-
Γεια σας παιδιά.
Μιας και δεν έχω μπει ποτέ σε suv, θα ήθελα την βοήθεια σας.
Αν ρίξεις τα καθίσματα σε ένα εκ των sportage, Tucson, qashkai, μπορείς να ρίξεις έναν νυχτερινό υπνάκο?
Σκέφτομαι με το επόμενο μου αυτοκίνητο να ταξιδέψω σε χώρες της ευρωπης μαζί με την σύζυγο.
ΥΓ: Δεν είμαι και το πρώτο μπόι (1,62). -
Ναι man εύκολα.. Με το μπόι σου μπορείς να κάνεις και όλο το κάμα σούτρα.. Φιμε να χεις μόνο
-
@mastoras78 said in Ύπνος μέσα σε suv.:
Ναι man εύκολα.. Με το μπόι σου μπορείς να κάνεις και όλο το κάμα σούτρα.. Φιμε να χεις μόνο
Χαχαχα
-
-
Επίσκεψη σε αντιπροσωπεία είναι το πρώτο βήμα. Προφανώς όχι για να ξαπλώσεις, αλλά ρίξε τα καθίσματα και μέτρα με ένα μέτρο το μήκος αλλά και το πλάτος.
Τσεκααρε επίσης αν κάνει και πόσο ψηλό είναι το σκαλοπάτι όταν πέφτουν τα καθίσματα. Αν τα καθίσματα πέφτουν τελείως οριζόντια ή παραμένει μια κλίση. Σημαντικά τα παραπάνω γιατί και στρωματακι να πάρεις δεν καλύπτονται εύκολα. Επίσης σημαντικό το πλάτος,αν σας χωράει και αν προεξέχουν οι θόλοι ή όχι.
Ελλάδα το έχω κάνει, αλλά εξωτερικό να κοιμηθείτε μέσα στο αυτοκίνητο λες και είναι αυτοκινούμενο δεν το έχω σκεφτεί, δε ξέρω και τι έλεγχοι γίνονται.
-
Εννοείς υβριδικό για να μη μείνει από μπαταρία μέσα στη νύχτα.
Επίσης, αν δεν είναι τρολιά το thread, στην Ευρώπη δεν είναι παράνομο να κοιμάσαι εντός αυτοκινήτου σε μη καθορισμένες περιοχές (π.χ. camping)? Μια τέτοια εντύπωση είχα.
-
Πολύ καλή φάση! Έχω το Citroen Xara Picasso και μια από τις πολλές χρήσεις του είναι και αυτό που περιγράφεις. Βεβαίως τα πίσω καθίσματα αφαιρούνται πλήρως οπότε και με τοποθέτηση στρώματος (απαραίτητο) μπορείς να είσαι καθιστός χωρίς να σκύβεις. Το μπες-βγες από τις πλαϊνές πόρτες είναι άνετο ακόμη και για εμένα που είμαι 1,87. Έχω φτιάξει δυο ξύλινα "ντουλαπάκια" που τα χρησιμοποιώ για να καλύψω το "Σκαλί" στα πόδια των πίσω επιβατών και έτσι έχω χώρο 1,85x1.15 περίπου. Πολύ άνετος.
Αν πας εξωτερικό, καλύτερα να διανυκτερεύεις σε οργανωμένους χώρους. Θα νοιώθεις πιο άνετα και θα έχεις και παροχές (επίσης το ελεύθερο καμπινγκ το κυνηγάνε). Τις περισσότερες φορές, αν φτάσεις απόγευμα και φύγεις το άλλο πρωί μπορεί να σε χρεώσουν μόνο 10-15€. Πήγαμε πέρσι το καλοκαίρι Νότια Ιταλία και τις 7 από τις 14 μέρες μείναμε στο αυτοκίνητο. Πολύ καλός προορισμός!
Κάτι ανάλογο θα ήθελα να μπορώ να κάνω με το C4 που έχω παραγγείλει. Όταν ακόμη έψαχνα, προσπαθούσα να δω εάν θα μπορούσα να το υλοποιήσω. Συμπέρανα το προφανές. Επειδή δεν αφαιρούνται τα πίσω καθίσματα, χάνεις πολύ σε ύψος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην είσοδο από τις πλαϊνες πόρτες. Δεν έχω εγκαταλείψει όμως την ιδέα. Όταν το πάρω θα δω τι θα κάνω.
Γενικώς το πλάτος δεν έχει και τόση σημασία, γιατί δεν είναι κρεβάτι που είναι ελεύθερο στα πλάγια, αλλά είναι περιορισμένο οπότε δεν φοβάσαι να μην πέσεις. Ακόμη και πλάτος 1,00-1,10 είναι οκ.
Τα μοντέλα που αναφέρεις είναι αρκετά ευρύχωρα οπότε πιστεύω ότι με λίγες μόνο υποχωρήσεις μπορείς να διανυκτερεύσεις, αρκεί να βρεις μια κατάλληλη πατέντα για να καλύψεις το σκαλί που δημιουργείται στο χώρο των ποδιών των πίσω επιβατών.
Αν έχεις πολλά μεράκια, μπορείς να κάνεις και άλλες κατασκευές όπως πχ καλύμματα για τα τζάμια για περισσότερη ιδιωτικότητα ή σίτες για να μπορείς να κοιμάσαι με ανοιχτά παράθυρα και σε παραλίες. Επίσης πολύ ωραία εμπειρία γιατί μπορείς να αράξεις σε όποια παραλία φτάνει το αμάξι για "συγκεκαλυμμένο" ελεύθερο κάμπινγκ...
-
Εύκολα κοιμούνται δύο ενήλικες στα αυτοκίνητα που αναφέρεις.
Όμως βασική προϋπόθεση η διανυκτέρευση να να γίνεται σε κάποιο χώρο με φωτισμό,αν όχι φυλασσόμενο. Παρκιγκ στη μέση του πουθενά τα θεωρώ άκρως επικίνδυνα. -
Ένα τέτοιο στρωματακι θα σε βολεύει πολύ επίσης.
https://a.aliexpress.com/_mM2lvSC -
@vagkirk said in Ύπνος μέσα σε suv.:
Ένα τέτοιο στρωματακι θα σε βολεύει πολύ επίσης.
https://a.aliexpress.com/_mM2lvSCμπα....
μαγκες, για στρωμα χρειαζεται να μετρησει καποιος ακριβως διαστασεις.
συνηθως δεν υπαρχει κατι, ειναι ολα μακρυα.
για να φτιαξω τετοιο χωρο στο gv με μηκος 1.88 εχω κανει πατεντες και ηλεκτροκολληση, στα αμαξακια που λεμε δεν βρισκεις τιποτε....
οι κινεζιες ειναι πεταμενα γιουρα.
υποψιν, το στρωμα να ειναι αυτοφουσκωτο, αν βρεθει, και θελει ειδικη τρομπα, δεν κανει αυτη για τα λαστιχα και αμα ειναι να το φουσκωσεις με το στομα, θα αφησεις πνευμονι στον καδο με τα σκουπιδια -
λεμε να ριξεις τα μπροστα προς τα πισω και να κοιμηθει ο καθενας στη θεση του (γιατι μερικα αυτοκινητα τα ριχνουν τερμα οριζοντια) ή να ρίξεις το πισω και να δημιουργηθει ενα επιπεδο με το πορτ παγκαζ ?
-
Δεν γνωρίζω το budget σου αλλά με 2500€-3000€ υπάρχουν και σκηνές οροφής 2 ατόμων
-
Τελικά δεν τρολαρετε. Τα πιστεύετε αυτά που γράφετε.
-
@lap said in Ύπνος μέσα σε suv.:
Γιατί;;;
Ένα ζευγάρι άνετα μπορεί να κάνει road trip με τέτοια αυτοκίνητα,γλιτώνοντας τα έξοδα διανυκτέρευσης. Άντε να χρεωθεί κάποιες ημιδιαμονες για το απαραίτητο μπανάκι ντουζάκι. -
Γιατί που είναι το κακό? Ένα κάρο κόσμος κάνει μετατροπές, υπάρχει και Έλληνας που γυρίζει την Ελλάδα με Clio.
Δεν έχουν όλοι την δυνατότητα για αυτοκινούμενο, πας όπου γουστάρεις και μένεις
Αν δεν είχα τα μυοσκελετικά μου που ούτε σε ξενοδοχείο δεν μπορώ να κοιμηθώ άνετα το έκανα
Βαρέθηκες? Βάζεις μπρος και έφυγες σε άλλο προορισμό -
Τουαλέτα; Οι γυναίκες έχουν και μια παραπάνω ανάγκη από τουαλετα.
Το ζευγάρι θα έρθει κοντά, που θα κάνει ντουζ, με το νερό από τις πιτσιλιθρες ;
-
Επιστροφή στη φύση
Μπορείς σε οργανωμένο κάμπινγκ, τώρα όλα είναι ανάλογα τον άνθρωπο
Και η δική μου γυναίκα έχει θέμα με τουαλέτα για αυτό και δεν έχουμε πάει ποτέ σε κάμπινγκ ενώ με τους γονείς μου δεν είχα πάει ποτέ σε ξενοδοχείο
Άλλοι δεν έχουν τέτοια θέματα -
@tsofras said in Ύπνος μέσα σε suv.:
Δεν γνωρίζω το budget σου αλλά με 2500€-3000€ υπάρχουν και σκηνές οροφής 2 ατόμων
καθολου απλο και φθηνο πραγμα οι οροφης....
καλυτερες θα ηταν οι τρειλερ.
για οροφης πρεπει να αντεχει και το πλαισιο και μεγαλη δυσκολια στο μπες-βγες. ασε τη καταναωλση, την χαμηλη ταχυτητα και τον θορυβο στην οδηγηση.
για τουαλετα που λενε καποιοι, υπαρχουν λυσεις με κατι σαν σκηνη με μικρο αποτυπωμα που σηκωνεται για το χοντρο κλπ.
παντως επειδης εισαστε στα χωραφια γατου, οκ, μια-δυο διανυκτερευσεις στο βουνο με φιλους και φουλ εξοπλισμο να κανεις. σε ροαντ τριπ και υπνο σε παρκιν κλπ, ουτε για αστειο, χαλας ολη τη διαθεση μαζι με τη μεση σου και τη μυρωδια κλανοαπλυτοδοντι.
καλυτερα προγραμματισμος για δωματια στη διαδρομη. -
Lap ,, χωρίς καμία ειρωνεία, αλλά μάλλον το camping πόσο μάλλον το ελεύθερο και εσύ δεν πρέπει να έχετε καμία σχέση.
Δε παθαίνει τίποτα μια γυναίκα αν δεν ξυρίσει πόδια κλπ για ένα διάστημα, ας έκανε και laser,, νωρίτερα να είναι προετοιμασμένη.
Προσωπικά ελεύθερο κάνω μονο σε βουνά , σε σημείο με πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, με όλες τις προφυλάξεις να αφήνω το μέρος όπως το βρήκα. Ο λόγος είναι γιατί δεν αντέχω την αλμύρα πολύ ώρα πάνω μου. Από την άλλη υπάρχουν " καβατζες" για ελεύθερο σε πάρα πολλά παραθαλάσσια μέρη. Προσωπικά δεν μου κάνουν, ιδίως με την πολυκοσμία που έχουν και το γεγονός ότι το ελεύθερο κατάντησε μόδα. Θάλασσα λοιπόν ανέκαθεν μόνο οργανωμένο και πλέον δωμάτια.
-
Τι να σας πω γυναίκα δεν είμαι, αλλά ξέρω πως πρέπει να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Γενικά και όχι μόνο για να ξυρίζουν τα πόδια. Αν και δεν νομίζω να ξυρίσει καμία πόδια, όλες τα κάνουν αποτρίχωση.
Όχι δεν έχω καμία σχέση με ελεύθερο κάμπινγκ. Για αυτό ίσως δεν καταλαβαίνω αυτά που λέτε. Ώστε δεν τρολαρετε....κάνω στην άκρη λοιπόν... Δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα.
Ύπνος μέσα σε suv.