-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εννοείται πως - για μένα - ουδεμία εξίσωση υπάρχει. Ποτέ δεν ένοιωσα προσωπικά να κινδυνεύω από αντίφες, κκεδες κλπ, σε αντίθεση βέβαια με το τι έβλεπα όταν οι ΧΑυγίτες έκαναν "παρέλαση" στην γειτονιά. Θα ξαναπώ, στα ΒΠ υπήρχε μια πολύ πιο "απαλή" δράση της ΧΑ (λογικό, πιο ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο) που οδήγησε τον κόσμο σε λάθος συμπεράσματα. Σε Νίκαια, Κερατσίνι κλπ ο φασισμός ήταν αλλιώς και πολύ πραγματικός... Συμμαζεύτηκε από την δολοφονία Φύσσα και μετά και πάει να ξεμυτίσει πάλι στην Θεσσαλονίκη (ας έχουμε τον νου μας όλοι...)
Από την άλλη, εγώ έχω πέσει δύο φορές θύμα ξυλοδαρμού και με έχουν πάει σηκωτό σε νοσοκομείο και σε φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες.
Η μία από τις δύο φορές ήταν από ντου ακροαριστερών/αντιεξουσιαστών στην Πλατεία Εξαρχείων. Εντελώς τυχαία περνούσα από την πλατεία για να πάω σε μαγαζί με προϊόντα υπολογιστών και ξαφνικά έγινε το κακό. Με έριξαν σε ένα παγκάκι και με άρχισαν με τα λοστάρια. Με έσωσαν αστυνομικοί των ΜΑΤ που τους κυνήγησαν από την πάνω πλευρά της πλατείας.
Επίσης εγώ έχω και προσωπικά περιστατικά με μέλη του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ. Και στα φοιτητικά χρόνια μου (που είχα μπλέξει με δαύτους) και πολύ πρόσφατα (2013) όπου ΠΑΜΙΤΕΣ έκαναν ξαφνική επιδρομή στην προηγούμενη εργασία μου.
Έχω παραστεί σε πυρήνα αναρχικών, σε σπίτι στην Κυψέλη, όπου στο σαλόνι γινόταν αντιεξουσιαστικό πάρτι και στο υπνοδωμάτιο συμφοιτητές έφτιαχναν μολότοφ.
Λίγο εντριβή με ανθρώπους αυτών των ομάδων μπορεί να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.
Ακροδεξιοί, ναζιστές κλπ... θεωρώ ότι είναι αμελητέα ποσότητα σε σύγκριση με τους παραπάνω που είναι ολόκληρος στρατός.
Στο κάτω-κάτω της γραφής και εγώ ακροδεξιός δηλώνω, αλλά δεν πιάνω τα λοστάρια να βαράω ανθρώπους.
-
Το που μένει ο καθένας έχει ένα θέμα . Προφανώς η ΧΑ έπαιζε μπάλα στην Νίκαια και φόβιζε κόσμο , αλλά στο κέντρο της Αθήνας παίζει μπάλα η άλλη πλευρά.
Ακόμα και σε κάποια βόρεια προάστια .Και όπως και στον εμφύλιο , τα περισσότερα θύματα ήταν οι αθώοι που ήταν απροστάτευτοι.
Γιατί τα άκρα , εκτός από φασιστοκομμούνες είναι και κοτούλες.
Πάνε στα σίγουρα με όχλο και όπλα . Πυροβόλα ή κοντάρια ή αλυσίδες.Και βέβαια μετά από 45 χρόνια ασυδοσίας η αριστερή βία έχει πολύ κόσμο στα χαρακώματα της , ενώ η ακροδεξιά βία έχει λίγο κόσμο και καταφεύγει σε περίεργους τύπους.
Αμα όμως το κράτος έκανε την δουλειά του διαχρονικά , θα είχαμε πιο ήρεμα τα πράγματα.
Α και στον Χίτλερ δεν "επετράπει" να ανέβει στην εξουσία. Εγιναν εκλογές και ήταν πρώτο κόμμα . Ετσι μετά έκανε την δικτατορία όντας καγκελάριος.
Το επετράπει , λοιπόν οφείλεται όπως αναγνώρισαν όλοι στην συνθήκη των Βερσαλιών που εξαθλίωσε τους Γερμανούς και άνοιξε την πόρτα στους ακραίους.
Κάτι ανάλογο που έγινε και το 1917 στην Ρωσία με την φτώχεια του κόσμου , αλλά και το 1789 όταν ο κόσμος στο Παρίσι έψαχνε το παντεσπάνι που του είχε πει να φάει η Αντουανέτα.
Εγινε αυτό που λένε και τα βιβλία . Οταν ο άλλος δεν έχει να χάσει τίποτα , δεν φοβάται τίποτα.
Κάπως έτσι σε πολύ μικρότερο βαθμό έγινε και εδώ στην κρίση.
Απλά επειδή δημόσιο , δεκο , συντάξεις , τράπεζες και μεγάλες εταιρείες κράτησαν μισθούς σε λογικά επίπεδα , δεν υπήρξε η κρίσιμη μάζα .Οι άλλοι , οι εκτός των πελατών που βρέθηκαν από την μια στιγμή στην άλλη χωρίς δουλειά , χωρίς έσοδα , χωρίς ασφάλιση και χρεωμένοι με φόρους , φλέρταραν με αυτούς που δεν είχαν τίποτα σχεδόν να χάσουν .
Δεν είμαστε ισαποστάκηδες και άλλα τέτοια γραφικά.
Απλά δεν εκχωρούμε τα δικαιώματα μας ως Πολίτες και Δημοκράτες σε κανένα ακραίο.Είναι μία ελάχιστη Τιμή σε Εκείνους που πολέμησαν για να είμαστε σήμερα Ελεύθεροι σε μία Δημοκρατική χώρα.
-
δικαιολογιες αστικες κριου, και ιστορικη προσπαθεια εξισορροπησης των εγκληματων του δεξιου παρακρατους εναντια στη δικαιη λαικη αντιδραση. δεν μπορει να εμπλεκεις τα σημερινα αστοκωλοπαιδα του προσποιητου αριστερισμου και αριστερων ακρων, ετσι για μηπως βγαλουν γκομενα, με τα διαχρονικα αστικα εγκληματα. και αυτοι δικοι σας ειναι. και οι αλλοι οι φασιστομουτροι δικοι σας ειναι. μυριζει, ζεχνει το πολιτικο συστημα απο παρεκτροπες και δικαιολογιες, ειναι τα αφεντικα σας που επιβαλλουν που θα στριψετε το κεφαλι να λοιδωρησετε.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε όλα αυτά η γραμμή είναι "καταδικάζουμε μεν, ΑΛΛΑ...". Τι αλλά ρε φίλε;
Αυτό ακριβώς ρωτάω/ρωτάμε χρόνια αλλά απάντηση δεν παίρνουμε.
Κάθε φορά που οι νεοναζί ακτιβιστές χρησιμοποιούν όπλα με σφαίρες ή χωρίς, για επιθέσεις κατά διαφόρων στόχων, αρχίζει το "ναι μεν, αλλά..." απ τα μπαλκόνια της Δεξιάς πολυκατοικίας.To "ναι μεν, αλλά" είναι συνηθως "ναι, το έκαναν" ΑΛΛΑ
η κρίση, ο καπιταλισμός, το σύστημα, η ανεργία κλπ. ΟΠΟΤΕ ...Γενικώς η αριστερά έχει ένα θέμα να αποκυρήξει την βία. Λογικό, αν το κάνει τι αριστερά θα ήταν αφού στο βάθος είναι κοινή πεποίθηση ότι όλα τα κακά του κόσμου θα εξαφανιστούν μόλις το προλεταριάτο κάνει την (βίαιη προφανώς) επανάστα.
Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, εις το όνομα της κρίσης, του καπιταλισμού(!), του συστήματος, της ανεργίας έδερναν και οι ΧΑυγίτες. Έλα τώρα εσύ να δώσεις στον απλό άνθρωπο του μεροκάμματου να καταλάβει την διαφορά (μέχρι τουλάχιστον να στοιχειωθετηθούν αποδεδειγμένα κτηνώδεις συμπεριφορές όπως προς τους αιγύπτιους ψαράδες ή την δολοφονία Φύσσα). Μπορείς; Εγώ πολύ δύσκολα το κατάφερνα. Γι αυτό και θα έπρεπε και οι από δώθε να είναι πιο συγκρατημένοι (σε λεκτικό τουλάχιστον επίπεδο).
-
Παλιά η έρευνα αλλά δεν ξύνισε ακόμη.
Μάλλον σαν το κρασί στο κελάρι...https://panagiotisfrantzis.wordpress.com/2016/05/30/υπάρχει-φασιστικό-ρεύμα-στην-ελληνι/
-
To πανελλαδικά τι σημαίνει;
Γενικά με την περιγραφή του δείγματος όλη η έρευνα θεωρώ πως πάσχει από παντού αλλά οκ. Και αυτό το λέω διότι δεν είναι συνδιαστικη μελέτη ώστε να βγουν πιο αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα.Τότε για εμένα η έρευνα θα ήταν πιο σωστη διότι οι απόψεις των ανθρώπων επηρεάζονται από το περιβάλλον τους. Δηλαδή αφού ψάχνεις τις απόψεις τους πρέπει να εξετάσεις και αυτό που επηρεάζει αυτές τις αποψεις. Όταν δε αναλύεις το περιβάλλον του δείγματος σου (σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις απόψεις) και τίποτα αλλο που επηρεάζει το αποτέλεσμα και βγάζεις εναν απλο μέσο όρο για όλη την Ελλάδα ....η μελέτη είναι....ας το πω ερασιτεχνική. Δηλαδή βγαίνει πως σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος άνθρωποι με κομματικές απόψεις έχουν την ίδια συμπεριφορά για τον ίδιο λόγο.(το τελευταίο είναι το άτυπο συμπέρασμα). Μάλιστα ο στατιστικός μέσος όρος δεν υπολογίζει πλυθησμό περιοχών. Ότι αν ναι δηλαδή.
Το ίδιο κάνουν και στις δημοσκοπήσεις, δεν δίνω πλέον και τόσο σημασία σε αυτά αλλά οκ δείχνουν μια τάση και τίποτα περισσότερο. Μια πραγματική μελέτη θέλει πάρα πολλή δουλειά και όχι απλούς μέσους όρους σε τυχαία δείγματα χωρίς να εξετάζεις άλλα πράγματα.
-
re sy Lap, δεν διαβασες τις πρώτες παραγράφους;
«Η κάθε έρευνα που βασίζεται σε ερωτηματολόγιο και δειγματοληπτικό έλεγχο πρέπει να προσεγγίζεται επιφυλακτικά ως προς τη γενίκευση των αποτελεσμάτων» υπογραμμίζει ο Λέκκας. «Τα αποτελέσματα επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό από την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, καθώς και από το χρονικό σημείο που γίνεται η έρευνα. Ακόμα περισσότερο όταν, η έννοια του φασισμού είναι ένα ευαίσθητο πεδίο, που μπορεί να οδηγήσει σε απαντήσεις κοινωνικά αποδεκτές. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο άγνωστος αριθμός ερωτηθέντων θέλοντας να είναι αρεστοί στο άτομο που τους κάνει τη συνέντευξη, να δίνουν απαντήσεις που γνωρίζουν ότι έχει δώσει και η πλειονότητα».
Ας έχει κατά νου ο αναγνώστης ότι τα αποτελέσματα της ανάλυσης, που παρουσιάζουμε σήμερα εδώ, δίνουν μία ένδειξη για την έκταση του φασιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Ασφαλώς, για να επαληθευτούν, στο σύνολό τους, αυτές οι υποθέσεις εργασίας, χρειάζεται περαιτέρω και σε βάθος διερεύνηση του φαινομένου και χρήση ποιοτικών και ποσοτικών ερευνητικών εργαλείων.
-
Οκ το διάβασα.
Δηλαδή τι κάνουν αυτες οι μελέτες ιδιαίτερα σε κοινωνικά φαινόμενα όπου οι ποιοτικές μεταβλητές επηρεάζουν το αποτέλεσμα;
Είναι σα να σου λένε κοιτα, θα φτιάξω ένα αυτοκίνητο ...σου δείχνουν τα επιμέρους μέρη της ανάρτησης και του κινητήρα και μετά σου λένε: ορίστε οπτικοποίησε στο μυαλό σου το αυτοκίνητο που έχουμε εμεις στο μυαλό μας. Κουκλάκι δεν είναι;Άλλο πράγμα οι αριθμοδείκτες που βασίζονται σε λογιστικά νούμερα αλλο οι κοινωνικές έρευνες.
Οκ λοιπόν, η έρευνα μας δειχνει απλα μια τάση κάποιων ανθρώπων που κατοικούν στον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας χωρίς να ξέρουμε τίποτα άλλο.
-
O Πενταροφσκι και ο...Ψευτοφσκι της πεντάρας. Δείτε χαμόγελο. Όλοι αν είχαμε τα μυαλά του έτσι θα γελούσαμε.
Βλέπετε πριν από είκοσικάμποσους μήνες στα ίδια σκαλιά κάτι σοβαροϋπευθυνα ουγκανα εκρωζαν "άντε γεια" στον καταληψία. Τώρα;Πάντως η δικαιοσύνη μας που λειτουργεί αψωλα δεν αφήνει μέσα τους Ριχαρδους (τι χαρά και αυτή). Βγάζει και τους Φουρθιωτηδες, αρκεί να μη βγαίνουν στην ΤV. Δύο χαρές είχε ο ανθρωπass, να του κόψουν τη μια. Ελεοc...
-
Τώρα είναι ένας σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός άνδρας που χαμογελάει τρίβωντας τα χεράκια του, οπότε προς τί οι συγκρίσεις!!1!?
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οκ το διάβασα.
Δηλαδή τι κάνουν αυτες οι μελέτες ιδιαίτερα σε κοινωνικά φαινόμενα όπου οι ποιοτικές μεταβλητές επηρεάζουν το αποτέλεσμα;
Είναι σα να σου λένε κοιτα, θα φτιάξω ένα αυτοκίνητο ...σου δείχνουν τα επιμέρους μέρη της ανάρτησης και του κινητήρα και μετά σου λένε: ορίστε οπτικοποίησε στο μυαλό σου το αυτοκίνητο που έχουμε εμεις στο μυαλό μας. Κουκλάκι δεν είναι;Άλλο πράγμα οι αριθμοδείκτες που βασίζονται σε λογιστικά νούμερα αλλο οι κοινωνικές έρευνες.
Οκ λοιπόν, η έρευνα μας δειχνει απλα μια τάση κάποιων ανθρώπων που κατοικούν στον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας χωρίς να ξέρουμε τίποτα άλλο.
Ξαναδιάβασέ το.
ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ.
πρέπει να το ξαναγράψω με bold και να το ξαναρωτήσεις και ούτω καθ εξης; -
Και εσύ τι κάνεις αυτή την ένδειξη....για πες μας; Που σου χρησιμεύει; Τι συμπέρασμα βγάζεις;
-
Και εσύ τι κάνεις αυτή την ένδειξη....για πες μας; Που σου χρησιμεύει; Τι συμπέρασμα βγάζεις;
-
«Υπάρχει φασιστικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία;»
Μια πρώτη ερευνητική προσέγγιση. 2014
ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Τάση προς το φασισμό %
A: Δεν έχουν τάση προς το φασισμό 82.01
Β: Έχουν τάση προς το φασισμό 17.99
αυτές ήταν οι ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ.
και παρακάτω έχει και ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ για ηλικιακή κατανομή, μορφωτική, κομματική προτίμιση κλπ. -
Ακριβώς για να παράγεις μελιτζάνες χρησιμεύει αυτη η ένδειξη ενός κοινωνικού φαινομένου. Απλά μας λέει κάποια νούμερα ανάμεσα σε τυχαία 1000 άτομα και τίποτα άλλο.
Δεν χρησιμεύει στο να βγάλεις καποιο κοινωνικό ή πολιτικό συμπέρασμα όπως μάλλον επιχειρείς. Να είσαι ειλικρινης. Αυτό είναι το άτυπο συμπέρασμα που θέλεις να βγάλεις.
Να πάρουμε για παράδειγμα εσένα.
Εαν κάποιος διαβάσει τις δημοσιεύσεις σου και βγάλει έναν μέσο όρο αυτών με την απόχρωση των απόψεων που θα διαβασει θα μπορουσε να πει πως είσαι κάπως "κολλημένος" με την μια πλευρά του πολιτικού φασματος. Αν δεν εξετάσει τίποτα άλλο από το περιβάλλον, κοινωνικό υπόβαθρο, ευκαιρίες ζωής, τόπος καταγωγής σου κτλ απλά θα σου κολλήσει μια ταμπέλα με μόνο ποιοτικό στοιχείο τη μόρφωση σου θα σου λέει πως δείχνει την τάση σου.
Θα βρεθεί μετά ένας ταξιδευτής και θα χρησιμοποιεί αυτόν τον μέσο όρο για επιχείρημα στις συζητήσεις.Χμμμμ, τι μου θυμίζει αυτό;; Το ίδιο κάνει και η έρευνα.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως αυτές οι έρευνες με τόσο μικρό δείγμα χωρίς να εξετάζονται πολλά άλλα στοιχεία στο δείγμα τους είναι άκυρες. Πιο πολύ αποπροσανατολίζουν τις συζητήσεις πάρα συνδράμουν.
Για παράδειγμα μια καλή ερώτηση θα ήταν αν θεωρείτε ότι υπάρχει κενό από το κράτος στην προστασία των συμφερόντων σας και στρέφεστε σε ακραίες απόψεις;
Τι θα απαντούσαν;
Είστε εκφυσεως ακραίος;
Γιατί γίνατε; -
ειναι αληθεια οτι χτυπησες ευαισθητο σημειο γατου. γεμιστους τους ανθους με κιμα και ρυζι. και τα κολοκυθια επισης. ελπιζω να μη γνωριζω μονο εγω οτι ειναι δεν μελιτζανες, δεν ειμαι ο μονος επαρχιωτης. ε λαπη?
-
Είμαι άσχετος. Για άγουρη μελιτζάνα το πέρασα. Εμείς οι αστοί απλά τα τρώμε
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
δικαιολογιες αστικες κριου, και ιστορικη προσπαθεια εξισορροπησης των εγκληματων του δεξιου παρακρατους εναντια στη δικαιη λαικη αντιδραση. δεν μπορει να εμπλεκεις τα σημερινα αστοκωλοπαιδα του προσποιητου αριστερισμου και αριστερων ακρων, ετσι για μηπως βγαλουν γκομενα, με τα διαχρονικα αστικα εγκληματα. και αυτοι δικοι σας ειναι. και οι αλλοι οι φασιστομουτροι δικοι σας ειναι. μυριζει, ζεχνει το πολιτικο συστημα απο παρεκτροπες και δικαιολογιες, ειναι τα αφεντικα σας που επιβαλλουν που θα στριψετε το κεφαλι να λοιδωρησετε.
Ε, εντάξει τότε. Αν είναι για τις γκόμενες και το πήδημα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Και όπως λέει και ο σύντροφος για τον 35άρη μαντράχαλο γιο του, που το παίζει ακτιβιστής, ημιπιτσιρικάδες είναι όλοι αυτοί και ψάχνουν για γκόμενες, οπότε δικαιολογούνται να κάνουν ότι θέλουν.
Οι άλλοι όμως όχι. Οι άλλοι κατούρησαν στην βαθειά πηγάδα.
Είμαι περίεργος να δω τι άλλο θα διαβάσω εδώ μέσα που θα "νομιμοποιεί" τις "δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις".
Δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις; Καλό...
Μου θύμισε το:Είναι πλέον επιτακτική όσο ποτέ η ανάγκη οργάνωσης και πάλης όλων των εργαζομένων με το ΚΚΕ. Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο. Αυτό που πρέπει να ακούσει η κυβέρνηση είναι ένα μυριόστομο: “Πάρτε πίσω το έκτρωμα για το ασφαλιστικό”. Ο λαός οφείλει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Αν ξυπνήσει μονομιάς, θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ειναι αληθεια οτι χτυπησες ευαισθητο σημειο γατου. γεμιστους τους ανθους με κιμα και ρυζι. και τα κολοκυθια επισης. ελπιζω να μη γνωριζω μονο εγω οτι ειναι δεν μελιτζανες, δεν ειμαι ο μονος επαρχιωτης. ε λαπη?
σιγά μη ξέρει η νέα γενιά κι ότι αν τα θες για γέμισμα, πρέπει να σηκωθείς νωρίς να τα μαζέψεις πριν κλείσουν, γιατί μετά κάνουν μόνο για πίτα... δεν ξέρει να κάνει ούτε κολοκυθοανθούς ούτε καλές πίτες η νέα γενιά.
Την κολοκυθιά όμως μια χαρά την παίξαμε με τον Λαπ... -
Όχι απλά σου χάλασα το αφήγημα που ετοιμάζοσουν να φτιάξεις σε κάποιο επόμενο ποστ σου.
Πες το συμπέρασμα σου, δεν μπορώ να εμποδίσω κανέναν από το να πει ότι θέλει, απλα εξέφρασα νωρίτερα τις αντιρρήσεις μου πριν πεις κάτι άλλο.
Τεσπά όταν κοινωνικές ομάδες νιώθουν ότι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους οδηγούνται σε ακραίες απόψεις. Σε τι λοιπόν αυτες οι κοινωνικές ομάδες (που δεν τις εντοπίζει η έρευνα) αποδίδουν αυτήν την συνπεριφορα;
Κάνεις δεν ξέρει.Αυτό έπρεπε να μάθουμε μετά το ποσοστό του τυχαίου δείγματος. Αλλά αυτό δεν μας το λέει η έρευνα. Οπότε ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα σύμφωνα με το δικό του πολιτικο πρίσμα. Δηλαδή η έρευνα αντί να μας κάνει σοφότερους θα ξεκινήσει νέους γύρους ποσταρισματων και νέες κόντρες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2