-
Προφανώς δεν έχω διαβάσει το νόμο, εγώ μιλάω για το θα έπρεπε να γίνει με βάση την απλή κοινή λογική που σε τόσο μεγάλη έλλειψη είναι στην χώρα μας. Υπάρχει το παράδειγμα της αξιολόγησης των πανεπιστημιακών τμημάτων από ανεγνωρισμένους επιστήμονες οι οποίοι κληρώνονται από μια βάση δεδομένων. Αυτοί λοιπόν αποφασίζουν συλλογικά τα κριτήρια και τον χρόνο αξιολόγησης του χ τμήματος. Λίγους μήνες πριν μοιράζουν τους φακέλους κριτηρίων για την αξιολόγηση που συνήθως είναι κάτι πεντόκιλα τούβλα. Στην όλη διαδικασία δεν μπορεί να παρέμβει κανένας γιατί συνήθως οι αξιολογητές έχουν έδρα στο εξωτερικό. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο -και κυρίως αδιάβλητο- και στην 1βάθμια και 2βάθμια εκπαίδευση? Τι θέση έχει ο δυσλεκτικός εκπαιδευτικός που δεν μπορεί να γράψει ούτε το όνομα του σωστά σε μια τάξη? Τι θέση έχει ο δάσκαλος -και με 2ο πτυχίο μαθηματικός- που επί 2 χρόνια δεν δίδαξε σχεδόν καθόλου μαθηματικά στα παιδιά και πήγαν στα Γυμνάσια μετά εντελώς τούβλα? Βέβαια έμαθαν το facebook γιατί αυτό τους έδειχνε την ώρα των μαθηματικών, στο προβολικό μάλιστα (προσωπικά παραδείγματα αυτά).
Και για να μην ξεχνιόμαστε, φυσικά για όλους αυτούς τους ανεπαρκείς φταίνε οι μικρές αίθουσες και η έλλειψη εποπτικών μέσων...εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι που κάναμε μάθημα σε μαγαζιά και σε τάξεις των 50+ παιδιών δεν θα έπρεπε να ξέρουμε καν να γράφουμε.... -
@piliourits said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@fiverg said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Φυσικά και θα έπρεπε να αξιολογείται ο κάθε διδάσκων.
Όπως προστάζουν οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές:
από τον "Internal Customer".
Δηλαδή τους γονείς και τους μαθητές στους οποίους διδάσκει!
Με κριτήρια από πριν καθορισμένα, συγκεκριμένους στόχους.Και θα έπρεπε να βαθμολογείται κι ο κάθε Διευθυντής από τους ίδιους.
Για την πλήρη επάνδρωση του σχολείου που διευθύνει.
Για την κτιριακή κατάσταση του σχολείου που διευθύνει.
Για την ασφάλεια, θέρμανση, φωτισμό, επάρκεια μέσων, γενική εικόνα που παρουσιάζει (αν δείχνει απ' έξω και από μέσα σαν σχολείο ή φυλακή*) και να λαμβάνει και επιπλέον βαθμούς για τις πέρα απ' τις υποχρεωτικές δραστηριότητες.Και γιατί όχι, να δημοσιεύεται ο προϋπολογισμός και το ετήσιο πλάνο λειτουργίας του κάθε σχολείου, η πρόοδος του κάθε πρότζεκτ κλπ.
Όλα αυτά να γίνουν, άκου λέει...
Δεν τα ξέρετε καλά, για αυτό λέω καθήστε λίγο... ΟΚ για όλα αλλά τα σχολεία σαν κτίρια είναι υπόθεση του εκάστοτε δήμου. Διευθυντής και δάσκαλοι/καθηγητές είναι υπεύθυνοι μόνο για την εκεπαιδευτική διαδικασία. Για αυτήν και μόνο (θα έπρεπε να) αξιολογούνται.
Για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ μόνο;
Δηλαδή, προσωπικό παράδειγμα, εγώ που έχω κάνει μέσα στη δουλειά μου εκπαίδευση σε ενήλικες θεωρία και πράξη, θα με βάλουν σε ένα χώρο ψιλομπ@υρδέλ@ χωρίς θέρμανση, χωρίς εποπτικά μέσα ή με λειψά μέσα, που δεν τηρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας, δεν θα εκπαιδευτώ ως εκπαιδευτής προηγουμένως, αλλά μόνο με τις όποιες γνώσεις έτυχε να έχω, θα "διδάσκω" σε 30 άτομα ταυτόχρονα, κι αν δεν πάει όσο καλά θα έπρεπε η εκπαιδευτική διαδικασία, ο μόνος που θα του καταλογιστεί προσωπικά ευθύνη θα είμαι εγώ;Ναι αδερφέ, ωραία αυτά που λες αλλα ο μισθός πίπτει μηνιαίως, άρα αν τον παίζεις ολημερίς αντί να κάνεις μάθημα (30 μόνο σε ιδιωτικά υπάρχουν, σε δημόσια δεν...) ναι, υπεύθυνος είσαι εσύ. Και επειδή ξαναλέω έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέτε, δεν πάει ο νου σας ότι καθηγητής άνθρωπος βαριέται να κάνει μάθημα και του βρίσκετε ένα σωρό δικαιολογίες, η αίθουσα έχει χρώμα παλ, το κρύο, το χορτάρι, το γήπεδο κλπ όταν η πικρή αλήθεια είναι ότι απλά ξύνεται. Στο λέω προσωπικά που και μια χαρά αίθουσες είχαμε και 22 παιδιά στην τάξη είχαμε και projectors και οτι θέλεις είχαμε και από τα βασικά μαθήματα οι μόνοι που έκαναν σοβαρό μάθημα στα 3 χρόνια γυμνασίου ήταν 2 αναπληρωτές, ένας φιλόλογος και μία μαθηματικός.
-
Με κριτήρια από πριν καθορισμένα, συγκεκριμένους στόχους.Και θα έπρεπε να βαθμολογείται κι ο κάθε Διευθυντής από τους ίδιους.
Για την ασφάλεια, θέρμανση, φωτισμό, επάρκεια μέσων, γενική εικόνα που παρουσιάζει (αν δείχνει απ' έξω και από μέσα σαν σχολείο ή φυλακή*) και να λαμβάνει και επιπλέον βαθμούς για τις πέρα απ' τις υποχρεωτικές δραστηριότητες.Και γιατί όχι, να δημοσιεύεται ο προϋπολογισμός και το ετήσιο πλάνο λειτουργίας του κάθε σχολείου, η πρόοδος του κάθε πρότζεκτ κλπ.
Δεν τα ξέρετε καλά, για αυτό λέω καθήστε λίγο... ΟΚ για όλα αλλά τα σχολεία σαν κτίρια είναι υπόθεση του εκάστοτε δήμου. Διευθυντής και δάσκαλοι/καθηγητές είναι υπεύθυνοι μόνο για την εκεπαιδευτική διαδικασία. Για αυτήν και μόνο (θα έπρεπε να) αξιολογούνται.
Δηλαδή, προσωπικό παράδειγμα, εγώ που έχω κάνει μέσα στη δουλειά μου εκπαίδευση σε ενήλικες θεωρία και πράξη, θα με βάλουν σε ένα χώρο ψιλομπ@υρδέλ@ χωρίς θέρμανση, χωρίς εποπτικά μέσα ή με λειψά μέσα, που δεν τηρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας, δεν θα εκπαιδευτώ ως εκπαιδευτής προηγουμένως, αλλά μόνο με τις όποιες γνώσεις έτυχε να έχω, θα "διδάσκω" σε 30 άτομα ταυτόχρονα, κι αν δεν πάει όσο καλά θα έπρεπε η εκπαιδευτική διαδικασία, ο μόνος που θα του καταλογιστεί προσωπικά ευθύνη θα είμαι εγώ;Ναι αδερφέ, ωραία αυτά που λες αλλα ο μισθός πίπτει μηνιαίως, άρα αν τον παίζεις ολημερίς αντί να κάνεις μάθημα (30 μόνο σε ιδιωτικά υπάρχουν, σε δημόσια δεν...) ναι, υπεύθυνος είσαι εσύ. Και επειδή ξαναλέω έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέτε, δεν πάει ο νου σας ότι καθηγητής άνθρωπος βαριέται να κάνει μάθημα και του βρίσκετε ένα σωρό δικαιολογίες, η αίθουσα έχει χρώμα παλ, το κρύο, το χορτάρι, το γήπεδο κλπ όταν η πικρή αλήθεια είναι ότι απλά ξύνεται. Στο λέω προσωπικά που και μια χαρά αίθουσες είχαμε και 22 παιδιά στην τάξη είχαμε και projectors και οτι θέλεις είχαμε και από τα βασικά μαθήματα οι μόνοι που έκαναν σοβαρό μάθημα στα 3 χρόνια γυμνασίου ήταν 2 αναπληρωτές, ένας φιλόλογος και μία μαθηματικός.
ναι αλλα λυσεις υπαρχουν απλες, χωρις ουτε καν αξιολογηση. να κρατουν ας πουμε τις οργανικες μονο σε επιπεδο διευθυνσης, π.χ. περιστερι ή νικαια και αναγκαστικα να κανουν κυκλικα εναλλαγες σε γυμνασιο και λυκειο. το γυμνασιο ειναι ενα ατελειωτο ξυστηρι, ακομη και αν ενας μαθητης το παραλειψει δεν εχει χασει κατι.
-
@gatoz said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
ναι αλλα λυσεις υπαρχουν απλες, χωρις ουτε καν αξιολογηση. να κρατουν ας πουμε τις οργανικες μονο σε επιπεδο διευθυνσης, π.χ. περιστερι ή νικαια και αναγκαστικα να κανουν κυκλικα εναλλαγες σε γυμνασιο και λυκειο. το γυμνασιο ειναι ενα ατελειωτο ξυστηρι, ακομη και αν ενας μαθητης το παραλειψει δεν εχει χασει κατι.
Ακριβώς όπως το λες αλλά οι καλοπροαίρετοι που είναι απ όξω αν δεν το δουν με τα μάτια τους, δεν το πιστεύουν. Και τα ρίχνουν παντού εξόν των διδασκόντων...
-
-
Αυτό μάλιστα! Φωτό γελοιογραφία από μόνη της! Αφού όταν την πρωτοείδα νόμισα ότι ήταν μοντάζ!
-
-
Αξιολόγηση και χαζομάρες -
Αυτό, που λες έχει γίνει στην πραγματικότητα. Αλλά κάπως διαφορετικό. Σε μια ΔΕΚΟ πιο πάλια τους έκαναν ενημέρωση μετά το ωράριο τους για κάποια προγράμματα στους υπολογιστές και μπροστά σε έμενα είπαν "εγώ όταν μπήκα στην δουλειά δεν ήξερα από υπολογιστες γιατί λοιπόν να τα μάθω τώρα;....ας τα μάθουν οι νέοι που μπαίνουν σήμερα."
Τρου στορυ, μπροστά μου.
-
Μπορούσαν να του πουν , όταν μπήκες στην δουλειά πληρωνόσουν σε δραχμές...
Να τον πλήρωναν και τώρα με δραχμές... -
Κάτι τέτοιο νομίζω είχα σκεφτεί. Νομίζω είχα σκεφτεί το ύψος μισθού, δηλαδή ότι τότε έπαιρνες τόσα, ας σου δώσουμε και σήμερα τόσα.
Τεσπά, έχουν περάσει χρόνια ελπίζω να τα έμαθαν. -
-
-
-
-
-
-
-
Μου φάνηκε αρκετά αστείο. Συνέντευξη του Μητροπολίτη Λάρισας που έγινε γνωστός για τις αντιδράσεις τους στους αντιεμβολιαστές (σοκολατάκια κλπ) στο Πρώτο Θέμα.:
*-Εκτός από σπουδές Νομικής και Θεολογίας, θα κατέχετε κάμποσες ξένες γλώσσες.
Κυρίως αγγλικά και γερμανικά.- Θα τα μιλάτε σαν να είναι μητρική σας γλώσσα.
Τα ξέρω καλά, όμως στη Λάρισα με ποιον να μιλήσεις αγγλικά και γερμανικά;*
- Θα τα μιλάτε σαν να είναι μητρική σας γλώσσα.
-
Ο συγκεκριμένος φαίνεται πως έχει και πραγματικό χιούμορ... στον δυστυχώς παρωχημένο θεσμό της Εκκλησίας, είναι κάπως ελπιδοφόρο να βλέπουμε μορφωμένους και όχι μισάνθρωπους σε θέσεις εξουσίας, να έχουν και χριστιανικες αρχές να έχουν και χιούμορ... αντίθετα με τους χουντικους μισανθρώπους που σχεδόν συνηθίσαμε. Βόλος και Λάρισα, κι όχι μόνο, τα πάνε καλά ευτυχώς.
Γελοιογραφία & Χιούμορ