Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    J
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 2
    • Posts 20
    • Best 6
    • Groups 0

jim64

@jim64

19
    Profile views
    20
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

jim64 Unfollow Follow

Best posts made by jim64

• RE: Καινουργιο Vitara vs Duster vs chinese

Έγινε παραγγελία του αυτόματου allgrip Vitara, παράδοση εντός του μήνα. Θα ψάξω light διαδρομές για αρχή.

Επίσης μου μπήκε μια ιδέα αν μέσω της τετρακίνησης πιέσω λίγο το αυτοκίνητο, δω υπερστροφή πχ. Ή δεν έχει νόημα να ταλαιπωρήσω το σύστημα μετάδοσης κίνησης;

posted in Εκτός Δρόμου
      J
      jim64
    • RE: Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? )

ο Α.Κ. ειναι εξαιρετικος πωλητης. 2 αυτοκινητα εχω παρει απο εκεινον, και γενικα η αντιπροσωπεια εκει κατω εχει συμπεριφερθει αψογα απο 9/2020.

Οδηγησα και το 2.0-310hp Formentor το οποίο ειναι προσανατολισμενο για Πραγματικους Οδηγους, από ήχο μεχρι στησιμο, ειμαι κατοχος του 1.5 DSG με μεγαλο επιπεδο εξοπλισμου (παντου αισθητηρες, park assist, ζαντες αλλου σχεδιασμου κτλ). Εξαιρετικα ικανοποιημενος, 25.000χλμ σε ενα χρονο, 0 προβληματα μεχρι στιγμης.

Το επόμενο μου μαλλον θα ειναι μια Giulia, σε 2-3 χρονια απο τωρα. Δεν μπορεις να πας πισω οδηγικα πλεον.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      jim64
    • RE: Cupra Terramar

Το Formentor εχει πιο ελαφρυ τιμονι, ειναι πιο χαμηλο, βγαινει και σε 333hp στην πιο γρηγορη (και κατα τη γνωμη μου απο τα καλυτερα sport SUV, σιγουρα το καλυτερο σε αυτη την κατηγορια τιμης).

To Terramar εχει φτιαχτει για να γινει το sport SUV στην κατηγορια D, δυσκολο εργο αλλά κατα τη γνωμη μου εχει αρκετα να προσφερει ακομα και στη βασικη εκδοση.

Formentor φτιαχνεται Βαρκελώνη στην Cupra, το Terramar στην Ουγγαρια στην Audi, στην γραμμη του Q3. Προκειται για premium κατασκευη, πιο "ωριμη".

Το 265 vs το 272 hybrid ειναι διαφορετικα αυτοκινητα. Σε Cupra mode το 2ο δεν ειναι μακριά από το πρωτο. Αλλά εχουν φτιαχτει για διαφορετικες συνθηκες οδηγησης, εχω οδηγησει και τα 2, προτιμησα το 2ο. Μετά από 11.000 χλμ ειμαι στα ..3.7 lit/100 χλμ, τα πιο πολλα ταξιδια σε εθνικη οδο. Για 3 χρονια ειχα και το Formentor στα 150 άλογα, πιο "ευπλαστο" στα χερια του οδηγου, πιο "μυτερό", πιο "επιθετικο" αλλά διαφορετικο. Συνολικα το Terramar προσπαθει να ισορροπησει στο DNA της Cupra για πιο ωριμο κοινο, ισως και ηλικιακα. Κατα τη γνωμη μου το καταφερνει. Μεταμορφώνεται απο ενα ησυχο Eco mode σε κατι τελειως διαφορετικο (ελέω και DCC) με το γνωστό κουμπί στο τιμόνι. Δειτε ελληνικά reviews.

J
      jim64

Εδώ ένα 1 year long review για το PHEV 272hp.

https://autoholix.com/2026/04/11/cupra-terramar-phev-272hp-1-yaer-long-term-review/

Δεν καίει τπτ για την ισχύ του. Ενδιαφέρον οδηγικά. Συν καποια σχολια για μερικά ακόμα SUV.

J
      jim64
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

Είναι λυπηρό πάντως να σταματάει η ανάπτυξη των θερμικών κινητήρων τώρα που είναι τόσο ώριμοι και με τόσες επιλογές. Η έρευνα μετατοπιζεται σε άχρωμους ηλεκτρικους κινητήρες τους οποίους δεν ανοίγεις το καπό για να τους ακούσεις και αισθανθείς.

Θα χαθεί ένα μεγάλο μέρος της αυτοκίνησης συνδεδεμένο με κινητήρες, μεταδοση, ηχο, και έξυπνες μηχανικές λύσεις. Ελπίζω να πάρει κάτι άλλο τη θέση τους

posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jim64
    • RE: Audi Q3 2025 3rd generation

Στις τιμές αυτές υπάρχει το cupra Terramar με ίδια γκάμα κινητήρων, πιο όμορφο μέσα έξω , πολύ καλή οδική συμπεριφορά και, κυρίως, φτιαγμένο στο ίδιο εργοστάσιο (Ουγγαρία) άρα παρόμοια ποιότητα κατασκευής. Απορώ γιατί ο ειδικός τύπος δεν το έχει σαν κύριο ανταγωνιστή.

J
      jim64

Latest posts made by jim64

• RE: Audi Q3 2025 3rd generation

Στις τιμές αυτές υπάρχει το cupra Terramar με ίδια γκάμα κινητήρων, πιο όμορφο μέσα έξω , πολύ καλή οδική συμπεριφορά και, κυρίως, φτιαγμένο στο ίδιο εργοστάσιο (Ουγγαρία) άρα παρόμοια ποιότητα κατασκευής. Απορώ γιατί ο ειδικός τύπος δεν το έχει σαν κύριο ανταγωνιστή.

J
      jim64

@super-t said in Cupra Terramar:

@jim64 said in Cupra Terramar:

@skg1958 said in Cupra Terramar:

@katafractos17 said in Cupra Terramar:

Είχα πάει να το δω από κοντά , μου άρεσε πολύ περισσότερο από το Tiguan αλλά δεν υπάρχει diesel έκδοση . Η βενζίνης με τα 265 άλογα και μερικά έξτρα ξεπερνά τις 65.000 οπότε με το κόστος αυτό πήγα σε άλλη κατηγορία

Εντύπωση προκαλεί αντίθετα, ότι η VZ έκδοση του PHEV με τα 272 άλογα βγαίνει στα 51,5Κ και αν προσθέσει κάποιος τα Intelligent Drive και Matrix Led πάει στα 54,8Κ.
      Δηλαδή το PHEV βγαίνει πιο φθηνό. 😁 Και με περισσότερα άλογα. 🐎

Του λείπει όμως η τετρακίνηση που για μένα είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί το PHEV να έχει λίγα άλογα περισσότερα αλλά αυτό με τα 265 άλογα είναι πολύ πιο ζωντανό στον δρόμο. Έκανε test drive και τα δύο φίλος και κατευθείαν πήγε στο 265 χωρίς καμία σκέψη

Χαζομάρα να μη βάλουν τον ηλεκτροκινητήρα πίσω, έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει μια μορφή τετρακίνησης.
      Βέβαια είναι διαφορετική υλοποίηση και η πλατφόρμα μπορεί να μην το υποστηρίζει.

Και στο Tiguan το ίδιο συμβαίνει

Ειδα ενα αρθρο για VAG PHEV 4MOTION που δινει τετρακινηση σε ενα ..multivan της VW. 2025-2026 model year.

Τετρακινηση με υβριδικο (ηλεκτροκινητηρας που κινει τους πισω) εχει το Α5 και το Q5. Στο Q3 οχι.

Η Cupra αν το εκανε αυτο στα υβριδικα της θα τα τιναζε στον αερα, θα ηταν τεραστια κινηση. Κριμα γιατι ψωνιζει παντα απο τα πανω ραφια του ομιλου.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση τα 3 συστήματα μεταξύ τους.

Το Q3 είναι το κλασσικό phev που βγάζουν τόσο καιρό. Κινητήρας μπροστά, ηλεκτροκινητήρας στο κιβώτιο, κίνηση μπροστά.

Το Multivan είναι σαν το Q3 με έξτρα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Σαν να πήραν το σύστημα των ηλεκτρικών και το βάλανε πίσω.

Το A5/Q5 έχει ηλεκτροκινητήρα στο κιβώτιο και η κίνηση πίσω πάει από το κιβώτιο είτε ηλεκτρικά είτε από τον βενζινοκινητήρα και με υποβοήθηση του ηλεκτρικού.

Ναι ναι, δεν υπονόησα ότι έχουν σχέση. Είπα ότι θα ήθελα η Cupra να υλοποιούσε κάποιο λόγω του καλύτερου οδηγικου χαρακτήρα που πρεσβεύει. Μου σπιναρουν οι τροχοί στα 272 άλογα μπροστά.

J
      jim64

Είχα πάει να το δω από κοντά , μου άρεσε πολύ περισσότερο από το Tiguan αλλά δεν υπάρχει diesel έκδοση . Η βενζίνης με τα 265 άλογα και μερικά έξτρα ξεπερνά τις 65.000 οπότε με το κόστος αυτό πήγα σε άλλη κατηγορία

Εντύπωση προκαλεί αντίθετα, ότι η VZ έκδοση του PHEV με τα 272 άλογα βγαίνει στα 51,5Κ και αν προσθέσει κάποιος τα Intelligent Drive και Matrix Led πάει στα 54,8Κ.
      Δηλαδή το PHEV βγαίνει πιο φθηνό. 😁 Και με περισσότερα άλογα. 🐎

Του λείπει όμως η τετρακίνηση που για μένα είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί το PHEV να έχει λίγα άλογα περισσότερα αλλά αυτό με τα 265 άλογα είναι πολύ πιο ζωντανό στον δρόμο. Έκανε test drive και τα δύο φίλος και κατευθείαν πήγε στο 265 χωρίς καμία σκέψη

Χαζομάρα να μη βάλουν τον ηλεκτροκινητήρα πίσω, έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει μια μορφή τετρακίνησης.
      Βέβαια είναι διαφορετική υλοποίηση και η πλατφόρμα μπορεί να μην το υποστηρίζει.

Και στο Tiguan το ίδιο συμβαίνει

Ειδα ενα αρθρο για VAG PHEV 4MOTION που δινει τετρακινηση σε ενα ..multivan της VW. 2025-2026 model year.

Τετρακινηση με υβριδικο (ηλεκτροκινητηρας που κινει τους πισω) εχει το Α5 και το Q5. Στο Q3 οχι.

Η Cupra αν το εκανε αυτο στα υβριδικα της θα τα τιναζε στον αερα, θα ηταν τεραστια κινηση. Κριμα γιατι ψωνιζει παντα απο τα πανω ραφια του ομιλου.

J
      jim64

Εδώ ένα 1 year long review για το PHEV 272hp.

https://autoholix.com/2026/04/11/cupra-terramar-phev-272hp-1-yaer-long-term-review/

Δεν καίει τπτ για την ισχύ του. Ενδιαφέρον οδηγικά. Συν καποια σχολια για μερικά ακόμα SUV.

J
      jim64

Έγινε παραγγελία του αυτόματου allgrip Vitara, παράδοση εντός του μήνα. Θα ψάξω light διαδρομές για αρχή.

Επίσης μου μπήκε μια ιδέα αν μέσω της τετρακίνησης πιέσω λίγο το αυτοκίνητο, δω υπερστροφή πχ. Ή δεν έχει νόημα να ταλαιπωρήσω το σύστημα μετάδοσης κίνησης;

posted in Εκτός Δρόμου
      J
      jim64

@skg1958 said in Καινουργιο Vitara vs Duster vs chinese:

Εγώ θα πήγαινα στο αυτόματο Vitara

Στο video οι δυνατότηες του Κινέζου εκτός δρόμου

σωστος για το βιντεο, το ειχα δει στο παρελθον, δεν εχει Vitara.

posted in Εκτός Δρόμου
      J
      jim64

@dimsabas said in Καινουργιο Vitara vs Duster vs chinese:

KGM;

σωστος, θα ψαξω τεστ, θα ρωτησω για test drive την αντιπροσωπεια. Εχεις προσωπικη εμπειρια;

posted in Εκτός Δρόμου
      J
      jim64
    • Καινουργιο Vitara vs Duster vs chinese

Γεια σας, θελω να αγορασω αυτοκινητο για ελαφρο offroad, χωματοδρομους, μικρες κλισεις και αξιοπιστο, κατω απο τα 30.000Ε. Θα ειναι 2ο αυτοκινητο. Νομιζω επιλογες δεν εχω και παρα πολλες, οδηγησα το Vitara μεχρι στιγμης (αυτοματο), το νεο Duster επειδη εχει ηλεκτροκινητηρα πισω δεν ξερω ποσα μπορει να προσφερει σε τετρακινηση σε σχεση με το Allgrip του Vitara.

Επισης, κινεζικα AWD εχει νόημα ή δεν υπαρχουν αξιοπιστα τεστ για αυτα; Πχ κοιτουσα το Jaecoo 7 AWD. Ή Vitara και τελειωνουμε;

Ευχαριστω!

posted in Εκτός Δρόμου
      J
      jim64

Το Formentor εχει πιο ελαφρυ τιμονι, ειναι πιο χαμηλο, βγαινει και σε 333hp στην πιο γρηγορη (και κατα τη γνωμη μου απο τα καλυτερα sport SUV, σιγουρα το καλυτερο σε αυτη την κατηγορια τιμης).

To Terramar εχει φτιαχτει για να γινει το sport SUV στην κατηγορια D, δυσκολο εργο αλλά κατα τη γνωμη μου εχει αρκετα να προσφερει ακομα και στη βασικη εκδοση.

Formentor φτιαχνεται Βαρκελώνη στην Cupra, το Terramar στην Ουγγαρια στην Audi, στην γραμμη του Q3. Προκειται για premium κατασκευη, πιο "ωριμη".

Το 265 vs το 272 hybrid ειναι διαφορετικα αυτοκινητα. Σε Cupra mode το 2ο δεν ειναι μακριά από το πρωτο. Αλλά εχουν φτιαχτει για διαφορετικες συνθηκες οδηγησης, εχω οδηγησει και τα 2, προτιμησα το 2ο. Μετά από 11.000 χλμ ειμαι στα ..3.7 lit/100 χλμ, τα πιο πολλα ταξιδια σε εθνικη οδο. Για 3 χρονια ειχα και το Formentor στα 150 άλογα, πιο "ευπλαστο" στα χερια του οδηγου, πιο "μυτερό", πιο "επιθετικο" αλλά διαφορετικο. Συνολικα το Terramar προσπαθει να ισορροπησει στο DNA της Cupra για πιο ωριμο κοινο, ισως και ηλικιακα. Κατα τη γνωμη μου το καταφερνει. Μεταμορφώνεται απο ενα ησυχο Eco mode σε κατι τελειως διαφορετικο (ελέω και DCC) με το γνωστό κουμπί στο τιμόνι. Δειτε ελληνικά reviews.

J
      jim64
    • RE: Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? )

ο Α.Κ. ειναι εξαιρετικος πωλητης. 2 αυτοκινητα εχω παρει απο εκεινον, και γενικα η αντιπροσωπεια εκει κατω εχει συμπεριφερθει αψογα απο 9/2020.

Οδηγησα και το 2.0-310hp Formentor το οποίο ειναι προσανατολισμενο για Πραγματικους Οδηγους, από ήχο μεχρι στησιμο, ειμαι κατοχος του 1.5 DSG με μεγαλο επιπεδο εξοπλισμου (παντου αισθητηρες, park assist, ζαντες αλλου σχεδιασμου κτλ). Εξαιρετικα ικανοποιημενος, 25.000χλμ σε ενα χρονο, 0 προβληματα μεχρι στιγμης.

Το επόμενο μου μαλλον θα ειναι μια Giulia, σε 2-3 χρονια απο τωρα. Δεν μπορεις να πας πισω οδηγικα πλεον.

J
      jim64
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ