-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί το κράτος δεν έχει δικά του λεφτά και τα ξένα που διαχειρίζεται δεν του φτάνουν.
Τι πάει να πει ότι το Κράτος δεν έχει δικά του λεφτά;
Γι' αυτό και σε όλες τις "καταραμένες" καπιταλιστικές χώρες ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι μεγαλύτεροι απ' τις αντίστοιχες θέσεις του Δημοσίου.
Λίγο παλιά η έρευνα (για την Δυτική Γερμανία), αλλά οι μισθοί στον ΔΤ ήταν υψηλότεροι κατά μέσο όρο από ότι στον ΙΤ: https://www.ucl.ac.uk/~uctpb21/Cpapers/fsdust.pdf
Δεν έχω λόγο ούτε καν να το διαβάσω αν μιλάει για την παλιά Δυτική Γερμανία. Μιλάμε για ένα κράτος που δεν είχε τι να κάνει τα λεφτά και το συσωρευμένο πλούτο.
Οι Γερμανοί ακόμα το ΄χουν ανέκδοτο, ότι το κράτος "κυνηγούσε" τότε τους φοιτητές για να τους μοιράσει δωρεάν λεφτά, "για να έχουν να κινούνται και να μην επιβαρύνουν τις οικογένειές τους".
Να μιλάμε για φυσιολογικές περιπτώσεις...Α δεν μας κάνει η Δ. Γερμανία; Γιατί; Αλλά ΟΚ, πάμε παρακάτω. Η Αγγλία μας κάνει;
In 2011, public sector employees were paid on average between 7.7% and 8.7% more than private sector employees
• The public sector is made up of a higher proportion of higher skilled jobs – widening over the last decade as lower skilled jobs have been outsourced from the public to the private sector.
• The public sector consists of a higher proportion of older employees and earnings tend to increase with age and experienceΌλο το άρθρο εδώ: https://www.theguardian.com/news/datablog/2012/mar/27/public-private-sector-pay
Εντάξει τώρα. Ως κλασσικός αριστερός απομονώνεις πιθανές περιπτώσεις και παραποιείς την αλήθεια. Καμία πρωτοτυπία. Δεν θα ψάξω άλλα στοιχεία βαριέμαι.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η σύγκριση είναι μεταξύ Αγγλικού ΙΤ και ΔΤ, οχι με Ελλάδα.
Το "πρόβλημα" και άρα η στρέβλωση αυτών των στατιστικών ειναι η τεράστια ψαλίδα στον ΙΤ (π.χ. υπάλληλος ΣΜ με στέλεχος εταιρείας...και οι 2 ΙΤ είναι αλλά ο 2ος παίρνει τα 5πλα ή 10πλα) ενώ στον ΔΤ δεν υπάρχει τέτοια ψαλίδα. Στον ΔΤ ο Δντης με τον υπάλληλο μπορεί να έχουν 100% διαφορά (και πολλά λέω) ενώ στον ΙΤ η διαφορά είναι 500% ή και 1000%.
Οπότε η στατιστική τα δείχνει ωραία υπερ του Δημοσίου.
Γιατί στρέβλωση; Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους πολλούς. Αυτό που αναφέρεις δε, οι ανισότητες δηλαδή, είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ΙΤ!
Ως κλασσικός αριστερός απομονώνεις πιθανές περιπτώσεις και παραποιείς την αλή
Ως κλασικός δεξιός, δεν δέχεσαι τα στοιχεία που δεν σου αρέσουν και παραποιείς την αλήθεια.
-
Γιατί στρέβλωση; Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους πολλούς. Αυτό που αναφέρεις δε, η ανισότητες δηλαδή, είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ΙΤ!
Στρέβλωση ως προς την στατιστική. Η καμπύλη δεν είναι σωστή για αυτό. Και αυτό που εσύ λες ανισότητα, εγώ το ονομάζω δικαιοσύνη και ευκαιρίες. Όποιος είναι καλός και έχει την θέληση θα προχωρήσει, όποιος όχι θα αμοίβεται ανάλογα. Το τσουβάλιασμα του ΔΤ είναι άδικο και τελείως λάθος. Για παρέδειγμα (στα δικά σου), δεν γίνεται όλοι ο Λοχαγοί να αμοίβονται σχεδόν το ίδιο και όλοι οι στρατιωτικοί να παίρνουν προαγωγές με τα χρόνια. Πρέπει να καλός να διαπρέψει και ο φελός να πατώσει.
-
Γιατί στρέβλωση; Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους πολλούς. Αυτό που αναφέρεις δε, η ανισότητες δηλαδή, είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ΙΤ!
Στρέβλωση ως προς την στατιστική. Η καμπύλη δεν είναι σωστή για αυτό. Και αυτό που εσύ λες ανισότητα, εγώ το ονομάζω δικαιοσύνη και ευκαιρίες. Όποιος είναι καλός και έχει την θέληση θα προχωρήσει, όποιος όχι θα αμοίβεται ανάλογα. Το τσουβάλιασμα του ΔΤ είναι άδικο και τελείως λάθος. Για παρέδειγμα (στα δικά σου), δεν γίνεται όλοι ο Λοχαγοί να αμοίβονται σχεδόν το ίδιο και όλοι οι στρατιωτικοί να παίρνουν προαγωγές με τα χρόνια. Πρέπει να καλός να διαπρέψει και ο φελός να πατώσει.
οκ, το τραβας το θεμα...
και ποιος ειναι αυτος που θα καθορισει τη δικαιοσυνη στον ιδιωτικο τομεα?
το λαθος ειναι συστημικο -
Φάνη στις δουλειές (δεν μιλάμε τώρα για εντελώς δομημένες ιεραρχίες και σκάλες ανέλιξης, όπως αυτή που ανάφερες) συνήθως πάει μπροστά ο τυχερός ή ο βυσματίας. Όταν ρώτησαν και τον Gates και τον Ecclestone ποιο είναι το σημαντικότερο κομμάτι της επιτυχίας τους και οπι δύο απήντησαν "η τύχη"!
ΥΓ: Μιας και ανέφερες τον Στρατό πάντως, υπάρχουν προαγωγές κατά αρχαιότητα (όλοι την παίρνουν, εκτός αν κάνουν κάτι πολύ στραβό) και κατ' εκλογή (την παίρνεις αν βγάλεις διάφορα σχολεία, έχεις θετικές αξιολογήσεις κλπ). Από ένα σημείο και πάνω (στους Ανωτάτους) είναι "κατά γνωριμία" σε κάποιο (αρκετό) βαθμό...
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οκ, το τραβας το θεμα...
το λαθος ειναι συστημικοΤίποτα δεν τραβάω. Ποια δικαιοσύνη? Τι σημαίνει δικαιοσύνη, δεν το αντιλαμβάνομαι.
Ποιος θα καθορίσει τι?? Ο εργοδότης προφανώς και η αγορά. Στην δικιά σου δουλειά ποιος το καθορίζει? ΕΣΥ φυσικά...δεν πληρώνεις με βάση επετηρίδα, χρόνια στην εταιρεία κλπ. αλλά με βάση το έργο που παράγουν, τα προσόντα κλπ. Όταν βλέπεις κόσμο να προσλάβεις κοιτάς εαν μπορούν να αποδώσουν και όχι τι κόμμα είναι. Δεν θα κρατήσεις έναν κηφήνα/τεμπέλη έτσι απλά...όποιος δεν αποδίδει, τον πούλο.
Φάνη στις δουλειές (δεν μιλάμε τώρα για εντελώς δομημένες ιεραρχίες και σκάλες ανέλιξης, όπως αυτή που ανάφερες) συνήθως πάει μπροστά ο τυχερός ή ο βυσματίας. Όταν ρώτησαν και το Gates και τον Ecclestone πιο είναι το σημαντικότερο κομμάτι της επιτυχίας τους και οπι δύο απήντησαν "η τύχη"!
Σε όλα μετράει η τύχη, προφανώς. Και ναι μετράνε και οι γνωριμίες. Αλλά μετράει και το πόσο καλός είναι στην δουλειά του κάποιος και αυτό ειναι το βασικότερο. Στην εταιρεία που είμαι δεν θα με κρατήσουν λόγω γνωριμίας η τύχης, εαν δεν αποδίδω θα πάρω πόδι, τόσο απλά. Και προαγωγές παίρνω επειδή φτύνω αίμα και δουλεύω 12-15 ώρες έναντι άλλων και φαίνεται η δουλειά μου. Θα μπορούσα να είμαι άτυχος και να δουλεύω τόσο και να μην το ξέρει κανείς...αλλά είναι και στο χέρι μου να "πουλήσω" την δουλειά μου. Αλλά έχω και το καρότο να τρέξω γιατί ξέρω τους μισθούς...εαν ήταν η προαγωγή να σημαίνει €100 μικτά κανείς δεν θα ασχολιόταν να κάνει κάτι καλύτερο.
-
Στην εταιρεία που είμαι δεν θα με κρατήσουν λόγω γνωριμίας
Στην δική σου. Σε άλλες που γνωρίζω, δεν σε κουνάει κανείς, γιατί είσαι π.χ. βαφτιστήρι του Ιδιοκτήτη ή πρωτοξάδελφος του Γενικού, ή ακόμα και πολιτικό βύσμα...
φτύνω αίμα και δουλεύω 12-15 ώρες
Αυτό είναι το πρόβλημα. Εκτός του ότι είναι παράνομο, εξευτελίζει και κάθε έννοια προσωπικής ζωής. Επίσης καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει μια τέτοια εργασιακή ζωή και ότι ουσιαστικά αυτό κάνει κακό στο σύνολο που επιθυμεί να υπάρχει εργασία εντός θεσμοθετημένων πλαισίων.
-
οκ, το τραβας το θεμα...
το λαθος ειναι συστημικοΤίποτα δεν τραβάω. Ποια δικαιοσύνη? Τι σημαίνει δικαιοσύνη, δεν το αντιλαμβάνομαι.
Ποιος θα καθορίσει τι?? Ο εργοδότης προφανώς και η αγορά. Στην δικιά σου δουλειά ποιος το καθορίζει? ΕΣΥ φυσικά...δεν πληρώνεις με βάση επετηρίδα, χρόνια στην εταιρεία κλπ. αλλά με βάση το έργο που παράγουν, τα προσόντα κλπ. Όταν βλέπεις κόσμο να προσλάβεις κοιτάς εαν μπορούν να αποδώσουν και όχι τι κόμμα είναι. Δεν θα κρατήσεις έναν κηφήνα/τεμπέλη έτσι απλά...όποιος δεν αποδίδει, τον πούλο.
Φάνη στις δουλειές (δεν μιλάμε τώρα για εντελώς δομημένες ιεραρχίες και σκάλες ανέλιξης, όπως αυτή που ανάφερες) συνήθως πάει μπροστά ο τυχερός ή ο βυσματίας. Όταν ρώτησαν και το Gates και τον Ecclestone πιο είναι το σημαντικότερο κομμάτι της επιτυχίας τους και οπι δύο απήντησαν "η τύχη"!
Σε όλα μετράει η τύχη, προφανώς. Και ναι μετράνε και οι γνωριμίες. Αλλά μετράει και το πόσο καλός είναι στην δουλειά του κάποιος και αυτό ειναι το βασικότερο. Στην εταιρεία που είμαι δεν θα με κρατήσουν λόγω γνωριμίας η τύχης, εαν δεν αποδίδω θα πάρω πόδι, τόσο απλά. Και προαγωγές παίρνω επειδή φτύνω αίμα και δουλεύω 12-15 ώρες έναντι άλλων και φαίνεται η δουλειά μου. Θα μπορούσα να είμαι άτυχος και να δουλεύω τόσο και να μην το ξέρει κανείς...αλλά είναι και στο χέρι μου να "πουλήσω" την δουλειά μου. Αλλά έχω και το καρότο να τρέξω γιατί ξέρω τους μισθούς...εαν ήταν η προαγωγή να σημαίνει €100 μικτά κανείς δεν θα ασχολιόταν να κάνει κάτι καλύτερο.
ο καθενας βλεπει τον μικροκοσμο του σαν γενικοτητα.
και ετσι ερχεται η εργασιακη καταντια.
και ακριβως μετα ερχεται η κοινωνικη.
συστημικο ειναι το προβλημα. λαθος δομες που μονο με κοινωνικη και πολιτικη αλλαγη πορειας νικιεται -
Στην δική σου. Σε άλλες που γνωρίζω, δεν σε κουνάει κανείς, γιατί είσαι π.χ. βαφτιστήρι του Ιδιοκτήτη ή πρωτοξάδελφος του Γενικού, ή ακόμα και πολιτικό βύσμα...
Ναι, αλλά αυτές είναι μικρές (κυρίως Ελληνικές) εταιρείες. Δεν παίζουν τέτοια σε εταιρίες όπως Αμαζον, Απλ, Σονυ κλπ. Και να παίζουν είναι τόσο μικρό το ποσοστό που είναι αδιάφορο εαν σε 5-10-20.000 εργαζομένους υπάρχουν και 10 βύσματα.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Εκτός του ότι είναι παράνομο, εξευτελίζει και κάθε έννοια προσωπικής ζωής. Επίσης καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει μια τέτοια εργασιακή ζωή και ότι ουσιαστικά αυτό κάνει κακό στο σύνολο που επιθυμεί να υπάρχει εργασία εντός θεσμοθετημένων πλαισίων.
Τίποτα δεν εξευτελίζει...επιλογές είναι. Εαν θές θέση και λεφτά κάνεις ό,τι χρειάζεται. Εαν δεν θες, μένεις εκεί που είσαι...ολα δεκτά και σεβαστά. Αλλά κανείς δεν γίνεται Γενικός ή όποια θέση θές διάλεξε εργαζόμενος 8ωρο. Ακόμα και στον στρατό ένα ανώτατος αξιωματικός δουλεύιε πολλές απλήρωτες υπερωρίες. Υπάρχουν επιλογές για όλους...το θέμα ειναι να υπάρχουν επιλογές και όχι φορετά πράγματα.
ο καθενας βλεπει τον μικροκοσμο του σαν γενικοτητα.
και ετσι ερχεται η εργασιακη καταντια.
και ακριβως μετα ερχεται η κοινωνικη.
συστημικο ειναι το προβλημα. λαθος δομες που μονο με κοινωνικη και πολιτικη αλλαγη πορειας νικιεταιΔεν καταλαβαίνω καν τι γράφεις...αχαχαχα!! Δεν υπάρχει μικρόκοσμος....υπάρχει πραγματικότητα. Στο δημόσιο για να βγάλεις φράγκα πρέπει ή να κλέψεις ή να πάρεις μίζα, τόσο απλά. Στον ΙΤ μπορείς και χωρίς παρανομίες να βγάλεις φράγκα...αυτή ειναι η διαφορά. Στον ΔΤ δεν μπορείς να έχει όραμα ανέλιξης, γιατί απλά αυτή η εξέλιξη δεν έχει αντίκρυσμα...και εδώ ειναι το fail του συστήματος.
Μαζί σου για την πολιτική αλλαγή....αλλά κανείς δεν την θέλει όπως φαίνεται...αλλιώς θα είχε ήδη γίνει.
-
Το μόνο καλό όλης αυτής της συζήτησης είναι ότι δεν ασχολούμαστε με τα της ημέρας, ήτοι κανείς δεν κράζει τον Κούλη για την Πράγα επειδή αυτονοητως όταν μας την πέφτει ο απέναντι πάνε στην άκρη τα εσωτερικά μας αλλά και από την άλλη κάνεις δεν υπερθεματισε (μέχρι στιγμής) για τον "υπεργαματο πρωθυπουργό μας που τακτοποίησε καταλλήλως τον Ερντι" κτλ...
-
Μπορεί στο μέλλον να βγουν και άλλα καλά....η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το μόνο καλό όλης αυτής της συζήτησης είναι ότι δεν ασχολούμαστε με τα της ημέρας, ήτοι κανείς δεν κράζει τον Κούλη για την Πράγα επειδή αυτονοητως όταν μας την πέφτει ο απέναντι πάνε στην άκρη τα εσωτερικά μας αλλά και από την άλλη κάνεις δεν υπερθεματισε (μέχρι στιγμής) για τον "υπεργαματο πρωθυπουργό μας που τακτοποίησε καταλλήλως τον Ερντι" κτλ...
OK:
-
OK:
Ποιά καλλονή;;;;όμορφος ο γουρλοματης;;;
Όταν είσαι προσκυνημένο έτσι τους βλέπεις! -
Μα ΤΙ ΓΚΟΜΕΝΟΣ είναι!?
-
Ζηλιάρηδες...
-
Νομισα πως μπηκα στις γελοιογραφιες για μια στιγμη.
-
-
Γίνεται όλο και καλύτερο:
Να τα μάθει αυτά η Μαρέβα να χουμε κάνα διπλωματικό επειδόδιο... να αρχίσουμε τα veto να γίνει της κακομοίρας...
-
-
Τι σχέση έχει τώρα ένας λιμενικός που κάνει σωστά τη δουλειά του με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση με τον άλλο τον προδότη που υπονοείς να συγκρίνουμε?
Έναν τύπο που αυτοβαφτίστηκε "διασώστης", κανείς δεν ξέρει τι δουλειά κάνει και από που κρατάει η σκούφια του, που δεν εκπροσωπεί κανέναν πλην του εαυτού του, κανείς δεν ξέρει με ποια ιδιότητα μιλάει, που δεν δίνει κανένα στοιχείο για τους ισχυρισμούς του και τολμάει να βγαίνει και να κατηγορεί τις αρχές της χώρας ότι εσκεμμένα οδηγούν μετανάστες στον "άλλο κόσμο".
Ο τύπος όμως βρίσκει και κάνει. Από τη μια χώρα "μπουρδέλο" και από την άλλη τους "χρήσιμους ηλίθιους", που τόλμησαν να κάνουν και θέμα τους μετανάστες στη νησίδα του Έβρου και τώρα αντί να ζητήσουν συγγνώμη έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2