίγο ευκαιρία να ευχαριστήθουμε τα διαολακια μας με την γυναίκα. Έπεσε αποχή, χαχαχα -
@nickthetrib για την 12βολτη μπαταρία μιλάει, όχι την υβριδική....αλλίμονο!!
@storm η 12βολτη μπαταρία έχει 3 χρόνια εγγύηση, εαν θυμάμαι σωστά.ΥΓ: άσχετο ελαφρώς αλλά κάποτε ειχαμε μια Alfa Romeo Alfetta 1.8. Εξαιρετικό αυτοκίνητο όμως μια βλακεία που είχε ήταν ένα πανέμορφο αναλογικό ρολόι στο ταμπλό. Αυτό το ρολόι λοιπόν τράβαγε τόσο ρεύμα που εαν το αυτοκίνητο έμενε ακίνητο για πάνω από 5 ημέρες, άδειαζε την μπαταρία...αχαχα!! Βάλαμε ένα διακοπτάκι να το κλείνουμε και ησυχάσαμε.
-
Λοιπόν το διάβασα όλο το νήμα.
Σίγουρα έχει από κάπου διαρροή και αδειάζει η κλασική 12βολτη.
Όπως είπαν και παραπάνω πρέπει να μπει σε mode "κόψτε τον κωλο σας και βρείτε που είναι η διαρροή."
Επίσης μέγα λάθος να έχει την υβριδική μπαταρία που δουλεύει σαν γεννήτρια για μια σειρά πράγματα (τιμόνια, αιρ κον κλπ) να μην παίζει και το ρόλο μπαταρία που τροφοδοτεί την μίζα -
@nickthetrib said in toyota yaris chic 2022 θεμα με την μπαταρια:
Επίσης μέγα λάθος να έχει την υβριδική μπαταρία που δουλεύει σαν γεννήτρια για μια σειρά πράγματα (τιμόνια, αιρ κον κλπ) να μην παίζει και το ρόλο μπαταρία που τροφοδοτεί την μίζα
Δεν έχουν μίζα τα υβριδικά! Η 12βολτη είναι για τα αξεσουάρ και για να "ξυπνήσει" το υβριδικό σύστημα να κάνει τους ελέγχους πριν ενεργοποιηθεί.
toyota yaris chic 2022 θεμα με την μπαταρια