-
Καλησπέρα σε όλους,
Ως πολύ νέος οικογενειάρχης με ένα μωράκι 2 μηνών και με διάθεση (πρώτα ο Θεός) να κάνουμε κι άλλο, θα πρέπει ως το τέλος του έτους να αγοράσω ένα καλό οικογενειακό αμάξι.
Το budget κυμαίνεται γύρω στα 25.000 ευρώ με ανώτατο όριο τα 29.000 ευρώ αν είναι πραγματικά κάτι που αξίζει πολύ και κάνει τη διαφορά.
Μετά από πάρα πολύ έρευνα έχω καταλήξει ότι αυτό που θα πάρω θα είναι είτε το Hyundai Tuscon Hybrid 2022 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στα 150hp υποδύναμη (turbo) είτε το Toyota Corolla Hybrid 1.8L με 122hp υποδύναμη (ατμόσφαιρα) με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και αυτό.
Στις εκδόσεις τις οποίες έχω καταλήξει το Tuscon κοστίζει 29.000 ευρώ (τιμή website) και το Corolla 25.500 ευρώ (τιμή website).Επειδή θα το αγοράσω ντούκου, θέλω να πιστεύω ότι και στις 2 περιπτώσεις θα μου κόψουν 1.000-2.000 ευρώ.
Γνωρίζω ότι πρόκειται για 2 εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα. Το ένα sedan το άλλο SUV με τα συν και τα πλυν του κάθε ενώς που όλοι γνωρίζουμε . Το ένα turbo το άλλο ατμόσφαιρα επίσης με τα συν και τα πλυν το κάθε ενός που όλοι γνωρίζουμε.. Επίσης έχω κάνει έρευνα σε πολύ μεγάλη λεπτομέρεια από όλες τις πλευρές που πρέπει να κοιτάξει κάποιος ένα αυτοκίνητο πριν το αγοράσει και γνωρίζω τα συν και τα κατά του κάθε ενός σε μηχανολογικο αισθητικό και κομμάτι ασφαλείας. Η τελική απόφαση θα παρθεί τον επόμενο μήνα που θα πάω να τα κάνω test drive. Πέραν αυτού όμως είμαι στο εξής μεγάλο δίλημμά.
Στην πραγματικότητα είναι 2 αυτοκίνητα που γενικώς καλύπτουν τις ανάγκες της οικογένειας. Άλλο κάπου καλύτερα άλλο κάπου χειρότερα, άλλο λίγο λιγότερο άλλο λίγο περισσότερο, αλλά στο τέλος η δουλειά γίνεται.
Όμως εκείνο που πραγματικά γουστάρω σαν αυτοκίνητο από πλευράς αίσθησης, αισθητικής και δύναμης είναι το Tuscon. Από την άλλη το Corolla είναι ένα απλά ομορφούλικο, απλό, just fine αμάξι που δεν καίει κυριολεκτικά τίποτα και ξεχνάς να βάλεις το χέρι στη τσέπη από τη στιγμή που το αγοράσεις και για όσα χρόνια ακόμα το κρατήσεις. Μεγάλη υπόθεση για μία οικογένεια που είναι στην αρχή και όλα τα σημαντικά έξοδα τα έχει μπροστά της. Επίσης είναι εξίσου ασφαλές με το Tuscon σε όλα τα επίπεδα καθώς και η αίσθηση οδήγησης λένε ότι και στα 2 είναι κορυφαία (μετά τα test drive θα έχω και προσωπική άποψη επ αυτού).
Φυσικά όταν το βλέπω μπροστά μου το corolla με κρατάει σχετικά χλιαρό. Δε με ελκύει ιδιαίτερα. Απλά βλέπω ένα ομορφούλικο sedan με μία λυτή/φτωχή καμπίνα εν έτη 2021 (αλλά αποδεκτή) και νιώθω μόνο καλά μέσα μου γιατί είναι η καλύτερη επιλογή από θέμα οικονομίας με top ασφάλεια και ικανοποιητικούς οικογενειακούς χώρους. Ενώ το Tuscon όταν το βλέπω μαγνητίζομαι και είναι αυτό που πραγματικά γουστάρω παρέχοντάς μου φυσικά ακόμα καλύτερους χώρους για την οικογένεια, εξίσου καλή ασφάλεια, μεγαλύτερη υποδύναμη (άρα και πιο διασκεδαστική οδήγηση) αλλά με μεγαλύτερη κατανάλωση...
Άρα το μόνο που με πάει κόντρα είναι ότι με το Tuscon θα πληρώνω κάθε χρόνο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ κάπου στα 800 ευρώ περισσότερο σε σχέση με το Corolla. Ή αν προτιμάτε κάπου στα 55 - 60 ευρώ το μήνα περισσότερα. Ή σε βάθος 7ετίας θα έχω δώσει 5.600 ευρώ παραπάνω εκτός από τα 3500 ευρώ που είναι η αρχική διαφορά στην αγορά. Τέλη κυκλοφορίας το Corolla δεν έχει (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) και το Tuscon έχει 105 ευρώ (μέχρι και σήμερα). Ουσιαστικά δηλαδή το σοβαρό ποσό είναι η κατανάλωση και όχι τα τέλη.
Το corolla καίει σε πραγματικές συνθήκες 5-5.5lt/100km ενώ το Tuscon σε πραγματικές 8.5-9lt/100km. Και για το Tuscon αυτή η μέτρηση μόνο αν είσαι προσεκτικός και ευγενικός/συγκρατιμένος με το πεντάλ...Αν το πατήσεις ξεφεύγει επικίνδυνα ... Για hybrid τεχνολογία το 2021 δε το λες καλή κατανάλωση δυστυχώς...
Με βάση το παραπάνω και ότι ξεκάθαρα σε λίγα χρόνια πλέον όλα τα αμάξια θα είναι με ηλεκτροκίνηση...οπότε όταν θα θέλω να πουλήσω σε βάθος 10ετίας αυτό που θα πάρω τώρα, ποιος θα θέλει τότε να πάρει ένα αμάξι που καίει 8.5-9lt/100km ενώ όταν όλα τα άλλα (τα καινούρια) γύρω του θα καίνε τότε 3lt/100km....? Eνώ το corolla θα είναι αρκετά πιο κοντά στα τότε νούμερα κατανάλωσης...
Αλλά από την άλλη το Tuscon είναι εκείνο που πραγματικά γουστάρω! Το corolla απλά θα το έπερνα για να εξυπηρετήσει την οικογένεια ως γνώμονα την maximum οικονομία όντας ένα συμπαθητικό αμάξι από άποψη αισθητικής/αίσθησης.
Το δίλημμά δηλαδή είναι στο τι λέει η λογική και στο τι μου αρέσει πραγματικά το οποίο είναι σεβαστά πιο ακριβό αλλά όχι απαγορευτικό για να μπορώ να το υποστηρίξω. Αλλά φυσικά όχι αμελητέο..
Ποιά είναι η γνώμη σας?
Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλησπέρα σε όλους,
Ως πολύ νέος οικογενειάρχης με ένα μωράκι 2 μηνών και με διάθεση (πρώτα ο Θεός) να κάνουμε κι άλλο, θα πρέπει ως το τέλος του έτους να αγοράσω ένα καλό οικογενειακό αμάξι.
Το budget κυμαίνεται γύρω στα 25.000 ευρώ με ανώτατο όριο τα 29.000 ευρώ αν είναι πραγματικά κάτι που αξίζει πολύ και κάνει τη διαφορά.
Μετά από πάρα πολύ έρευνα έχω καταλήξει ότι αυτό που θα πάρω θα είναι είτε το Hyundai Tuscon Hybrid 2022 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στα 150hp υποδύναμη (turbo) είτε το Toyota Corolla Hybrid 1.8L με 122hp υποδύναμη (ατμόσφαιρα) με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και αυτό.
Στις εκδόσεις τις οποίες έχω καταλήξει το Tuscon κοστίζει 29.000 ευρώ (τιμή website) και το Corolla 25.500 ευρώ (τιμή website).Επειδή θα το αγοράσω ντούκου, θέλω να πιστεύω ότι και στις 2 περιπτώσεις θα μου κόψουν 1.000-2.000 ευρώ.
Γνωρίζω ότι πρόκειται για 2 εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα. Το ένα sedan το άλλο SUV με τα συν και τα πλυν του κάθε ενώς που όλοι γνωρίζουμε . Το ένα turbo το άλλο ατμόσφαιρα επίσης με τα συν και τα πλυν το κάθε ενός που όλοι γνωρίζουμε.. Επίσης έχω κάνει έρευνα σε πολύ μεγάλη λεπτομέρεια από όλες τις πλευρές που πρέπει να κοιτάξει κάποιος ένα αυτοκίνητο πριν το αγοράσει και γνωρίζω τα συν και τα κατά του κάθε ενός σε μηχανολογικο αισθητικό και κομμάτι ασφαλείας. Η τελική απόφαση θα παρθεί τον επόμενο μήνα που θα πάω να τα κάνω test drive. Πέραν αυτού όμως είμαι στο εξής μεγάλο δίλημμά.
Στην πραγματικότητα είναι 2 αυτοκίνητα που γενικώς καλύπτουν τις ανάγκες της οικογένειας. Άλλο κάπου καλύτερα άλλο κάπου χειρότερα, άλλο λίγο λιγότερο άλλο λίγο περισσότερο, αλλά στο τέλος η δουλειά γίνεται.
Όμως εκείνο που πραγματικά γουστάρω σαν αυτοκίνητο από πλευράς αίσθησης, αισθητικής και δύναμης είναι το Tuscon. Από την άλλη το Corolla είναι ένα απλά ομορφούλικο, απλό, just fine αμάξι που δεν καίει κυριολεκτικά τίποτα και ξεχνάς να βάλεις το χέρι στη τσέπη από τη στιγμή που το αγοράσεις και για όσα χρόνια ακόμα το κρατήσεις. Μεγάλη υπόθεση για μία οικογένεια που είναι στην αρχή και όλα τα σημαντικά έξοδα τα έχει μπροστά της. Επίσης είναι εξίσου ασφαλές με το Tuscon σε όλα τα επίπεδα καθώς και η αίσθηση οδήγησης λένε ότι και στα 2 είναι κορυφαία (μετά τα test drive θα έχω και προσωπική άποψη επ αυτού).
Φυσικά όταν το βλέπω μπροστά μου το corolla με κρατάει σχετικά χλιαρό. Δε με ελκύει ιδιαίτερα. Απλά βλέπω ένα ομορφούλικο sedan με μία λυτή/φτωχή καμπίνα εν έτη 2021 (αλλά αποδεκτή) και νιώθω μόνο καλά μέσα μου γιατί είναι η καλύτερη επιλογή από θέμα οικονομίας με top ασφάλεια και ικανοποιητικούς οικογενειακούς χώρους. Ενώ το Tuscon όταν το βλέπω μαγνητίζομαι και είναι αυτό που πραγματικά γουστάρω παρέχοντάς μου φυσικά ακόμα καλύτερους χώρους για την οικογένεια, εξίσου καλή ασφάλεια, μεγαλύτερη υποδύναμη (άρα και πιο διασκεδαστική οδήγηση) αλλά με μεγαλύτερη κατανάλωση...
Άρα το μόνο που με πάει κόντρα είναι ότι με το Tuscon θα πληρώνω κάθε χρόνο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ κάπου στα 800 ευρώ περισσότερο σε σχέση με το Corolla. Ή αν προτιμάτε κάπου στα 55 - 60 ευρώ το μήνα περισσότερα. Ή σε βάθος 7ετίας θα έχω δώσει 5.600 ευρώ παραπάνω εκτός από τα 3500 ευρώ που είναι η αρχική διαφορά στην αγορά. Τέλη κυκλοφορίας το Corolla δεν έχει (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) και το Tuscon έχει 105 ευρώ (μέχρι και σήμερα). Ουσιαστικά δηλαδή το σοβαρό ποσό είναι η κατανάλωση και όχι τα τέλη.
Το corolla καίει σε πραγματικές συνθήκες 5-5.5lt/100km ενώ το Tuscon σε πραγματικές 8.5-9lt/100km. Και για το Tuscon αυτή η μέτρηση μόνο αν είσαι προσεκτικός και ευγενικός/συγκρατιμένος με το πεντάλ...Αν το πατήσεις ξεφεύγει επικίνδυνα ... Για hybrid τεχνολογία το 2021 δε το λες καλή κατανάλωση δυστυχώς...
Με βάση το παραπάνω και ότι ξεκάθαρα σε λίγα χρόνια πλέον όλα τα αμάξια θα είναι με ηλεκτροκίνηση...οπότε όταν θα θέλω να πουλήσω σε βάθος 10ετίας αυτό που θα πάρω τώρα, ποιος θα θέλει τότε να πάρει ένα αμάξι που καίει 8.5-9lt/100km ενώ όταν όλα τα άλλα (τα καινούρια) γύρω του θα καίνε τότε 3lt/100km....? Eνώ το corolla θα είναι αρκετά πιο κοντά στα τότε νούμερα κατανάλωσης...
Αλλά από την άλλη το Tuscon είναι εκείνο που πραγματικά γουστάρω! Το corolla απλά θα το έπερνα για να εξυπηρετήσει την οικογένεια ως γνώμονα την maximum οικονομία όντας ένα συμπαθητικό αμάξι από άποψη αισθητικής/αίσθησης.
Το δίλημμά δηλαδή είναι στο τι λέει η λογική και στο τι μου αρέσει πραγματικά το οποίο είναι σεβαστά πιο ακριβό αλλά όχι απαγορευτικό για να μπορώ να το υποστηρίξω. Αλλά φυσικά όχι αμελητέο..
Ποιά είναι η γνώμη σας?
Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλώς ήρθες φίλε μου να διορθώσω μόνο αν κατάλαβα καλά για hyundai Tuscon μιλάς για το mild hybrid όχι το hybrid όπως το corolla γιατί δεν νομίζω πως έχει μόνο 29χιλ αλλά παραπάνω.
2ον αν δεν έχουν κάποια προσφορά δεν πρόκειται να σου κόψουν 2χιλ επειδή θα τα δώσεις ντούκου, το έχουν ξαναγράψει τα παιδιά εδώ που ξέρουν περισσότερα πως την αντιπροσωπεία δεν την νοιάζει πως θα τα δώσεις γιατί αυτή θα πάρει τα λεφτά της όλα από την τράπεζα ή από σένα συν νομίζω με τα δάνεια παίρνουν και ποσοστά από την τράπεζα, οπότε καταλήγουμε ντούκου είναι καλό για μας γιατί γλυτώνουμε τόκους, τράπεζα συμφέρει αντιπροσωπεία οπότε δεν θα σου κόψουν τίποτα λόγω ντουκου
3ον αν δεν έχεις πρόβλημα με τα έξτρα έξοδα του Tuscon εγώ θα σου έλεγα να πάρεις αυτό που σου έκανε κλικ.
4ον σίγουρα το ποστ σου θα το μεταφέρουν στο κατασκευαστές και μοντελα
Και πάλι καλώς ήρθες
-
Στη δεκαετία θα έχεις πληρώσει 8.000 + 3.500 = 11.500. Δε συνυπολογίζω τα ακριβότερα ελαστικά του Σουβ, που θα τα τρώει και πιο γρήγορα. Ούτε και τα τακάκια του. Μαζί με τη διαφορά στη μεταπώληση, μιλάμε για διαφορά 15+ χιλιάρικα στη δεκαετία, ΑΝ η τιμή τής βενζίνης είναι στα σημερινά δεδομένα. Γιατί αν σε 5 χρόνια πάει στα 2+ ευρώ, θα αυξηθεί η διαφορά.
Εσύ ξέρεις την τσέπη σου, εγώ δε θα το έκανα με τίποτα. Μιλάμε ότι αυτά τα λεφτά είναι δύο ταξίδια στο εξωτερικό τον χρόνο με τη γυναικούλα σου, αυτό βγάζει περισσότερα γούστα από το να βλέπεις το Τουσόν.
-
Αν κινείσαι πολύ σε πόλη Αθήνα ή Θεσσαλονίκη η κατανάλωση θα είναι υπερδιπλάσια στο τουσον. Αν κάνεις πολλά ταξίδια με ταχύτητα 130-140 χλμ η ψαλίδα κλείνει πολύ.
Τα αμάξια έχουν τεράστια διαφορά σε χώρους για τους πίσω και αποσκευών. Το τουσον έχει σχεδόν 60% μεγαλύτερο χώρο βάσει λτ!
Επίσης στο ένα μπενοβγαινεις όρθιος στο άλλο σκύβεις μιλάμε για 15 εκ τουλάχιστον διαφορά σε ύψος!
Αν σου αρκεί ο χώρος αποσκευών (υπολόγιζε τα καροτσια αργότερα ποδήλατα που θα φορτώνεις) , δεν σε προβληματίζει το μπες βγες , το βάλε βγάλε δέσε το μωρό στο κορολα που θα σκύβεις και η γενικότερη στεναδουρα πίσω πάρε το κορολα.
Προσωπικά αν είχα 1 και πήγαινα για δεύτερο παιδί η παραπάνω παράγραφος θα έφτανε για να μην πάω σε αμάξι σαν το κορολα.
Και τα ζόρια με το δέσε το παιδί στο κάθισμα δεν κρατα 1-2 χρόνια αλλά πολλά χρόνια! Και τα παιδιά όσο μεγαλώνουν σπρώχνουν κουνιούνται , κλωτσανε όταν πας να τα δέσεις! Ε τουλάχιστον να μην είσαι οριζόντια σε αυτή την καθημερινή προσπάθεια....
Δλδ την επόμενη δεκαετία θέλεις πρακτικότητα και ευκολία από το αμάξι σου. Ένα χαμηλό χατς με 360λτ αποσκευών δεν είναι ο καλύτερος βοηθός.
Το τουσον είναι το πιο vfm αμάξι στο μέγεθος του. Έχει τεχνολογία αξιοπιστία χώρους εμφάνιση
Σίγουρα δεν έχει τους πιο αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες αυτό είναι σίγουρο. Αν η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η οικονομία ειδικά στην πόλη το κορολα είναι το αμάξι σου.
Ξέχνα ότι θα πάρεις 1000-2000 έκπτωση επειδή θα πας κασέρι. Οι αντιπρόσωποι τα λεφτά τους παντα κασέρι τα παίρνουν από εσένα ή από την τράπεζα που δανείζεται ο αγοραστής.
Από το δάνειο όμως τους βγάζει εξτραδακι η τράπεζα άρα χάνουν από τα μετρητά που τους πας.
-
Θα σου πρότεινα αντί για σεντάν κορολλα να δεις το touring sports (station wagon). Χώρος αποσκευών αεροδρόμιο, χωράει το καρότσι κάθετα μέσα.
Πρεπει οπωσδήποτε να πας να τα δεις από κοντά και να δοκιμάσεις το μπες βγες. Εγώ στο κορολλα ΤΣ με παιδί 18 μηνών και με περιστρεφόμενο καθισματάκι δε ζορίζομαι αλλά το σκύψιμο υπάρχει. Δε γνωρίζω σε 2-3 χρόνια που θα πάμε σε άλλου τύπου κάθισμα πως θα είναι. Υπ'οψιν ότι πίσω από τη θέση του οδηγού ενδεχομένως ένα κάθισμα που κοιτάει πίσω να μη χωράει ανάλογα το ύψος σου και τη θέση οδήγησης.
Αν κινείσαι σε πόλη με τακτικά δρομολόγια για δουλειά σχολεία παιδικούς το κορολλα είναι όνειρο, σαν να έχεις ηλεκτρικό.
-
Αφού βλέπεις το χιουντάι και μαγνητίζεσαι, πάρτο!
-
Kι εγω θα έλεγα να δεις το Corolla Touring Sports, όπως γράφει ο orestis82.
Έχει τους χώρους που χρειάζεσαι, την τεχνολογία και αποδοτικότητα που θέλεις και ειναι αρμονικο σαν σχημα για station. Kαι με καλύτερη οδική συμπεριφορα απο Tuscon.
-
Και αν πάρει skoda Kamig αυτόματο φυσικό αέριο στα 10 χρόνια θα έχει βγάλει όλο το αυτοκίνητο σε διαφορά σε σχέση με την Corolla! και SUV και εξαιρετικά οικονομικο αφου το ζητουμενο ειναι η οικονομικη μετακινηση
3 με 4 λεπτά το χιλιόμετρο
-
Μπορείς να δεις και το touring sports δίλιτρο αν θες παραπάνω επιδόσεις. Κόβει από το χώρο αποσκευών αλλά δε φαίνεται τόσο λόγω σχήματος. Αν και νομίζω η τιμή ανεβαίνει αρκετά καθώς πρέπει να πας σε έκδοση lounge.
-
Καταρχήν να σας ζήσει το μωρό! Αν στόχος σου είναι η απόλυτη οικονομία -> Corolla. Αν δεν είναι, πάρε το Tucson, η ζωή είναι μικρή για να έχουμε/παίρνουμε πράγματα 'χλιαρά' στην ζωή μας.
Τα ίδια έλεγα χθες στον πατέρα μου που συζητούσαμε για Corolla vs Civic και του εξηγούσα ότι για αυτές τις βόλτες του ΣΚ και τα ταξίδια/εκδρομές που θέλω να απολαύσω οδήγηση χαλάλι η έξτρα κατανάλωση του Civic.
-
Προσοχή tkin73 μιλάμε για σεντάν τουλάχιστον, όχι χατσμπακ. Σεντάν και touring sports είναι καλύτερα οι χώροι πίσω αν και το πίσω κάθισμα είναι λίγο περιορισμένο. Το Tucson είναι σίγουρα άλλη κατηγορία.
-
Δε βγαίνει σε αυτόματο. Άσε που είναι επικίνδυνα αργό όταν βρεθείς σε σαλ που δεν έχει τουρμπίσει, ουσιαστικά κάτω από τις 2000. Κι ο χώρος αποσκευών είναι 282 λίτρα ΧΩΡΙΣ ρεζέρβα.
-
Για ποιο λες dimsaba?
-
Καλημέρα.
Επειδή μιλάς για ένα παιδί κ στο άμεσο μέλλον ίσως κ δευτερο, εγώ στην θέση σου θα πήγαινα σε κάτι πιο οικονομικό από το τουσον αλλά τουλάχιστον αρκετά ευρύχωρο κ πρακτικό. Πχ καμικ, κροσσλαντ ή το κορολλα το στετιον.
Κ όταν με το καλό μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά παίρνεις ένα αμάξι να βγάζεις τα γούστα σου
Η γνώμη μου είναι ότι το αμάξι με μωρά παιδιά πρέπει να το βλέπεις σαν εργαλείο δουλειάς, με ανεκτους χώρους κ ασφαλές κ όχι να λυπάσαι πως θα γίνει το σαλόνι με τον πρώτο έμετο, χυμενο γάλα κλπ
Εκτός αν έχεις τα γκαφρά να στηρίξεις παιδί, στυλατο κ μεγάλο αυτοκίνητο κ 9 λίτρα στα 100 +τέλη
Εγώ το 2019 στην ίδια κατάσταση με εσένα ήμουν μεταξύ κροσσλαντ κ ρενςγκειτ αυτόματα ντιζελ (δεν συμπαθώ γερμανικά). Μπορούσα να παίξω βολβο ή πεζό 3008 αλλά κατέληξα στο ρενεγκειτ για τους λόγους που ανέφερα κ την αίσθηση απλετοσυνης μέσα στην καμπίνα. Λυπόμουν να πληρώσω τόσα πολλά για να γίνεται από το μωρό κωλος το αμάξι κ να κουβαλάω κάθε ημέρα ένα μεγάλο σκαρί ενώ στην ουσία τον εξτρα χώρο θα τον χρειαζόμουν μόνο 2 με τρεις φορές τον χρόνο
Τωρα όμως χωρίς ντίζελ, δεν βρίσκω νόημα να πάρεις μεγάλο σουβ βενζίνης ενώ σε πέντε χρόνια θα έχουν ισοσκελιστει οι τιμές των ηλεκτρικών.
Το χιουνται ( κ κάθε τέτοιου μεγέθους σουβ βενζίνης ) είναι γκάζια κ ταληρο.
Το αντέχεις? Καλύτερα να τα φας σε παμπερς!
-
Προσοχή tkin73 μιλάμε για σεντάν τουλάχιστον, όχι χατσμπακ. Σεντάν και touring sports είναι καλύτερα οι χώροι πίσω αν και το πίσω κάθισμα είναι λίγο περιορισμένο. Το Tucson είναι σίγουρα άλλη κατηγορία.
Ναι δεν είχα προσέξει ότι μιλούσε για το Σεντάν. Ναι σε αυτή την περίπτωση καλύτερα το βαγκον που έχει πραγματικά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και πιο πρακτικό.
Το θέμα με το σκύψιμο για το δέσιμο παραμένει καθώς και το βαγκον είναι ομοίως χαμηλό.
Αλλά σίγουρα εδώ ο προβληματισμός είναι πιο έντονος. Αν 1η προτεραιότητα η οικονομία ας πάρει το κορολα
-
Μια και πας για μεγαλύτερη οικογένεια με κλειστά μάτια Corolla touring Sport active plus. , θα σε βολέψει αφάνταστα και θα σε ξεκουράσει όταν πρέπει να κινείς την φαμιλία που θα μεγαλώνει.
To μόνο μειονέκτημα είναι οτι εαν οδηγάει η γυναίκα σου θα το αγαπήσει και θα στο κλέβει σε κάθε ευκαιρία.
-
Για ποιο λες dimsaba?
Για το Kamiq φυσικό αέριο.
-
Ε ας το αφήσουμε στην άκρη αφού δεν είναι στις επιλογές του Λεωνιδα...
-
αστο το τουοτα, αμα το παρεις δεν θα κανεις αλλο παιδι, θα πηγαινεις καφενειο.
Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan