-
Μήπως εννοείς ότι σταματάνε το αυτοκίνητο οι αισθητήρες όταν ανιχνευτεί πιθανή πρόσκρουση?
Αν τους απενεργοποιήσεις κάνει η κάμερα από μόνη της τέτοια λειτουργία στο T-Roc?Εγώ πήγα να χτυπήσω σε ένα δεντράκι σε ένα σημείο που ήταν σφηνωτά αρκετά και με σταμάτησε. Δεν ξέρω αν το κάνουν οι αισθητήρες. Πάντως του πατέρα μου που έχει το troc 1.6 άνευ κάμερας δεν το κάνει και δεν σταματάει γιατί έχω σταθεί από πίσω σε παρκάρισμα για να μη χτυπήσει το από πίσω αμάξι και το troc του δεν σταμάτησε.
Ενδιαφέρον. Πρώτη φορά ακούω τέτοια λειτουργία από κάμερα, είχα την εντύπωση ότι είναι μόνο για οπτική απεικόνιση και τα άλλα τα κάνουν αισθητήρες.
Εάν έχεις όρεξη κάποια στιγμή να πειραματιστείς, απενεργοποίησε τους αισθητήρες να δεις αν θα σταματήσει μόνο με την κάμερα.Προσοχή μη χτυπήσεις πουθενά και σε πάρω στο λαιμό μου.
-
Μήπως εννοείς ότι σταματάνε το αυτοκίνητο οι αισθητήρες όταν ανιχνευτεί πιθανή πρόσκρουση?
Αν τους απενεργοποιήσεις κάνει η κάμερα από μόνη της τέτοια λειτουργία στο T-Roc?Εγώ πήγα να χτυπήσω σε ένα δεντράκι σε ένα σημείο που ήταν σφηνωτά αρκετά και με σταμάτησε. Δεν ξέρω αν το κάνουν οι αισθητήρες. Πάντως του πατέρα μου που έχει το troc 1.6 άνευ κάμερας δεν το κάνει και δεν σταματάει γιατί έχω σταθεί από πίσω σε παρκάρισμα για να μη χτυπήσει το από πίσω αμάξι και το troc του δεν σταμάτησε.
Ενδιαφέρον. Πρώτη φορά ακούω τέτοια λειτουργία από κάμερα, είχα την εντύπωση ότι είναι μόνο για οπτική απεικόνιση και τα άλλα τα κάνουν αισθητήρες.
Εάν έχεις όρεξη κάποια στιγμή να πειραματιστείς, απενεργοποίησε τους αισθητήρες να δεις αν θα σταματήσει μόνο με την κάμερα.Προσοχή μη χτυπήσεις πουθενά και σε πάρω στο λαιμό μου.
Αυτό μου το έκανε και εμένα στο Leon πριν 2 εβδομάδες σε πάρκινγκ πυλωτης
Έκανα όπισθεν και κοκκαλωσε γιατί έπιανε την κολώνα πίσω δεξιά που το βάζω αρκετά ξυστά
Δεν ξέρω αν είναι bug or a feature
Στο καντράν εμφάνισε επικίνδυνος ελιγμός νομίζω, μου βγήκε ο αυχένας
Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια τεχνολογία εκτός από το αυτόματο φρενάρισμα με το εμπρός ρανταρ ( στο group εννοώ που έχουν κάμερα) -
δεν πειραζει.δεν προκειται να καταλαβεις και ποτε με τους γερμανους τι προσπαθουν να κανουν.ενα ειναι σιγουρα.καποια στιγμη θα χαλασει και θα σου ζητησουν μια περιουσια και τοτε θα πεις μεσα σου καλυτερα να περνα κορεατικο
-
εβγαινα τις προάλες από το parking μου και ερχόταν αλλο όχημα τον είδα αλλά πριν προλάβω να φρενάρω, φρέναρε αυτό για μένα.
νομίζω είναι κάτι που το έχουν πολλά καινούργια αυτοκίνητα. δεν γνωριζω αν χρησιμοποιει την κάμερα ή τους αισθητήρες. νομιζω τους αισθητήρες αλλά δεν είμαι και σίγουρος
-
εβγαινα τις προάλες από το parking μου και ερχόταν αλλο όχημα τον είδα αλλά πριν προλάβω να φρενάρω, φρέναρε αυτό για μένα.
νομίζω είναι κάτι που το έχουν πολλά καινούργια αυτοκίνητα. δεν γνωριζω αν χρησιμοποιει την κάμερα ή τους αισθητήρες. νομιζω τους αισθητήρες αλλά δεν είμαι και σίγουρος
Με όπισθεν μαν?
-
Με το blind spot συνήθως. Έχεις εσύ τέτοιο;
-
-
ναι το έχει και αυτό
-
-
-
Υπάρχει το rear cross trafic alert στο goup, που σταματάει το αυτοκίνητο σε όπισθεν αν ανιχνεύσει πιθανή σύγκρουση. Αυτό το πληρώνεις εξτρά όμως, δεν είναι στάνταρντ. Οπότε φαντάζομαι αν κάποιος το έχει πληρώσει και το έχει βάλει το ξέρε. Κι αυτό με τους αισθητήρες δουλεύει όμως, όχι με την κάμερα.
Μυστήρια του vag...
-
Ναι, διαβάζει την γωνία και μόλις βρει εμπόδιο φρενάρει αυτόματα. Μετράει και για πεζούς
-
Με όπισθεν μαν?
ναι με όπισθεν
-
Δηλαδή εννοείς με κίνηση προς τα πίσω;
-
Εγώ έχω rear cross traffic alert χωρίς αισθητήρες πίσω. Όταν κουνηθεί κάτι όταν κάνω όπισθεν..... πεζοί, κίνηση κλπ σταματάει μόνο του. Όπισθεν σε κίνηση να χωθεις που λέγαμε παλιά δεν παίζει το ξεχνάς. Όταν πλησιάζω σε σταθερό σημείο δεν σταματάει μονο του γιατί δεν έχει πίσω αισθητήρες, αλλά πραγματικά πας στο χιλιοστό. Μόνο κάμερα χρειάζεσαι πλέον θα έλεγα και blind spot φυσικά
-
Εγώ μπερδεύτηκα...
-
-
Εβγαινες με την μούρη να κοιτα προς τα μέσα ή προς τα έξω;
-
-
Σωστά αν κοιτούσε η μουρη προς τα έξω και εβγαινες με τον κωλο τότε θα έμπαινες μέσα και το άλλο αυτοκίνητο που περνούσε θα ήταν μέσα στον κήπο σου.
Σίγουρα είχες βάλει όπισθεν;
VW T-Roc