-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Θα φτιάξει θέμα "Πείτε τα όλα με δυο λέξεις" και θα γράφει ιστορίες με δυο λέξεις.
Τώρα θα μάθεις τον σουπερατ;;; Έτσι μιλάει εδώ και χρόνια.
Όσο ζω μαθαίνω

-
Διάλογος; χα!χα! Καλό...
Και μετά τον "διάλογο" να διαγράφονται τα ποστ και οι απόψεις επειδή συγκεκριμένα μέλη θεωρούν ότι ο χώρος τους ανήκει. Και χαλιούνται όταν άλλα μέλη γράφουν όπως αυτοί και ξεκινούν την ομαδική επίθεση.
Το φόρουμ γύρισε ξανά στις εποχές των πυραμίδων...για όσους θυμούνται...
-
Μου αρεσει που μάθαμε τη σωστή διαδικασία αποβίβασης για όταν νοικιάσουμε ελικόπτερο από Μύκονο, και δεν μου αρέσει καθόλου να χάνονται ζωές έτσι κοροϊδίστικα και φρικτά και να είναι όλα τοσο άρπα-κόλα σε αυτή τη χώρα.
-
Μ'αρέσει ο ενθουσιασμός των μελών του forum (και έξω απ'αυτό), όταν παραλάβουν το νέο τους απόκτημα. Τους εύχομαι να το χαρούν.
Μ'αρέσουν οι πρώτες αναρτημένες φωτογραφίες τους και τα πρώτα -λογικά- πάντα υπερθετικά τους σχόλια.- Ακόμα και σε VAG
.
Δεν μ'αρέσει -μα καθόλου-, όταν τους παρουσιαστεί όποια κατασκευαστική αστοχία.
Εύχομαι σε όλους μας τα οχήματά μας, να ικανοποιούν τις προσδοκίες για τις οποίες τα διαλέξαμε, και να βρίσκουμε καύσιμα να βάζουμε! -
Μου αρεσει που εχω ντιζελ να κινουμαι καθημερινα κανοντας 80 - 120 χλμ την μερα. Δε μου αρεσει που η τιμη του ανεβαινει. Μου αρεσει παντως που πολυ συντομα οσοι το θεωρουσαν δικαιο και σωστο να ανεβη η τιμη του θα καταλαβουν ποσο .... άδικα θα ανεβη και η τιμη στο συνολο των καταναλωτικων αγαθων και ειδων πρωτης αναγκης.
Ουτε εμενα θα μ αρεσει ομως.
-
Του Λαπ του αρέσει που ακρίβυνε το ντίζελ.-
Αλλά δεν το γράφει...
-
Το δίκαιο μου αρεσει. Αν έχεις ανάγκες και δυσκολίες, να πάρεις επίδομα γιατί είναι δίκαιο, αν δεν έχεις ανάγκη να μη πάρεις. Είπαμε οι πόροι είναι πεπερασμένοι στον κόσμο αυτό όχι άπειροι.
Επίδομα χρειάζονται τα νέα παιδιά όχι διάφοροι τύποι με καινούργια diesel οχήματα και άλλοι νεόπλουτοι.
-
Μου αρέσει να πηγαίνω χαλαρή βολτουλα με το αυτοκίνητο , να ακούω μουσική και να αδιαφορώ για την κατανάλωση .
Στο τέλος να διαπιστώνω ότι έχει και πανσέληνο.

Δεν μ'αρεσει που το κάνω όλο και πιο σπάνια....
-
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει να πηγαίνω χαλαρή βολτουλα με το αυτοκίνητο , να ακούω μουσική και να αδιαφορώ για την κατανάλωση .

Αρε mazdara. Ωραιος και ο Κυριαζης

-
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:

Πάνω αριστερά από την σελήνη είναι ο Δίας.
-
Σήμερα το πρωί που επέστρεφα από το τρεξιματάκι μου μετά μπάνιου...
1ο βενζινάδικο 1.92 βενζίνη, 1.99 ντίζελ
2ο βενζινάδικο 2.02 βενζίνη, 2.05 ντίζελ.Επίσης να πω ότι μου αρέσει που πήρα βενζίνη ψευτο υβριδικό και απέφυγα ή μαλλον με απέφυγαν με τις γελοίες τιμές τους τα 308 και astra diesel αφού το αυτοκίνητο θα είναι πλέον βόλτας και ταξιδιών, τα χλμ λίγα και με τις τιμές στα ίσια και τις πιθανες ακριβές βλάβες των diesel σίγουρα δε συμφέρει. Αν και πρώην φανατικός ντιζελάς πλέον δε το σκέφτομαι καθόλου και ησύχασα γιατί με έτρωγε σαν σκέψη αν έκανα σωστή επιλογή καυσίμου.
Δε μου αρέσει που το i30 αργεί, ίσως έπρεπε να το είχα χτυπήσει όταν μου δίνανε το εκθεσιακό.
-
@spi_duster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρεσει που εχω ντιζελ να κινουμαι καθημερινα κανοντας 80 - 120 χλμ την μερα. Δε μου αρεσει που η τιμη του ανεβαινει. Μου αρεσει παντως που πολυ συντομα οσοι το θεωρουσαν δικαιο και σωστο να ανεβη η τιμη του θα καταλαβουν ποσο .... άδικα θα ανεβη και η τιμη στο συνολο των καταναλωτικων αγαθων και ειδων πρωτης αναγκης.
Ουτε εμενα θα μ αρεσει ομως.
Γιατί χρησιμοποιείς μέλλοντα χρόνο;;;
-
Μα φυσικά γιατί οι τιμές θα ανεβουν και άλλο. Αυτό που σήμερα μοιάζει πανάκριβο θα καταστεί ακριβό σε σχέση με τις νέες τιμες που είναι καθοδόν.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Χρειάζεται ένα μεσοδιάστημα οι αυξήσεις τον καυσίμων να μετουσιώνονται σε αυξήσεις των προϊόντων που απαιτούν μεγάλα ποσά ενέργειας για την παραγωγή και διάθεσή τους. -
Είπαμε ποια θα ήταν μια πρακτική λύση. Εκεί θα εστίαζα εγώ την κριτική μου. Το να επιδοτεις αδιακρίτως κάθε νεοπλουτο ή γούονα μπι δεν είναι λύση στο πρόβλημα του πληθωρισμου. Το να επιδοτεις τα φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, ναι είναι.
-
Είπαμε ποια θα ήταν μια πρακτική λύση. Εκεί θα εστίαζα εγώ την κριτική μου. Το να επιδοτεις αδιακρίτως κάθε νεοπλουτο ή γούονα μπι δεν είναι λύση στο πρόβλημα του πληθωρισμου. Το να επιδοτεις τα φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, ναι είναι.
Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως. Η οποιαδήποτε επιδότηση του ντίζελ των φορτηγών θα πάει στις τσέπες των φορτηγατζήδων και αμφιβάλλω αν δει το οποιοδήποτε όφελος ο καταναλωτής. Αν θέλει να επιδοτήσει να δώσει σε μισθούς και συντάξεις.
-
Στην αντλία όπως ήταν και πριν αλλά μόνο για φορτηγά. Αντί για 2 ευρώ να είχε ας πούμε 1,5 το λίτρο με την έκδοση τιμολογίου.
Θα μετριάσει το κόστος μετακίνησης των τροφιμων. Οι αυξήσεις τιμών των αγαθών δεν προκύπτουν μονάχα από το κόστος μετακίνησης αλλά και από αυτό. Τουλάχιστον αυτό της μετακίνησης με μια επιδότηση μονάχα για αυτούς, και όχι για όλους θα το μετριαζε.
Το αν θα πάει στις τσέπες ή όχι των φορτηγατζηδων είναι ένα υπαρκτό σενάριο. Εκεί περιμένεις ο ανταγωνισμός να λειτουργήσει και οι υπηρεσίες να εντοπίζουν τα διάφορα καρτέλ τιμών.
-
Αμφιβάλλω, όταν θέλεις να δόσεις χρήματα σε κάποιον του τα δίνεις άμεσα και όχι σε άλλους ελπίζοντας στην καλή τους θέληση.
-
@georgemit said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αμφιβάλλω, όταν θέλεις να δόσεις χρήματα σε κάποιον του τα δίνεις άμεσα και όχι σε άλλους ελπίζοντας στην καλή τους θέληση.
Σωστό, αλλά ξεχνάς κάτι. Η απόδοση όταν είναι κάτι σε μεγάλη κλίμακα είναι υψηλότερη. Για παράδειγμα αν επιδοτήσεις μονάχα τις μεταφορές τότε ωφελούνται τόνοι τροφίμων. Αντίστοιχα για να δωσεις την ίδια μείωση σε κάθε πολιτη στο καλαθι που ψωνίζει θα θέλεις μεγαλύτερα κονδύλια.
Άρα προσπαθείς να λύσεις το προβλημα στην πηγή του, πριν πολλαπλασιαστεί από διάφορα άλλα κόστη
Υπάρχει ο κίνδυνος του καρτέλ όπως είπα αλλά ο ανταγωνισμός θα ωθεί να επιλέγονται οι μεταφορές που δίνουν φθηνότερα ναύλα. Οπότε θα σπάσει σιγά σιγά το οποίο καρτέλ. Εκτός αν είναι πολύ ισχυρό οπότε εκεί το κράτος έχει τρόπο να ελέγξει και αν χρειαστεί να βάλει πρόστιμα. Δεν πιστεύω πως θα φτάσουμε εκεί. Όταν τα σουπερμάρκετ θα επιλέγουν μονάχα καποιους μεταφορείς που οντως θα κάνουν χρήση της επιδότησης αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν και οι άλλοι, δεν θα μείνουν άνεργοι. Οποιο σουπερμάρκετ έχει φθηνότερα ναύλα στα μεταφορικά του θα έχει συνεχώς καλύτερες τιμές και θα ξεπουλήσει.
Αυτό όμως είναι κάτι το διαφορετικό από το να επιδοτεις γενικά ένα καύσιμο με την ευχή ότι μέσα σε αυτούς που επιδοτούνται όντως θα είναι και κάποια φορτηγά μεταφορών. Τα υπόλοιπα χρήματα ξοδεύονται σε ιδιώτες, αδιακρίτως κιόλας, χωρίς καμία προοπτική μετριασης του πληθωρισμου, το αντίθετο μάλιστα, προκαλώντας και το αίσθημα περί δικαίου στους υπόλοιπους ιδιώτες που δεν έχουν ντίζελ.
-
Έχεις κολλήσει με τους νεόπλουτους. Αυτός που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα δεν είναι αυτός, αλλα όσοι έχουν βενζίνη παλαιό μοντέλο είτε ντίζελ που το πήραν πριν 10 χρόνια και δεν μπορούν να τα αλλάξουν Στη Ισπανία που βρέθηκα προ 10 ημερών επιδοτουσαν τα καύσιμα με 20 λεπτά το λίτρο χωρίς διακρίσεις που θα μπορούσαν να πούνε όχι πχ στους τουρίστες. Το αυτοκίνητο που έχω, κάνει δύο ταξίδια το χρόνο Αθήνα Λονδίνο λόγω δουλειάς σύνολο 14.000 χλμ αλλά 6-10000 το χρόνο σε ταξίδια στην Ευρώπη φέτος πήγε Ιβηρική πέρυσι Σκανδιναβία. Κινείται ούτως η άλλως εκτός Ελλάδας όπου παραδοσιακά πληρωνα ακριβότερα το ντίζελ λες να περίμενα την επιδότηση στην Ελλαδα. Από τα 10.500 χλμ που έκανα τα 1000 ήταν εντός Ελλάδας σιγά το κέρδος άσε που στην επιστροφή φουλαρα Μαυροβούνιο πέρασα Αλβανία έφτασα Αθήνα και είχα ακόμη μέσα καύσιμο.
Πλέον η χώρα το να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα έχει πάει ένα βήμα παραπέρα και έγινε να πεθάνει και ο ίδιος ο γείτονας.
Ενδιαφέρον θα έχει πάντως να δούμε πόσες κατσίκες θα μείνουν μέσα στο κρύο φέτος και πόσοι γείτονες θα επιβιώσουν από τον Χειμώνα που έρχεται. -
Συγχωρα με άλλα ένα συνονθύλευμα η απάντηση σου.
Μιλάμε για το σύνολο της χώρας και τις πολιτικές μετριασης του πληθωρισμου της αγοράς. Μια από αυτή είναι η αδιακρίτως επιδότηση ενός καυσίμου. Κατά την άποψη μου είναι μια τρύπα στο νερό. Μπορούν να εφαρμοστούν εξυπνότερες πολιτικές. Έχουμε τα ηλεκτρονικά μέσα και την ευκολία να το κάνουμε πράξη ως χώρα. Σιγά την δυσκολία δηλαδή του να φτιάξεις μια κάρτα που μόνο επαγγελματίες και δη μεταφορών τροφίμων και ειδών ανάγκης θα την χρησιμοποιούν και θα έχουν άμεση επιδότηση από το κρατος στην αντλία
Όσο για τους νεόπλουτους είναι αυτό που αναφέρω και πιο πάνω. Δημόσιο χρήμα ξοδεύεται για να βάζει φθηνότερο καύσιμο με επιδότηση στην αντλία αυτός που δεν δικαιούται βάση εισοδήματος το έτερο επίδομα, δηλαδή το fuel pass. Συνεπώς χάνονται χρήματα σε ένα τρύπιο βαρέλι, και δεν είναι καιροί να επιδοτούμε και τους πλούσιους. Μάλιστα το πραγματικό λαϊκό επίδομα δηλαδή το fuel pass είναι ελάχιστο διότι το κονδύλι είναι μικρό ενώ θα μπορούσε με καλύτερη διαχείριση να είναι μεγαλύτερο.
Άλλωστε με το fuel pass μπορούν να επωφεληθούν όσοι έχουν παλαιά αυτοκίνητα και όντως έχουν ανάγκη επιδότησης
Οπότε ούτε κατσίκες ούτε αρνιά και γουρούνια. Κριτική σκέψη το λέμε εμείς εντο στο Ελλάντα
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]