-
-
-
-
Ο Μπογδάνος εκδιώχθηκε από την «Δημιουργία Ξανά», χωρίς να πληρώσει τους καφέδες που έπινε!
Τόσο καραφλόγυφτος. -
-
-
Θα μπορούσε και με Krystal αντί της Taylor Swift αλλά...ας μην το χοντρυνουμε!
-
-
-
-
-
-
Wtf!!!!!
Γιομισε πΌιτσες το σε(ξ)ιόν..... -
@teo-mak said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Wtf!!!!!
Γιομισε πΌιτσες το σε(ξ)ιόν.....Κάτι με τα "γλυκούλια" αυτοκίνητα που μας δείχνει ο Lap πρέπει να είναι. Ο σχεδιαστής.
Ή μας ευχαριστεί ή μας βρίζει. -
-
Πήλιου έχω μια απορία για την υπογραφή σου.
Αυτουνού του σαραμάγκου η μάνα, δημόσια είναι ?
Γιατί αφού λέει να ιδιωτικοποιήσουμε τις δικές μας, μάλλον θα νομίζει ότι η δημόσια μάνα είναι το κανονικό...
Τι όχι ?
-
@criuser said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Πήλιου έχω μια απορία για την υπογραφή σου.
Γιατί αφού λέει να ιδιωτικοποιήσουμε τις δικές μας, μάλλον θα νομίζει ότι η δημόσια μάνα είναι το κανονικό...
Τι όχι ?
Φίλε Κρούζερ, για τον Σαραμάγκου ("ραδίκι" στα Ελληνικά) ήξερα μόνο πως είναι Νομπελίστας, και το γνωστό ποίημα του από το οποίο αντέγραψα:
"Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου...
Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ!"(Ζοζέ Σαραμάγκου, Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)
Δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο να συμπεριλάβει εθελοντικά κάποιος τον εαυτό του στους αποδέκτες του μηνύματος του ποιητή, εφόσον δεν είναι υπεύθυνος για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνίας.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως οι τύποι που κάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις "πουλάνε και τη μάνα τους" προκειμένου να κονομήσουν. Δεν ξέρω πως το καταλαβαίνεις εσύ, δεν βοηθάει κι η μετάφραση ίσως.Και για τη μητέρα του σχωρεμένου που ρωτάς, μόνο ότι γράφει η βικιπαίδεια μπορώ να σε πληροφορήσω:
https://en.wikipedia.org/wiki/José_Saramago
Saramago was born in 1922 into a family of very poor landless peasants in Azinhaga, Portugal, a small village in Ribatejo Province, some one hundred kilometers northeast of Lisbon.[9] His parents were José de Sousa and Maria de Piedade. "Saramago", the Portuguese word for Raphanus raphanistrum (wild radish), was the insulting nickname given to his father, and was accidentally incorporated into his name by the village clerk upon registration of his birth.[9]
-
Τι όχι ?
Για τον Σαραμάγκου είναι πιθανό ναι. Για να αναπαράγει κάτι τέτοιο με περίσσεια πεποίθηση, μαρτυρά γνώση βιωματική..
-
@mastoras78 said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Τι όχι ?
Για τον Σαραμάγκο είναι πιθανό ναι. Για να αναπαράγει κάτι τέτοιο με περίσσεια πεποίθηση, μαρτυρά γνώση βιωματική..
Εγώ τι βιώματα να χω απ τις μανάδες σας;
-
Γελοιογραφία & Χιούμορ