-
Όπως είδες Φάνη δεν ντρέπομαι να "δώσω" στεγνά όσους το παίζουν σύντροφοί μου, πούστικα. Αντίθετα ο εντελώς αγράμματος (ούτε το Δημοτικό δεν τελείωσε) Γιώργος Μαργαρίτης, είναι 100% κομμουνιστής και μορφωμένος κοινωνικά άνθρωπος. Το ίδιο και ο Μπάσης. Και οι δύο θα είναι στο φεστιβάλ και έρχονται να τραγουδίσουν δωρεάν. Μάλιστα πληρώνουν την ορχήστρα τους από την τσέπη τους!
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εντάξει με Ρώσους δεν είχα πολλές επαφές στην οικοδομή, αλλά από Πολωνούς, Αλβανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους, λόγο καλό για τον κομμουνισμό δεν άκουσα.
Ολοι έλεγαν τα χειρότερα. Με το χειρότερο, ότι δεν μπορούσες να μιλήσεις για πολιτικά θέματα, ούτε με τον αδελφό σου, ούτε με τον κολλητό σου, γιατί δεν ήξερες αν θα σε κάρφωνε.
Και μιλάμε για δεκάδες ανθρώπους, καθότι η ώρα του κολατσιού, ήταν πάντα ευκαιρία για τέτοιες κουβέντες...
Για όλους τους άλλους λαους εκτός των Ρώσων , η Σοβιετική ένωση ήταν κατακτητής.
Λίγοι ήταν οι κομμουνιστές στις χώρες αυτές, φορετή κυβέρνηση από τους Σοβιετικούς , λειτουργούσαν σαν ανθύπατοι. Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν αγαπητοί από τον κόσμο. Εδώ το σύστημα κατέρρευσε στην Σοβιετική Ένωση , που και έργο έκανε και είχε τον μεγαλείο της νίκης στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο να δένει τις μάζες.Οι περισσότεροι Ρώσοι που γνώρισαν είτε στην σχολή είτε στις συναλλαγές μου (είχαμε εξαιρετική συνεργασία μέχρι τον 2/2022) , έχουν νοσταλγία για την Σοβιετικη Ένωση. Θεωρούν οτι ο Γιέλτσιν πούλησε την Σοβιετική Ένωση για να βολέψει τους φίλους του , οι όποιοι εξακολουθούν και λιμαίνονται τους απέραντους πόρους της Ρωσίας τώρα. Επειδή το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια το δημογραφικό είναι αμείλικτο σε όσους δεν χειρίζονται σωστά την εξουσία. Η Ρωσία σε 30 χρόνια θα είναι η σκια της σημερινής Ρωσίας εαν δεν αλλάξει κάτι ριζικά.
-
@george1977 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι περισσότεροι Ρώσοι που γνώρισαν είτε στην σχολή είτε στις συναλλαγές μου (είχαμε εξαιρετική συνεργασία μέχρι τον 2/2022) , έχουν νοσταλγία για την Σοβιετικη Ένωση. Θεωρούν οτι ο Γιέλτσιν πούλησε την Σοβιετική Ένωση για να βολέψει τους φίλους του , οι όποιοι εξακολουθούν και λιμαίνονται τους απέραντους πόρους της Ρωσίας τώρα.
Να και ένας άνθρωπος που ξέρει τι λέει! Οι περισσότεροι Ρώσοι νοσταγλούν την ΕΣΣΔ!!!
Και μιας μιλήσαμε και για άλλους λαούς, ο Βούλγαρος οδηγός του πελάτη μου (γνωστό εργοστάσιο πορτών στην Β. Ελλάδα) που έρχονταν με το φορτηγό και φόρτωνε stretch film από την βιοτεχνία μου, μου έλεγε πόσο άσχημα νιώθει που έπεσε η Σοσιαλιστική Βουλγαρία και ήρθε μετανάστης στην Ελλάδα, για να δουλεύει διπλάσιες ώρες από όσες δούλευε εκεί. Όλο έβριζε για την τωρινή του κατάσταση... Τα ελληνικά του ήταν μέτρια, αλλά τον καταλάβαινα.... Το "γαμώ την τύχη μου" γίνεται κατανοητό.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι περισσότεροι Ρώσοι που γνώρισαν είτε στην σχολή είτε στις συναλλαγές μου (είχαμε εξαιρετική συνεργασία μέχρι τον 2/2022) , έχουν νοσταλγία για την Σοβιετικη Ένωση. Θεωρούν οτι ο Γιέλτσιν πούλησε την Σοβιετική Ένωση για να βολέψει τους φίλους του , οι όποιοι εξακολουθούν και λιμαίνονται τους απέραντους πόρους της Ρωσίας τώρα.
Να και ένας άνθρωπος που ξέρει τι λέει! Οι περισσότεροι Ρώσοι νοσταγλούν την ΕΣΣΔ!!!
Οι Ρώσοι ανεξάρτητα τι λεει η κοινη γνώμη είναι πολύ εργατικός και έξυπνος λαος.
Βρεθήκαν απο τον κομμουνισμό στην ολιγαρχία , ενω τους πουλήσαν δημοκρατία.
Έγινε η ληστεία του αιώνα και η ιστορία αντί να διορθώνεται γίνεται χειρότερη. Ο μέσος Ρώσος απόφοιτος με καριέρα στην πληροφορική αναγκαστήκε να φύγει από τον Ρωσία για να ζήσει διαφορετικά. Τώρα τον αντιμετωπίζουν σαν ολιγαρχή του Πούτιν και πολλές φορές του κόβουν την πρόσβαση στις τράπεζες. Ο Πούτιν παρότι διαχειρίστηκε έξυπνα τον πόθο του Ρώσου για επανασύσταση της Σοβιετικής ένωσης στην πραγματικότητα έχει κάνει πολύ λίγα πράγματα για να μειωθεί η εξουσία της ολιγαρχίας .Όλα τα σημάδια δείχνουν οτι η Ρωσία θα λεηλατηθεί ακόμη μια φορά με αντάλλαγμα την μετάβαση σε ένα νεο σύστημα. Θα είναι δυτικό ή κινέζικο κανείς δεν ξέρει ακόμη.
-
Η Ρωσία θα παραμείνει ολιγαρχία, δεν θα αλλάξει το σύστημα. Υπάρχουν λόγοι για αυτό.
- Το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσίας είναι πανίσχυρο (από εποχής ΕΣΣΔ) χτισμένο πάνω σε αδιασάλευτες κρατικές δομές.
- Ο μέσος Ρώσος δεν θέλει κάτι άλλο, παρά ένα πανίσχυρο Κράτος - Πατερούλη.
- Η Κρατική Εξουσία ελέγχει τους ολιγάρχες αλλά και τροφοδοτείται από αυτούς.
-
Εγώ πάντως δεν μίλησα για Ρώσους, αλλά για τις άλλες χώρες.
Προφανώς τα μέλη και οι συμπαθούντες της ΚΝΕ, θα είναι συμπαθούντες και εκείνου του καθεστώτος.
Επίσης η απότομη πτώση του υπαρκτού, είχε παρενέργειες στην Δύση με την απώλεια του αντίπαλου δέους.
Τέλος είδαμε τις πρώτες αποκαθηλώσεις από αμερικάνικα μμε του ουκρανού ιωαννίδη...
Δεν πάνε καλά τα πράγματα, έρχονται και οι εκλογές του Νοεμβρίου...
Τώρα για την αμερική και τον μακαρθισμό και το εφμπιαι, εδώ την έπεσε στον Τράμπ, θα κόλωνε αλλού...
Αλλά μετά τον Νοέμβριο, θα δούμε πόσα απίδια θα πιάσουνε...
Σιγά-σιγά έρχεσαι κοντά σε αυτά που λέω...
Λογικό δεν είναι όμως να επικεντρωνόμαστε στην Ρωσία, αφού αυτή ήταν η μεγαλύτερη χώρα του Ανατολικού Μπλοκ;Δεν μετακινήθηκα καθόλου.
Είπα από την αρχή ότι δεν είχα επαφές με Ρώσους.Εσείς μπορείτε να μιλάτε για την μεγαλύτερη χώρα, εγώ μίλησα για τις χώρες που είχα άποψη.
Αρα είναι δύο διαφορετικές συζητήσεις και παράλληλες, που εξ ορισμού δεν συναντώνται πουθενά, ως παράλληλες....
-
Και μιας μιλήσαμε και για άλλους λαούς, ο Βούλγαρος οδηγός του πελάτη μου (γνωστό εργοστάσιο πορτών στην Β. Ελλάδα) που έρχονταν με το φορτηγό και φόρτωνε stretch film από την βιοτεχνία μου, μου έλεγε πόσο άσχημα νιώθει που έπεσε η Σοσιαλιστική Βουλγαρία και ήρθε μετανάστης στην Ελλάδα, για να δουλεύει διπλάσιες ώρες από όσες δούλευε εκεί. Όλο έβριζε για την τωρινή του κατάσταση... Τα ελληνικά του ήταν μέτρια, αλλά τον καταλάβαινα.... Το "γαμώ την τύχη μου" γίνεται κατανοητό.
Γαμώ την τύχη μου, που γεννήθηκα στην σοσιαλιστική Βουλγαρία έλεγε, αλλά δεν τον άκουγες...
-
Επιστρέφω στο μεταναστευτικό.
Ενα απλό ερώτημα.
Η περιοχή του Εβρου, είναι στρατιωτική και η πρόσβαση σε αυτή απαγορεύεται από την δική μας πλευρά σε πολίτες.Πως λοιπόν οι μκο που είναι εδώ, είχαν αμέσως επαφή με τους λαθραίους που ήταν στην τούρκικη νησίδα ?
Τους βρήκαν στο 11880 ?
Είναι προφανές ότι οι μκο που φώναζαν είναι δουλέμποροι.
Τα κόμματα που φώναζαν επίσης, μπορούν να διαλέξουν αν είναι δουλέμποροι ή χρήσιμοι ηλίθιοι δουλεμπόρων...
Με απλά ελληνικά, αν είναι συνένοχοι ή βλάκες..Μερικοί μπορεί να είναι και τα δύο, όπως κάποιοι άλλοι της περιόδου 2010-2015.
-
Γαμώ την τύχη μου, που γεννήθηκα στην σοσιαλιστική Βουλγαρία έλεγε, αλλά δεν τον άκουγες...
Ο τύπος που λες είναι 1.65, αλλά φτιαγμένος σαν τον Σουλειμανογλου, αν τον θυμάσαι. Αν του το έλεγες αυτό θα σου έριχνε κουτουλιά... Τα χέρια του σαν φτυάρια είναι. Χαχα.
Αυτοί οι Σλάβοι τι τέρατα είναι...
-
Ενα απλό ερώτημα.
Η περιοχή του Εβρου, είναι στρατιωτική και η πρόσβαση σε αυτή απαγορεύεται από την δική μας πλευρά σε πολίτες.
...Ντάλα καλοκαίρι 2005 και συμφοιτητής υπηρετεί στο ίδιο στρατόπεδο απ'το οποίο απολύθηκα.
Τηλεφωνακι:"Τι λέει μαν;"
"Άσε, εδω, ζέστη, πηξιμο."
"Υπομονή..."Κλεινουμε, περνάω τα πάντα και τσουπ, να 'μαι στη σκοπιά. Όλα χύμα και ο φίλος μελετά περιοδικό με Βέρα Λάμπρου με πίσω άξονα οξω.
ΤΖΑ!
-
Οι Βούλγαροι είναι τούρκικο φύλλο, μπορεί οι ίδιοι πλέον να μην θέλουν να το ακούνε, αλλά η αλήθεια αυτή είναι.
Θα μου πεις με τόσες επιμιξίες στο διάβα των αιώνων, ποιός είναι ποιός, αλλά έτσι για να γράψω κάτι....
-
Η Ρωσία θα παραμείνει ολιγαρχία, δεν θα αλλάξει το σύστημα. Υπάρχουν λόγοι για αυτό.
- Το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσίας είναι πανίσχυρο (από εποχής ΕΣΣΔ) χτισμένο πάνω σε αδιασάλευτες κρατικές δομές.
- Ο μέσος Ρώσος δεν θέλει κάτι άλλο, παρά ένα πανίσχυρο Κράτος - Πατερούλη.
- Η Κρατική Εξουσία ελέγχει τους ολιγάρχες αλλά και τροφοδοτείται από αυτούς.
1)το σύστημα εξουσίας είναι πολύ ισχυρό όμως δεν έχει του ίδιους πόρους όπως όταν ήταν η Σοβιετική ένωση
2)Δεν έχει πρόβλημα με το κράτος πατερουλή αλλά θέλει ευκαιρίες ανάπτυξης προσωπικής. Δεν μπορεί να βλέπεις τους άλλους με τα πάντα και αυτός να είναι πίσω. Ανέχεται το κράτος όσο του δίνει ευκαιρίες να πάει μπροστά
3)Μεγάλη κουβέντα και δεν μπορεί να εξαντληθεί σε ένα φορουμ. Ο Πούτιν άσκησε έλεγχο μόνο σε όσους πήγαν να σηκώσουν κεφάλι με πολιτικές φιλοδοξίες. Ο μέσος Ρώσος αισθάνεται ριγμένος από τους ολιγάρχες (θεωρεί όχι άδικά οτι κανουν κατάχρηση της κάποτε Ρώσικης περιουσίας). -
Ενα απλό ερώτημα.
Η περιοχή του Εβρου, είναι στρατιωτική και η πρόσβαση σε αυτή απαγορεύεται από την δική μας πλευρά σε πολίτες.Πως λοιπόν οι μκο που είναι εδώ, είχαν αμέσως επαφή με τους λαθραίους που ήταν στην τούρκικη νησίδα ?
Τους βρήκαν στο 11880 ?
Είναι προφανές ότι οι μκο που φώναζαν είναι δουλέμποροι.
Τα κόμματα που φώναζαν επίσης, μπορούν να διαλέξουν αν είναι δουλέμποροι ή χρήσιμοι ηλίθιοι δουλεμπόρων...
Με απλά ελληνικά, αν είναι συνένοχοι ή βλάκες..Μερικοί μπορεί να είναι και τα δύο, όπως κάποιοι άλλοι της περιόδου 2010-2015.
Έστω ότι είναι έτσι.
Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω, για να επιμένει ο φίλτατος Κρούζερ κάτι θα ξέρει.Και σκύλους να είχαν αφήσει στη νησίδα, κάποιος θα τους πήγαινε φαΐ, ένας κτηνίατρος ή εθελοντής θα τους περιέθαλπε και μάλλον θα τους μετέφερε με ασφάλεια στην όχθη.
Είναι δυνατόν να μην γίνεται το ίδιο για όσα γυναικόπαιδα άφησαν εκεί και για το νεκρό παιδί; Διαβάζω πως ήταν και χριστιανοί της Συρίας... Εθνική μας ντροπή, θα μπορούσε με άλλη διαχείριση να γίνουμε μάγκες διεθνώς και να στηριξουμε τη θέση μας κόντρα στην Τουρκία, αλλά οι εκφωνητές του BBC δεν ψηφίζουν στην Ελλάδα όπως οι ορφανοι χρυσαυγίτες... -
Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες, αλλά δεν αντιπαλεύουν ουσιαστικά αυτά που είπα κι εγώ.
- Η σημερινή Ρωσία δεν είναι ΕΣΣΔ, αλλά κατά βάση είναι (έχει χάσει λίγα εδάφη και βιομηχανικές βάσεις - ουσιαστικά το μεγαλύτερο κομμάτι που έχασε είναι το ναυπηγείο των αεροπλανοφόρων της Ουκρανίας).
- Ο μέσος Ρώσος προτιμάει να έχει ένα δυνατό Κράτος, παρά να έχει προσωπική περιουσία. Καλό κατάλοιπο της ΕΣΣΔ αυτό.
- Προφανώς κάνουν κατάχρηση του κάποτε Σοβιετικού πλούτου όλοι οι ολιγάρχες. Αυτή είναι η τεράστια τραγωδία της πτώσης της ΕΣΣΔ!
Από τότε που έπσεσε η ΕΣΣΔ (31 χρόνια τώρα) δεν άλλαξε κάτι. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξει τώρα;
-
Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες, αλλά δεν αντιπαλεύουν ουσιαστικά αυτά που είπα κι εγώ.
- Η σημερινή Ρωσία δεν είναι ΕΣΣΔ, αλλά κατά βάση είναι (έχει χάσει λίγα εδάφη και βιομηχανικές βάσεις - ουσιαστικά το μεγαλύτερο κομμάτι που έχασε είναι το ναυπηγείο των αεροπλανοφόρων της Ουκρανίας).
- Ο μέσος Ρώσος προτιμάει να έχει ένα δυνατό Κράτος, παρά να έχει προσωπική περιουσία. Καλό κατάλοιπο της ΕΣΣΔ αυτό.
- Προφανώς κάνουν κατάχρηση του κάποτε Σοβιετικού πλούτου όλοι οι ολιγάρχες. Αυτή είναι η τεράστια τραγωδία της πτώσης της ΕΣΣΔ!
Από τότε που έπσεσε η ΕΣΣΔ (31 χρόνια τώρα) δεν άλλαξε κάτι. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξει τώρα;
Δεν τα λεω για αντιπαράθεση , μάλλον συμπληρώνουν τα δικά σου.
α)Ακόμη και σε Ρώσια να το ανάγεις , έχουν χαθεί πόροι που έχουν παει σε ιδιώτες οι όποιοι με πολλούς τρόπους βγάζουν την κερδοφορία στην Κύπρο και σε άλλους αντίστοιχους παραδείσους
β)Ναι αλλά αισθάνεται και λίγο μπιμπ με τους ολιγάρχες. -
-
-
-
Απλά σκατα στο λάκκο του.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
μιλάμε για νούμερο...
κάποτε διάβαζα το capital γιατί είχα συμμετοχή στην παλιό stockrally που έγινε αργότερα capital. Από τότε που αποχώρησε ο Ηλίας, έχει μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδη.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2