-
Τι άθλιες φωτογραφίες έχει αυτό το άρθρο
Mου θύμισε τις ανάλογες του περιοδικού που ήταν μεγέθους... νυχιού! -
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
Πηρα καλη προσφορα για active plus. Απο ιανουαριο μου ειπε ο πωλητης θα αλλαξουν οι τιμες προς τα πανω. Να προχωρησω η να περιμένω να δω τι αλλαγες θα φερει κλιματικος νόμος κτλ
Γνωρίζεις μήπως φίλε μου πόση αύξηση αναμένουν?
Διάβασα τώρα ότι στο puma την άλλη βδομάδα αναμένουν αυξήσεις από 1150 έως 1200 ευρώ!! Δεν πάμε καθόλου καλά! -
Εγώ θα έλεγα να μας τα φέρνουν σε Κιτ και να τα συναρμολογουμε εμείς* μπας και αγοράσουμε τίποτα διότι έτσι όπως πάμε θα βάλουν PR και στις αντιπροσωπείες.
Ωραία ιδέα. Κάθε βδομάδα στα περίπτερα. Αυτήν την εβδομάδα έπειτα από απαίτηση φίλων της εταιρίας επανακυκλοφορεί στα περίπτερα τριζατη οθόνη 8 ιντσών με πλαστικές βάσεις. Προλάβετε!
*Κάτι μου λέει πως θα τα κάνουμε πιο στιβαρά από την ίδια την Φορντ.... Μουχαχαχα
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
σοβαρα τωρα ρε παιδια? μη ψαχνετε να αιτιολογησετε τα απιθανα.
Ειναι προφανες οτι εχουν κανει λαθος στη μετρηση του cross 0-160 που το δινουν 38.5s ενω το απλο yaris 27s . Οι προηγουμενες τιμες (0-140 πχ) δε δικαιολογουν με κανενα τροπο κατι τετοιο, και το πιο απλο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι εκει καναν ενα ψηφιο λαθος και ειναι 28.5s αντι για 38.5s .Ε μετα απο αυτη τη μετρηση τα πηρε και τα αλλα η μπαλα οπου εμπλεκεται το 160 γιατι τα βγαζουν συναρτησει, δεν ειανι ξεχωριστες μετρησεις.
Το ψιλοέψαξα κι εγώ και βλέπω πως και σε άλλα full hybrid π.χ. Ηοnda jazz,Corolla,CHR στα 0-160km/h γράφουν κάτι χρόνους 40-43 sec.,με μεγάλο κενό συγκριτικά απ'τα 0-140. Μήπως είναι κάποια ρύθμιση των e-cvt για να μην "ξελιγώνεται" το ηλεκτρικό σύστημα;
Στα Renault και Ηyundai που είναι με άλλα συστήματα κιβωτίου οι τιμές στα 160 είναι πιο νορμάλ.
Απ'την άλλη, όντως το μικρό yaris έχει αυτή τη μεγάλη διαφορά με το cross,παρά τον ίδιο κινητήρα..Υ.Γ. Εδώ που τα λέμε κι έτσι να είναι οι χρόνοι για επιταχύνσεις πάνω από 140,πόσες φορές με ένα υβριδικό θα κάνεις το 0-160 ή θα θες ρεπρίζ με τελική 160km/h; Ίσως ούτε και σε συμβατικά δε χρησιμοποιείς τέτοιες ρεπριζ στο δρόμο.
-
Στην εθνική οδό το απλό yaris συγκριτικά με το cross έχει μεγάλη διαφορά υπέρ του στην κατανάλωση σύμφωνα με δοκιμές που είδα στο γιουτιουμπ με καταγραφη σε συγκεκριμένες διαδρομές και αναλυση σε εξελακι
-
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
Το ψιλοέψαξα κι εγώ και βλέπω πως και σε άλλα full hybrid π.χ. Ηοnda jazz,Corolla,CHR στα 0-160km/h γράφουν κάτι χρόνους 40-43 sec.,με μεγάλο κενό συγκριτικά απ'τα 0-140. Μήπως είναι κάποια ρύθμιση των e-cvt για να μην "ξελιγώνεται" το ηλεκτρικό σύστημα;
εγώ έμεινα έκπληκτος από τις επιταχύνσεις που έχουν ψηλά, νόμιζα ότι θα κολλάνε αλλά τελικά είναι αρκετά δυνατά στο 120-180
για το cross δεν ξέρω, το yaris πάντως πάει πολύ δυνατά για 3cyl ατμο
Edit: εψαξα λίγο το zperf, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στον αλγόριθμο του, σε πολλά hev δείχνει λογικό 0-140 και παράλογο 0-160, πχ chr 24 και 39,4 δηλαδή θέλει για το 140-160 μια ζωή....οκ
-
@christosvvs said in Toyota Yaris Cross:
Πηρα καλη προσφορα για active plus. Απο ιανουαριο μου ειπε ο πωλητης θα αλλαξουν οι τιμες προς τα πανω. Να προχωρησω η να περιμένω να δω τι αλλαγες θα φερει κλιματικος νόμος κτλ
Γνωρίζεις μήπως φίλε μου πόση αύξηση αναμένουν?
Διάβασα τώρα ότι στο puma την άλλη βδομάδα αναμένουν αυξήσεις από 1150 έως 1200 ευρώ!! Δεν πάμε καθόλου καλά!Να σου πω την αλήθεια αυτο δε το ρώτησα. Πιστεύω όμως πως το yaris cross εχει περιθώρια για αυξήσεις στη τιμή Του γιατι σε σχεση με τον ανταγωνισμό ειναι πιο κάτω
-
Σαν τι αλλαγές να φέρει δηλαδή;
-
@strom said in Toyota Yaris Cross:
Σαν τι αλλαγές να φέρει δηλαδή;
Ακούγεται θα μπει φόρος άνθρακα κάποια στιγμη στην βενζινη . Ακούγεται απόσυρση και αύξηση της επιδότησης για ηλεκτρικά. Βασικά πολλα ακούγονται
-
Και κάποια στιγμή που θα πωλούνται κατά κύριο λόγο ηλεκτρικά θα βγει κάποιος φόρος και γι' αυτά. Δείτε για παράδειγμα τι συζητείται στην Νορβηγία αυτόν τον καιρό. Κάπου θα πρέπει να βρει/αντισταθμίσει έσοδα το κράτος και από τα αυτοκίνητα μπορεί να βγάζει πολλά.
-
@babisstinson said in Toyota Yaris Cross:
Και κάποια στιγμή που θα πωλούνται κατά κύριο λόγο ηλεκτρικά θα βγει κάποιος φόρος και γι' αυτά.
Αν ήμουν νομοθέτης θα τα φορολογούσα με το κιλό όσο πιο μεγάλο βάρος τόσο πιο πολύ θα βάραγα ... χαλάνε οι δρόμοι ξηλώνουν και την άσφαλτο στην επιτάχυνση ...ρίξτε φόρο!
-
Λόγοι που να προτιμήσεις το active την πιο απλή έκδοση δηλ.
Αν μπει κάποιος στις ομάδες του Facebook για το Yaris όπως και στα σχετικά club το νούμερο ένα παράπονο / βλάβη είναι τα led . Στην προηγούμενη γενιά οι εντυπωσιακοί οδηγοί led στα μπροστινά φανάρια καίγονται και αυτό γίνεται στο εξάμηνο , χρόνο το πολύ μετά την λήξη της τριετούς εγγύησης .
Λύση δεν υπάρχει παρά να βρεις ολόκληρο φανάρι μεταχειρισμένο
Κάποιοι απλώς δεν ασχολούνται πουλάνε το άλλο καλό φανάρι κάνα 400αρι € παίρνουν ένα καμμένο με ένα 150αρι και απλά δεν έχουν φώτα ημέρας , ανάβουν τα ομίχλης !Το ίδιο γίνεται και με το τρίτο στοπ 135 € ζητάει η αντιπροσωπεία και έχει καεί δε όλους , και σε μένα , στα 4-5 χρόνια και αυτό δεν γίνεται να μην το αλλάζεις ...
Με λίγα λόγια #ledtoyota και για να γυρίσουμε στο active έχει led μόνο το τρίτο στοπ και τα φώτα ημέρας μακάρι να ήταν αλογόνου και αυτά....
1ος λόγος τέλος ... φυσικά αυτά είναι για σκληροπυρηνικούς πιστούς της φίρμας και όχι για διάφορους που βλέπουν φως με το πιασάρικο hybrid και θέλουν να είναι μέσα στην μόδα
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Λόγοι που να προτιμήσεις το active την πιο απλή έκδοση δηλ.
Αν μπει κάποιος στις ομάδες του Facebook για το Yaris όπως και στα σχετικά club το νούμερο ένα παράπονο / βλάβη είναι τα led . Στην προηγούμενη γενιά οι εντυπωσιακοί οδηγοί led στα μπροστινά φανάρια καίγονται και αυτό γίνεται στο εξάμηνο , χρόνο το πολύ μετά την λήξη της τριετούς εγγύησης .
Λύση δεν υπάρχει παρά να βρεις ολόκληρο φανάρι μεταχειρισμένο
Κάποιοι απλώς δεν ασχολούνται πουλάνε το άλλο καλό φανάρι κάνα 400αρι € παίρνουν ένα καμμένο με ένα 150αρι και απλά δεν έχουν φώτα ημέρας , ανάβουν τα ομίχλης !Το ίδιο γίνεται και με το τρίτο στοπ 135 € ζητάει η αντιπροσωπεία και έχει καεί δε όλους , και σε μένα , στα 4-5 χρόνια και αυτό δεν γίνεται να μην το αλλάζεις ...
Με λίγα λόγια #ledtoyota και για να γυρίσουμε στο active έχει led μόνο το τρίτο στοπ και τα φώτα ημέρας μακάρι να ήταν αλογόνου και αυτά....
1ος λόγος τέλος ... φυσικά αυτά είναι για σκληροπυρηνικούς πιστούς της φίρμας και όχι για διάφορους που βλέπουν φως με το πιασάρικο hybrid και θέλουν να είναι μέσα στην μόδα
Συμφωνώ μαζί σου αλλά υπάρχει και η active plus που εχει τους προβολείς ομίχλης συν κάποια αλλα πραγματάκια με μικρή διάφορα χρημάτων -
A,γεια σου αυτό φοβάμαι και εγώ. Έχω δει κάτι hyundai i30 με καμένα led φώτα. Νέα αυτοκίνητα δύο ετών!!!
Καλύτερα το active plus που βάζεις τις νέες led λάμπες όποτε θες. Δοκίμασε φίλος σε προτζεκτορα αφτερμαρκετ led. Πολύ δύσκολα εντόπισα διάφορες από εργοστασιακά. Φωτίζουν πολύ καλά και στα πλαϊνά του δρόμου. -
lap τώρα θα σε φτιάξω
2ος λόγος προτίμησης της active
13,2 πόντοι ... πλαϊνό στα ελαστικά
Τέλος δεν χρειάζονται άλλα λόγια!
-
lap τώρα θα σε φτιάξω
Πολυ σωστο. Αφενός γλυτωνεις τα πεζοδρόμια
ειδικα όταν το οδηγεί και γυναίκα και αφετέρου εκτός δρόμου σε χωματόδρομους δε κινδυνεύεις να του κανεις ζημιά -
lap τώρα θα σε φτιάξω
Επιτέλους ένα φυσιολογικό αυτοκινητο πόλης.
Πραγματικα αν το αγόραζα θα καθόμουν να κοιτώ το μπαλόνοπροφίλ πίνοντας σαμπάνια.
Όχι άλλο μικρό προφίλ σε αυτοκίνητα πόλης. Σας παρακαλώ.
Πόσο καταναλώνει στα 120χλμ/ώρα σταθερά με acc???
-
Δηλαδή αν καεί το εργοστασιακό led δεν αλλάζει η λάμπα? Πρέπει να αλλάξει όλο το φανάρι?
Πόσο πάει η αντικατάσταση? -
Στο βίντεο από την Αυστραλία μερικά ποστ παραπάνω έχουν ακριβώς αυτή την έκδοση από πλευράς ελαστικών (205/65/16) σε τεστ μακράς διάρκειας μέση 4 μηνών είχαν 3,9 λίτρα στα 100 χλμ.
Λένε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο ότι αντίστοιχα suv με τα χιλιάρια τούρμπο που τα είχαν σε τεστ ήθελαν 7-8 λίτρα αυστραλέζικης βενζίνης 95+ οκτανίων ενώ το υβριδικό cross βολεύεται με 91 οκτάνια , δεν ξέρω την αντιστοιχία με τις δικές μας αλλά εμένα μου λέει ότι θα βάζω τη φθηνότερη από όπου να είναι... -
@georpapa said in Toyota Yaris Cross:
Δηλαδή αν καεί το εργοστασιακό led δεν αλλάζει η λάμπα? Πρέπει να αλλάξει όλο το φανάρι?
Πόσο πάει η αντικατάσταση?Απ' όσο ξέρω όχι. Αλλάζει όλο ως σώμα. Για αυτό και αναφέρω πολλές φορές τις αφτερμαρκετ λάμπες λεντ. Ιδιαίτερα όταν έχει προτζεκτορα το αυτοκίνητο και βάλεις τις νέες λεντ λάμπες που φωτίζουν σε 360 μοίρες το αποτέλεσμα ειναι σχεδόν άριστο.
https://www.amazon.com/dp/B001FCRX7A/ref=twister_B00SIMIBXA?_encoding=UTF8&th=1
Είναι και toyota aka aisin, για τα πίσω φανάρια
Toyota Yaris Cross