-
ως φαινεται πολλοι ειναι τα λαικα παιδια και κατα δηλωση αριστεριζοντες. μεχρι ομως να λιγδωσει το αντερο τους ή να πιασουν χιλιαενιακοσια ευρω μπονους. μετα κατεβασμα βρακακι, δικαιολογουν τα αδικαιολογητα, ειναι μεσα στη συναινεση και φυσικα φταινε οι εχοντες φευ που μιλανε για την αλλη τη μερια και αντι να μοιρασουν χιτωνες καταργουν τα χιτωνια. συνεχιστε στο ιδιο το αυτο το πνευμα, βαθειους ουμανιστες σας βλεπω. με μνημη που φτανει μεχρι τη ταβερνα του περασμενου του σουκου και τα ατιμα τα τηγανητα κολοκυθακια που ητανε νοστιμα.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@cirus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με καμία. Το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει ποτέ. Θέλει πάντα να είναι στην αντιπολίτευση με όσο μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται. Οποτε η πολιτική είναι γνωστή. ΟΧΙ σε όλα και όλους και κανενα ρεαλιστικό σχέδιο για τίποτα.
Σαν κόμμα έχει την χρησιμοτητα του βεβαια αλλά αυτό είναι άλλη συζητηση.
Συμφωνώ 100% εκτός από την τελευταία πρόταση? Ποια χρησιμότητα έχει? Είναι (για να πάμε στα δικά μας) σαν να έχεις την αντιπροσωπεία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει κλείσει!!
παραυτα θεϊκη ατακα
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολύ απλά η θέση τους είναι πως όταν γίνουν εξουσία η χωρα θα συνεργαστεί με συμμαχίες με τα κκ των γειτονικών χωρών.
Δηλαδη θα περιμένουμε μέχρι να γίνουν και αυτά κυβέρνηση (τα κκ) σε αυτές τις χώρες ώστε να τα βρουν οι ηγεσίες των κομμάτων μεταξύ τους και όχι οι ηγεσίες της αστικής δημοκρατίας. Δηλαδή η συμφωνία πρέπει να γίνει σε επίπεδο λαϊκής νομενκλατούρας και όχι αστικής.
Ως τότε δεν αγοραζουμε τίποτα και ευχόμαστε η αστική τάξη των γειτονικών χωρών να μη τολμήσει να απλώσει το χέρι.Δηλαδή ας κάνουμε μια αναλογία στην στάση τους.
Στον καπιταλισμό οι κόκκινοι δύναται να αγοράζουν γερμανικές λιμουζίνες,ζουν σε πολυτελή σπίτια,φτιάχνουν εταιρίες εκμεταλευομενοι την υπεραξία των εργαζομένων τους,αγοράζουν δεκαδες αυτοκίνητα με εργαλεία του καπιταλισμού και δη πανάκριβα (με κόστος όσο μια μικρή πολυκατοικία σε πρώην ανατολικές χώρες) κάνουν επενδύσεις σε εταιρίες και διαφορα κεφάλαια αλλά τα κάνουν αυτά διότι δρουν σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον και δεν είναι ιφιγενειες να θυσιαστούν. Περιμένουν την αλλαγή αφού ο ίδιος ο λαός την ζητήσει, ζώντας όμως ως τότε το "όνειρο" της αστικής δημοκρατίας.
Στην συμφωνία όμως εμφανίζονται ως Ιφιγένειες στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας και εμφανίζονται ατεγκτοι απέναντι σε μια συμφωνία αστικών κομμάτων.
Συμπληρώνοντας, στη μέση είναι οι πολίτες και οι εργαζόμενοι είτε φίλοι της αστικής είτε της λαϊκής Δημοκρατίας οι οποίοι σε μια περίπτωση σύρραξης θα τρέξουν να βάλουν τα σώματα τους απέναντι στους τρελούς γείτονες.
Το πιο λογικό λοιπόν δεν είναι να κάνεις πολύ δύσκολη την οποία σκέψη να απλωσουν το χεράκι τους όσοι επιβουλεύονται;;;
Και αυτή η αποτροπή είτε έρθει μέσω αστικών κομμάτων είτε λαϊκών δεν είναι αποτροπή;;;; Στη ταμπέλα θα κολλήσουμε εκείνη τη δύσκολη στιγμή;
Ή όπως είπα θα περιμένουμε να τα βρούμε με τις λαϊκές δημοκρατίες των γειτόνων ;;;Διαπιστώνω πως φίλοι των λαϊκών κομμάτων ή των περίπου λαϊκών κομμάτων αντιδρούν στην αποστασιοποίηση των κομμάτων αυτών από μια σοβαρή συμφωνια η οποία θα αποτρέψει την πιθανότητα οι απλοί πολίτες εργαζόμενοι να τρέξουν να θυσιαστούν. Οι νομενκλατούρες των κομμάτων δεν νομίζω να πολεμήσουν.
Εκτός αν όλοι όντως κάνουμε λάθος και μια τέτοια συμφωνία τα κάνει ολα χειρότερα. Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο όπου δεν το εντοπίζει κάνεις εκτός από αυτούς.Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα. Όλα μπλέκονται σε μια θολούρα του στυλ "αυτά είναι ιμπεριαλιστικά παιχνίδια, οι Αμερικάνοι, οι αποικιοκράτες Γάλλοι, τα συμφέροντα των ελίτ" κλπ, κλπ. Το ότι αντιμετωπίζουμε πραγματική απειλή πολέμου δεν συγκινεί τα κόμματα αυτά αφού "οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν".
Το γεγονός βέβαια ότι ο μέσος Τούρκος δεν έχει π.χ. να χωρίσει κάτι με τον μέσο ιρακινό αλλά η Τουρκία μια χαρά κατέχει ιρακινό έδαφος (περιμένετε ότι κάποτε θα φύγει; χα!) μας διαφεύγει. Επίσης το γεγονός ότι ο μέσος έλληνας δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον μέσο τούρκο δεν θα εμποδίσει καθόλου τούρκους επαγγελματίες πιλότους/ναυτικούς/καταδρομείς κλπ να επιχειρήσουν εναντίον ελληνικού εδάφους πάλι μας διαφεύγει. Γενικώς έχει κολλήσει η βελόνα σε αναλύσεις 50ετίας και βάλε και δεν λέει να ξεκολλήσει.
Και όπως πολύ καλά τα λες, μέχρι να έρθει μια δικαιότερη κοινωνία δικαιούμαστε να ζούμε όλοι σαν καπιταλιστές, στο θέμα της άμυνας όμως πρέπει να συμπεριφερθούμε ωσάν η δικαιότερη κοινωνία των αγγέλων να είναι ήδη εδώ. -
Γάτε τη λογική βάζω στο τραπέζι χρησιμοποιοντας τα ίδια επιχειρήματα. Απλά για να τα διαβάσει κάποιος πρέπει να τσιγκλιθει αλλιώς το περνάει στο ντουκου.
Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή θίγω και πως το βλέπω εγώ ως ψηφοφόρος.
Όταν διαβάζω πως μπορώ να κάνω ότι θέλω σε ένα πλαίσιο στο οποίο δεν συμφωνώ μεν αλλά οκ αφού αυτό υπάρχει πράττω ότι κατηγορώ δε, κόντρα στις προτροπές μου, γιατί αυτό το μοτίβο δεν συνεχίζεται και σε άλλους τομείς όπου εκεί όντως επηρεάζεται η ζωή εκατομμύριων ανθρώπων και κυρίως νέων.
Γιατί δεν κάνω εκπτώσεις στην αντίδραση μου, όπως όταν έχει να κάνει με το ίδιο όφελος μου, με σκοπό να σώσω ζωές είτε κόκκινων είτε οποιονδήποτε άλλων. Η ζωή δεν έχει χρώματα και κόμματα είναι ίδια και ισάξια για όλους.
Την δικαιολογία του ότι αυτό είναι το σύστημα και δεν είσαι Ιφιγένεια εγώ το αντιλαμβάνομαι. Δεν μπορείς να ζεις σε μια σπηλιά. Και καλά κάνεις ότι κανεις. Αλλά γιατί ξαφνικά αντιδρας σε κάτι άλλο που μπορεί να σώσει ζωές σε μια δυσκολη στιγμη; Αυτό ρωτώ λοιπόν.
Αν διαφωνείς, διαφώνησε στο πολιτικό σκέλος, δεκτό. Κάνε αντιπρόταση ισοδύναμης αποτροπής και πιο συμφέρουσα. Αν διαφωνείς στον εξοπλισμό διαφώνησε στο είδος και κάνε αντιπρόταση. Ελληνική, ξένη, οποία θες...αλλά εδώ έχουμε μια πραγματικότητα που είναι συγκεκριμένη, πως αντιδρας λοιπόν σε αυτήν;
Εμένα με ενδιαφέρει να μη υπάρξει πόλεμος και να μη θυσιαστούν νέοι. Ποια η αντιπρόταση σου στην μετριαση αυτής της πιθανότητας; Να περιμένουμε παθητικά μήπως και ακραία μιλιταριστικες επεκτατικες και ιμπεριαλιστικές γειτονικές χώρες ξαφνικά γίνουν φιλάνθρωποι. Εμείς ως τότε απλά θα κοιτάμε το ταβάνι και θα αναλύουμε τη φύση των συστημάτων; Είναι αυτό πρόταση διακυβέρνησης που προστατεύει τον λαό;
-
Ναι Φάνη, αλλά πχ αυτά τα 3-4 μαγαζιά
και συνεργεια Rover Group στην Αθήνα νομίζεις δε βγάζουν leftά;
Στην ανάγκη τους θα πέσεις κάποια στιγμή γιατί ο ρομαντισμός και η ουτοπία πληρώνονται... -
-
Φεύγουν οι γερμανοί ελευθερόνεται η Αθήνα και οι γνήσιοι πατριώτες έχουν πανώ του ΚΚΕ.
-
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φεύγουν οι γερμανοί ελευθερόνεται η Αθήνα και οι γνήσιοι πατριώτες έχουν πανώ του ΚΚΕ.
ΠΟΙΑ πανό θα είχαν????
Του "Γέρου της Δημοκρατίας και των ομοίων του" που είχαν φύγει από το 41 ή αυτών που ρουφιάνευαν και σκότωναν με τους Γερμανους??? -
-
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΠΟΙΑ πανό θα είχαν????
Του "Γέρου της Δημοκρατίας και των ομοίων του" που είχαν φύγει από το 41 ή αυτών που ρουφιάνευαν και σκότωναν με τους Γερμανους???Ποιος τον γαμάει μωρέ αυτόν? Γέρος λέει της δημοκρατίας και οι όμοιοί του. Εγώ σκεφτόμουν καμια΄ελληνική σημαία να πω την αλήθεια...
-
Έγραφα στον johan χτες το πρόκειται να ακούσουμε πάλι εν όψει επετείου 1940, αλλά τελικά βλέπω ξεκίνησαν οι ιστορικές "αναδρομές" πριν φτάσουμε στις 20 του μήνα.
-
ΠΟΙΑ πανό θα είχαν????
Του "Γέρου της Δημοκρατίας και των ομοίων του" που είχαν φύγει από το 41 ή αυτών που ρουφιάνευαν και σκότωναν με τους Γερμανους???Ποιος τον γαμάει μωρέ αυτόν? Γέρος λέει της δημοκρατίας και οι όμοιοί του. Εγώ σκεφτόμουν καμια΄ελληνική σημαία να πω την αλήθεια...
Αν δεις καλα εχει πολλες απλά δεν φυσάει για να κυμματίσουν!!!
-
-
-
Μωρέ ναι αυτό εννοούσα κι εγώ. Οι υπόλοιποι με πλακάτ ΚΚΕ και δε ξέρω γω τι άλλο είχαν, τι ρόλο βαρούσαν?
-
Τι να κάνουμε τωρα???
είτε αρέσει είτε οχι ο ρόλος του ΚΚΕ στην απελευθέρωση απο τους Γερμανούς ήταν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ!!!!!
Και καποιοι τότε το αναγνώριζαν και πήραν και πλακάτ Κ.Κ.Ε. για να το αναδειξουν!!! -
Γάτε τη λογική βάζω στο τραπέζι χρησιμοποιοντας τα ίδια επιχειρήματα. Απλά για να τα διαβάσει κάποιος πρέπει να τσιγκλιθει αλλιώς το περνάει στο ντουκου.
Όταν διαβάζω πως μπορώ να κάνω ότι θέλω σε ένα πλαίσιο στο οποίο δεν συμφωνώ μεν αλλά οκ αφού αυτό υπάρχει πράττω ότι κατηγορώ δε, κόντρα στις προτροπές μου, γιατί αυτό το μοτίβο δεν συνεχίζεται και σε άλλους τομείς όπου εκεί όντως επηρεάζεται η ζωή εκατομμύριων ανθρώπων και κυρίως νέων.
Γιατί δεν κάνω εκπτώσεις στην αντίδραση μου, όπως όταν έχει να κάνει με το ίδιο όφελος μου, με σκοπό να σώσω ζωές είτε κόκκινων είτε οποιονδήποτε άλλων. Η ζωή δεν έχει χρώματα και κόμματα είναι ίδια και ισάξια για όλους.
Την δικαιολογία του ότι αυτό είναι το σύστημα και δεν είσαι Ιφιγένεια εγώ το αντιλαμβάνομαι. Δεν μπορείς να ζεις σε μια σπηλιά. Και καλά κάνεις ότι κανεις. Αλλά γιατί ξαφνικά αντιδρας σε κάτι άλλο που μπορεί να σώσει ζωές σε μια δυσκολη στιγμη; Αυτό ρωτώ λοιπόν.
Αν διαφωνείς, διαφώνησε στο πολιτικό σκέλος, δεκτό. Κάνε αντιπρόταση ισοδύναμης αποτροπής και πιο συμφέρουσα. Αν διαφωνείς στον εξοπλισμό διαφώνησε στο είδος και κάνε αντιπρόταση. Ελληνική, ξένη, οποία θες...αλλά εδώ έχουμε μια πραγματικότητα που είναι συγκεκριμένη, πως αντιδρας λοιπόν σε αυτήν;
Εμένα με ενδιαφέρει να μη υπάρξει πόλεμος και να μη θυσιαστούν νέοι. Ποια η αντιπρόταση σου στην μετριαση αυτής της πιθανότητας; Να περιμένουμε παθητικά μήπως και ακραία μιλιταριστικες επεκτατικες και ιμπεριαλιστικές γειτονικές χώρες ξαφνικά γίνουν φιλάνθρωποι. Εμείς ως τότε απλά θα κοιτάμε το ταβάνι και θα αναλύουμε τη φύση των συστημάτων; Είναι αυτό πρόταση διακυβέρνησης που προστατεύει τον λαό;
#apantisis_sou_asheti
#pou_eides_na_anakatevo_exoplistiko?
#parola_afta_omos_einai_pagida_i_apaitisi_antiprotasis_afou_etsi_nomimopoiis_tin_arhiki_epilogi
#den_ipia_mikros_milko_epina_apo_tin_katsika_sto_kolochori -
Τι να κάνουμε τωρα???
είτε αρέσει είτε οχι ο ρόλος του ΚΚΕ στην απελευθέρωση απο τους Γερμανούς ήταν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ!!!!!
Και καποιοι τότε το αναγνώριζαν και πήραν και πλακάτ Κ.Κ.Ε. για να το αναδειξουν!!!Σε τι ήταν καθοριστικός βρε Νίκ; Όχι μόνο του ΚΚΕ, όλης της αντίστασης. Στην ανάταση του φρονηματος των σκλαβωμένων ναι. Επί επιχειρησιακού επιπέδου; Μερικές εκατοντάδες (;) καμιόνια, οχήματα κλπ. Η γέφυρα του γοργοποτάμου που μας πιπίλαγαν μικρούς το μυαλό ότι με αυτή την επιτυχία φάγαμε τον ρόμελ; Εσύ το γράφεις από πάνω, μόνοι τους έφυγαν οι γερμανοί (για να μην εγκλωβιστούν από τον κόκκινο στρατό που κατέβαινε), κανένας αντάρτης δεν απελευθέρωσε την χώρα... Άμα δλδ δεν ήταν οι αντάρτες στα βουνά θα κάθονταν εδώ οι γερμανοί με το ραχάτι τους μέχρι να τους την πέσουν οι ρώσοι από πάνω οι οι σύμμαχοι από κάτω... Αυτά διαβάζουμε αυτές τις μέρες και και είναι κρίμα...
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
#apantisis_sou_asheti
#parola_afta_omos_einai_pagida_i_apaitisi_antiprotasis_afou_etsi_nomimopoiis_tin_arhiki_epilogi
#den_ipia_mikros_milko_epina_apo_tin_katsika_sto_kolochoriΔεν ξέρω τι σε έχει πιάσει αλλά εδώ δεν είναι Twitter. Γράφουμε κανονικά. Πριν είχαμε την γατίσια γλώσσα τώρα έχουμε τα hashtags;
1.Απαντηση σχετική και το ξέρεις. Απλά δεν θες να το παραδεχτεις.
2. Το ανακατεύεις όταν το σχολιάζεις ειρωνικά και όταν δικαιολογεις άκριτα ως θέσφατο αυτόν που το καταψηφίζει χωρίς κάποια άλλη αντιπρόταση ή έστω εν μέρη να συμφωνεί
3.Οχι! Κανείς λάθος. Είναι παγίδα το κενό που αφήνεις χωρίς αντιπρόταση στα προτάγματα και απαιτήσεις της πραγματικότητας αλλά και των ιστορικών στιγμών. Το κενό της ανάγκης το καλύπτει κάποιος άλλος. Το να μην καταθέτεις αντιπρόταση τότε το κάνεις με σκοπό την αποδοχή της αρχικής επιλογής χωρίς ομως να αναλάβεις το όποιο αρνητικό κόστος αυτής. Ανεύθυνος δηλαδή με σκοπό να διατηρήσεις καθαρά τα χέρια σου για να το εξαργυρώσεις αργότερα όπως εσύ πιστεύεις.
Η αρχική επιλογή είναι η προσπάθεια αύξησης της αποτροπής. Επί αυτού ποια η πρόταση;
4. Ναι αλλά όμως είχες ρεύμα και αυτοκίνητο στα νιάτα σου. Άλλοι δεν είχαν οπότε η άποψη σου δεν μετρά. Είναι κάλπικη. Τι όχι; -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
#apantisis_sou_asheti
#den_ipia_mikros_milko_epina_apo_tin_katsika_sto_kolochoriΔεν ξέρω τι σε έχει πιάσει αλλά εδώ δεν είναι Twitter. Γράφουμε κανονικά. Πριν είχαμε την γατίσια γλώσσα τώρα έχουμε τα hashtags;
1.Απαντηση σχετική και το ξέρεις. Απλά δεν θες να το παραδεχτεις.
2. Το ανακατεύεις όταν το σχολιάζεις ειρωνικά και όταν δικαιολογεις άκριτα ως θέσφατο αυτόν που το καταψηφίζει χωρίς κάποια άλλη αντιπρόταση
3.Οχι! Κανείς λάθος. Είναι παγίδα το κενό που αφήνεις χωρίς αντιπρόταση στα προτάγματα και απαιτήσεις της πραγματικότητας αλλά και των ιστορικών στιγμών. Το κενό της ανάγκης το καλύπτει κάποιος άλλος. Αντιθέτως, το να μην καταθέτεις αντιπρόταση τότε το κάνεις με σκοπό την αποδοχή της αρχικής επιλογής χωρίς ομως να αναλάβεις το οποίο αρνητικό κόστος αυτής. Ανεύθυνος δηλαδή με σκοπό να διατηρήσεις καθαρά τα χέρια σου για να το εξαργυρώσεις αργότερα όπως εσύ πιστεύεις.
Η αρχική επιλογή είναι η προσπάθεια αύξησης της αποτροπής. Επί αυτού ποια η πρόταση;
4. Ναι αλλά όμως είχες ρεύμα και αυτοκίνητο στα νιάτα σου. Άλλοι δεν είχαν οπότε η άποψη σου δεν μετρά. Είναι κάλπικη. Τι όχι;και ξανα.
- ουτε καν ανεφερα το θεμα αποφασεων περι αποτροπης και αλλων γραφικων. αρα απαντας επι αλλου
- προφανως και η παγιδα ειναι οταν σε φερνουν μπροστα σε αναποφευκτες επιλογες
- δες το 1 και το 2
- και αφου αναρωτιεσαι τα βραδυα τι ειχα ή δεν ειχα. παπι ειχα, c50 6 βολτο μονοσελο με πλατινες μτχ των ιαπωνικων ταχυδρομιων, σκουπιδι βασικα. αγορασμενο 17000. με εργασια καλοκαιρινη. και αυτοκινητο, ζασταβα 750 επισης σκουπιδι, απεκτησα με χειρωνακτικη εργασια αργοτερα, μαζεμα στη βαρδα καρπουζια, καπνα και απο τα αλλα. ρευμα δεν ειχα παντοτε, στον μεριχα του τοτε ας πουμε και στο μεγαλοχωρι, οχι, ειχε λαμπα θυελης. και αρκετους απο τους φοιτητικους μηνες δεν υπηρχε σαλιο για δεη. βασικα και μεχρι το 73 δεν υπηρχε και νερο οταν τυχαινε να βρεθω εν πετρουπολη. νερουλας. ο τακης. αργοτερα θυρωρος στον γαυρο του θεμου. οποτε ναι, οχι.
πηρες και αυξηση και μπονους? αλλαξες μερια? ορθολογισμος μανατζαραιικος κετς?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2