-
Η GT line δεν μπορεί να συγκριθεί με την distinctive, μιας και έχει πανοραμική οροφή, 360 κάμερα και πολλά άλλα... Στη Γαλλία βλέπω έχει μια έκδοση του Tucson που την ονομαζει executive και είναι σαν την GT line, τιμή 44.500 όποτε στα ίδια πάνω κατω. Πάντα για το full hybrid.
https://www.hyundai.com/fr/modeles/tucson-hybrid/configurateur.html#/trims
Μένει να δούμε τι θα φέρει η ΚΙΑ Ελλάς...
-
Πράγματι οι εκδόσεις και στο Tucson καμία σχέση με τις ελληνικές όπως και τιμή φυσικά.
Φοβάμαι μην σκάσει στην Ελλάδα τίποτα τέτοιο που είδα τυχαία στο internet για να κρατήσουν τις τιμές. https://autobala.com/2022-kia-sportage-launched-in-south-korea-showing-off-various-trim-levels/116053/amp/
-
Ναι μας φλομώσανε στο GT line και θα φέρουνε την Μαριγω με την μανιβέλα
-
Και λίγο μπλα μπλα από την ΚΙΑ:
https://www.kia.com/gr/sxetika-me-ti-kia/nea-kai-ekdiloseis/nea.2804 -
Από την άφιξη τον Οκτώβριο και με τιμοκατάλογο φτάσαμε Δεκέμβριο με πολύ μπλα μπλα και από Ιανουάριο τιμές στο Θεό απ' ότι φαίνεται. Το SPORTAGE θα μένει τελικά στη βιτρίνα μόνο για χάζι 'οπως και τα περισσότερα μετά τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει.
-
@islander said in KIA SPORTAGE 2021:
Από την άφιξη τον Οκτώβριο και με τιμοκατάλογο φτάσαμε Δεκέμβριο με πολύ μπλα μπλα και από Ιανουάριο τιμές στο Θεό απ' ότι φαίνεται. Το SPORTAGE θα μένει τελικά στη βιτρίνα μόνο για χάζι 'οπως και τα περισσότερα μετά τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει.
Θα τις δούμε τελικά τις τιμές όμως; Hyundai που είναι ίδιος όμιλος μέχρι πρόσφατα που έκανα Test Drive το Tucson δεν είχε ανατιμήσεις. Το 3008 που ήταν το άλλο υποψήφιο το γάμησαν, ανέβηκε 3.000€ ή στην έκδοση Active+.
-
Οι υψηλές τιμές ήρθαν για να μείνουν, δυστυχώς στην Ελλάδα η αγορά αυτοκινήτου θα είναι δύσκολη τα επόμενα χρόνια.
-
@ggeorg10 έχεις δίκιο οχι μόνο το 3008 αλλά ολα τα Peugeot ανέβηκαν και κάνανε το πρόγραμμα με κλείδωμα τιμής(δηλαδή να κλειδώσεις την αύξηση που θα πάρει μέχρι να το παραλάβεις ή τουλάχιστον ένα ποσοστό και στο τέλος να πεις πάλι καλά).
@digital-centaur αν εξαιρέσεις το φόρο που για λόγους πολιτικούς τον ρίχνουν κάποιες φορές(2008-2009 Σουφλιάς με τα δίλιτρα και πάνω)
δεν νομίζω τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα να έχουν κάνει ποτέ μείωση εργοστασιακής τιμής. Νομίζω ότι στο τέλος αντί να εξισωθούν οι τιμές τον ηλεκτρικών με τα συμβατικά θα εξισωθούν οι τιμές τον συμβατικών με τα ηλεκτρικά. -
Καλώς σας βρήκα. Μετά από όσα διάβασα παραπάνω έχω ερώτηση. Είμαι ανάμεσα σε νέο Sportage και Renault Arkana. Να περιμένω ως μέσα Γενάρη (από ότι πλέον λένε) για να μάθω τιμές σπορτατζ ή να κινηθώ για την υβριδική έκδοση του Αρκάνα κλειδώνοντας τιμή μέσα στον Δεκέμβρη; Σημειωτέον ότι εάν η πιο απλή έκδοση του Σπορτατζ ξεκινάει όντως από τα 30, δεδομένα δεν με ενδιαφέρει!
-
Μου φαίνεται ξεκάθαρα καλύτερο αυτοκίνητο το Kia. Δεν τα έχω δει αλλά από αυτά που βλέπω στο ίντερνετ. Οπότε η άποψη μου έχει μικρή σημασία, οπότε γιατί γράφω για να σου απαντήσω; Απορώ;
Από την άλλη κανεις δεν τα έχει δει από κοντά, ιδιαίτερα το Κια, οπότε γιατί ρωτάς για κάτι που δεν ξέρουμε;Οπότε τι αλλά νέα;
-
Το sportage θα είναι σίγουρα πιο ακριβό (και ποιοτικό) από το Arkana. Όλο το σύνολο είναι ένα επίπεδο πάνω οπότε μη τα συγκρίνεις καν. Αν σε καλύπτει το Renault στην τωρινή τιμή του κλείστο. Το ΚΙΑ θα είναι αρκετά πιο πάνω.
-
Συμφωνώ, στις προδιαγραφές το κια φαίνεται ανώτερο αυτοκίνητο, μια ερώτηση το tuscon έχει απορριφθεί; Δεν έβγαζε έκδοση κάτω από τα 30; ή είναι απλά από τις εκδόσεις κραχτες που ενώ υπάρχουν στον τιμοκατάλογο δεν μπορείς να την αγοράσεις;
-
@saifer said in KIA SPORTAGE 2021:
Καλώς σας βρήκα. Μετά από όσα διάβασα παραπάνω έχω ερώτηση. Είμαι ανάμεσα σε νέο Sportage και Renault Arkana. Να περιμένω ως μέσα Γενάρη (από ότι πλέον λένε) για να μάθω τιμές σπορτατζ ή να κινηθώ για την υβριδική έκδοση του Αρκάνα κλειδώνοντας τιμή μέσα στον Δεκέμβρη; Σημειωτέον ότι εάν η πιο απλή έκδοση του Σπορτατζ ξεκινάει όντως από τα 30, δεδομένα δεν με ενδιαφέρει!
και μενα το KIA μου φαίνεται καλύτερο, χωρις βεβαια να θεωρώ το ARKANA κακό. Βεβαια και η τιμή του θα είναι πιο πάνω.
Βεβαια δεν μπορούμε να έχουμε άποψη ακομα για κανένα από τα 2 δεν έχουν έρθει καν ακόμα.
-
Νομίζω οι πιο πολλοί εδώ μέσα είμαστε ανάμεσα σε Sportage και Tucson απαραιτήτως συν ότι άλλο έχει γυαλίσει στο μάτι του καθενός.Στο Tucson η Distinctive που είναι η πιο γεμάτη έκδοση πάντως σε Manual και 2*4 είναι ακριβώς στα 30k.
-
@ggeorg10 said in KIA SPORTAGE 2021:
Νομίζω οι πιο πολλοί εδώ μέσα είμαστε ανάμεσα σε Sportage και Tucson απαραιτήτως συν ότι άλλο έχει γυαλίσει στο μάτι του καθενός.Στο Tucson η Distinctive που είναι η πιο γεμάτη έκδοση πάντως σε Manual και 2*4 είναι ακριβώς στα 30k.
Πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο με το sportage έστω και κατά προσέγγιση, όταν οι τιμές που εχουν σκάσει στην Ευρώπη (όχι Αγγλία) το δίνουν να ξεκινάει από τα 30 στην πιο απλή έκδοση manual;
Επίσης, μπορεί κανεις να περιγράψει εδώ τις διαφορές μεταξύ Tuscon και Sportage; Μηχανολογικά είναι το ίδιο από ότι έχω καταλάβει.
-
@saifer said in KIA SPORTAGE 2021:
Πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο με το sportage έστω και κατά προσέγγιση, όταν οι τιμές που εχουν σκάσει στην Ευρώπη (όχι Αγγλία) το δίνουν να ξεκινάει από τα 30 στην πιο απλή έκδοση manual;
Επίσης, μπορεί κανεις να περιγράψει εδώ τις διαφορές μεταξύ Tuscon και Sportage; Μηχανολογικά είναι το ίδιο από ότι έχω καταλάβει.
Οι πρώτες τιμές του Tucson από Ιρλανδία/Γαλλία ήταν πάνω από 30.000..οποτε περίμενε και θα δείς.
Ελάχιστες διαφορές, μάλλον σκληρότερο σεταρισμα το Sportage, και τι σου αρέσει στα επιφανειακά. Κιβώτια/κινητήρες/πλατφόρμες είναι ολόιδια.
Επειδή ψάχνει τώρα κολλητός C suv, μάλλον το Qasqai τελικά είναι η Χρυσή τομή.. κρίμα που δεν βγάζει diesel ή πολλές χειροκίνητες εκδόσεις, αλλιώς θα κάλυπτε τεράστιο κομμάτι της αγοράς ήδη.
-
Σας έχω ευχάριστα νέα.
Βλέπω τιμοκατάλογο σε YouTube από κάποια χώρα (μάλλον Ιταλία) και είναι ουσιαστικά στα πλαίσια του Tucson.Πχ εδώ έχει GT Line iMT 4*2 κάτω από 30k.
-
Σας έχω ευχάριστα νέα.
Βλέπω τιμοκατάλογο σε YouTube από κάποια χώρα (μάλλον Ιταλία) και είναι ουσιαστικά στα πλαίσια του Tucson.Πχ εδώ έχει GT Line iMT 4*2 κάτω από 30k.
To video πάντως είναι από Ρουμανία...
-
Ο Ρουμανικος τιμοκατάλογος δείχνει έκπτωση 3,600€, το GT Line 4×4 7DCT βγαίνει στα €33k. Χαώδης διάφορες με άλλες χώρες, πχ στη μαμά Σλοβακία το ίδιο βγαίνει στα €38k, Γαλλία €41.5k κοκ. Για να δούμε η ΚΙΑ μας, τι θα κανει;
-
@netgeo said in KIA SPORTAGE 2021:
Ο Ρουμανικος τιμοκατάλογος δείχνει έκπτωση 3,600€, το GT Line 4×4 7DCT βγαίνει στα €33k. Χαώδης διάφορες με άλλες χώρες, πχ στη μαμά Σλοβακία το ίδιο βγαίνει στα €38k, Γαλλία €41.5k κοκ. Για να δούμε η ΚΙΑ μας, τι θα κανει;
Νομίζω οι Ρουμάνοι έχουν μια επιδότηση για καινούρια αυτοκίνητα με λίγους ρύπους. Δεν είμαι σίγουρος.
KIA SPORTAGE 2021