-
Περιμένουν από τους αυτόχθονες να τους υποδείξουν με τις πράξεις τους τι πράττουν οι άνθρωποι στον δυτικό πολιτισμό όταν υπάρχει έξαρση μιας πανδημίας.
-
Ρατσισμός δεν είναι να συζητήσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται απ' τη συμβίωση διαφορετικών ανθρώπων και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιες κοινότητες.
Ρατσισμός είναι να υποστηρίζει κάποιος πως "οι μουσουλμάνοι είναι εν γένει εγκληματίες και παραβατικοί" ενώ "οι χριστιανοί-Έλληνες είναι εν γένει φιλήσυχοι και νοικοκύρηδες".γιατί όπως είδα εγώ, και είναι γενικά αποδεκτό, εκεί που ζούσα σε "ακραία Μουσουλμανική" κοινότητα, η βία και το έγκλημα ήταν πρακτικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ για τον μέσο άνθρωπο οποιασδήποτε εθνικότητας.
Σε σύγκριση, δεν είναι ανύπαρκτα στο Βόλο, αλλά είναι τόσο ελάχιστα που δεν το θεωρεί κανείς πρόβλημα της πόλης. Και στην "Αθήνα" γίνεται της κακομοίρας, ή τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση...Και δεν τα γράφω αυτά προς υπεράσπιση των "μουσλιμιών", των "λάθρο" και όλων των υπολοίπων αποδιοπομπαίων τράγων που ανακαλύπτουν ή επινοούν οι ιθαγενείς κάτοικοι "Αθηνών", για να δικαιολογήσουν και εξορκίσουν τα πολυάριθμα δεινά αυτού του χάους που λέμε "Αθήνα".
Λες και ήταν όλα όμορφα κι ήρθαν αυτοί και τα χάλασαν... τα πράγματα ήταν σκ@τα εκεί, δεκαετίες πριν περάσει τα σύνορα ο πρώτος λαθρο-μετανάστης.
Απλά οι νησίδες ομορφιάς και ευζωίας ήταν μεγαλύτερες πριν και δεν αφορούσαν μόνο τις υπερπλούσιες γειτονιές και συνοικίες, όπως τώρα.Αν θέλετε να βλέπετε πως τα σκ@τα στα οποία βρίσκεται το λεκανοπέδιο οφείλονται στους αλόθρησκους λαθρο-μετανάστες, κακό του κεφαλιού σας εσάς που μένετε εκεί και τα γεύεστε, επειδή κουκουλώνοντας κι αποκρύπτοντας τη ρουτ κόζ του προβλήματος (που λέμε και στα μίτινγκς στο χωριό), δεν πρόκειται να διορθωθεί τίποτα...
άλλωστε, ορίστε, οι δρόμοι ανοιχτοί και τα σκυλιά δεμένα, την εξουσία έχει μια ατρόμητη κυβέρνηση χουντικών υπουργών με την Αστυνομία να ξεσαλώνει εναντίων Πυροσβεστών και όλων των υπολοίπον γηγενών διαμαρτυρομένων. Ας κάνουν ένα πογκρόμ εναντίον ΟΛΩΝ των ξένων που θεωρείτε "απειλή", να πάρει κι ο Μητσοτάκης τουλάχιστον 50% στις εκλογές, να διαπιστώσουμε και πόσο πολύ θα βελτιωθούν τα πράγματα όταν λείψουν όλοι αυτοί!
-
Μια εξαιρεσουλα από το safe mode μου πέραν της χαιρετουρας στον criu:
https://www.news247.gr/koinonia/natalia-germanoy-kyma-ypostirixis-meta-tin-akrodexia-epithesi-gia-ti-syzitisi-me-ton-iasona-apostolopoylo.9425102.html
...για 2 λόγους: 1) Γριές τεκνατζουδες εν δρασει (respect μωρη Καπνικαρέα) και 2) Το maritime law που λέγαμε. Κάντε καμιά βόλτα με καϊκι για αναψυχή, πέστε στη μέση της θάλασσας (η ωραιότερη εμπειρία της ζωής μου πέραν της -γρηγορης- οδηγησης) και θα καταλάβετε.
Άλλωστε σώσαμε μεχρι και αυτόν, θα επρεπε;Eγω λέω όχι, αλλά ακόμα και στον τελευταίο αρχιδατο (ναι, 1vs1, διακλαδικος, αποβάσεις, close combat τα πάντα ολα πλην αρματομαχιας, μην ορμάς Δια) πόλεμο της ιστορίας που ανάλογος θα μας τύχει αν τυχει (στα Falklands) γίνονταν διασώσεις.
-
Και ερωτώ:
Αν έχουμε πει πως είναι τεκνατζού η λαθρολάγνα θεία απ την Ολλανδία, ΤΙ πρέπει να πούμε για την notorious κυρία Γερμανού, που δίνει βήμα σε τέτοιους ανθρώπους στην εκπομπή τους;
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρατσισμός δεν είναι να συζητήσουμε
γιατί όπως είδα εγώ, και είναι γενικά αποδεκτό, εκεί που ζούσα σε "ακραία Μουσουλμανική" κοινότητα, η βία και το έγκλημα ήταν πρακτικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ για τον μέσο άνθρωπο οποιασδήποτε εθνικότητας.Δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους που έχουν πάει για εργασία σε Άμπου Ντάμπι - Μεδινα - Τζεντα και γκσαντ (άσχετο) και εκτός από το Άμπου Ντάμπι όλοι οι άλλοι έμεναν σε "γκέτο" δυτικών για να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ. Επίσης αν θες να μας θύμισες με τι τιμωρείται ο βιασμός ανηλίκων - η χρήση ναρκωτικών ουσιών - και η συστηματική κλοπή σε εκείνα τα μέρη...
-
Σαουδική Αραβία που έχω συναδέλφους, μένουν σε μεγάλο campus Δυτικών πολιτών. Έξω από το campus απαγορεύεται να μετακινούνται. Μέσα στο campus ζούνε όπως στις Δυτικές χώρες. Το campus είναι φυλασσόμενο. Βασικά είναι μία τεράστια περιοχή περιφραγμένη και ασφαλισμένη. Μέσα στην περιοχή αυτή υπάρχουν και τα σχολεία αλλά και τα εμπορικά κέντρα που βολτάρουν. Έξω από το campus κυκλοφορούν με συνοδεία. Αυτά ισχύουν τουλάχιστον για όσους εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες π.χ. Saudi Aramco.
Ισραήλ που έχω πάει εγώ για 20 μέρες, ήταν απελπιστική η κατάσταση. Χάλι μαύρο. Σαν το κέντρο της Αθήνας.
-
Καλούτσικα πήγε κι αυτό:
https://www.in.gr/2021/11/03/economy/oikonomikes-eidiseis/eurostat-sto-133-meiothike-pososto-tis-anergias-stin-ellada/Κάτι έγινε κι εδώ:
https://www.msn.com/el-gr/money/economy/τέταρτη-στον-κόσμο-η-ελλάδα-στα-πακέτα-στήριξης-κατά-της-covid-19/ar-AAQIVWq?ocid=msedgntpΚάτι κουνήθηκε κι εδώ:
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1749647/proupologismos-pano-apo-to-stoxo-ta-forologika-esoda-to-a-eksamino-tou-2021 -
Ειχαμε πεσει τοσο χαμηλα σε ζωτικους δεικτες της οικονομιας που το προς τα πανω ειναι μονοδρομος.
-
Νομίζω η Ναταλία ήταν πριν την Ολλανδέζα...
Από την άλλη , όντως πρέπει να διασώζουμε όποιον είναι στην θάλασσα.
Αλλά όταν έρχεται στην συνοριακή γραμμή παρέα με το τεράστιο τουρκικό πολεμικό , το οποίο το συνοδεύει και ΔΕΝ το διασώζει , ή όταν οι ίδιοι τρυπάνε τα φουσκωτά , τα οποία να θυμίσω ακόμη και υπερφορτωμένα είναι πρακτικά αβύθιστα , ενώ τα σημεία εκείνα είναι κλειστή και προφυλαγμένη από τον καιρό θάλασσα, τότε κάτι πρέπει να κάνεις.
Τους διασώζεις . Μετά ?
Για το μετά δεν νοιάζεται ο τυπάκος.
Αλλωστε η δουλειά για την οποία πληρώνεται είναι η διάσωση και το πούλημα ανθρωπισμού.
Μετά το αφεντικό του έχει άλλους συναδέλφους του που αναλαμβάνουν δράση,Δεν τα λέει όμως και άσχημα .
Αρκεί να αποφασίσουμε σαν κοινωνία και το μετά.Προφανώς όμως πρόκειται περί δουλεμπορίου.
Αλλά πριν λίγες μέρες στο κάπιταλ είχε άρθρο ντοιτσευμπεραλλες βέλες, που μας εγκαλούσε ότι βάζουμε μεγάλες ποινές στους δουλέμπορους.Τώρα τα χώνουν και στους Πολωνούς.
Σήμερα είχε άρθρο πάλι στην λογική του Ζωτικού Χώρου .Οσο για την Αθήνα πριν την μετανάστευση , μια χαρά ασφαλής ήταν.
Καμία σχέση με ότι γίνεται σήμερα σε κάποιες περιοχές. -
Δεν ξέρω, αλλά εμένα κάποια πράγματα δεν μου κάθονται και πολύ καλά στο μυαλό με τους μετανάστες και όλα αυτά τα θέματα. Υπάρχουν πολλές αντιφάσεις, πάρα πολλές και ερωτήματα που μένουν αναπάντητα.
Και αυτά τα ερωτήματα και οι απορίες αφορούν και όλους αυτούς που σηκώνονται να φύγουν από μία χώρα που ζούνε να πάνε στην άλλη άκρη της γης. Υπάρχουν πολλές αντιφάσεις.
-
Υπήρξαν κάποιες δημοσκοπήσεις .
Μία του βήματος και μία του αντένα.
Δεν ξέρω αν ο νέος ιδιοκτήτης του δολ θα συνεχίσει να στηρίζει το πασοκ , οπότε δικαιολογείται η άνοδος του πασοκ, αλλά ή άλλη του αντένα είναι στις συνήθεις διαφορές.Η δική μου άποψη όπως την έχω πει πολλές φορές είναι ότι οι δύο μεγάλοι χάνουν .
Ο Κούλης χάνει προς τα δεξιά του σε σχέση 3 έναντι 1 που πηγαίνει στο πασοκ.
Στον σύριζα δεν πηγαίνει κανένας. Οπως κανένας δεν πηγαίνει γενικά στον σύριζα.
Και αυτός χάνει , προς το πασοκ κυρίως και προς το μέρα 25 και τα λοιπά αριστερά.
Δηλαδή οι μετακινήσεις από την νδ στον σύριζα και τανάπαλιν , είναι για μένα πρακτικά αμελητέες.
Οπότε όσοι εκ του σύριζα σκίζονται να μας παρουσιάσουν τα άπλυτα του κούλη , μάλλον τζάμπα κόπο κάνουν και δουλεύουν για άλλους.
Το ίδιο όσοι της νδ μιλάνε για πολλάκηδες κλπ .
Βέβαια η άνοδος του πασοκ είναι συγκυριακή γιατί έχουμε την συγκίνηση για την Φώφη και τις εκλογές αρχηγού. Μετά την εκλογή του νέου αρχηγού να δούμε τι θα γίνει.
Γενικά ίσως έχουμε αλλαγές μετά τις άλλες εκλογές και διασπάσεις και την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος , ή καθαρά κεντρώου, για να χαρεί και ο λαπ...
-
Αν ισχύουν όσα λένε οι δημοσκοπήσεις και δεν είναι υπερβολικές τότε βγαινει το εξης συμπέρασμα.
Ο άκρατος καταγγελτικος λόγος φέρνει σε θέση άμυνας τον αποδέκτη. Όλη η υπόθεση είναι να αναλύεις την πολιτική θέση που θεωρείς κακη όταν έχεις τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις με ανάλυση της μεθόδου και των βημάτων για την εφαρμογή τους.
Όταν δεν έχεις πρακτικές αντιπροτάσεις όσο ασχολείσαι με ένα θέμα τόσο χάνεις την αξιοπιστία σου.
Όλοι οι πολιτικοί νομίζουν πως με το να ασχολούνται με όλα τα θέματα λες και δεν υπαρχει κάτι που γίνεται σωστά, είναι το πρέπον της αντιπολίτευσης. Εν τέλη τους κάνει φαιδρους.Οπότε η αντιπολίτευση πρέπει να βγαίνει και να λέει πως στο ταδε κομμάτι συμφωνώ και το ψηφίζω , στο άλλο όχι και για αυτόν τον λόγο. Σήμερα έχουμε ένα κύμα από άπειρα αρνητικά σχόλια χωρίς ανριπροτάσεις σε κάθε θέμα και κάθε συγκυρία. Ο κόσμος δεν δίνει πλέον σημασία και το διαβάζει ως φασαρία.
-
Θα ψήφιζα οποιονδήποτε αρκεί να μας έβγαζε έξω από το ευρώ με οποιοδήποτε κόστος.
-
Μίλα με κανένα Τούρκο και θα δεις τι σημαίνει το οποιοδήποτε κόστος...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μίλα με κανένα Τούρκο και θα δεις τι σημαίνει το οποιοδήποτε κόστος...
Ο Ερντογάν θέλει ευρώ στην Ελλάδα, τον συμφέρει.
-
Βεβαίως διότι με δραχμή η ελλάδα θα είχε κατακτησει τον κόσμο και θα είχε γίνει εξαγωγική δύναμη. Να θυμίσω βέβαια ότι η "οδηγία" των μουφτήδων το 16 στο δημοψήφισμα ήταν "όχι", τόσο πολύ τον συμφέρει.
Εν πάση περιπτώσει είναι κρίμα να αποδίδουμε στο νόμισμα (χαρτί) υπερφυσικές ιδιότητες. Το νόμισμα έχει από πίσω του πολιτικές. Στην Τουρκία η λίρα έχει πάει από το 2:1 σε σχέση με το δολλάριο στο 10:1. Και θα πει βέβαια κάποιος ότι ναι μεν αλλά οι τουρκικές εξαγωγές σκίζουν... ΟΚ, ακόμη και αν σκίζουν ποιος καρπώνεται όλη αυτή την διολίσθηση (δλδ πληρώνεται σε δολλάρια και πληρώνει τον κόσμο με υποτιμημένες λίρες;). Όχι βέβαια ο τουρκικός λαός... Ότι ακριβώς θα γίνονταν και με την πάρτη μας.
-
Για να κατασκευάσεις πρέπει να αγοράσεις πρώτη ύλη και ενέργεια.
-
Βρε πάνε κάνε το εμβόλιο που πρέπει να σώσεις τον εαυτό σου και άσε τις οικονομικές φιλοσοφίες.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βεβαίως διότι με δραχμή η ελλάδα θα είχε κατακτησει τον κόσμο και θα είχε γίνει εξαγωγική δύναμη. Να θυμίσω βέβαια ότι η "οδηγία" των μουφτήδων το 16 στο δημοψήφισμα ήταν "όχι", τόσο πολύ τον συμφέρει.
Εν πάση περιπτώσει είναι κρίμα να αποδίδουμε στο νόμισμα (χαρτί) υπερφυσικές ιδιότητες. Το νόμισμα έχει από πίσω του πολιτικές. Στην Τουρκία η λίρα έχει πάει από το 2:1 σε σχέση με το δολλάριο στο 10:1. Και θα πει βέβαια κάποιος ότι ναι μεν αλλά οι τουρκικές εξαγωγές σκίζουν... ΟΚ, ακόμη και αν σκίζουν ποιος καρπώνεται όλη αυτή την διολίσθηση (δλδ πληρώνεται σε δολλάρια και πληρώνει τον κόσμο με υποτιμημένες λίρες;). Όχι βέβαια ο τουρκικός λαός... Ότι ακριβώς θα γίνονταν και με την πάρτη μας.
Δεν φταίει το νόμισμα φυσικά αλλά ο τρόπος που το χειρίστηκαν οι Έλληνες με αποκορύφωμα την πανδημία, στις υπόλοιπες χώρες δεν τους κόστισε τόσο.
-
@asep said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα ψήφιζα οποιονδήποτε αρκεί να μας έβγαζε έξω από το ευρώ με οποιοδήποτε κόστος.
www.kke.gr τόσο απλά.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2