-
@andya3 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
@lap said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Α, ξεκίνησε η δεύτερη βάρδια. Καλή συνέχεια συνάδελφοι. Εμείς σχολασαμε από το πρωί, όσο μαλώσαμε, μαλώσαμε, τα βρήκαμε τώρα.
Δεν τσακώνετε κανείς lap. Έτσι κι αλλιώς εγώ πρώτος κατηγορώ το κράτος και τους ΔΥ για δεκάδες λόγους. **Μου άρεσε αυτό! Για αυτό σου είπαμε να πίνεις συχνά κρύα νερά, **
Κάποιοι άνθρωποι όμως έκαναν υπερπροσπάθεια, έριξαν τα σώματά τους στη φωτιά και τους αξίζει μια αναγνώριση. Και κάποιοι άλλοι τα οργάνωσαν όλα αυτά. Και το σύστημα μέχρις ενός σημείου δούλεψε ικανοποιητικά.
Φτάνει η αριστερή αφ' υψηλού κριτική επειδή δεν "αρέσει" το σύστημα εξουσίας. Εσένα θα σου άρεσε στη δουλειά σου να προσπαθείς και να σε βρίζουν κιόλας?
Εμένα με βρίζουν όλοι, ακόμα και εδώ με βρίζουν, στα τσατ να δεις τι βρισιές μου ριχνουνΌχι κοίτα, από εμάς κανείς δεν ήταν εκεί και κανεις δεν ξέρει. Οπότε ναι μένουμε με την έξωθεν μαρτυρία. Αυτή λοιπόν όντως ειναι σχετικώς καλή, δείχνει να λειτούργησε το κράτος, η αστυνομία ως έναν βαθμό και οι υπηρεσίες του δήμου. Υπήρχαν όμως πολλές καταγεγραμμένες περιπτώσεις που άνθρωποι έμειναν μόνοι τους κατά δήλωση τους, να παλεύουν με το τέρας της φωτιάς για να σώσουν την περιουσία μιας ζωής. Ναι η εντολή ήταν να φύγουν αλλά κάποιοι την αψήφησαν και πάλεψαν με τη φωτιά. Λένε μάλιστα ότι κατάφεραν να σώσουν το σπίτι τους. Δεν ξέρω αν μπορείς με λαστιχακια να σώσεις ένα σπίτι με ξυλινα στοιχεία όταν οι φωτιές είναι τεράστιων διαστάσεων. Μήπως απλά ήταν τυχεροί, μήπως όντως τα κατάφεραν. Δεν ξέρω, είμαι αναρμόδιος να δώσω απάντηση. Για αυτό ρώτησα τον Σπύρο αν είχαν νερό και ρεύμα. Κάποιοι λένε πως έμειναν μόνοι τους και πρέπει να καταγράφει και να σχολιαστεί.
Αλλά από την άλλη δεν τολμάω να πω και τίποτα γιατί πολύ απλά κάνεις μας δεν ήταν εκεί και μακάρι ποτέ να μην βρεθεί ποτέ σε τέτοια κατάσταση.
Όσο για το γατί, άσε να λέει τ άδικα του. Θα σου πει για ρήξη, δίπολα κτλ Είναι ένας άνθρωπος που δίνει δουλειά σε πόσους άλλους μέσα σε έναν απίστευτο ανταγωνισμό. Έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες οικογένειες ζουν από την εταιρία του. Τουλάχιστον για αυτό ασε να λέει τις παραξενιές του. Όταν βγει στη σύνταξη, πες του τα όλα μαζεμένα.
Το θέμα είναι Άντυ, σε άλλες φωτιές επί ζαιων θα έλεγες τα ίδια όταν
λειτουργησε ο κρατικός μηχανισμός; Επί πασοκων; Επί ορθοδοξίας;Υ.γ Γενικά υπάρχουν παιδιά στον κρατικό μηχανισμό που μπορεί να σου φαινονται ότι βγάζουν εύκολα το μεροκάματο τους, χωρίς άγχος αλλά μια μονάχα τέτοια κατάσταση οπου μπαίνουν μέσα στο κίνδυνο με απάρνηση ισούται με την δουλειά ολόκληρης της χρονιάς μαζεμένη. Προτιμώ να είμαι φλωρακος και να κάνω δουλειά γραφείου και ας παλεύω περισσότερο για το μεροκάματο. Αυτό το λέω για το σχολείο του δημοσίου και την επικριτική σου ματιά.
-
χα! Εγώ θα γράφω ότι θέλω και σε όποιον του αρέσει.
-
Καλά και εγώ του τα χώνω αν με εκνευρίζει.
Μωρέ καλά τα λές, σαμπως δουλειά μου δίνει ή μισθό.....
Που είναι τα δίπολα να γίνει εδώ μέσα χαμός;ε; -
Α, ξεκίνησε η δεύτερη βάρδια. Καλή συνέχεια συνάδελφοι. Εμείς σχολασαμε από το πρωί, όσο μαλώσαμε, μαλώσαμε, τα βρήκαμε τώρα.
Δεν τσακώνετε κανείς lap. Έτσι κι αλλιώς εγώ πρώτος κατηγορώ το κράτος και τους ΔΥ για δεκάδες λόγους. **Μου άρεσε αυτό! Για αυτό σου είπαμε να πίνεις συχνά κρύα νερά, **
Κάποιοι άνθρωποι όμως έκαναν υπερπροσπάθεια, έριξαν τα σώματά τους στη φωτιά και τους αξίζει μια αναγνώριση. Και κάποιοι άλλοι τα οργάνωσαν όλα αυτά. Και το σύστημα μέχρις ενός σημείου δούλεψε ικανοποιητικά.
Φτάνει η αριστερή αφ' υψηλού κριτική επειδή δεν "αρέσει" το σύστημα εξουσίας. Εσένα θα σου άρεσε στη δουλειά σου να προσπαθείς και να σε βρίζουν κιόλας?
Εμένα με βρίζουν όλοι, ακόμα και εδώ με βρίζουν, στα τσατ να δεις τι βρισιές μου ριχνουνΌχι κοίτα, από εμάς κανείς δεν ήταν εκεί και κανεις δεν ξέρει. Οπότε ναι μένουμε με την έξωθεν μαρτυρία. Αυτή λοιπόν όντως ειναι σχετικώς καλή, δείχνει να λειτούργησε το κράτος, η αστυνομία ως έναν βαθμό και οι υπηρεσίες του δήμου. Υπήρχαν όμως πολλές καταγεγραμμένες περιπτώσεις που άνθρωποι έμειναν μόνοι τους κατά δήλωση τους, να παλεύουν με το τέρας της φωτιάς για να σώσουν την περιουσία μιας ζωής. Ναι η εντολή ήταν να φύγουν αλλά κάποιοι την αψήφησαν και πάλεψαν με τη φωτιά. Λένε μάλιστα ότι κατάφεραν να σώσουν το σπίτι τους. Δεν ξέρω αν μπορείς με λαστιχακια να σώσεις ένα σπίτι με ξυλινα στοιχεία όταν οι φωτιές είναι τεράστιων διαστάσεων. Μήπως απλά ήταν τυχεροί, μήπως όντως τα κατάφεραν. Δεν ξέρω, είμαι αναρμόδιος να δώσω απάντηση. Για αυτό ρώτησα τον Σπύρο αν είχαν νερό και ρεύμα. Κάποιοι λένε πως έμειναν μόνοι τους και πρέπει να καταγράφει και να σχολιαστεί.
Αλλά από την άλλη δεν τολμάω να πω και τίποτα γιατί πολύ απλά κάνεις μας δεν ήταν εκεί και μακάρι ποτέ να μην βρεθεί ποτέ σε τέτοια κατάσταση.
Όσο για το γατί, άσε να λέει τ άδικα του. Θα σου πει για ρήξη, δίπολα κτλ Είναι ένας άνθρωπος που δίνει δουλειά σε πόσους άλλους μέσα σε έναν απίστευτο ανταγωνισμό. Έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες οικογένειες ζουν από την εταιρία του. Τουλάχιστον για αυτό ασε να λέει τις παραξενιές του. Όταν βγει στη σύνταξη, πες του τα όλα μαζεμένα.
Το θέμα είναι Άντυ, σε άλλες φωτιές επί ζαιων θα έλεγες τα ίδια όταν κπ
λειτουργησε ο κρατικός μηχανισμός; Επί πασοκων;Υ.γ Γενικά υπάρχουν παιδιά στον κρατικό μηχανισμό που μπορεί να σου φαινονται ότι βγάζουν εύκολα το μεροκάματο τους, χωρίς άγχος αλλά μια μονάχα τέτοια κατάσταση οπου μπαίνουν μέσα στο κίνδυνο με απάρνηση ισούται με την δουλειά ολόκληρης της χρονιάς μαζεμένη. Προτιμώ να είμαι φλωρακος και να κάνω δουλειά γραφείου και ας παλεύω περισσότερο για το μεροκάματο. Αυτό το λέω για το σχολείο του δημοσίου και την επικριτική σου ματιά.
Μην πολιτικοποιείς το θέμα. Αυτή είναι η παγίδα των αριστερών που ψάχνουν κάθε ευκαιρία να απαξιώσουν και να κακολογήσουν το σύστημα εξουσίας για να δικαιολογήσουν τις εμμονές τους και ίσως και την ίδια τους την ύπαρξη.
Και επί Ζαίων και επί ΠΑΣΟΚ το ίδιο θα έλεγα. Σκέψου βέβαια πως αντέδρασε ο κρατικός μηχανισμός στο Μάτι και πως στην Πεντέλη και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Δεν θέλω να σχολιάσω άλλα σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων. Τα υπόλοιπα ας τα βρει η Δικαιοσύνη.
-
Καλά κάνεις και δεν σχολιαζεις, το αφήνω απ εξω αυτό το θέμα. Είναι τραγωδία. Δεν προσφέρεται για κανενός είδος συζήτηση, αντιπαράθεση.
Μίλησα για άλλες φωτιές στο παρελθόν. -
Συμφωνώ μαζί σου να είμαστε αυστηροί αλλά και δεκτικοί στα όσα καλά βλέπουμε.
-
Το σύστημα δούλεψε, ο κρατικός μηχανισμός άρχισε να ανταποκρίνεται λίγο καλύτερα.
Η περσινή εμπειρία οδήγησε σε πολύ καλύτερη προετοιμασία.
Το επιτελικό κράτος με αργά αλλά σταθερά βήματα αποδυκνειει καθημερινά την αξία του υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η μικρή αλλά σημαντική επιτυχία αυτή αφήνει χαραμάδα ακόμη και για χαμόγελα και αισιοδοξία ακόμη και μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή.
Αυτή την Ελλάδα θέλουμε!
-
Το θέμα είναι Άντυ, σε άλλες φωτιές επί ζαιων θα έλεγες τα ίδια όταν
λειτουργησε ο κρατικός μηχανισμός; Επί πασοκων; Επί ορθοδοξίας;Έχεις διαβρωθεί τόσο απ την ΙΗΤΑ που τολμάς και κάνεις τέτοιες ερωτήσεις σε δωρεάν υπερασπιστές της ΝΔ...
Μα εννοείται και ναι!
ΝΑΙ.
Το είπε ο άνθρωπος ναι.
Όπως και ότι Δεν θρηνησαμε θύματα.
Δεν είναι τίποτα τυμβωρυχοι οι αγαπητικοι της ΝΔ (απόδειξη ότι δεν θύμωσε καν ο μάστορας της πολιτικής ορθότητας), αλλά είναι ξεκάθαρο πως θύματα δεν θρηνησαμε.
Να τα λέμε κι αυτά, θύματα μηδέν.
Ούτε ένα θύμα δεν θρηνησαμε, πόσο καλύτερα να τα πάει ο κρατικός μηχανισμός της αριστείας, κανένα θύμα λέμε.
Όχι σαν τους άλλους... -
Την κομματική μαλάκυνση δε θα τη θρηνήσουμε ποτέ όμως... συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια πχια (και στις φωτιές)
-
-
Μην πολιτικοποιείς το θέμα. Αυτή είναι η παγίδα των αριστερών που ψάχνουν κάθε ευκαιρία να απαξιώσουν και να κακολογήσουν το σύστημα εξουσίας για να δικαιολογήσουν τις εμμονές τους και ίσως και την ίδια τους την ύπαρξη.
Και επί Ζαίων και επί ΠΑΣΟΚ το ίδιο θα έλεγα. Σκέψου βέβαια πως αντέδρασε ο κρατικός μηχανισμός στο Μάτι και πως στην Πεντέλη και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Δεν θέλω να σχολιάσω άλλα σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων. Τα υπόλοιπα ας τα βρει η Δικαιοσύνη.+1000
αριστερών+κομουνιστών+αναρχοάπλυτων+κάθε καρυδιάς καρύδι δηλ. ψεκ...
-
@mastoras78 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Την κομματική μαλάκυνση δε θα τη θρηνήσουμε ποτέ όμως... συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια πχια (και στις φωτιές)
Εδώ απ ότι βλέπω μας μοστράρουν το '18 μάλλον ως ...επιτυχημένο έτος διαχείρισης πυρκαγιών!
Ίσα τα πουρνάρια και τα πεύκα με το κοριτσάκι που πήδησε στον γκρεμό!
Και εις ανώτερα... -
Τι κοριτσάκια και τι παιδάκια και τι απανθρακωμένα πτώματα;
Πάνω από όλα η ΑντιΚουλίτιδα και σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια.
Καμμένοι εγκέφαλοι, όχι από τις πυρκαγιές αλλά από τα κόμπλεξ και τις εμμονές.
Κατά τα άλλα αγωνιστές και επαναστάτες. Ποuτσες καλαβρέζικες.
-
This post is deleted! -
-
Στάχτη και Burberry όλα κι ο Μητσοτάκης να ειν καλά, όποιος δεν το πιστεύει είναι άρρωστος.
-
Επαναστάτες του πληκτρολογίου, τραβάτε να γκρινιάξετε στους γονείς τους...
https://www.onlarissa.gr/2018/07/28/i-ellada-ponaei-vrethikan-apanthrakomena-ta-didyma-koritsakia/
-
Καταιγίδα πολύ σκληρό.
Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την φιγούρα του πατέρα τους που τα έψαχνε.
Είδα και πρόσφατα μια συνέντευξη του. Σε μια μέρα έχασε τα δίδυμα κοριτσάκια του και τους γονείς του.
Τώρα πλέον κουφάρι σκέτο, άψυχο
Και γιατί? Γιατί κάποιος μαλακας ήθελε να μαζέψει το μελίσσι του με 10 μποφόρ αέρα... -
Καλιο 1000 σπιτια καμμενα παρα αυτα τα μωρα. Δεν ξεχνω.
-
This post is deleted!
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες