-
τα πετρελαια δεν κρατανε σε αποτομη καταβαση οσο κοντη 1η και να εχουν, μονο για ανηφορα μετραει η κοντη πρωτη τους. και παλι... η κοντη βεβαια του ντυοστ μπορει να βοηθαει αλλα ο φιατ ειναι και με ροπη παραπανω αλλα και με πολυ ελαφρυτερο αμαξωμα. βασικα ειχα παει μια μεγαλη εκδρομη με παρα πολλα αμαξια πανω στον κορωνοιο θυμαμαι, μονο τα βιτ βγαλανε την ανηφορα στο αεριο αναμεσα βουτημα-σκουρτα. με λαστιχα βεβαια. καπου εχω βαλει βιντεο που την ανεβαινω με το τζιβι για να καταλαβεις.
βασιζεσαι στα φρενα.
το βιτ εχει φυσικα συστημα καταβασης.
αλλα δεν θα σου κανει θαυματα.
οκ, πολυ καλυτερα απο μαβερικ. και απο ντουστ φυσικα που δεν το εχει καθολου στα κατεβασματα.
αλλα.
αν ειναι ζορικα η λυση σου ειναι αλλη.
παιρνεις ενα nv ολγκριπ για καθε μερα μτχ. θα πας και σχεδον παντου.
και παιρνεις ενα gv για τις εκδρομαρες.
πανω κατω τα ιδια θα σου ερθει η φαση. -
Τις διαδρομές που έβαλα τις έχω κάνει αρκετές φορές, θα ακολουθήσουν κάποια στιγμή και part για Κάμενικ, Σμόλικα , και κυρίως Ασπροπόταμο - Τζουμέρκα. Επίσης ο Γράμμος έχει πολλά ακόμα, αλλά μάλλον οι δυό μας είμαστε του "εκτός", οπότε δε ξέρω αν έχει νόημα να τα αναφέρω ( θα το δούμε....) . Πάντως, αν ποτέ βρεθείς εκεί και χρειαστείς οδηγίες , ειδοποίησε.
Το μεγάλο μου πρόβλημα αυτή τη φορά ήταν ότι ήθελα να χαρίσω στο γέρο μία τελευταία βόλτα αποχωρισμού.... Την κατηφόρα την έχω κατεβεί με το navara και μπλοκαρισμένα τα κοντά και άλλη φορά. Το πρόβλημα τότε ήταν το "διαφορικό" που έκανε στις φουρκέτες , αλλά ο "τρόμος" δε συγκρίνεται. Το αναφέρω έκανα λάθη επί λαθών, αλλά όλα καλά. Προς Γράμμουστα το νισαν βγαίνει.....
Χωρίς να θέλω να κουράζω , το vitara, το θέλω για χαμάλη της οικογένειας (κυρίως η σύζυγος που κάνει 140χλμ πηγιανελα δουλειά) και δουλειά (δική μου) -εκδρομές και το "σαλονάτο" γιατί με έχει πιάσει κρίση ηλικίας. Έλεγα να τελειώνω με το βιτάρα και να βάλω στο καπάκι παραγγελία το leasing , αλλά ατύχησα..... Ξέρω καλά , ότι και πάλι ο στόλος θα είναι ανολοκλήρωτος και ότι κάνω λάθος επιλογές για τις ανάγκες μου, αλλά τα range, δυστυχώς δε φτάνονται.....
-
ρειντζ και να φτανεις, μην τα παιρνεις.
δεν τοχουν πλεον.
και τα παλια σε αφηνουν παντου και απροειδοποιητα.
ρανγκλερ ειναι εξαιρετικη λυση
ισως ενα μτχ πετρελαιο, καπου στα 50 με λιγο φταιξιματακι και 70 με ντανα 33κλπ
ή ισως ενα εισαγωγης λαντ κρουζερ τριπορτο πετρελαιο νεστλε (οχι σοκολατουχο) καπου στα 50 σχεδον κομπλεαλλιως παρε νιβι πετρελαιο που κανει τα παντα ολα
ενα ληζ φεβ
και ενα τζιβι εστω και 1.6 που σου βγαζει ολα τα γουστα στα βουνα -
Το πλάνο είναι μέχρι μέγιστο τα 45-50 (περιλαμβάνονται και τα έσοδα από αυτό που θα πουληθεί....) για να ανανεωθεί ο στόλος. Το πλάνο ήταν 17 - 20 ( βαριά ) για βιτάρα και τα υπόλοιπα είτε, phev leasing , είτε πετρέλαιο τετρακίνητο εισαγωγής ( δεν έχω πρόβλημα να φέρω καλό μεταχειρισμένο). Γνωστά τα οφέλη του leasing ( φορολογικά και τμηματική πληρωμή) , γνωστός από την άλλη και ο μικροαστιμός μου περί ιδιοκτησίας και κατοχής (άστο μύλος.....)
Αλλά πρώτα έπρεπε να βρεθεί ο τετρακίνητος "χαμάλης" μας....
Μόλις έπιασε το κινητό σήμα την Κυριακή έσκασε το μνμ , κύριε τάδε , συγγνώμη τελικά θα το κρατήσω το αυτοκίνητο ( βιτάρα) , το είχα βρεί μέσω γνωστού στο μιλητό και τα είχαμε συμφωνήσει όλα, απλά ο άνθρωπος μου είχε πει άσε με λίγο να το σκεφτώ και θα σου πω από Δευτέρα.....
Μόλις μπήκα σπίτι , έψαξα αγγελίες για land cruiser , μετά ηρέμησα. Disco III είχα φτάσει κάποτε ένα βήμα πριν την αγορά, "ψάρωσα" άσχημα με αυτά που διάβασα και οπισθοχώρησα. Το μετανιώνω τώρα....
-
-
@gatoz said in εκδρομουλα, βαλε τη μασκα σου και ελα:
Πάλι καλά που έβαλες πάλι λινκ από Γερμανία...
Τα πρώτα που είχες προτείνει ήταν από Γερμανία, μετά μας πήγες σε αγγελία Ολλανδική...
Πραγματικά περίμενα με αγωνία την επόμενη πρόταση...
-
-
Εεεε αντί να σου τρέχουν τα σάλια, πάρε ένα....σιγά!! Εταιρικό πάρτο, επαγγελματικό.
-
@civil357
#pare_mati @chats
#mono_vitara -
-
λοιπον
πιθανοτατα θα παιχτει μια μινι εκδρομουλα με βιτ
εντος αττικης, την κυριακη
στο βουτημα. μεχρι μεσημερακι.
με λιγο χωματακι
παιζουν και δικουνες
μονο λιγουλακι αψηλα να ειναι
αμα θετε, πειτε -
ομορφιες στις 22 και 23 του μηνα
https://www.facebook.com/events/629243591915607/629243595248940/?active_tab=discussion
κοριτσια θα ειναι και ο γατος -
λοιπον
με λιγο χωματακι
> παιζουν και δικουνες
αμα θετε, πειτεΠαίζουν και τα καλαίσθητα Γαλλικά Captur ή να έρθω με το Bravo ?
-
@yem said in εκδρομουλα, βαλε τη μασκα σου και ελα:
λοιπον
με λιγο χωματακι
> παιζουν και δικουνες
ερχεσαι....
ευκολακι θα ειναι -
@yem said in εκδρομουλα, βαλε τη μασκα σου και ελα:
λοιπον
με λιγο χωματακι
> παιζουν και δικουνες
ερχεσαι....
ευκολακι θα ειναιΜέσα είμαι αρκεί να μπορέσω να παρκάρω τα παιδιά στην πεθεράκλα .
Να βάλω και λάστιχο στην spare ζάντα που έχω . -
Τους ξεγέλασα , τους είπα ότι είναι το new Vitara facelift απο Ινδία !
.
-
Βλέπουμε δεύτερο από δεξιά ένα σύγχρονο αμάξι, πως ξεχωρίζει από μία ομάδα μοντέλων από το τέλος του 90...
-
@criuser said in εκδρομουλα, βαλε τη μασκα σου και ελα:
Βλέπουμε δεύτερο από δεξιά ένα σύγχρονο αμάξι, πως ξεχωρίζει από μία ομάδα μοντέλων από το τέλος του 90...
χααχχααχ , ευτυχώς δεν βάλαμε και το GV στην φωτογραφία .
-
Δεν είχε προλάβει να έλθει ακόμα, ή ξεκίνησε νωρίς μόνο του πριν νυχτώσει ?
-
Η αλήθεια είναι ότι το βουνό είναι πραγματικά η παιδική χαρά του @gatoz, το "ζούσε" και το ευχαριστιώταν, πρέπει να έκανε κύκλο το λίγο 3-4 φορές
εκδρομουλα, βαλε τη μασκα σου και ελα