-
Μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται το παραπάνω!
-
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά ειναι...
Μα γιατί; Δεν πρέπει να έχουμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και να μην έχουμε την Ρωσία απέναντι; Πιθανολογώ ότι η απόφαση αυτή είναι απείρως ευνοικότερη και "υπερφαλαγγίζει" καμιά 100στή φορές τα καριοφίλα που στείλαμε στο να έχουν οι Ρώσοι (ο Πούτιν και οι ολιγάρχες δλδ) καλή διάθεση απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα
ΥΓ: Ντροπή σε όλους όσους το ψήφισαν αυτό...
-
Όλα τα λεφτά είναι η φωτογραφία του Documento.
Αν υπήρχε φωτογραφία του Κούλη να ξύνει τα παπάρια του, θα την έβαζε...
Κατά τα άλλα σημειώνω διάφορες λέξεις όπως Παπαδημούλης, Μητσοτάκης, ΝΔ, The Left και θα πρόσθετα και μερικές ακόμη Σαββίδης, Open Channel, ΜΠΑΟΚ κλπ... -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά ειναι...
Μα γιατί; Δεν πρέπει να έχουμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και να μην έχουμε την Ρωσία απέναντι; Πιθανολογώ ότι η απόφαση αυτή είναι απείρως ευνοικότερη και "υπερφαλαγγίζει" καμιά 100στή φορές τα καριοφίλα που στείλαμε στο να έχουν οι Ρώσοι (ο Πούτιν και οι ολιγάρχες δλδ) καλή διάθεση απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα
ΥΓ: Ντροπή σε όλους όσους το ψήφισαν αυτό...
Και τότε προς τι οι κυρώσεις και τα Μακαρθιλικια; Α ξέχασα, αυτά δια την πλεμπαν, οι πελούσιοι εινγκαλαπαιδJA!
-
Ερε και ήταν από μια μεριά ο Πάτον με τα κουμπούρια του, θα τους άνοιγε κουμπότρυπες...
-
-
Τώρα με τον πόλεμο θα ανοίξουν πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές, άλλος μισθοφόρος, άλλος λαδέμπορος, άλλος συντροφιά για τις κρύες νύχτες χωρίς καλοριφέρ, όλο και θα κινηθεί το χρήμα, θα βγάλουν το κατιτίς οι νέοι και νέες...
Τούρισμ; Τούρισμ, λάστ γίαρ!
-
Θυμάμαι στα τελευταία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν post-link που παρουσίαζαν την πτώση της ανεργίας(κάπου στο 17% τότε) σε σχέση με τους Σαμαροβενιζέλους. Τώρα είμαστε στο 13% άρα είμαστε ακόμα πιο επιτυχημένοι.
Και προφανώς με όσα συμβαίνουν θα ανέβει η ανεργία.Εμείς στην Ελλάδα όμως περνάμε καλά https://www.youtube.com/watch?v=paY60iTTytI
Έπαθε Ανδρέας ο Άνεργος ο Σίμος. -
Να πω την αλήθεια άλλα περίμενα σήμερα που ανακοινώθηκε 8,3% ανάπτυξη από την ΕΛΣΤΑΤ από την Πειραιώς και τον όλο μηχανισμο της. Βέβαια υπολείπεται 0,7% της ύφεσης του '20. Η αλήθεια για τους πολλούς βέβαια είναι αλλού:
https://www.zougla.gr/money/agores/article/i-elines-arxisan-na-zoun-apo-ta-etima
Όσο για την ανεργια δυστυχως θα ξαναρχίσει την άνοδο, όπως είπαμε δύο τρία ποστ πιο πισω:
-
Αν πιασουμε φετος το 2.5% με αυτα που γινονται, να ειμαστε υπερευχαριστημενοι...
-
Προφανώς η κατάσταση έχει σιγήσει το εδώ τοπικ, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν γίνονται πραγματακια...
Και όταν λέμε πραγματακια δεν εννοούμε καμία ιδιωτικοποιηση ακόμα (εξαιρετική ευκαιρία) αλλά τις συνεντεύξεις των δυο όπου άσχετα από το τι πιστεύει κανείς τα δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι φανεροτατα. Χαδακια στον ηγεταρο και στον άλλο δις πέσιμο από δημοσιογράφους που μόνο στο τραπέζι δεν ανέβηκαν κάποιες στιγμές να τον αρπάξουν από τα πετα λες και κυβερνάει ακόμα αυτος.
Και όσο περιμένουμε ματαια τον υπεροχοκαταπληκτικοαπιθανο να πάει αντιστοιχα για συνέντευξη στο Κοντρα να γελάσουμε, πέρασε άλλο ένα χρονικό ορόσημο (Μάρτιος) για αξιοπρεπή απόδραση του από τα προβλήματα που μεγευθυνε. 16 μήνες ακόμα (ναι καλά) όπου αν τους καθίσει όλους θα εξαερωθει. Μόλις ένα σκάρτο 4μηνο πέρασε από την έκρηξη στο ρεύμα, το Βατερλώ του αγοριού μας και των (λυσσασμένων) υποστηρικτών του γιατί πολλοί εκ των κανονικών έχουν αρχίσει να παίρνουν διακριτικά τις αποστάσεις τους.
Στο άλλο μέτωπο (καύσιμα) κάποιοι όχι πολύ μακριά από εμάς κάνουν το αυτονόητο:
https://www.autoblog.gr/2022/03/05/h-kypros-meiwse-ton-foro-katanalwshs-sta-kaysima/
Εμείς όμως σύμφωνα πάντα με τον ηγεταρο "ξέρουμε ότι ΔΕΝ γίνονται αυτά" και συνειδητά καθόμαστε πάνω στους χειρότερους μισθούς της Ευρωζώνης (έρχεται αύξηση αλλά δε ξέρουμε πόση ) με την ακριβότερη ενέργεια και Σουπερμάρκετ της Ευρωζώνης.
Την ίδια ώρα είμαστε και έτοιμοι να πολεμήσουμε για τους συμμάχους μας, ναι. Όλα αυτά τα μπορούμε ταυτόχρονα επειδή...σιμουλτανε κιετς.Βέβαια ο μηχανισμός δουλεύει στο τέρμα και βάζει όλα τα ρέστα στον πόλεμο στην Ουκρανία ώστε να αποδώσει εκεί την κατάσταση. Αν μη τι άλλο ο Πούτιν αποδειχθηκε το καλύτερο φάρμακο για την πανδημία, αφού τη διέλυσε μέσα σε λίγες ώρες.
Όλα αυτά θα δούλευαν αν η όποια επιδείνωση ήταν σε διαχείρισιμα επιπεδα, αλλά...δεν. Πώς άλλωστε αφού το επιτ(ρ)ελικο κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπισει ουτε έναν χιονιά; -
Μια οι σεισμοί, μια οι πυρκαγιές, μια οι πλημμύρες στα καμένα, μια τα χιόνια μέρα μεσημέρι, μια η πανδημία, μια η οικονομική κρίση, μια ο πόλεμος, τί άλλο θα κάνετε οι αριστεροί για να ρίξετε τον Μητσοτάκη;
Συνεχίστε έτσι, να απηυδήσει στο τέλος με τα καμώματά σας, να μας μουντζωσει να πάει να κλειστεί σε κάνα πυρηνικό καταφύγιο στη μέση του Ειρηνικού με τον Έλον Μασκ και τον Μπιλ...
Αλλά αυτοί είστε, κανένας πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος, έχει κάψει αμέτρητα ΠΣΚ για να σας λύνει τα προβλήματα ο Κυργιάκος, αλλά δεν εχτιμάτε τίποτα...
Εγώ βλέπω πως και τεράστια ανάπτυξη έφερε, και της πουτ@νας από επενδύσεις γίνεται, και πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές άνοιξαν, και οι νέοι γυρίζουν απ το εξωτερικό ( εγώ αν και όχι στο άνθος της ηλικίας μου, γιατί γύρισα αν όχι για τον Κυργιάκο; ) και το εισόδημα στη τσέπη αυξήθηκε όπως μας διαβεβαίωσε ο υπουργός, και η κουλτούρα επιδομάτων επιτέλους καταργήθηκε, και το σημαντικότερο, ΤΕΛΟΣ η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη ολόκληρη!
-
Καλά στην Ευρώπη δεν υπήρχε ποτέ ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς...
Είναι σοβαροί εκεί. Ξέρουν πως αν δεν έχουν θέρμανση, θα πεθάνουν από το κρύο, οπότε δεν έχουν μόνη έννοια το ξύσιμο...
Εχω τα ξαδέλφια μου στο εξωτερικό.
Τα δύο στην Γερμανία από τα 18 τους και το τρίτο στην Γαλλία εδώ και 8 χρόνια.Ο μικρότερος που έχει τρία παιδιά, μου λέει ότι εδώ θα πλήρωνε 5 φορές περισσότερο φόρο, για τα εισοδήματα που έχει εκεί ως επιστήμονας, υπάλληλος σε μεγάλη εταιρεία, γιατί εκεί το εισόδημα του διαιρείται δια 4 , ενώ εδώ θα τον θεωρούσαν μεγαλοαστό και υπερμεσαία τάξη ...
Αλλά εδώ έχουμε να θρέψουμε 300000 άχρηστους ξύστες...
Οι άλλες 400000 , είναι ξύστες μεν σε κάποιο βαθμό, αναγκαίοι δε...
Αλλά και οι γερμανοί που είναι μεγαλύτεροι και σκέφτονται να γυρίσουν εδώ μετά την σύνταξη, έχουν θέμα με την εδώ φορολογία που είναι πολύ υψηλή.
Αρα δεν φταίει μόνον ο Κούλης, όλο το πολιτικό μας σύστημα φταίει.
-
-
2€/lt βενζίνη+ρευμα+σουπερμάρκετ=Μπεστ γκυβερνηζι οβ μενταμπολιντεφσι!
Ας έχουμε ομως και κάτι σταθερό σε όλο αυτό το κλίμα ανασφάλειας. Τους μισθούς.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο μικρότερος που έχει τρία παιδιά, μου λέει ότι εδώ θα πλήρωνε 5 φορές περισσότερο φόρο,
Oι φόροι στην Ελλάδα είναι τραγικά υψηλοί (και με πολύ χαμηλή κλίμακα). Δεν θα με πείραζε εαν είχα αντίκρυσμα...αλλά δυστυχώς δεν έχουν, πάνε στο κενό τα χρήματα.
-
2€/lt βενζίνη+ρευμα+σουπερμάρκετ=Μπεστ γκυβερνηζι οβ μενταμπολιντεφσι!
Ας έχουμε ομως και κάτι σταθερό σε όλο αυτό το κλίμα ανασφάλειας. Τους μισθούς.
Δεν ξέρω αν το ακούσατε, ο πρωθυπουργός δήλωσε "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι", από Πρωτομαγιά, σημαδιακή ημερομηνία, έρχονται εκρηκτικές αυξήσεις μισθών, θα ανοίξουμε σαμπάνιες!
Κανονικές.
Όχι σαν αυτές της Τζούλιας. -
Αθηνα-Χαλκιδα πηγαινε-ελα ~25€ χωρίς το αντίτιμο των καλών μας παραχωρησιουχων φυσικα...
Και κάπως έτσι βίαιη προσγείωση σε ένα κοκτέιλ τρενου-ΚΤΕΛ όποτε είναι εφικτό (άτιμο commuting). Με τέτοιους "λεβέντες" βέβαια ουδεμία εντύπωση προκαλεί: -
25 ευρώ μεν αλλά δύο ώρες μου πήρε (1745 με 1945) να γυρίσω από Χαλκίδα σήμερα. Μέσα στην απελπισία όλοι λόγω των τιμών των καυσιμων, άδειοι οι δρόμοι, το μποτιλιάρισμα της επιστροφής ξεκίναγε από το υδραγωγείο στην είσοδο της πολης...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2