-
Ατομική ευθύνη στην Ελλάδα....
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ -
Όλο το παιχνίδι είναι για μεταφερθεί η ευθύνη στους πολίτες. Σαφέστατα να έχουμε αλυσίδες μαζί μας αλλά αν δεν περάσει ποτέ εκχιονιστικο,βλέπε Αττική Οδό,δεν θα πάμε ποτέ σπίτι μας.
Δεν περιμένουμε βέβαια κάτι καλλίτερο απο αυτή την κυβέρνηση,όπως και απο την προηγούμενη! -
@ggab said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Όλο το παιχνίδι είναι για μεταφερθεί η ευθύνη στους πολίτες. Σαφέστατα να έχουμε αλυσίδες μαζί μας αλλά αν δεν περάσει ποτέ εκχιονιστικο,βλέπε Αττική Οδό,δεν θα πάμε ποτέ σπίτι μας.
Δεν περιμένουμε βέβαια κάτι καλλίτερο απο αυτή την κυβέρνηση,όπως και απο την προηγούμενη!Ουτε απο την επομενη (οποια κι αν ειναι)
-
@criuser said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Πάντως το άρθρο λέει ότι θα πρέπει να τις έχουν μαζί τους, όσοι κινούνται τις ημέρες που θα έχουν ανακοινωθεί χιόνια και σχετικά μέτρα.
Αυτο ειπα κι εγω παραπανω . Επρεπε να γραψω "Citroen" για να το προσεξεις
-
Υποχρεωτικές οι αλυσίδες, ώστε όσοι θα νοιώθουν αυτοπεποίθηση («ωραία, έχω αλυσίδες, αν κολλήσω στη Μεσογείων, τις κοτσάρω και σταματάω και στον Asterix για καμιά κρέπα στο γυρισμό..) θα βγουν στους δρόμους σε μεγαλύτερους αριθμούς, και το μπουκαλιάρισμα θα σπάει ρεκόρ.
Δεν ξέρω να τις βάζω, και ούτε θέλω να μάθω, γιατί δεν με αφήνει η μέση μου.
Είναι εξοργιστικό να σε υποχρεώνουν σε προάστειο της Αθήνας, να κουβαλάς μαλακίες. -
Πάλι καλά που δεν έκαναν υποχρεωτικό και το grip control αλλά μόνο τα M+S λάστιχα.
Ή μάλλον κρίμαΕτσι κι αλλιώς στο επόμενο φιάσκο έχει την επιλογή ο πολυχρονεμένος μας βεζύρης να βγάλει φιρμάνι #mono_vitara
Πάντως κι ο @andya3 καλά τα λέει, για τις Βέλτιστες Διεθνείς Πρακτικές που επιχειρεί να εφαρμόσει στο Γαλατικό χωριό μια Κυβέρνηση Αρίστων.
Απλά αντί να αρχίσει απ τα stand-by Εκχιονιστικά και τις Αλατιέρες που περιπολουν τους δρόμους και καθαριζουν ότι πέφτει κι απλώνουν αλάτι στην πρώτη νιφάδα, άρχισε απ τα χειμερινά λάστιχα που είναι υποχρεωτικά στη Γερμανία.
Στη Φιλανδία μάλιστα, "δεν πας πουθενά" το χειμώνα αν δεν φορέσεις λάστιχα με καρφιά και δεν κυκλοφορείς με ξανθιά άνω του 1.75
Εμείς εδώ οι ραχατλήδες μεσανατολίτες επιμένουμε στα φθαρμενα θερινά και τους μελαχρινούς κοντοπούτ@νους... έτσι δεν γίνεται προκοπή. -
Μια χιονοκουβερτα θα την επερνα να βρίσκεται, δεν πιάνει και χώρο ούτε και θα κοπανάει στο πορτ μπαγκαζ.
Θα μείνει να σαπίσει μαζί με το γιλέκο ασφαλείας και τα γάντια εργασίας. -
@yem said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Μια χιονοκουβερτα θα την επερνα να βρίσκεται, δεν πιάνει και χώρο ούτε και θα κοπανάει στο πορτ μπαγκαζ.
Θα μείνει να σαπίσει μαζί με το γιλέκο ασφαλείας και τα γάντια εργασίας.Ναι κάτι τέτοιο ίσως και εγώ να το έκανα. Θα επαρκεί ή θα κολλήσουν στον όρο αλυσίδα ;
Βέβαια και την κουβέρτα με γρύλο τη βαζεις ευκολότερα και σωστότερα.
Είχαν πάρει παλιότερα στο Χ1 κλαμπ κάποια παιδιά και με τη βοήθεια γρύλου ξεμπέρδευαν σε 5 λεπτά.Αλλά προσωπικά σε συνθήκες όπως τα 2 τελευταία χρονια στην Αθήνα δεν πάω πουθενά. Και εγώ να είμαι οκ ο μαλακας απέναντι μπορεί να μην είναι.
Οποτε κάθομαι στα αυγά μου και περιμένω να έρθουν να καθαρίσουν σωστά οι αρμόδιοι κηφήνες. -
Κι εγω περιμενω να χιονισει να βγω για ντριφτ με τα ημισλικ
Πως να κανεις ντριφτ με κουβερτες ? Τιποτα δεν γινεται σωστα σ αυτο το κωλοκρατος -
Τις χιονοκουβερτες τις έχω στην κοιλότητα της ρεζέρβας απο το 08' που πήρα το αυτοκίνητο. Με ενοχλεί όμως η ανούσια υποχρεωτικότητα σε όλη την επικράτεια,γιατί καταδεικνύει την προχειρότητα αυτών που κυβερνούν.
-
Ανέκαθεν έβγαινε ανακοίνωση όταν χιόνιζε ότι ο δρόμος είναι κλειστός για οχήματα χωρίς αλυσίδες πχ. Είναι και κακογραμμένο το άρθρο οπότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αν πρέπει να τις έχουμε συνέχεια ή όταν θα έχει έκτακτα φαινόμενα. Που αν ισχύει το δεύτερο πάλι εκτεθειμένη θα ήταν η κυβέρνηση στην περίπτωση των Αθηνών πχ αφού περίμενε χιόνι το βράδυ αλλά δυστυχώς χιονίζει και τη μέρα. Επίσης επιμένω τα χειμερινά των χαμηλών δεν είναι m +s και τα m+s των suv , ελάχιστα έχουν και τη νιφαδα. άρα μπαχαλο και εδώ....
Εντωμεταξυ στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί μια από τις πάμπολλες χαζές κυβερνητικές οδηγίες, που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις εκδίδουν, γράφονται υπερβολές.
Ναι υπάρχουν κράτη που χωρίζουν σε περιοχές την επικράτεια τους για τα χειμερινά. Η Ιταλία. Όχι στην Ελλάδα δε χιονίζει, σε φυσιολογικά υψόμετρα, όπως στη Γερμανία και σε αυτά τα ελάχιστα που χιονίζει παρόμοια, συνήθως δεν κλείνουν οι κεντρικές αρτηρίες. Προσωπικά θυμάμαι ελάχιστες φορές να έκλεισε η Εγνατία στα τόσα χρόνια π.χ.
Επιμένω πάντως θες να κάνεις κάτι σωστά; Μαζί σου, αλλά μακριά από τις υπερβολές και αν δε φταίει το άρθρο, γράψε το και λίγο προσεκτικά. Πάντως γλιτώσαμε την υποχρέωση για χειμερινά που ακούγονταν.....
-
Τώρα που θα κουβαλάμε αλυσίδες η χιονοκουβερτες, στα awd που τοποθετούνται;
Γνωρίζετε; -
@gtsartsal said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Τώρα που θα κουβαλάμε αλυσίδες η χιονοκουβερτες, στα awd που τοποθετούνται;
Γνωρίζετε;πάντα στον κινητήριο άξονα.
σε περίπτωση AWD στο μπροστινό άξονα. -
Τελικά το crossclimate 2 με απαλλάσσουν από τις αλυσίδες...
Οχι ότι θα έβγαινα έξω με τον χαμό...
Εκεί αφήνω τους βιταρέους...
-
Τελικά το crossclimate 2 με απαλλάσσουν από τις αλυσίδες...
Οχι ότι θα έβγαινα έξω με τον χαμό...
Εκεί αφήνω τους βιταρέους...
Τα σκέφτομαι κι εγώ.
Όντως σε απαλλάσσουν;
-
Κάτω αριστερά γράφει M+S και έχει και το αλπικό σήμα με τις τρεις κορυφές και την νιφάδα.
-
Κάτω αριστερά γράφει M+S και έχει και το αλπικό σήμα με τις τρεις κορυφές και την νιφάδα.
Για πες και πως σου φαίνονται;
-
-
@gtsartsal said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Για πες και πως σου φαίνονται;
Στο περπάτημα τους είναι πολύ άνετα, με ωραία κύλιση με χαμηλό θόρυβο. Αρχοντικά, ταιριάζουν στο στύλ του αιρκρος.
-
Τα ελαστικά των suv έχουν το σήμα των m +s ,των χαμηλών δεν έχουν. Επίσης τα περισσότερα m+s πχ τα latitude cross είναι m+s δεν είναι όμως χειμερινά....
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!