-
Εγώ πιστεύω ότι η συζήτηση εδώ για αυτό το γεγονός των όπλων εκεί, δεν είναι γιατί θέλουμε και εμείς εδώ να έχουμε όλοι όπλα.
Η συζήτηση γίνεται, γιατί παρ΄ ότι υποτίθεται ότι απαγορεύεται η κατοχή των όπλων, στην πράξη κυκλοφορούν πάρα πολλά όπλα και βαρύς οπλισμός στα χέρια κάθε λογής παραβατικών.Αυτό το γεγονός είναι που ενοχλεί, ότι μπορείς να βρεθείς ανυπεράσπιστος στις διαθέσεις χιλιάδων τύπων που έχουν όπλα.
Η πλάκα είναι όταν έχεις ας πούμε ένα σπαθί στο σπίτι σου, επειδή κάποιος πρόγονος σου ήταν αξιωματικός, ή κανένα αρχαίο όπλο, που δεν δουλεύει, πρέπει να το δηλώσεις και ΙΣΩΣ σε αφήσουν να το κρατήσεις, έστω και αν δεν δουλεύει.
Κλασσικό ελληνικό υπερκράτος... Ακριβό στα πίττουρα και φτηνό στ΄ αλεύρι.
Τώρα για την Αμερική είναι μεγάλη η συζήτηση και προφανώς δεν έχουμε ίδια άποψη και μαθαίνουμε μόνο τις στραβές.
-
Επειδη με εχουν πυροβολησει, ενα μπορω να πω. Εκεινη την μερα οπως και μια αλλη που πυροβολησαν ανθρωπο μπροστα μου, ημουν τυχερος που δεν οπλοφορουσα.
Το δικαιωμα της αμυνας ομως ειναι αδιαπραγματευτο. -
Αν και είναι άλλων χωράφια και πρέπει να τα λύσουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι, όπως λέει και ο criu, σε μέρη της Ελλάδας (πχ Κρήτη) κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός όπλων (κακώς, κακιστα...) και τέτοια περιστατικά δεν έχουμε. Η βία στην αμερικανική κοινωνία έχει πολύ βαθύτερες αιτίες από την απλή οπλοκατοχή. Μακάρι να ήταν το θέμα τους η οπλοκατοχή και μόνο αυτή.
-
Αυτό είναι το κακό, ότι βάζουμε στρατόπεδα και είμαστε " οι από εδώ τους απ'εκει", πριν από μερικές εβδομάδες ανέβασα "είδηση" που ένοπλη γυναίκα πυροβόλησε /σκότωσε ένοπλο άντρα ο οποίος κινήθηκε εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων. Στην ουσία μια τυχαία γυναίκα (δεν ανήκε καν σε σώματα ασφαλείας) δικαστής Ντρεντ δολοφόνησε εν ψυχρώ κάποιον γιατί τις φάνηκε ύποπτος.
Εκεί κανένας δεν μου είπε ότι πάω κόντρα στον μάστορα και στην δεξιά προπαγάνδα.
Το θέμα που ήθελε να θίξει η Γελοιογραφία το έπιασε στο ακέραιο, αλλά δεν παύει να πατάει επί πτωμάτων και πόσο μάλλον πτωμάτων παιδιών που δεν έλαβαν μέρος σε κανένα πόλεμο, απλά πήγαν σχολείο!
Δεν έχω διαβάσει πολύ αρχαία ελληνική γραμματεία αλλά δεν θυμάμαι τέτοια παρόμοια περιστατικά σε σάτιρες κτλ -
Προσωπικά δεν έχω καμιά διάθεση να επανέρχομαι και να ασχολούμαι με μια δυσάρεστη σε κάποιους κατάσταση, αλλά μια και επανήρθε στη κουβέντα...
Το γιατί αντέδρασε ο Μάστορας και άνοιξε ο "καυγάς" για τις γελοιογραφίες είναι σαφές για όποιον δεν είναι υποκριτής, άλλωστε το έγραψε ξεκάθαρα και ο ίδιος με δικά του λόγια:
Οι γελοιογραφίες θίγουν το "american way of life" με το οποίο ταυτίζονται αρκετοί απ τους εν Ελλάδι δεξιούς.
Το γιατί ακριβώς, μόνο αυτοί και ο συχωρεμένος ο Πανούσης το ξέρουν, αλλά για το ότι συμβαίνει δεν αμφιβάλει κανείς Νεοέλληνας και το στηλιτεύουμε επί δεκαετίες. Είναι ένα απομεινάρι του εμφυλίου και της χούντας κι αυτό...
Θιγόμενες λοιπόν αι ΗΠΑ, ο Μάστορας είδε "πόλεμο κατά του Καπιταλισμού" στην ανάρτηση των γελοιογραφιών, και το έγραψε.
Κοινώς, το παλιό καλό, αποδοτικό: "Μα αυτά τα λένε οι κομμουνισταί!"Απ τη μαζική δολοφονία στο σχολείο μέχρι σήμερα, λίγες μέρες μόνο, έχουν πεθάνει πόσοι άλλοι αμερικάνοι με τον ίδιο τρόπο.
Δεν είναι μόνο οι ακτιβιστές και οι "αριστεροί", πλέον ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αμερικής κάνει επίσημες δηλώσεις κατά της ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ οπλοκατοχής.
Κατά της οποίας ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ οπλοκατοχής και των υπερασπιστών της, μετά από πολιτικούς, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, αθλητές, και κάθε είδους δημόσια πρόσωπα, στρέφονται και οι Γελοιογράφοι.Πώς δηλαδή σπιλώνονται οι νεκροί, επειδή κάποι γελοιογραφούν κατά των ανθρώπων που διευκόλυναν και ευθύνονται, που τα εργαλεία των δολοφονιών φτάνουν στα χέρια των δολοφόνων, μόνο η νέα μόδα της Alt-Right το ξέρει!
Κι επειδή άλλα άτομα είναι φανατισμένα και φορτισμένα, για να μην ξανανοίξει καυγάς, θα ήθελα ο ηπίων τόνων φίλος Yem να μας εξηγήσει ΠΩΣ σπιλώθηκαν τα νεκρά παιδιά, και ΠΩΣ επιβαρύνθηκε ο συγκεκριμένος τραγικός πατέρας και πέθανε, επειδή οι γελοιογράφοι στρέφονται εναντίον της ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ;
-
Πολύ τσιτατο... Ποιο είναι άραγε το american way of life που ακολουθούν οι δεγκζοι αλλά όχι πλέον οι αριστεροί; Νταξ, έγραψε πριν 30 χρόνια κάτι ο Πανούσης, όταν ο κόσμος είχε έρθει στην Αθήνα από τις στάνες και τα μαντριά, προχώρησε ο κόσμος... Εκτός και οι Έλληνες δεγκζοι ονειρεύονται κουμπουρια και όπλα κρεμασμένα στον τοίχο (πιθανότατα ισχύει για ακροδεξιούς αυτό αλλά και οι ακροαριστεροί δεν πήγαν πίσω στην κουμπουροφορια).
-
Συμφωνώ, πολύ τσιτάτο το "American way of life", αλλά όχι δικό μου, των προέδρων τους, κάθε φορά που ξεκινούν πόλεμο.
-
Αφού αφήσουμε τον τρόπο ζωής των άλλων, να δούμε λίγο τον δικό μας τρόπο ζωής.
Δυστυχώς αυξάνονται τα άρθρα και τα σχόλια στα μμε, που με κάποιο τρόπο ενημερώνουν και προετοιμάζουν λίγο την κοινή γνώμη για ενδεχόμενο ντου του σουλτάνου.
Προσωπικά δεν ξέρω, δεν έχω άποψη, γιατί τα δεδομένα δεν είναι γνωστά.
Λένε ότι ο σουλτάνος θα κάνει κάτι μικρό, το οποίο όμως δεν διευκρινίζεται, για να τσιμπήσουμε εμείς, να οξύνουμε την κατάσταση και τότε να μας επιτεθεί.
Αλλοι λένε δεν θα κάνει κάτι μικρό, δηλαδή γεώτρηση, επακούμβηση, ακόμα και χτύπημα αεροπλάνου, αλλά θα καταλάβει κάποιο μικρό νησί, ώστε να μας φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου αφού εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα, η μέση οδός θα είναι να δώσουμε κάτι.
Προσωπικά αν το να δώσουμε κάτι, είναι ένας συμβιβασμός στην οριογραμμή της ΑΟΖ, στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν το θεωρώ πρόβλημα, αφού μπορεί σήμερα να μας βολεύει η ερμηνεία του διεθνούς δικαίου για τα νησιά, από την άλλη όμως υπάρχει η γεωγραφία και η κοινή λογική. Επίσης επειδή στην ΑΟΖ μπορεί να έχουμε την ψιλή κυριότητα, την επικαρπία όμως θα την έχουν οι εταιρείες που θα βγάλουν το αέριο και θα παίρνουμε το κάτι τις μας, θεωρώ ότι το να πάμε σε πόλεμο για τους αγωγούς, δεν μας συμφέρει.
Αλλοι θα τα βγάζουν, λίγα θα παίρνουμε , μπορούμε να τα βρούμε αυτά στο τμήμα μεταξύ Ρόδου-Κύπρου.
Στα υπόλοιπα όμως θέματα, δεν έχουμε κάτι που θα μπορούσαμε να δώσουμε.
Κάποιοι άλλοι αρθρογράφοι, λένε ότι θα πρέπει να διεκδικούμε και εμείς και να κάνουμε την ίδια ανάγνωση που κάνουν αυτοί για την Λωζάννη και το Παρίσι.
Είναι μία καλή άποψη, αλλά κάποιοι θα πουν ότι έτσι ανεβάζουμε το θερμόμετρο.
Ισως, αλλά θα μπορούσε σαν επιχείρημα, περί του αβασίμου των τουρκικών να κατατεθεί στην διεθνή κοινότητα.
Το επόμενο θέμα που θα έπρεπε σαν χώρα και σαν συμβούλιο αρχηγών να έχουμε αποφασίσει, είναι να ξέρουμε τι απάντηση θα δώσουμε ανάλογα με την κλιμάκωση που πιθανόν να κάνουν οι Τούρκοι και βέβαια να έχουν ήδη δοθεί οι κατάλληλες εντολές στα επιτελεία, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες μας τις οποίες θα έχουν αναφέρει τα επιτελεία στο συμβούλιο αρχηγών.
Η κωμωδία που παίχτηκε στα Ιμια με Παγκαλο και Σημίτη, δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Προφανώς ένας πόλεμος θα μας πάει πολύ πίσω, πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες, αλλά θα πρέπει να το έχουμε στο νου μας.
Μακάρι να έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι.
Εκείνο που ανησυχεί πολλούς αναλυτές, είναι το γεγονός ότι όλη αυτή η προπαγάνδα της τουρκίας, φανατίζει τον κόσμο της, που έτσι και αλλιώς δεν είναι και ο πιο μορφωμένος και ίσως έτσι ο πόλεμος καταστεί αυτοεκπληρούμενη προφητεία, γιατί αλλιώς θα έχουν μεγαλύτερα θέματα οι εκεί κυβερνώντες.
-
Οι Τούρκοι θα το φτάσουν μέχρι εκεί που τους παίρνει. Αν εμείς τους δώσουμε χώρο για θερμό επεισόδιο, γιατί όχι.
Άρα το θέμα δεν είναι δικό τους, είναι δικό μας. Τι μηνύματα θα περάσει η αντιπολίτευση και ο Ελληνικός λαός προς την κυβέρνηση? Σταμάτα τους ή δώστους κάτι για να μην χαλάσουν οι καλοκαιρινές διακοπές μας και ο τουρισμός?
Έχω ξαναγράψει ότι όποιος χάσει κάτι θα το χάσει από δική του ανικανότητα, δεν είναι εύκολο να έρθει ο άλλος να στο πάρει. -
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Οι γερμανοί αρχικά και οι αμερικάνοι μετά είπαν βρείτε τα.
Απλά ο Σόλτς θα ερχόταν Θεσσαλονίκη και έπρεπε να πει κάτι και είπε ότι τα νησιά είναι δικά μας.
Αρα είναι θέμα συνθηκών που θα οδηγήσουν τον Ερντογάν στην μία απόφαση ή την άλλη.
Λένε ότι στις εκλογές δεν βγαίνει και αν χάσει χάνεται μαζί με το σόι του, που έχει θεματάκια.
Αν αυτό πλησιάζει να γίνει βεβαιότητα, τότε έχοντας την αδιαφορία των άλλων του ΝΑΤΟ, ίσως κάνει το απονενοημένο.
Αυτό μπορεί να είναι η κατάληψη ας πούμε του Αγαθονησίου, ή του Φαρμακονησίου, ή του Καστελόριζου,
Τι κάνεις εκεί λοιπόν. Διαμαρτύρεσαι, πας να το καταλάβεις πάλι ? Το Καστελόριζο είναι και κάπως μακρυά, ή βγάζεις Ραφάλ και Φ-16 και ισοπεδώνεις όποια αεροδρόμια του μπορείς να φτάσεις και γεφυρώνεις και τον Εβρο ?
Δεν ξέρω, δεν είμαι ειδικός για να απαντήσω, αλλά θα πρέπει οι ειδικοί να έχουν ενημερώσει τους πολιτικούς και αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν έγκαιρα.
Σκεφτείτε ότι η ήττα στην Κύπρο και όχι σε αμιγές Ελληνικό έδαφος, έριξε χαλαρά την χούντα, που ήταν στην δεύτερη έκδοση της πολύ πιο σκληρή από την πρώτη.
Νομίζεται ότι το πολιτικό σκηνικό θα μείνει αλώβητο, από μία τέτοια περίπτωση ?
Επίσης το θερμό επεισόδιο της επακούμβησης της Λήμνου, που δεν είχε τυπικά επιπτώσεις, ήταν τόσο ζόρικο, που ο Κούλης έκανε διάγγελμα αμέσως, ενώ στο στράτευμα, πήγαν σε ψηλό συναγερμό.
-
Γιατί, έχει σημασία η γνώμη της αντιπολίτευσης και του λαού για την κυβέρνηση; Ο,τι γουστάρει κάνει ο Ηγεμών στο Ουκρανικό και το μαθαίνουμε μετά από αλλους. Αυτή θα χειριστεί την κατάσταση και θα λουστεί την επιτυχια ή την αποτυχία.
-
Δεν νομίζω ότι σε τέτοια θέματα εθνικής ύπαρξης, χωρούν πολιτικαντισμοί κάθε είδους.
Σε όλες τις χώρες, υπάρχουν συμβούλια εθνικής πολιτικής για αυτές τις περιπτώσεις.
Αλλωστε αν πάει κάτι στραβά, δεν νομίζω ότι η επόμενη μέρα θα μοιάζει με την προηγούμενη, όπως έχουμε δει στην ιστορία μας.
Από το πολιτικό σκηνικό του 1897, του 1922, του 1941 και του 1974, πρακτικά ουδείς επιβίωσε, εκτός από κάποιους που το μέγεθος τους ήταν τεράστιο, αλλά και πάλι ήταν πολύ χαμηλότερη η μετέπειτα προοπτική τους.
Εδώ κόντεψε να διαλυθεί το πολιτικό σκηνικό στις εκλογές του Μαίου του 2012, από ένα μνημόνιο, όχι από μία ήττα με απώλεια εδάφους.
Εκεί οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές και όχι μόνο στο πολιτικό επίπεδο, αλλά και στο κοινωνικό, αφού θα έχουμε δει και τι στάση θα κρατήσουν οι ασιάτες κυρίως μετανάστες.
-
Θα γίνει ό,τι μας πούνε οι Αμερικάνοι, όπως έγινε και στα Ίμια, και δεν χρειάζεται να "πείσουν" τους δικούς μας, θα τσακιστουν από μόνοι τους να υπακούσουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία (αλλιώς δεν θα βρισκόταν σε αυτές τις θέσεις αυτά τα πρόσωπα).
Το αυτό και Μητσοτάκης, το αυτό και Τσίπρας, ο ένας θα βάζει πιο βαθύ τεμενά απ τον άλλο στους Αμερικάνους, και το γνωρίζουμε όλοι και μεις και οι Τούρκοι. -
Criu πολιτικαντισμο του αισχιστου είδους κάνει η κυβέρνησαρα μας που χωρίς να τηρεί διαδικασίες ανοίγει τις αποθήκες και βγάζει ο,τι γουστάρει/της πουν και προφανώς κάπως θα το πληρώσουμε όλο αυτό. Να μη ζητάνε λοιπόν τη γνώμη του λαού ή της αντιπολίτευσης γιατί (γι'αυτους) παρόλο που ο λαός πλειοψηφικα (φυσικά ανάμεσα τους και Δεξιοί και μπράβο τους) είναι ενάντια στην αποστολή όπλων (και φυσικά όχι ανθρωπιστικής βοήθειας) αλλά και η αντιπολίτευση στο σύνολο της ενώ βλέπει την ρωσική εισβολή αλλά επειδή τονιζει ΚΑΙ τα λάθη της Δύσης που έχουν οδηγήσει τον Ουκρανικό λαό σε αυτή την δυσχερή θέση είναι συλλήβδην προδότες.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι Τούρκοι θα το φτάσουν μέχρι εκεί που τους παίρνει. Αν εμείς τους δώσουμε χώρο για θερμό επεισόδιο, γιατί όχι.
Άρα το θέμα δεν είναι δικό τους, είναι δικό μας. Τι μηνύματα θα περάσει η αντιπολίτευση και ο Ελληνικός λαός προς την κυβέρνηση? Σταμάτα τους ή δώστους κάτι για να μην χαλάσουν οι καλοκαιρινές διακοπές μας και ο τουρισμός?
Έχω ξαναγράψει ότι όποιος χάσει κάτι θα το χάσει από δική του ανικανότητα, δεν είναι εύκολο να έρθει ο άλλος να στο πάρει.Έτσι ακριβώς.
Στην Ελλάδα ανθεί η πολυφωνία, ειδικά σε ιδεολογικά και κομματικά θέματα.
Ανθεί τόσο πολύ που δεν υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφική τάση για τα εθνικά θέματα. Άλλωστε και μόνο που αναφέρω την λέξη "εθνικά" υπάρχουν πολίτες που βγάζουν σπυριά και μόνο που την διαβάζουν.Δεν υπάρχει αρραγές εσωτερικό μέτωπο, οπότε το παιχνίδι είναι χαμένο πριν καν ξεκινήσει.
υ.γ. εγώ ποιο πιθανό έχω να γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω ξαναγράψει ότι όποιος χάσει κάτι θα το χάσει από δική του ανικανότητα, δεν είναι εύκολο να έρθει ο άλλος να στο πάρει.Έτσι ακριβώς.
Στην Ελλάδα ανθεί η πολυφωνία, ειδικά σε ιδεολογικά και κομματικά θέματα.
Ανθεί τόσο πολύ που δεν υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφική τάση για τα εθνικά θέματα. Άλλωστε και μόνο που αναφέρω την λέξη "εθνικά" υπάρχουν πολίτες που βγάζουν σπυριά και μόνο που την διαβάζουν.Δεν υπάρχει αρραγές εσωτερικό μέτωπο, οπότε το παιχνίδι είναι χαμένο πριν καν ξεκινήσει.
υ.γ. εγώ ποιο πιθανό έχω να γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα.
Το αραγές μέτωπο είναι ευχολόγιο και ιδανική περίπτωση. Όχι απολύτως αναγκαίο. Σε μια κοινωνία δημοκρατική υπάρχουν πολλές απόψεις. Από τους Τουρκοφάγους μέχρι τους "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του", οπότε τι, με τα ψάρια θα τα βάλουν? Ή θα φυλάξουν τα σύνορα που δεν πρέπει κανονικά να υπάρχουν?
Ούτε το '21 υπήρχε αραγές μέτωπο, ούτε το '40. Κάποιος πάιρνει την απόφαση βγαίνει μπροστά και σιγά-σιγά οι άλλοι ακόμα και εξ' ανάγκης ακολουθούν.
Άρα και το τι θα κάνει ή θα πει η εκάστοτε αντιπολίτευση δεν είναι πρωτεύον, θα κριθεί κι αυτή από τη στάση της εκ των υστέρων.
Το θέμα είναι, ο Ελληνικός λαός τι θέλει? Είναι διατεθειμένος για αντίσταση αν η κατάσταση φτάσει στα άκρα με τους Τούρκους, ή θα προτιμούσε τη βολή και την ησυχία του κι ας χάσει και κάτι. Άλλωστε αυτά τα νησάκια που θέλουν οι Τούρκοι είναι πολύ μικρά και μακρινά, πάει κανείς διακοπές εκεί?
Η κάθε κυβέρνηση αφουγκράζεται τον κόσμο, δεν είναι χαζή και ανάλογα κινείται και αποφασίζει.
Οι θεωρίες ότι θα κάνουμε ότι πουν οι Αμερικάνοι ισχύουν πριν γίνει το μπαμ. Αν σκάσει η βόμβα και γίνει το επεισόδιο, ο σώζων εαυτώ σωθήτω, σιγά μην πάει κι ο Αμερικάνος πρέσβης στη ΓΕΕΘΑ να δίνει εντολές στον Ελληνικό στρατό... -
Προσωπικά δεν φοβάμαι για Εμφύλιο. Δεν υπάρχουν ούτε οι προϋποθέσεις, ούτε η διάθεση για κάτι τέτοιο, εκτός ίσως από των σκληροπυρηνικών της ΧΑ, που όμως έχουν απομονωθεί από την κοινωνία.
Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ούτε εκεί βλέπω πόλεμο διαρκείας. Αυτό που μπορεί όμως να συμβεί ανά πάσα στιγμή είναι ένα θερμό επεισόδιο, αν κάποιος θερμοκέφαλος πιλότος ανοίξει πυρ χωρίς εξουσιοδότηση. Από την μεριά μας δεν το θεωρώ πιθανό, είναι άριστοι επαγγελματίες οι χειριστές μας. Ο Ερντογάν είναι πολύ πιεσμένος από την οικονομική κατάσταση στην χώρα του και ως συνήθως ξεσπά στην εξωτερική πολιτική, προσπαθώντας να εγείρει το εθνικό φρόνιμα των πολιτών του, ώστε να συσπειρωθούν πίσω από τον ηγέτη τους.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί, έχει σημασία η γνώμη της αντιπολίτευσης και του λαού για την κυβέρνηση; Ο,τι γουστάρει κάνει ο Ηγεμών στο Ουκρανικό και το μαθαίνουμε μετά από αλλους. Αυτή θα χειριστεί την κατάσταση και θα λουστεί την επιτυχια ή την αποτυχία.
Αδυνατώ να καταλάβω τι εννοείς. Ότι δλδ αν μας την πέσουν οι απέναντι είναι θέμα της κυβερνησης και μόνο και θα "λουστεί την επιτυχία ή την αποτυχία"; Τι σχέση μπορεί να έχει το τι κάνει η κυβέρνηση στο ουκρανικό με το τι θα γίνει αν μας γίνει κανέναν ντου; Λες να έρθουν να μας βομβαρδίσουν οι Ρώσοι μαζί με τους Τούρκους οπότε "ας τα λουστεί η κυβέρνηση";
Τι σχέση είχε πριν από κάτι χρόνια το αν μας την έπεφταν οι απέναντι με την απόφαση που είχε πάρει ο (τότε) ηγεμόν για τις Πρέσπες;Δεν ξέρω αν οι απέναντι θα αποτολμήσουν το μοιραίο αλλά γενικώς προετοιμάζονται, έστω και λεκτικά. Πάντα συζητάμε τι θα γίνει αν καταρρίψουμε εμείς δικό του αεροπλανο, τι θα γίνει άραγε αν καταρρίψουν ένα δικό μας; Αν ανέβουν σε κάποια βραχονησίδα ή μικρό κατοικημένο νησί; Αν περάσουμε αυτό τον κάβο φέτος, επόμενη πίστα να δούμε τι θα γίνεται από εδώ κι εμπρός με τον εξοπλισμό των νησιών. Έχω την εντύπωση ότι αν πάμε να βάλουμε κάτι νέο και ουσιαστικό (σύγχρονο πυροβολικό, drones, αντιαεροπορικούς, αντιπλοϊκούς κλπ) θα έχουμε κι εκεί casus belli και τους συμμάχους να μας παροτρύνουν "να μην προκαλούμε" κι εκεί να μας δω...
Τώρα όσοι νομιζουν ότι θα γίνει κανένα μπραφ και χαθεί ελληνικό έδαφος και θα πέσει απλά ο Κούλις εγώ συντάσσομαι με τον criu. Δεν πρόκειται να ξημερώσει η επόμενη μέρα με την ελλάδα όπως την ξέρουμε...
-
Ειμεθα έθνος ανάδελφον και βαλλόμεθα πανταχώθεν!
Λες και δεν μας έφταναν οι εντός των συνόρων προδότες...
https://daccess-ods.un.org/access.nsf/Get?OpenAgent&DS=A/HRC/50/31&Lang=E
-
Σε έχω για πιο "δυνατό" fiverg . Είπα ότι αυτη η κυβέρνηση που κινείται όπως κινείται θα λουστεί την επιτυχία ή την αποτυχία σε τυχόν θερμό επεισόδιο μόνη της. Τα καταφέραμε; Όλος ο μηχανισμός θα το πιστώσει στον "ένα και μοναδικό" 🤮 (και εννοείται ότι θα κωλοκατσει άνετα μια δεκαετία)
Χάσαμε; Θα το φάει όλο μόνος του στο πολιτικό επίπεδο πάντα γιατί ακριβώς κάνει του κεφαλιού του/υπέρ το δέον ο,τι του πουν οι έξω. Δεν πρόκειται να ξεθεμελιωθει τίποτα επειδή δε συνέβη στη δεξιά πλευρά του λόφου παρόλα όσα ζούμε. Είπαμε ευσεβείς πόθοι αλλά όχι και να διαλυθεί η προοδευτική πλευρά επειδή (μακάρι να μην) τα σκατώσουν στα εθνικά θεματα οι υπερυπευθυνοι πατριώτες:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2