-
@stefan147 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ Α3, Α-κλαςς και Σειρα 1. Το Πεμβε ειναι το μοναδικο εν των τριων που μπορει ευκολα να δικαιολογησει την εννοια του πριμιουμ. Τα αλλα δυο ειναι υποδεεστερα κι απο Golf.
Εννοείται!! Δεν έχει σχέση με τα άλλα 2, πολύ ανώτερο αυτοκίνητο σε όλα. Τα άλλα 2 έχουν πέσει πάρα πολύ καμία σχέση με την μάρκα που έχουν ως σήμα. Ειδικά το Α3 είναι ένα rebadged golf, μόνο στα μεγάλα Audi υπάρχει κάποια διαφορά.
-
Η bmw έχει ένα αξιοπερίεργο κύρος στην Ελληνική αγορά, υπό αυτή την έννοια έχεις δίκιο να θεωρείς τον 1 ανώτερο. Και λέω αξιοπερίεργο, γιατί χωρίς να αμφισβητώ την ποιότητα των αυτοκινήτων της, από πλευράς αξιοπιστίας έχουν κλάψει πολλές τσεπούλες.
Θυμάμαι παλαιότερες συζητήσεις σε forum της Audi που γκρίνιαζαν κάποιοι κάτοχοι για ακριβές ζημιές και ταυτόχρονα έλεγαν δεν πειράζει όμως, το πανάκριβο bmw που είχα πριν ήταν χειρότερο. Και έλεγαν ανατριχιαστικές ιστορίες, με ποσά και ζημιές που ζαλιζόσουνα.
Κατά τ΄άλλα προφανώς ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει για τη σύγκριση των 3 premium hatcback που συζητάμε. Κουβέντα να γίνεται, ο καθένας βλέπει καλύτερο αυτό που του αρέσει πιο πολύ ή αυτό που αγοράζει.
-
Εμενα δε μου αρεσει κανενα απο τα 3 και δεν προκειται να παρω και κανενα. Οκ εκτος απο Α45s ισως καποια στιγμη. Αλλα τα βλεπω διπλα διπλα και τα χω οδηγησει back to back. Ειδικα το A-class σε βασικη εκδοση ειναι για γελια. Μονο ο 1300αρης αξιζει που ειναι γαμω τα μοτερακια.
-
@stefan147 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Εμενα δε μου αρεσει κανενα απο τα 3 και δεν προκειται να παρω και κανενα. Οκ εκτος απο Α45s ισως καποια στιγμη. Αλλα τα βλεπω διπλα διπλα και τα χω οδηγησει back to back. Ειδικα το A-class σε βασικη εκδοση ειναι για γελια. Μονο ο 1300αρης αξιζει που ειναι γαμω τα μοτερακια.
Βλέπεις πόσο σχετικά είναι όλα. Όταν είχα πάρει το Α3, ο ξάδερφός μου λίγους μήνες μετά πήρε τον 1. Όταν οδήγησε το δικό μου, μου λέει αλλάζουμε αυτοκίνητα χα, χα.
Ο καθένας με τα γούστα του... -
@andya3 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Η bmw έχει ένα αξιοπερίεργο κύρος στην Ελληνική αγορά, υπό αυτή την έννοια έχεις δίκιο να θεωρείς τον 1 ανώτερο. Και λέω αξιοπερίεργο, γιατί χωρίς να αμφισβητώ την ποιότητα των αυτοκινήτων της, από πλευράς αξιοπιστίας έχουν κλάψει πολλές τσεπούλες.
Μα δεν μίλησα για αξιοπιστία....έχω αλλάξει αρκετές και η αξιοπιστία ειναι αρκετά χαμηλά. Μίλησα για ποιότητα (μηχανική, μηχανολογική, συγκρολήσεις, αναρτήσεις, ό,τι δεν φαίνεται). Π.χ. στα ηελκτρολογικά Audi και ΜΒ δεν χησιμοποιούν ίδια ποιότητα στα μικρά μοντέλα σε σχέση με τα μεγάλα, η BMW το κάνει.
Βέβαια είναι αστείο να μιλάμε για αξιοπιστία και Audi στην ίδια πρόταση, που είναι από τα λίγα ακόμα χειρότερα και απο την BMW! -
@fanis75 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Μα δεν μίλησα για αξιοπιστία....έχω αλλάξει αρκετές και η αξιοπιστία ειναι αρκετά χαμηλά. Μίλησα για ποιότητα (μηχανική, μηχανολογική, συγκρολήσεις, αναρτήσεις, ό,τι δεν φαίνεται). Π.χ. στα ηελκτρολογικά Audi και ΜΒ δεν χησιμοποιούν ίδια ποιότητα στα μικρά μοντέλα σε σχέση με τα μεγάλα, η BMW το κάνει.
Βέβαια είναι αστείο να μιλάμε για αξιοπιστία και Audi στην ίδια πρόταση, που είναι από τα λίγα ακόμα χειρότερα και απο την BMW!Είναι τελείως αυθαίρετα αυτά που λες. Εκφράζουν τη γνωστή (πια) προσωπική σου εμπάθεια για τα vag. Ειδικά δε στα ηλεκτρολογικά, γενικά τα Γερμανικά είναι από τα κορυφαία και δε νομίζω πως είσαι ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος σε θέση να στηρίξει τεχνικά επιχείρηματα περί υπεροχής των ηλεκτρολογικών στα bmw.
Οι Γερμανοί έχουν συγκεκριμένες νόρμες για τα καλώδια και τις συνδέσεις και τις χρησιμοποιούν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες τους, να μην πω και κοινούς προμηθευτές. -
Είναι τελείως αυθαίρετα αυτά που λες. Εκφράζουν τη γνωστή (πια) προσωπική σου εμπάθεια για τα vag. Ειδικά δε στα ηλεκτρολογικά, γενικά τα Γερμανικά είναι από τα κορυφαία και δε νομίζω πως είσαι ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος σε θέση να στηρίξει τεχνικά επιχείρηματα περί υπεροχής των ηλεκτρολογικών στα bmw.
Φυσικά και δεν είναι αυθαίρετα...προέρχονται από ηλεκτρολόγους αυτοκινήτων. Εμπάθεια καμία δεν έχω, απλά ξέρω ότι ειναι υποδεέστερα προϊόντα που έχουν καταφέρει να πλασαριστούν ώς πρίμιουμ.
Δεν μιλάω για εξαρτήματα, αλλά συνδέσεις, καλοδιώσεις, τρόπους σύνδεσης, μελέτη ηελκτρολογικής εγκατάστασης, κλπ.
Ο καθένας φυσικά πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά η αλήθεια είναι μια και τα Άουδι που να χτυπιούνται κάτω, BMW & MB δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ. -
Ο καθένας φυσικά πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά η αλήθεια είναι μια και τα Άουδι που να χτυπιούνται κάτω, BMW & MB δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ.
Δεν είναι και δε θα γίνουν ποτέ γιατί είναι καλύτερα!
-
@lesa1982 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Στα 22K το έκλεισες τελικά? Καλώς να το παραλάβεις, καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο. Ίσως η πιο έξυπνη και vfm αγορά αυτοκινήτου που έχω ακούσει ή διαβάσει τον τελευταίο καιρό.
Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, έχουν φτάσει τα B-SUV να τα πουλάνε χρυσάφι, λες κι ανακάλυψαν κανένα χρυσορυχείο...Ναι με το πακετο Advantage,προβολια, μεγαλυτερο τεποζιτο, μεταλλικο χρωμα, εξτρα αποθηκευτικοι χωροι, τεμπελης,δερματινο τιμονι με χειριστηρια επανω, ζαντες 16, και ολα τα παρελκομενα.. Πιθανη παραδοση κατα τον Μαη. Δωρο επισης φιμε και συναγερμος.
Καλησπέρα φίλε μου και με το καλό να παραλάβεις!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω -μιας και το έχω παραγγείλει και εγώ και μάλιστα με παραπλήσια έξτρα- από που ψώνισες; Γιατί και εμένα παράδοση τέλη Μάη μου είπαν και η παραγγελία έγινε τον Νοέμβρη!
-
@mphysiker said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Στα 22K το έκλεισες τελικά? Καλώς να το παραλάβεις, καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο. Ίσως η πιο έξυπνη και vfm αγορά αυτοκινήτου που έχω ακούσει ή διαβάσει τον τελευταίο καιρό.
Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, έχουν φτάσει τα B-SUV να τα πουλάνε χρυσάφι, λες κι ανακάλυψαν κανένα χρυσορυχείο...Ναι με το πακετο Advantage,προβολια, μεγαλυτερο τεποζιτο, μεταλλικο χρωμα, εξτρα αποθηκευτικοι χωροι, τεμπελης,δερματινο τιμονι με χειριστηρια επανω, ζαντες 16, και ολα τα παρελκομενα.. Πιθανη παραδοση κατα τον Μαη. Δωρο επισης φιμε και συναγερμος.
Καλησπέρα φίλε μου και με το καλό να παραλάβεις!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω -μιας και το έχω παραγγείλει και εγώ και μάλιστα με παραπλήσια έξτρα- από που ψώνισες; Γιατί και εμένα παράδοση τέλη Μάη μου είπαν και η παραγγελία έγινε τον Νοέμβρη!
Καλησπερα φιλε απο που το εχεις παραγγειλει?
-
Καλημέρα, από το Σφακιανάκη.
-
Καλημέρα, από το Σφακιανάκη.
Καλη παραλαβη να εχεις ευχομαι. Παρομοιως κ γω!
-
Σε ευχαριστώ πολύ.
Μου κάνει εντύπωση η διαφορά στην αναμονή.. Τέλος πάντων, ο Μάης είναι κοντά -
Σε ευχαριστώ πολύ.
Μου κάνει εντύπωση η διαφορά στην αναμονή.. Τέλος πάντων, ο Μάης είναι κοντάΣτο χαρτι παραγγελιας μου εχουν γραψει εως τελη Ιουνη. Ομως σαν πιθανοτερο σεναριο μου ειπανε προς τον Μαη οτι θα ειναι παραδοτεο χωρις να μπορει να εγγυηθει 100%. Σε καθε περιπτωση προσωπικα δε με πειραζει, ας ειναι οποτε ειναι να ερθει. Του εβαλες κατι απο εξτρα??
-
Σε ευχαριστώ πολύ.
Μου κάνει εντύπωση η διαφορά στην αναμονή.. Τέλος πάντων, ο Μάης είναι κοντάΣτο χαρτι παραγγελιας μου εχουν γραψει εως τελη Ιουνη. Ομως σαν πιθανοτερο σεναριο μου ειπανε προς τον Μαη οτι θα ειναι παραδοτεο χωρις να μπορει να εγγυηθει 100%. Σε καθε περιπτωση προσωπικα δε με πειραζει, ας ειναι οποτε ειναι να ερθει. Του εβαλες κατι απο εξτρα??
Έτσι σκέφτομαι και εγώ.. Το μόνο που με προβληματίζει είναι να μην έχουμε κάποια αύξηση στην τιμή όσο καθυστερεί η παράδοση. Πρόσθεσα προβολάκια και 17άρες ζάντες.
-
Σε ευχαριστώ πολύ.
Έτσι σκέφτομαι και εγώ.. Το μόνο που με προβληματίζει είναι να μην έχουμε κάποια αύξηση στην τιμή όσο καθυστερεί η παράδοση. Πρόσθεσα προβολάκια και 17άρες ζάντες.
Επανω στην κουβεντα με τον πωλητη με διαβεβαιωσε οτι δε θα υπαρξει καποια αλλαγη στην τιμη. Εγω προβολακια κ μεγαλυτερι τεποζιτο (κατι που θα σου προτεινα αν προλαβαινεις) γιατι τα 39λτ ειναι λιγα και τα 50€ διαφορα για μεγαλυτερο τεποζιτο θεωρω οτι αξιζουν τον κοπο κ τα αποσβαινεις
-
@mastoras78 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Ο καθένας φυσικά πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά η αλήθεια είναι μια και τα Άουδι που να χτυπιούνται κάτω, BMW & MB δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ.
Δεν είναι και δε θα γίνουν ποτέ γιατί είναι καλύτερα!
Δε ξερω ποση δοση αστειου περιεχει η φραση του μαστορα μα θεωρω πως τα αουδι οχι μονο μπορουν να κοιτουν στα ισα bmw και MB αλλα ιστορικα δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που εχουν αποδειχθει και καλυτερα.
4κινηση αουντι μονο#περγαμινες, WRC πηγε το πηρε και εφυγε το τιμημενο.
Επισης η αουντι τυγχανει κατω απο την σκεπη του γκρουπ μα αυτο την βοηθα να εχει ταυτογχρονα με σταθερη χρηματοδοτηση και αρκετους βαθμους ελευθεριας σε θεματα εξελιξης κλπ. Δεν ειναι σκοντα ουτε σεατ.
Οι καινοτομιες της αουντι χρειαζονται χρονια για να τις δουμε σε αλλους κατασκευαστες ή και στους υπολοιπους 2 παιχτες της Γερμανικης πριμιουμ σχολης. Τα λεντ φωτα πχ ηταν της αουντι κινηση οταν οι αλλοι ακομα δεν ηξεραν το λεντ.
Μη τα ισοπεδωνουμε θελω να πω. -
@spi_duster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Δε ξερω ποση δοση αστειου περιεχει η φραση του μαστορα μα θεωρω πως τα αουδι οχι μονο μπορουν να κοιτουν στα ισα bmw και MB αλλα ιστορικα δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που εχουν αποδειχθει και καλυτερα.
Είναι θέμα για BMW, είσαι off topic!!
Κάποτε η Αουδι, όταν έβγαζε πραγματικά quattro με torsen και τον κινητήρα στον διαμήκη άξονα (με bonus το ProConTen). Αυτά στην 10ετία του '80. Τώρα πλέον είναι VW με άλλο σήμα και προφανώς κοιτάνε την BMW με τα κυάλια. Πάντα το 80 (μετέπειτα Α4) προσπαθούσε να φτάσει την σειρά 3 και πάντα ήταν πίσω. -
Οκ να τα χωνουμε για την αουντι δεν ειναι οφ. Για να της αναγνωρισουμε τα + της ειναι.
-
@spi_duster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Οκ να τα χωνουμε για την αουντι δεν ειναι οφ. Για να της αναγνωρισουμε τα + της ειναι.
Εννοείται!! Εϊναι τοπικό BMW εδώ, εαν θες να ευλογήσεις τα γένια της Αουδι, έχει δικό της θέμα!!
Νέα BMW 1 Series 2019